keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

VALTUUSTOKAUSI PUOLESSAVÄLISSÄ!
On aika arvioida ja kiittää valtuutettuja/luottamushenkilöitä/valmistelijoita menneestä kahdesta vuodesta. Kaupungin väkiluku laski, lukioranking sijoitus romahti ja talous näkymät näyttävät hälyttävän huonoilta. Eli suoraan sanoen, kaikki vaalilupaukset petettiin menneen kahden vuoden aikana ja hallintosäännöllä taattiin saman alamäen jatkuminen kenties entistä jyrkempänä. Joten eipä ole aihetta henkseleiden paukutteluun tai juhla-aterioihin. Tuskinpa se ketään lohduttaa, mutta voin kertoa, että sen verran mennyt kausi, siihen liittynyt viime päivien viestintä ja palaute harmittaa, että eipä ole tullut juurikaan nukuttua kahtena viime yönä.

Eniten kehityspaitsioon ajautumisessa harmittaa oma jokseenkin keskeinen rooli, kun paikkoja eli päättäjistön roolia asemoitiin. Eli eipä voi siinä vaiheessa isommin selitellä, kun on itse ollut yksi niistä kokeista, joka on hämmentänyt ja lopulta kaatanut tämän keiton liedelle. Tästä jatketaan ja toivotaan, jotta Uudestakaupungista on jotain jäljellä, kun saadaan kulunut valtuustokausi loppuun. Joskin pelkään, että tämä vallitseva yhteistyö, joka on tärkeämpää kuin kuntalaisten etu, ratkaissee alamäkemme muuttumisen vapaaksi pudotukseksi.

Toivotaan siis ihmettä, eikä mitään palavaa pensasta, kuten Raamatussa, vaan vaikkapa sitä, että muualta töitä hakevat viranhaltijamme pääsisivät pois täältä. Tuo mahdollistaisi kaupunkimme valmistelun muuttumisen virkaväen hyysäämisestä kaupunkimme asukkaita hyödyttäväksi kehitykseksi. Eikä varmaankaan olisi pahitteeksi, jos tämä meikäläisen, jo manan maille paremmin kuuluva, ikäluokka antaisi tilaa nuoremmille, itsekin kaupunkimme tulevaisuudessa eläville, päättäjille, kuten Laura Kontu - Jaana Reijonsaari-Korsman - Mikko Saari. Uskon heidän läheltä nähneinä oppineen, ettei päämäärätön ja omaan etuun tähtäävä yhteistyö palvele kaupunkiamme!

Hyvää kesää ja anteeksi!

24 kommenttia:

 1. "Antaa mennä kun on alamäki taas" Paskat on jo pöksyissä ja valoa ei sen kuuluisan tunnelin päässäkään ei ole näkyvissä. Mennään torille syömään muikkuja.

  VastaaPoista
 2. Mitä se Juha sekoili?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato Youtubesta. Kannatti Valkosen esitystä. Se meni äänestykseen, siellä äänesti vastaan omaa kannatusta. Ei oo kaikki muumit kotona.

   Poista
 3. Mitätöntä on persujen puuhastelu, mitä mieltä toveri valkonen on siitä

  VastaaPoista
 4. Vain demarien rivit pysyi yhdessä kaikissa äänestyksissä. Näin se taisi maanantaina mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä komento on kova ja se tulee puhelimeen ennen äänestystä. Todellista demokratiaa.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Voisihan porukka aina aktiivisempaakin olla, mutta on meillä ylivoimaisesti valtuuston näkyvin varavaltuutettu ja mm. Sami Virtanen käyttii runsaasti aikaa etsiessään sopivia uusia asuin/virkistyspaikkoja kaupungistamme, mutta sehän ei kalvannut punamustallesurmalle. Paljon on esitetty ja yritetty, mutta meitä on liian vähän, jotta Uusikaupunki saataisiin tukevalle kasvu-uralle eli käyttämään niitä vahvuuksia, jotka on käyttämättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina syy on muissa, ei koskaan persuissa!

   Poista
  2. Mitä asioita nämä persut ovat esittäneet mitkä eivät kelvanneet punamustasurmalle? Esimerkkejä todisteeksi.

   Poista
 6. Mikä puolue on ollut kahdessa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa suurin puolue Ugissa

  VastaaPoista
 7. Taas alkaa juupas eipäs. Vain päätökset vaikuttaa asukkaitten arjen elämään. Vaikee on pienepuolueitten vaikuttaa , kun demokratiassa enemistö päättää. Katsokaa valtuustojen, hallituksen ja lautakuntien päätöksiä, sieltä selviää miten puolueet on äänestäneet tai tehneet vasta ehdotuksia. Kuinka paljon saatiin esim: kaupungin turhia menoja pienemmäksi, demarit vastusti kaikkia leikkauksia.

  VastaaPoista
 8. Voi olla että Vasemmistoliitto saa vain yhden valtuutetun valtuustoon seuraavissa kuntavaaleissa ja Pro Uki ja Hento-Saastamoisen ryhmä ei saa enää valtuustopaikkoja. Sellainen on uuden hallintosäännön vaikutus seuraavissa kuntavaaleissa.

  VastaaPoista
 9. Kannattaa perussuomalaisten tehdä vaaliliitto.

  VastaaPoista
 10. Miksi ja kenen kanssa?

  VastaaPoista
 11. Kiitos aktiivisuudestanne niin kävijöinä kuin kommentoijina! Persut olisivat vaatineet Alicenkadun jatkeelle toisenlaista toteutusta ja vastustivat myös kadunpätkään upotettua reilun sadantuhannen euron viherrakentamista. Tämän päätöksen seurauksena kaikki vihreä hävisi po. kadun pätkältä. Persut vastustivat miljoonien upotusta älyttömään lankkurantaan. Persut esittivät kaupungin maiden käyttöä asumiseen ja viihtymiseen, mutta punamustasurma vastusti näitä kaikkia edistyksellisiä toimia. Em. törsäyksessä puhutaan miljoonista euroista! Kun katsomme pöytäkirjoista kaupungin 1.)suunnittelua, 2.)toteutusta ja 3.)taloutta meillä on kolme ongelmaa: 1.)KOKOOMUS - 2.)KOKOOMUS - 3.)KOKOOMUS ja nämä voidaan kiteyttää kolmeen kirjaimeen SDP!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä herra Valkonen maanantaina tulkintasi mukaan suurin osa persuista kuului ristimääsi punamustasurmaan. Voitko väittää vastaan, kun otetaan tarkasteluun äänestys Saaren aloitteesta.

   Poista
  2. Kiitos kysymästä! Olisin itsekin kiinnostunut kuulemaan, kuinka joku antaa opetustoimemme epätoivoisen räpellyksen jatkua - lukiomme on muutamassa vuodessa pudsonnut sijalta 75 sijalle 273. Ehkä esitin asian huonosti ja olin epäuskottava tai lukemani teksti ei vakuuttanut kuulijoita - eihän se vakuttanut tekstin laatijaakaan. En siis väitä vastaan, äänestys hävittiin 40-3 ja se siitä.

   Poista
  3. Eikö harmita, kun häviää jatkuvasti äänestyksissä ja omatkin ovat kääntäneet selkänsä.

   Poista
  4. Kiitos kysymästä. Jokainen äänestää kuinka lystää ja meillä ei ole ryhmäkuria. Enemmänkin harmittaa se, mitä päätöksistä seuraa. Opetuksella on merkittävä rooli Uudekaupungin tulevaisuudessa ja nyt suuunta on väärä - lähestymme vauhdilla kauhuskenaariota: Suomen hienoimmassa koulussa tarjotaan Suomen huonointa opetusta.

   Poista
 12. 21-21 ja yksi tyhjä. Tiukassa oli taas oikeiston voitto vasemmistosta hallintosäännöstä äänestettäessä.
  Miksi kepu ja kokoomus repeää näin usein? Tulevaisuutta ajatellen se on huono asia.

  VastaaPoista
 13. Kannattaako noin katkeran miehen olla mukana politiikassa, mieti sitä Valkonen.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä, viesteistä plus luonneanalyysista, mutta pieleen se meni! Politiikka on sellainen laji, että siinä mennään asia kerrallaan äänetsätäjän etu edellä. Ei pidä suivaantua kumppaneihin yhden asian vuoksi, mutta heidät tulee tiedostaa, ketkä tavoittelevat vain omaa etua eivätkä ole vähääkään luotettavia. Samalla sopii pohtia myös sitä kuvaa, jonka antaa itsestään. Silloin joku on mennyt minulla pieleen jos joku näkee minut katkerana enkä voi syyttää siitä muita kuin itseäni. Luonnollisesti mediakin vaikuttaa melkoisesti siihen, millaisen mielikuvan ihmset jostain lajitoveristaan luovat - joskus härskein henkilökohtaisen hyödyntavoittelija ja saavuttaja saa sarvien sijasta koristeekseen kirkkaan sädekehän.

  Nietzsche korosti elämän ja siten myös yhteisön valon muodostuvan riittävän monista pienistä asioista. Kun tähän asiakerrallaan menoon liitetään rehellisyys äänestäjiä ja politiikkakumppaneita kohtaan, niin kaiken pitäisi sujua hyvin ja demokratian toteutua. Jos selkeästä vaalituloksesta huolimatta, päädymme valtuustossa 21 - 21 tilanteeseen, sopii joidenkin pohtia tuliko lunasstettua vaalilupaukset ja oltua rehellinen edes itselleen. Mutta nyt mennään eteenpäin vanhat karikot unohtaen ja toivotaan yhteistyön puhurin vievän Uudenkaupungin manestykseen; joten ollaan realisteja, kun katsotaan kavereita silmiin, mutta ei missään tapauksessa olla katkeria tai maansa myyneitä!

  VastaaPoista
 15. Mitä nyt muuttuu kaupungissa sitten kun noin tiukka äänestys on valtuustossa ollut että valtuuston puheenjohtajan viimeisenä antama hallituksen päätösesityksen vastainen ei-ääni ratkaisi? Kyseessä oli teknisen sektorin asiat eikö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan sanoen näpertelystä on kyse. Pöytäkirjaa ei ole vieläkään julkaistu ja lehtiei k erro kokouksesta juuri mitään. Pimitetyn päätöksenteon kaupungissa elämme.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!