Tutkailin opetusjohtaja tarjokkaita ja löysin joukosta mielenkiintoisen vaihtoehdon. Kun otetaan huomioon viimeisten kymmenien vuosien aikana Uudessakaupungissa tapahtunut liikunnan ja urheilun alasajo, voisi liikuntatieteiden tohtori olla oiva valinta pelastamaan kaupunkimme nuoret passivoivalta opetustoimelta. Meillä ei enää makseta palkkaa kahden seuran toiminnanjohtajille, vaan seurat joutuvat, toisin kuin muualla, itse kustantamaan ja rakentamaan liikuntapaikkansa. Enää meillä ei ole edes liikuntaan keskittynyttä lautakuntaa ja tulevaisuus näyttää jopa kolmea huonommalta. Jos organisaatioaihio toteutuu, joku huvitoimikunta päättää tulevaisuudessa liikunnastamme.
Tutkailkaapa oheisia linkkejä ja pohtikaa tohtorinnan sopivuutta opetusjohtajaksi. Hän esittää koulujen osalta vaihtoehtoja eikä harrasta meillä tutuksi tyyliksi muodostunutta yhden mallin manipulointia. Mielestäni on tärkeää, että valittava viranhaltija lähestyy asioita kuntalaista kuunnellen ja hänen parastaan ajatellen sen sijaan, että manipuloi härkäpäisesti omaa mieltymystään vain siksi, että tulipahan joskus tokaistua noin. Mutta katsokaa linkkejä:
Välituntitoiminnasta virtaa luokkahuonetyöskentelyyn?
Yhtenäiskouluhankkeesta/rehtorijärjestelyistä
Mistä ihmeestä tiedät kuinka montaa mallia kysein henkilö tulee tyrkyttämään? Taidat olla niitä joita tohtorin titteli häikäisee? Meillä Ukissa on kyllä huonoja kokemuksia. Virkoihin pitää valita paras eikä koulutetuin. Tämä on usein käänteinen juttu.
VastaaPoistaKiitos käynneistä ja kommentistasi! Katso noita linkkejä, siellä po. ehdokas esittää vaihtoehtoja ja osoittaa luovuutta. Eikö tällä hakijalla ole sopivan alan koulutus? Eikä ole syytä tohtorifobiaan. Pistetään hakijat psykoloogisiin testeihin ja virkamääräaikaiseksi, niin riskit minimoituvat.
VastaaPoista