torstai 22. helmikuuta 2018

UUSIKAUPUNKI NUKKUI ONNENSA OHI - RAUMA KORJAA POTIN!

Rumalla otetaan kaikki irti autotehtaan tuomista työpaikoista!
 Muiden toimiessa nynnyt hyytyvät. Näin kävi Uudenkaupungin, joka jumiutui tumpeloiden päättäjien keskinäisiin riitoihin. Elinkaarimallista päätettiin, mutta kaikki muu on auki. Yhä julki heitetään huuhaapohjaisia juttuja ja vastaväitteitä Ceaușescu-tyyppisen rakennelman vetovoimasta. Samalla Raumalla poistetaan harrastustoiminnan suurin puute eli ryhdytään rakentamaan modernit mitat täyttävä palloiluhalli. Raumalla hanketta ei rajoiteta vetoamalla kaupungissa jo oleviin kymmeniin koulujen liikuntahalleihin.

Raumalla lienee suhteellisesti katsoen eniten myytäviä omakotitaloja, muistaakseni pari sataa, kaikkiaan Raumalta löytyy tyhjiä asuntoja reilut viisisataa ja joku sata on tulossa lisää, kun Olkiluodon ikiprojekti viimeinkin valmistuu. Uusikaupunki jäi momenttumien hokemisineen ja riitelyineen lähtökuoppiin ja kaivoi itsensä niin syvälle, ettei edes päätä ole enää näkyvissä. Tämän seurauksena rakennusliikkeet ovat vetämässä liinoja kiinni ja odotettavissa on asuntojen hintojen totaalinen romahdus.

Tästä tilanteesta voimme syyttää vain päättäjiämme, jotka eivät riitelyn sijaan vaadi kunnollista kaavoitusta sinne, minne ihmiset rakentaisivat suurella rahalla, vaikka työpaikka olisi toisaalla. Hatunnosto raumalaisille ja heidän kampanjalleen: TEHDÄÄN AUTOTEHTAAN TYÖLÄISISTÄ RAUMALAISIA. Rauman operaation suunnittelu, ajoitus ja toteutus ovat yllättävän onnistuneista, mutta onhan heillä suora väylä Uudenkaupungin kaupungin hallituksen salaisimpiinkin asioihin.

30 kommenttia:

 1. Viestintäpäälikkö Valkone viestii totuuden.

  VastaaPoista
 2. Kosken ilmi kertoo kaiken. Olen voittaja.

  VastaaPoista
 3. Laitila ja Rauma kuorivat kerman ja Uki jää nuolemaan näppejä. Kiitos Järvinen, kiitos Nikkari, kiitos Arvela, kiitos Laaksonen, kiitos Harto, kiitos Wala ja kaikki saatanan tunarit.

  VastaaPoista
 4. Jostain kun kuuluu vähäinenkin risahdus niin Javalla menee huonot housuun. Kertoisit joskus järkeviä vaihtoehtoja. Siinä ei ole mitään järkeä, että rakennetaan 2-2500 hengen koripallohalli ja jätetään koulut. terveyskekus, päiväkodit jne. Rempalleen. Kaikkeen rahat eivät riitä ja minä kyllä uskon viime mainittujen painavan enemmän ihmisten ajatuksissa asuinpaikkaa valitessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olen vaatinut koulujen kunnostusta jo kymmenen vuotta sitten, sain poliisin perääni ja silloin minulle vakuutettiin keskustan koulun palvelevan vielä kymmenet vuodet. Kuinka kaikki kaupungin rakennukset voivat muuttua samalla kertaa ja yhtä äkkiä purkukuntoiseksi. Meillä kyse on opetuksen laadusta: paska on paska, oli se sitten lommoisessa emalji- tai kultapotassa.

  Kun katsotte, miten muualla on tehty ja menestytty ja miten meillä on tehty ja epäonnistuttu, niin eikö viimein voisi vaihtaa tyyliä. Virkahenkilöitä on turha syyttää sillä he eivät päätä yhtään mitään. Luottamushenkilöt voivat vaatia parempaa valmistelua ja jopa parempia valmistelijoita! JOS TIEDON SIJAAN USKO RATKAISEE, OLLAAN TYLYSTI PIHALLA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan liene väittänyt Viikaisten ja Pohitullin olevan purkukuntoisia. Aika vaan on tullut tehdä putki ym. remontteja ja on todettu olevan edullisempaa rakentaa uusi. Varsinkin opetuksen muuttuessa niin, että nykyisin selvitään 40%:a pienemmällä tilalla. Tämä on melkoinen säästö ylläpidossa. Joku jo kirjoittikin Javan pudonneen jo kärryiltä ja samaa mieltä on oltava hänen juttujaan lukiessa.

   Poista
 6. Ihme juttua. Monitoimihalli on meillä jo päätetty tehdä ja valmistwlut aloitettu. Kiitos Nikkari, Arvela, WalaE Laaksonen jne. Vielä pitää päättää hallin koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole päätetty minne se rakennetaan, rakennetaanko yhdessä uimahallin kanssa, minkä kokoinen rakennetaan ja koska se rakennetaan eli ei ole päätetty yhtään mitään. Jos joku toisin väittää, se vasta ihmejuttua on.

   Poista
 7. päätetty ei ole mitään

  VastaaPoista
 8. Päättäjien saamattomuus pitää kaupungin pienenä.

  VastaaPoista
 9. Nämä päätökset tulevat elinkaarimallin edetessä eli saadaan sitä kautta erilaisia ratkaisumalleja joista sitten valitaan. Turhanpäiväistä jaarittelua taas.

  VastaaPoista
 10. Jos ei tiedetä mitä ja minne ja koska rakennetaan, ei ole päätetty yhtään mitään.

  VastaaPoista
 11. No kukas ne rakennusten suunnittelukustannukset maksaa? Sitä mm. Teppo Varpe kysyi plarissa edellislauantaina

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Joskus tuntuu ettei täällä ole edes kärryjä, joista voisi pudota. Haluaisin opetustoimea lähestyttävän faktapohjalta ja kartoitettavan ongelmasektorit sekä ryhdyttävän pikaisesti aktiivisiin korjaustoimiin. Entrauksen voisi aloittaa vaikkapa syksyllä tehdyn hyvinvointitutkimuksen pohjalta. Tutkimus näyttää opetustoimen johtokihoille alaisten kohtelun suhteen inkvisition punaista, jos olen tulkinnut tutkimuksen oikein. Joku voi oikaista minua tutkimuksen tulkinnassa ellei tätäkin tutkimusta ole piilotettu tai peräti julistettu salaiseksi.

  Se vain on niin, ettei seiniä vaihtamalla, maalaamalla tai muutenkaan ehostamalla poisteta seinien sisällä piilevää ongelmaa. Suosittelisin koulutuslautakunnalle asioihin perehtymistä. Etenkin niihin asioihin, joita esitellään naama punoittaen valkea rengas suun ympärillä. Myös niihin juttuihin kannattaa perehtyä, jota meinaavat unohtua - JA PEREHTYMINEN EI OLE KUUNTELEMISTA VAAN ARGUMENTTIEN LUKEMISTA! Älkääkä menkö kritisoimaan toistenne valon voimakkuutta, kun ette edes näe toisianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on 2 eri asiaa seinien rakentaminen ja opetus. Mistä oikein kirjoitat kuin hyppelet kuin kana.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! En perusta näkökantaani kanojen hyppelyyn tms. Kuten jo esitin 2010: Haluan opetustilojen turvallisuuden selsvittämistä KUNNOLLA ja ryhdyttävän selvityksen vaatimiin toimenpiteisiin. Opetustoimeen täytyy puuttua välittömästi ja määrätietoisen ratkaisukeskeisesti - JULMIEN LAPSIIN KOHDISTUNEIDEN VIRHEIDEN AIKA ON OHI! Meidän tulee pikaisesti saada opetustoimen johtoon kyvykästä osaamista opetusta menestyksekkäästi hoitaneista organisaatioista. Nykyinen organisaatiomme ei ole kyvykäs edes opetustoimen rutiinien tyydyttävään hoitoon saati vaativien tulevaisuudensuunnitelmien onnistuneeseen luomiseen, joten pikaisesti uutta verta kehiin!

   Poista
  3. Mikäli 2010 olisi peruskorjattu tai rakennettu koulu, se olisi jo vanhanaikainen. Nyt eletään vuotta 2018.

   Poista
  4. Älykääpiö. Ovatko kaikki Suomen ennen vuotta 2010 rakennetut koulut purkukunnossa?

   Poista
  5. Eivät ole, mutta -60 luvulla rakennetut ovat.

   Poista
 13. Teppo Varpe ei saa koskaan vastauksia kysymiksiin. Niistä välittämättä painellaan kohti jäävuorta.

  VastaaPoista
 14. Ei näytä saavan. Puhutaan ja kirjoitellaan mielellään jostain muusta helpommasta aiheesta tai vaietaan kokonaan.

  VastaaPoista
 15. Uusi päällikkö?

  Opetusjohtajan ehdokas opetuspäälliköksi
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/5849
  https://yle.fi/uutiset/3-7952966
  https://yle.fi/uutiset/3-7977596
  https://yle.fi/uutiset/3-8390504
  https://yle.fi/uutiset/3-8580284

  VastaaPoista
 16. Opetustoimi pilkotaan
  Dynasty tietopalvelu : Uudenkaupungin kaupunki
  http://uki01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183525-12

  VastaaPoista
 17. Rauma ja eritoten Koski on kyllä taitavampi tässä kuin paikallinen kj, jota ei oikein tunnu aihe liikuttavan

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Juuri kutten Tj toteaa. Koski kasvoi kymmenet vuodet uusikaupunkilaisessa päätöksenteossa, kun Vainio hyppäsi ilman kunnalliselämän kokemusta suoraan huipulle. Jo lähtökohdat ovat kovin erilaiset. Vainio on diplomaatin ja kaupparatsun klooni, kun Koski taas juoni ja lupsakka seuramies, jolla äly leikkaa und muisti pelaa. Tämän seurauksena Koskella on valtaa ja etenkin sanavaltaa Uudenkaupungin päätännässä, jonka ansiosta tieto kulkee. Raumalla hän toimii tässä asiassa, ihailtavan johdonmukaisesti kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi! Tuohon toiseen opetuspomotarjuttuun ja sen valintaan palataan myöhemmin - nyt omistaudun jääkiekolle, jossa historian havina antaa ennusmerkkejään.

  VastaaPoista
 19. Erikoinen on tuo Viron 100vuotisjuhlan paraati. Tori täynnä eri ulkovaltojen sotilaita. Mitenköhän tiukan paikan tullen monikansalliset joukot toimii?
  Mutta näin. Tänään ja
  nyt.
  Tuontisähkö pitää valot päällä.
  Suomen sähköjärjestelmä on toiminut hyvin paukkupakkasella, mutta ison voimalaitoksen vikaantuminen tai merkittävä siirtolinjojen häiriö
  aiheuttaisi nopeasti ongelmia. TS tänään.

  Katsotaanpa mikä tilanne on ensi viikolla! Tuulimyllyt varmaan tuottavat nyt mukavasti sähköä..  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Viron satavuotinen itsenäisyys on huvittava käsite. Ensinnäkin jo olemassa olostaan virolaiset saavat kiittää suomalaisia, jotka sotivat maan itsemäisiksi. Jos Viro olisi jäänyt jo 1917 osaksi isoa naapuriaan olisi virolaiset ripoteltu Stalinin vainoissa pitkin suurta Neuvostoliittoa ja kenties ketä asuisi sen seurauksena nykyisessä Virossa. Ehkäpä itsenäisyysparaati kuvaa virolaista monikulttuurisutta, jota maassa muuten ei ole.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!