lauantai 24. kesäkuuta 2023

JOHTAJUUDEN POISTUMINEN SUO TILAA PIMEYDELLE!

Näin vuoden valoisampana aikana passaa pohtia valon merkitystä ja sen kasvattamista, niin että kasvava kirkkaus muuttaa synkästä murheenpolusta valon valtatien, jota pitkin jokainen vaeltaja löytää iloisia onnistumisten etappeja elämänsä mausteeksi. Jo Friedrich Nietzsche totesi pienten tekojen olevan ratkaisevassa asemassa, kun teemme toisten ja omasta elämästämme positiivista valossa etenevää riemun vaellusta. Kun katsomme tekemisiä niin valtakunnan kuin kaupunkimme tasolla, lienee kohtuullista muistella, koska valtaan päässeet ovat olleet vilpittömiä hyväntekijöitä, pitäneet sanansa tai edes yrittäneet pitää kiinni siitä, mitä tuli luvattua, entäpä olemmeko nähneet jonkun uhrautuneen aikaansa ja pistäneen itseään peliin vastapuolen edustajan vuoksi - muistaako kukaan tällaista?

Mennään ajassa reilut pari vuotta taaksepäin, sieltä löydämme poliittisesti harvinaisen positiivisen valoilmiön. Taisi olla viime valtuustokauden viimeinen kokous, jossa käsiteltiin lähes spektaakkeliksi kasvanutta mitätöntä episodia: luottamushenkilön puoliso vilahti ulkopuolisilta suljetun teams kokouksen ruudussa. Tuolloin elettiin korona-aikoja ja sen seurauksena kokouskäytännötkin muuttuivat melkoisesti. Siis niin vaan kävi, että joku vilahti teamsruudussa ja vaikka se ei mihinkään vaikuttanut alkoi verraton kasvava some/kuppilaölinä. Kuinka ollakaan, esiin nousi Mies, joka oli käyttänyt aikaansa, älyään, luovuuttaan sekä osaamistaan ja niiden seurauksena lopetti moisen asian penkomisen estäen jopa sen menon oikeusportaisiin.

Kyseessä on oiva esimerkki tavasta jolla voimme tuoda valoa toisen ihmisen elämään. Epäitsekkyyden lisäksi toisen vuoksi toimimiseen tarvitaan luonnollisesti älyä ja rohkeutta. Kun mainitun kaltainen inhimillisyys tapahtuu politiikassa yli puolue ja blokkirajojen, osoittaa moisen tempun tekijä nousevansa muiden yläpuolelle - kyse on todellisesta johtajuudesta, joka perustuu pyyteettömyyteen, aitoon haluun puhdistaa koko pesä eikä ainoastaan omia nurkkia. Yleensä tällaiset vedot tapahtuvat vaalien alla ja vaalitulosta silmällä pitäen. Niin kävi nytkin ainoastaan sillä erolla, että kyseinen henkilö ei tähdännyt vaalitulokseen vaan poliittisen areenan puhdistamiseen muita varten. Kaikki sujuikin hyvin, tuli selkeä vaalivoitto. Tulevaisuus oli taivaita myöden auki loistavalle tulevaisuudelle, mutta kun tuo keskeinen vaikuttaja jäi pois, on kaikki sekaisin: areena sotkussa, kukaan ei tiedä kuka kyräilee tai vie ja ketä - se on selvä, että kaikki tehdyt idioottimaiset päätökset, syntynyt tora ja taantumuksellinen sekamelska perustellaan sillä, että kokoukset sujuvat sutjakasti ja hyvässä yhteishengessä. Tekojen valolla on paikkansa ja sitä kaivataan keskikesän lisäksi tummenevaan syksyyn!

1 kommentti:

  1. Juu oikeuteen melkein mentiin, mutta nyt ollaan taas enemmän kuin kavereita, politiikkaa on härskiä oman edun tavoittelua, asukkaista viis veisataan.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!