maanantai 11. syyskuuta 2023

RAUHANPUISTO JÄI RAUHAAN ÄÄNIN 7-4

Teknisen lautakunnan viimeviikkoinen päätös jättää Rauhanpuiston ensimmäinen vaihe toteuttamatta jäi kaupunginhallituksessa voimaan. Vasemmisto haastoi lautakunnan päätöksen, mutta hävisi äänestyksen 4-7. Voittanutta lautakunnan päätöstä kannattivat Laura Kontu, Birgitta Runola, Seppo Nikula, Raimo Löfstedt, Veli-Matti Virtanen, Esa Aaltonen ja allekirjoittanut.Näin lautakunnassa:


"Esitys:                           Rauhanpuiston kunnostuksen vaiheen 1 urakoitsijaksi valitaan Destia Oy 17.8.2023 päivätyn tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 149.500 € (alv 0).


Päätös on ehdollinen siihen asti, kunnes kaupunginhallitus on antanut hankkeelle toteuttamisluvan.

 

 Käydyn keskustelun aikana Eero Hento esitti, että Destia Oy:n tarjous hylätään sillä perusteella, kun tarjouspyynnössä sanotaan, että määrärahojen ylittyessä tilaajalla on oikeus hylätä kaikki tarjoukset. Petri Marttila kannatti esitystä.

 

 Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että sen aikana oli teh­ty esittelijän pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu muu­tos­esi­tys, joten oli äänestettävä. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin ni­men­huu­to­ää­nes­tys. Ne, jotka kannattivat esittelijän pohjaehdotusta ää­nes­ti­vät jaa ja ne, jotka kannattivat Eero Henton esitystä ää­nes­ti­vät ei.

 

 Suoritetussa äänestyksessä annettiin kolme jaa-ääntä ja kuusi ei-ään­tä.

 

Päätös: Tekninen lautakunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 3-6 hyväksyä Eero Henton esityksen, että Destia Oy:n tarjous hylätään sillä perusteella, että tarjous ylittää varatut määrärahat. Äänestysluettelo liitteenä."


Liite: Äänestysluettelo Rauhanpuiston kunnostuksen vaiheen 1 urakoitsijan valinta

5 kommenttia:

 1. Hieno homma. Kohta alkaa kuitenkin uusi käännytys asiasta mikäli vanhat tavat ovat vielä tallella.

  VastaaPoista
 2. Saattaahan tämä olla muutoksen alku ja enää hulluttelut eivät mene läpi.

  VastaaPoista
 3. Samat päättäjät myönsi hankkeelle määrärahat tämän vuoden budjettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa vastustanut puistohanketta alustapitäen ja osa muutti suhteutumistaan huonotuneen taloudellisen tilanteen vuoksi.

   Poista
 4. Odotetaan nyt vielä kh:n kokouksen pöytäkirjaa. Tekninen lautakunta päätti vain hylätä tehdyn tarjouksen ei hanketta. Aina voi pyytää uuden tarjouksen. Hanke on talousarviossa ja sen valtuusto on hyväksynyt.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!