perjantai 18. syyskuuta 2015

Jos kaupungin etuun sitoutuneet lähtevät, korvaajia ei ole eikä tul...?

Politiikan perusteisiin ei kuulu toisen arvostaminen mielipiteen mukaan, vaan sen mukaan, että päättäjä kykenee kuuntelemaan toisen mielipidettä, rohkenee esittämään omansa ja kykenee yhdistämään nämä siten, että ne täydentävät toisiaan. Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa yhteisen parhaan toteutumiseksi em. konstein.

Uudessakaupungissa tilanne on hiukan toinen, sillä meillä ratkaisijan roolissa on ollut mielipiteettömyys ja keskustelemattomuus. Enemmistö päättäjistä ei puhu ei pukahda valtuustossa eikä julkisilla palstoilla. Mutta annas olla, kun päättäjä päättää palata kotiseudulleen, johan alkaa puukko viuhua ja mihinkäs muualle kuin avoimesti keskustelevien selkään. Tämä on paskahousustandardien mukaista touhua ja paskahousuja meillä piisaa kuin ilkeyttä helvettiin menevässä sielussa.

Jos joku toi tähän kaupunkiin muutoksen tuulia niin hän on Seppo Nikula. Yhdessä Timo A. Järvisen kanssa hän pisti Kokoomuksen ja siinä sivussa koko oikeiston ajattelemaan faktoja. Tämä vaati kovaa taistelua, jossa vastassa olivat mustat pimeydenvoimat apuna itse sarvipääsaatanan johtama julkinen sana. Ilman kahta mainittua herraa Uudenkaupungin Kokoomus ja koko oikeisto waeltaisi wäärällä wäylällä. Meillä olisi lähes viisitoistamiljoonaa euroa lisää welkaa kahden wuokrakerrostalon rakentamisen ja Novidan omistuksen myötä.

Edellä mainittu, jos mikä osoittaa toimimista kaupungn parhaaksi ja sitoutumista Uuteenkaupunkiin. Nimettömien ilkeilylle, ivalle ja syyttelylle ei löydy tämän suhteen vähäisintäkään katetta. Luonnollisesti kaikkien touhuista löytyy sanomista ja kukin meistä tekee virheitä, mutta pääsääntöisesti jopa esim. kaupungintalous on reivaantunut parempaan suuntaan. Tämä on melkoinen saavutus, kun huomioidaan valmistelijahuipun taso. Heidän kanssaan nykyitilanteeseen pääsy on yhtä vaikeaa kuin polkupyörällä polkematta tapahtuva ylämäen päälle luoviminen.

Luonnollisesti kaikkeen tarvitaan yhteistyötä ja esim. Novida-casen yhteydessä sitä löytyi Vasemmistoliitosta. Mm. ilman Harto roolia, pelkästään Novidan myötä kaupungin velka olisi jysähtänyt neljämiljoonaa euroa suuremmaksi ja epävarmuus tulevasta hiippailisi Novidan työntekijöiden mielissä. Parhaimmillaan määrätyissä asioissa oikeiston ja Vasemmistoliiton akselin toimivuus muistuttaa Totalilla voideltua Citroënin konetta - kaupungin ja sen asukkaan etu ratkaisee sekä yhdistää!

Luonnollisesti päättäjissä on muitakin keskeisiä henkilöitä kuin Nikula, Järviset ja Forss. Kannattaa nostaa esiin omilla aivoilla ajatteleva Kaitainen ja asioihin tarkkaan perehtyvä ja keskustelevat Löfstedt, Aitamurto jne.. Ilman näitä muutamia kukaan ei tässä kaupungissa tietäisi päätöksenteosta mitään ja onnettomasta valmistelusta ja sen salaisesta siunauksesta olisi kaupunkilaiselle saman verran hyötyä kuin auringonottajall kasvoille yllättäeen  rätkähtävästä lokinpaskasta.

Entäpä jos Nikula lähtee synnyinseuduilleen? Tämä kysymys sikiää liudan uusia kysymyksiä? Viitsivätkö jäljelle jäävät kokoomuksen ajattevat jäsenet jatkaa, jos yksi keskeinen vaikuttaja poistuu? Palaako jäljelle jäävä oikeisto waeltamaan walheiden Vainiolle? Jääkö Forss ja kumppanit yksin, kun tukea ei tule järkivedoille oikealta? Onko seurauksena viimeinen niitti Uudenkaupungin arkuun, kun kaupungin ja asukkaiden etuun sitoutuneet jäävät taas ja tukevasti vähemmistöön? Näinhän olisi käynyt jo Novidajunttauksen onnistuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!