lauantai 19. syyskuuta 2015

Arkkipiispan puheet ja piispojen palkat: TARVITSEMME USKONPUHDISTUSTA!

-Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua. -Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen hänelle, kenellä ei ole ensimmäistäkään! - Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. : Tällaisia opetuksia Jeesus antoi ja muistakaamme hänen monottaneen nurin rahamiesten pöydät temppelissä ja ajaneen nämä pihalle.

Kuinka hyvin edellliset opit ja teot istuvat tämän päivän kirkkoomme? Ensinnäkin arkkipiispa tai piispat haaliva melkoisia palkkoja(palkat 2007):


Björkstrand Gustav, Porvoon piispa  151 310€ 
(vuoden 2009 tietojen mukaan 170 930€)          

Heíkka Mikko, Espoon piispa             111 183€

Huotari Voitto, Mikkelin piispa             95 811€
Huovinen Eero, Helsingin piispa       113 360€
Mäkinen Kari, Turun piispa                101 492€
(vuoden 2009 tietojen mukaan 111 677€)

Paarma Jukka, arkkipiispa                137 880€
 
Peura Simo, Lapuan piispa                 99 978€
Pihkala Juha, Tampereen piispa       104 252€
Riekkinen Wille, Kuopion piispa       102 258€
Salmi Samuel, Oulun piispa              100 221€

Kuvitelkaapa minkälaista kähmintää ja miten teräviä kyynärpäitä tarvitaan, että pääsee tehtävään, joka takaa jopa yli 150 000€ vuositulot. Tuskinpa onnistuu pelkällä paatoksellisella pappispuheella ja lähimmäisenrakkauden markkinoinnilla. Ehkäpä korkea palkkaus rajoittaa myös tehtäviin seuloontuvia ihmisiä ja tuskinpa se ainakaan mangneetin lailla vetää puoleensa vaatimattomuutta kunnioittavia. Siispä tehtävään pääsevien valltiseva piirre on todennäköisemmin itsekkyys kuin inhimillisyys!

Kyseisistä ökyistä voitaneen käyttää myös nimeä suuren omaisuuden tai tyhjien tilojen haltiat. Ei ole ismmin piispakuntaamme häirinnyt vaikka kansa on kääntänyt selkänsä kirkolle. Loiri ja kumppanit voivat joulun alla vetää kirkot täyteen, mutta tyhjyys on se, mikä täyttää kirkomme normaaleina sunnuntaina. Syy tyhjiin kirkkoihin löytynee kirkon tyhjistä teoista ja piispojen tyhjyyttä kumisevista sanoista.

Eipä juuri hetkauta kanssa esim. arkkipiispan jälkirohkeus puuttua ongelmiin eli olla rohkea asioissa, joissa on turvallista olla rohkea. Kuvitelkaapa kirkon korniutta toimia pakolaisongelmassa. Luovutetaan tiloja eli joku krypta tai kellareita, joihin pahimmillaan asutetaan raavaita miehiä vuosiksi. Eihän noin saisi kohdella koiriakaan - lähtisi lemmikin pito-oikeus välittömästi. Ja miksei samaa huomiota annettu omille köyhille tai asunnottomille - aikaa ja mammonaa on ollut?

Kun Jeesus kehottaa huolehtimaan lapsistaa, meidän kirkomme jättää naiset, lapset ja vanhukset kuin heikoille jäille ja auttaa raavaita miehiä. Miehiä, jotka ovat käyttäneet perheidensä rahat maksamalla mafialle kyydistä Suomeen.  Käytännössähän kirkko ruokkii toimillaan kurjuutta ja mafiaa. Onko tämä osoitus häikäilemättömyydestä vai ylimielisestä välinpitämättömyydestä perehtyä pakolaisongelmaan.

Jeesus kehottaa pitämään huolta köyhistä, mutta mitä kirkkomme ja piispamme ovat tehneet tämän asian suhteen. -Ei ainakaan mitään isommin havannoitavaa. Ökypalkkainen arkkipiispa kehottaa kyllä köyhiä jakamaan kurjuus keskenään, mutta antaako hän toisen ihokkaan eli puolet omaisuudestaan -Eipä ole havaintoa moisesta. Vain turhaa, ulkoa opeteltua, teennäistä lässytystä, joka uppoaa aivojaan säästäviin kukkahattutäteihin ja trendisnobeihin.

Jos kirkkoa ei puhdisteta ahneista piispoista, aikamme "borgioista", se häviää kokonaan ja yhteiskunnalle jää riesaksi mittava, historiallisesti merkittävä, mutta käytännössä kallis ja vaikeasti hyödynnettävä omaisuus.  Nykyisellään kirkomme on  täysin turha ja palvelee ainoastaan sen ökypalkkaisia ja vallanhimoisia piispoja. Jotain täytyise tehdä, mutta miten uudistat kirkkoamme sisältäpäin? -Et mitenkään, sen organisaatio suojaa jo valittuja ja pitää heidät tukevasti vallassa! Tarvitaan todellista uskon/kirkonpuhdistusta!


 
 
 

Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen sille, jolla ei ole yhtään.” ”Helpompi kamelin on päästä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä taivaaseen.” - See more at: http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/kirkko-ja-kaupunki-arkisto/mita-vanhurskaus-on#sthash.oHxAazSv.dpuf
Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen sille, jolla ei ole yhtään.” ”Helpompi kamelin on päästä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä taivaaseen.” - See more at: http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/kirkko-ja-kaupunki-arkisto/mita-vanhurskaus-on#sthash.oHxAazSv.dpuf
Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen sille, jolla ei ole yhtään. - See more at: http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/kirkko-ja-kaupunki-arkisto/mita-vanhurskaus-on#sthash.oHxAazSv.dpuf
Jos sinulla on kaksi ihokasta, anna toinen sille, jolla ei ole yhtään. - See more at: http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/kirkko-ja-kaupunki-arkisto/mita-vanhurskaus-on#sthash.oHxAazSv.dpu! -Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.! Tällaisia lauseita viljeli Jeesus kansan keskuuteen. Samainen Jeesus monotti rahamiesten kojut nurin ja ajoi heidät temppelistä. Näillä sanoilla oheiseilla tempauksella Jeesus opastaa kristittyä lähimmäisen rakkauden ja henkilökohtaisen vaatimattomuuden tielle.

1 kommentti:

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!