torstai 21. syyskuuta 2023

RAKENTAMINEN HIIPUU LIIAN MYÖHÄÄN!!!


Suomessa on kasvatettu pääkaupunkiseudun asuntokuplaa miljardeilla euroilla. Valtio on jakanut sinne vuokratukien muodossa miljardeja euroja menneinä vuosia. Käytännössä nämä ovat olleet yritys/sijoittajatukia rikkaille. Mutta miksi vasemmisto ei ole puuttunut niihin? Syy on yksinkertainen ay-liikkeen vuokra-asuntobusiness, jonka johdossa oleva toverikaarti tienaa ruhtinaallisia palkkoja. Takarivin toverit eivät halua sahata poikki sitä oksaa, jonne he haaveilevat pääsevänsä. Varsin epätodennäköiseltähän oksalle pääseminen tuntuu, mutta unelmat ja puoluekuri pitää äänestyksissä rivit ruodussa ja toverihissin vahvassa vauhdissa.


Suomessa ihmisiä on pakkosiirretty pääkaupunkiseudulle vastoin heidän omaa tahtoaan. Suurin osa tästä porukasta kuuluu virkakuntaan, omistajiin ja etenkin heidän lakeejoihinsa. Kun pääkaupungissa asustavat ministeriöiden virkahenkilöt luovat budjettia, eivät he säästä toisiltaan eivätkä kotiseudultaan. Tämä on johtanut väistämättä siihen, että maakunnissa puurtavia yrityksiä sekä duunareita verotetaan neuvostotyyliin pienen eliitin elättämiseksi. Jos esim. Helsinki-Vantaa lentokenttä rakentamiseen, uudistamiseen ja siihen liittyviin liikennehankkeisiin satsatut miljardit olisivat jääneet maakuntiin, olisi tilanne Suomessa nykyään koko lailla toinen: Ei tarvittaisi sote-uudistusta, tiet olisivat kunnossa, lapset kävisivät turvallisesti laadukasta koulua maakunnissa, vientiteollisuus toimisi vahvemmin, jokainen pääsisi maakuntakentiltä ulkomaille, pääkaupunkiseudun sosiaaliset ongelmat olisivat pienempiä eikä koululaiset hakkaisi ja tappaisi siellä toisiaan jne.

3 kommenttia:

 1. Osuit naulan kantaan, mutta tuolla vuokratuella tarkoitit varmaan asumistukea? Sitähän valtio maksaa nykyisin jo lähes 3 miljardia (vrt. Ruotsi 1 miljardi) ja ilmeisesti valtaosa Helsingin seudulle. Sitä tukea on maksettu myös asunnon omistaville ja opiskelijoille, jotka ovat suurin ryhmä tuen saajia. Sitten puretaan opiskelija- asuntoloita, kun nuoret "opiskelevat" 10 vuotta keskikaupungin kalleimmissa asunnoissa. Jonka usein vielä vanhemmat omistavat; opiskelija ei maksa vuokraa, vaan laittaa asumistukensa säästöön tai osakkeisiin.

  Muutama vuosi sitten Kojamo/Lumo/VVO:n toimitusjohtajan palkka oli 72. 000€/kk.

  VastaaPoista
 2. Nyt odotellaan toverien toimia. Yleislakkoa odotellessa kohti syksyä. Tällähän varmaankin parannetaan jo omautettujen asemaa.

  VastaaPoista
 3. Jos yleislakko olisi jokin ratkaisu talouden synkkään tilaan niin sitä olisi voinut käyttää useamminkin esim. edellisen eduskunnan ja hallituksen aikana. Kannatan yleislakko jos se tekee veloista saatavia.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!