sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

VIHA, VAINO POIS - NIIN PAREMPI OIS!

Filosofi Hannah Arendt pitää politiikkaa eräänä ihmisen suurimpana mahdollisuutena hyvän tekemiseen, jossa hän pistää likoon koulutuksen, ammattitaidon, mielikuvituksen, älyn ja elämänkokemuksen. Kyse on vilpittömästä ja pyyteettömästä työstä lähimmäisen parhaaksi. Kuitenkin politiikassa sen korkein päämäärä yhteisten asioiden hoito muuttuu kovin helposti ja varsin usein itsekkääksi henkilökohtaiseksi vallantavoitteluksi tai pienen kuppikunnan pyrkyryydeksi. Poliittinen järjestelmämme ajaa puolueet, niiden ehdokkaat kilpasille ja joskus puolueen sisällä käyty vaalitaistelu muuttuu raa´aksi ja oman puolueen ehdokas näyttäytyy pahimpana kilpailijana eli omien valtapyrkimysten esteenä.

Lähes verisissä vaalikampanjoissa syntyy menestykseen perustuvaa iloa, riemua ja yhteistyöedellytyksiä tai menestymättömyyteen perustuvaa pettymystä, kateutta ja katkeruutta. Vaalitouhujen tempaukset jäävät taka-alalle muhimaan niin hyvässä kuin pahassa. Tämän vuoksi, joku yhteisön ja puolueen etua ajava saattaa kasvattaa kyytä povellaan eli ajaa asemia sellaiselle tyypille, joka iskee välittömästi pahasti takaisin, kun saa siihen sopivan tilaisuuden. En väitä kenenkään olevan paha vaan uskon poliittisten käänteiden synnyttävän vastakkainasettelua ja kasvattamaan tilanteet niin vinoiksi, jotta ulkopuolinen tarkkailija ei löydä enää määrättyjen tyyppien manööveristä vähäisintäkään yhteisten asioiden parhaaksi pyrkimistä.

Tunteiden mukaan pullahtaminen tekee jopa sata vuotta yhteistä hyvää rakentaneesta poliittisesta yhteisöstä riidanpesän, jossa määrättyjen naamojen saaminen samaan pöytään neuvottelemaan ja sopimaan erimielisyydet kasvaa mahdottomaksi. Tuntuukin lähinnä mystiseltä: Kuinka sellainen tapaus, joka ei voi keskustella edes oman puolueen jäsenten kanssa voi keskustella muidenkaan kanssa ja rakentaa yhteistä hyvää äänestäjien parhaaksi: politiikkahan on yhtä keskustelua ja neuvottelemista - ilman keskustelua asiat eivät voi edes teoriassa edetä!

Pahimmillaan yhteisten asioiden hoito kariutuu sättimiseen, joka etenee henkilökohtaiselle tasolle. Syntyy pohjaton väittely, jossa mututuntumalla käydään säälittä toisen persoonan kimppuun. Ulkopuolisesta moinen henkilökohtaisuuksiin menevä sättiminen näyttää lähinnä säälittävältä oman oksan alta sahaamiselta. Tällaisen vuosia jatkuneen omien mollaamisen ainoa seuraus lienee se, että seuraavissa vaaleissa ei riitelijöiden kannata odottaa äänestäjiltä mandaattia - tämä varsinkin silloin, jos sättijöiden päämäärä ei noudata mitenkään jo käytyjen vaalien tulosta!

Puolueiden keskinäisten ja sisäisten ratkaisut ja niitä seuraava mahdollinen vaalimenestys perustuu kahteen, äänestäjien arvostamaan, seikkaan: AVOIMUUTEEN ja INHIMILLISYYTEEN! Äänestäjät vihaavat kähmimistä ja kunnioittavat inhimillisyyttä. Yksikään meistä ei pidä siitä, että hänen varojaan tai antamaansa valtaa, käytetään salaa pienen piirin suhmurointiin tahikka tavoitteisiin. Olipa sitten kyse mistä tahansa yhteisten asioiden käänteistä, sen täytyy tapahtua avoimesti ja inhimillisesti. Muistakaa Vehmaalla lepäävän Hiski Salomaan sanat ja ratkaiskaa ongelmat/riidat siltä pohjalta: VIHA, VAINO POIS - NIIN PAREMPI OIS!

7 kommenttia:

  1. Näin ukis.
    10v sitten paikallispersut, sen jälkeen paikalliskokkarit ja uusimpana paikallisvassarit. Sisäinen valtataistelu ryhmässä.
    Kaikista löytyy yksi yhdistävä henkilö vaikka puolueita on kolme. Arvatkaa kuka on (ollut) häärimässä tässä taustalla? Oma vai kaupunkilaisten etu kirkkaana mielessä?
    Joko alkaa valjeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin mennä valalle, että tiedän taustahäärijän nimen.

      Poista
  2. Valitettavasti asia on näin kun yksi henkilö häärii porukoissa täysi riita päällä ja seottaa vielä muittenkin puolueitten asiat. Kuin jotkut voi olla noin sinisilmäisiä että lähtee mukaan tälläisen.

    VastaaPoista
  3. Aikaisemmin lehti ja siellä julkinen häpäisy oli pelote toisinajatteleville. Mutta miksi lähteä vielä riitaporukkaan, kun lehti on muuttunu ja pelote hävinnytt?

    VastaaPoista
  4. Riidankylväjä on kallis mies uusikaupunkilaisille.

    VastaaPoista
  5. Java menehän tukemaan Hartoa ja viemään järkeä vassareiden riitaan.Hävittävät kohta puolueen kokonaan.

    VastaaPoista
  6. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

    Pieni johdanto itsestäni.
    Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

    Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
    Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
    Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
    Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

    Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
    Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

    Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

    Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!