lauantai 26. syyskuuta 2015

Soini: Duunarit katse vasempaan, DEMAREIHIN MARS!

Politiikkaan pätee sama sääntö kuin markkinointiin: Kerran voit myydä paskaa hunajana, mutta pitkässä juoksussa tulee konkka. Soini on lyhyessä ajassa osoittautunut Suomen poliittisen historian suurimmaksi takinkääntäjäksi ja sanan syöjäksi. Kansa nauraa toreilla ja turuilla miehen puheille: Persu ei persettään myy! -Eipä myynyt, vaan lahjoitti puolenmiljoonan äänestäjän perseet. Toinen lupaus ennen vaaleja kajahti: Kun äänestät persuja saat mitä luvataan! -Puolimiljoonaa äänestäjää ei saanut vähääkään siitä, mitä tilasi. Päin vastoin heidän perheensä ja työkaverinsakin kärsivät Soinin lupauksista.

Hallitus vähät välittää realiteeteista. Vaikka kuinka media todistaa ja tolkuttaa, että työvoima on Suomessa edullisempaa/tehokkaampaa kuin kovimmissa kilpailijamaissa Ruotsissa ja Saksassa, eivät ministerit tästä välitä. Hallitus on viemässä lähes pariltamiljoonalta alle kolmetonnia kuukaudessa tienaavalta reilut paritonnia vuodessa. Siihen  ostovoiman romahdukseen loppuu viimeisenkin duunarin ravintolassakäynti ja yksityisten palvelujen käyttö. Hallituksen toimet aikaansaavat massiivisen penninvenytyksen ja säästämisen. Nämä puolestaan kiihdyttävät työttömyyden kasvua ja heikentävät valtiontaloutta lisäämällä kuluja ja samalla romuttavat Suomen veropohjan lopullisesti.

SAK teki ehdotuksen, jonka toimiva idea löytyi Ruotsin edesmenneltä porvarihallitukselta eli tulevaisuudessa palkat muotoutuvat vientiteollisuuden pohjalta. Siis katsotaan minkä verran rahaa tulee ja sen mukaan eletään. Mutta eihän tämä tietenkään käy hallitukselle. Eikä sekään käy hallitukselle, kun useat tahot ovat kehoittaneet alentamaan energian hintaa, jossa verojen osuus on melkoinen. Hallitus on kuin norsulauman hullu johtaja, joka on käskenyt joukkonsa syöksymään kohti rotkoa. Mikään vaihtoehto ei käy, vaan rotkoa kohti täytyy syöksyä. Eikä itse rotkosta selvitä elleivät norsut muuta suuntaa tai opi korvia heilutellen lentämään ja tätä jälkimmäistä ei tapahdu käytännön elämässä kuten piirretyissäelokuvissa ja sarjakuvissa.

SSS-miehet ovat polkaisseet kansantalouden epäonnistumismittarin tukevasti kaakkoon. Syy tähän löytyy tyyppien totaalisesta arkielämän kokemattomuudesta. Yrityksen myynnillä rikastuneet, perijättäret, poliittiset kloonit, ja armottomat paskanpuhuja muodostavat hallituksen ytimen eli suoraan todettuna: Toisten työstä hyötyjät, siivestäjät ja ketkut muodostavat valtioneuvoston selkärangan. Tällaisten tyyppien selkäranka on yhtä vahva kuin glykolilieron eli se ei jäykisty edes kovimmassakaan pakkasessa.

Kun Soini betonoi perseennuolijoidensa avulla asemansa puolueenjohdossa ja ministerinä voi persujen poliittista nousua jo nyt ennakoida pelkkänä tähdenlentona. Joka kerta Soinin avatessa suunsa, sieltä syöksyvä sammakkolauma laskee hänen ja häntä sokeasti peesaavien perusnynnyjen uskottavuutta. Puolueessa roikutaan ministerinä ja asemissa, vaikka sen hintana olisi puolueen tuhoaminen, mikä nykyisellän näyttää väistämättömältä.

Soinin lupausten syöminen on saanut tuhannet pettyneet työtätekijät hakemaan turvaa ay-liikkeestä. Katteettomilla lupauksillaan persut osoittivat suomalaisten työläisten tarvitsevan työväenpuoluetta, joka ei ole eikä enää voi olla persut. Mikäli demarit ja vasemmistoliittolaiset viimeinkin hoksaavat tarjota, vallassa pitkät ajat heiluneille, kestoedustajille duunarivaihtoehdon, on poliittisen vasemmiston nousu edessä. Vuosia jatkuneella kestotyylillään vasemmisto ei vedä kansaa kuin SAK:n imussa.  Jatkossa kansanedustajan täytyy todellakin edustaa kansaa.

Persujen ainoa toivo on uskottavuutensa totaalisesti romuttaneen Soinin ja hänen nuoleskelijoiden vaihto ja sitä seuraava puolueen poliittisen linjan reivaaminen kansan enemmistön edun noteeraavaksi. Mutta tämä lienee silkkaa utopiaa ja Soini nuolijoineen laskee varmaankin sen varaan, että hypätän hallituksesta pois hiukan ennen vaaleja ja aloitetaan valtava vaalijeesustelu. Surullista on se kuinka syvälle Suomi ehtii vajoamaan nykyisen hallituksen toimien ansiosta. Ministerin taloa on ammuttu, kaduilla nujakoidaan ja jopa pommit räiskyvät isänmaan yössä - KIITOS SSS-MIESTEN: OLEMME POLIITTISEN TERRORIN PORTEILLA!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!