lauantai 26. syyskuuta 2015

Tuulimyllykiima putkahti jälleen pinnalle!

Tuskinpa Uudessakaupungissa on mistään muusta asiasta, sitten pienten koulujen lopettamisen, noussut samanlaista kansanliikettä kuin jättituulimyllyjen vastustamisesta. Tapa ja tyyli millä tuulimyllyjen rakentamismahdollisuus nostetaan jälleen kerran esiin, tuntuu lähinnä härskisltä kansan mielipiteen halveksunnalta ja virkahenkilödiktatuurilta. Kaikkein karmeinta on se, että tässä saataa käydä, kuten pienten koulujen lopettamisessa - Tehdään kaupungin tulevaisuuteen karmealla tavalla vaikuttava väärä päätös.

Aiesopimus-Atso palauttaa tuulimyllyuhan päivänvaloon kansaa kauhistuttaen, mieliä järkyttäen ja sieluja puistattaen. Miksei valmistelun sanakäänteet ja sanavalinnat tai esitystyyli muutenkaan voi mitenkään peilata niitä voimakkaita kansantuntoja, jotka tuhannet uusikaupunkilaiset toivat esiin kymmenissä tuulivoimatilaisuuksissa. Kansahan sanoi tuolloin niissä äärettömän selkeästi: EI JÄTTIMYLLYILLE!

Jättimyllyt tuodaan lähes samojen valmistelijoiden esittämänä lähes samoille päättäjille, jotka siunasivat aikoinaan murheellisen ja uusikaupunkilaisille miljoonia maksaneenTontonmäen älyttömyyden. Koko hommassa, kuten ei edes koko jättituulivoimaloissassa, ole järjen häivääkään. Kun tarkastellaan lähihistoriaa ja valmistelun sekä päätännän tuloksia, ei liene ihme, jos tuhansien uusikaupunkilaisten housuissa lymyää parhaillaan huuruinen rinki.

Saas nähdä siirtyykö, ennen niin välttämättömän ja kiireisen vuokrakerrostalon rakentaminen jälleen vuodella, kun virkakoneisto jauhaa jättimyllyjen kanssa? On hyvin murheellista todeta, että tässä kaupungissa voi näköjään valmistella mitä vaan ja miten vaan. Kansan äänen kaiut eivät virkahenkilöstön työssä pahemmin kuulu eikä näy. Onkin viimein ääneen lausuttava se, mitä yksikään kanssani keskustellut luottamushenkilö ei kiellä: UUSIKAUPUNKI EI VOI NOUSTA ENNEN KUIN KAKSI KESKEISTÄ VALMISTELIJAA VÄISTYY TEHTÄVISTÄÄN!

Itsenikin täytyy pyörtää se lupaus, etten enää koskaan istu valtuuston jakkaralle. Jos Rake ei pääse, olen minä hänen tilallaan valtuustossa ja äänestän jättimyllyille selkeästi: EI! Samalla täytyy todeta sekin, että mikäli nämä kaksi keskeistä valmistelijaa istuvat vielä tulevien vaalien aikana viroissaan, harkitsen vakavasti kuntavaaleissa ehdokkaaksi lähtemistä. Tämä suurella varauksella ja sehän on tietenkin puolueista kiinni, sillä niistä ei ole löytynyt vähäistäkään minuun kohdistuvaa imua.

12 kommenttia:

 1. Java mukaan vaan. Onkin ollut vaisua.

  VastaaPoista
 2. Tuulimyllybisneksessä pyörii myös ns. maasutus.. en nyt väitä, että se ukilaisia koskisi. Siis en missään nimessä !
  p.s olen ensi vuonna myös ilmeisesti ukilainen ja on melkoinen kokemus kunnallispolitiikasta, joten olen käytettävissä vaaleisa myös.

  VastaaPoista
 3. Ei tarvita turkulaisia vihreitä mökkiläisiä ukin valtuustoon.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jormalla on tietämystä, älliä ja aikaa paneutua asioihin, joten hän olisi oiva lisä valtuustoon. Eikä puolueella ole kuntavaaleissa juurikaan Uudessakaupungissa mitään väliä, kunhan sen läpimenijät ovat, omilla aivoilla ajattelevia ja avoimesti toimivia, tolkun ihmisiä. Nyt viimeinkin ymmärrän kuinka hyvää oli aikoinaan Juhan, Raken, Jonin, Mikan ja Sepon kanssa touhuaminen. Kunpa vielä istuttaisiin samassa valtuustoryhmässä - se oli meinikiä!

  VastaaPoista
 5. Demokratiassa virhe.

  Demokratiassa on yksi paha vika:päätökset voivat olla niin tyhmiä,ettei kukaan yksinään tekisi sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja osuvasta arviosta! Uudenkaupungin valtuustosta on lähtenyt maailmale legendaarinen sanonta: Joukossa tyhmyys tiivistyy!

   Poista
 6. Kiitos käynneistä ja kommentista! Meillä ongelma on onnettomassa valmistelussa, jota jotkut tukevat sokeasti. Kuvitelkaa nyt, mitä Novidasta aikoinaan tehty aiesopimus olisi aiheuttanut? -Kaupungintalous olisi nyt neljämiljoonaa euroa enemmän poskellaan. Tällainen valmistelu on torjuttava valitsemalla osaavat valmistelijat. Uudessakaupungissa menee älyttömästi energiaa älyttömään valmisteluun ja sen torjumiseen.

  VastaaPoista
 7. Hyvät herrat. Suomessa on lait ja asetukset, joiden mukaan kaavoitukset etenevät askel kerrallaan. Tällä tiellä ollaan. Mitä luulette tekevänne?

  VastaaPoista
 8. Kiitos käymisistänne ja asiallisesta viestistä! Valmistelutyylin ja sanavalintojen tuhannet kaupunkilaiset ovat jälleen paniikissa . Luulisi tiedoiltaan ja taidoiltaan olemattomana virkaan valitun kaupunginjotajan muistissa olevan se tieoto, kuinka suurta on tavallisten kuntalaisten tietämättömyys vähänkin erikoisimmissa kunan toiminnoissa.

  Mielestäni Timo A. Järvinen ottaa osuvasti Facebookissa kantaa po. valmisteluun: "Kuntalaisten mielipide asiaan on nähdäkseni niin selvä, että ryhdikäs koneisto voisi valmistella asian todeten, että alueellemme ei tule ko jättimyllyjä. Ja jos joku siitä sitten valittaa, niin annetaan prosessin sanoa oliko linjaus oikea vai ei.

  Ei voi välttää vaikutelmaa, että laillisuuskysymysten arviointiin käytetään meillä aina runsaasti energiaa, jos se saadaan palvelemaan valmistelukoneistoa ja virkamiehen tahtotilaa."

  VastaaPoista
 9. Kaupunginhallitus on päättänyt 23.4.2012, että Maankäyttöpalvelut voi aloittaa tuulivoimayleiskaavan laatimisen. Tämän jälkeen
  Maankäyttöpalvelut on teettänyt kaavatyötä varten esiselvityksen Varsinais-Suomen liitolla ja luonto- ja linnustoselvityksen
  Varsinais-Suomen luonto- ja ympäristöpalveluilla. Kaavan laatiminen on tilattu Ukipolis Oy:ltä.
  on tilattu Uki po lis Oy:ltä.Tuulimyllykaavoituksen aloittaminen oli siis tavallinen poliittiinen päätös. Tai kuten edellä sanottu,
  Suomessa on lait ja asetukset, joiden mukaan kaavoitukset etenevät askel kerrallaan. Tällä tiellä ollaan. Nyt voi vain yrittää olla jarrumiehenä.

  VastaaPoista
 10. Tuulivoimaloiden 2km rajoituksista

  http://yle.fi/uutiset/porin_tuulivoimarajoitukset_lainvastaisia/8331823

  http://yle.fi/uutiset/virkamies_porin_tuulivoimarajoitus_ei_tuo_korvausvelvollisuutta/8332063

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!