tiistai 6. helmikuuta 2018

DEMARIT PISTÄVÄT LAIMINLYÖNTIENSÄ SEURAUKSET MUIDEN SYYKSI!

Yhden äänen enemmistöllä kaupungin valtuusto pyrkii päättämään uskon sijasta tiedolla. Jos valmistelija vetoaa tutkimuksen luvuilla ja faktoilla valtuutettuihin, mutta samalla pantaa po. tutkimusta, jossa ei edes ole valmistelijan esiin tuomia lukuja ja faktoja, ei valmisteluun voi luottaa vähääkään. Sopii pohtia vakavasti: MIKÄ ON VALMISTELIJAN MOTIIVI?!? Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kaupungille esitetään hatarin perustein miljoonien eurojen jopa yli kymmen miljoonan euron kulua. Hietanen totesi ettei kaipaa syyllistä vaan Lahtista ja konekivääriä, tämä pitää kutinsa aina siihen saakka kunnes kaikki alkavat jatkuvalla syötöllä kadota kuin Lahtinen ja konekivääri - TÄSSÄ VAIHEESSA ON AIHEELLISTA JA VASTUULLISTA ETSIÄ SYYLLISTÄ!

Minä luotan Aaltoseen näissä asioissa, olen oppinut sen vuosien saatossa kantapään kautta.
Ohessa Juha Aaltosen lausunto asiasta:

"Tutustuin terveyskeskuksesta tehtyyn kuntoraporttiin, jonka otsikko on "Kosteus- ja
sisäilmatekninen kuntotutkimus". Se on päivätty 31.12.2017. Tutkimus on tehty seuraavassa paikassa:
Uudenkaupungin terveyskeskus
Terveystie 4

Lopputulema: TK ei ole purkukunnossa!
Lisäksi väistötiloihin siirtyminen nopeutetussa aikataulussa on kyseenlaista!
Mutta siinä mielessä perusteltua, jos aluesairaala on välttävässä toiminta-/käyttökunnossa, niin tk:ssa on syytä aloittaa peruskorjaus/-parannustoimenpiteet. Viitteitä löytyy siitä, että tk:n kunnossapito ei ole ollut riittävää vuosien varrella!

Sisäilmassa ei ole raportin perusteella hälyyttäviä "päästöjä" seuraavalla otoksella:
"
Yksittäinen näytetulos antaa tiedon vain kyseisen näytteenottokohdan suhteellisista päästöistä testausolosuhteissa. Tulokseen vaikuttaa testattavan materiaalin epätasaisuus, kuten liiman ja tasoitteen osuus lattiamattopalassa. Materiaalitestauksen tuloksista ei voida vetää suoraa johtopäätöstä tilojen sisäilmaongelmaan tai käyttäjien oireisiin.
"
Tutkimushavaintojen perusteella rakennus on vielä korjattavissa, mutta korjaaminen edellyttää laajaa peruskorjausta. Mistä on tullut 12M€:a vaativa korjaussumma, niin siitä ei ole dokumenttia.

Tutkimusraporttiin on kirjattu vastuuliseksi tutkijaksi v. 2008 ylioppilaaksi valmistunut, nyt asiantuntija-nimikkellä toimiva rak.ins amk.
"

Kaupunkimme kiinteistöt ovat olleet kymmeniä vuosia leväperäisen huolenpidon kohteina teemalla: Säästäkää käyttömenoista ja satsatkaa investointeihin. Kun investoinnit ovat kohdistuneet kahta paskahuussia lukuun ottamatta elinkeinohalleihin, älyttömiin risteyksiin, katulamppuihin jne., on kohtuullista katsoa, ketkä ovat olleet huuhaaelinkeinopolitiikan takuuhenkilöinä. Vastaus on yksinkertainen: Valtuuston enemmistö, johon on aina kuulunut, jos ei koko ryhmä niin ainakin demareiden enemmistö. On siis täysin käsittämätöntä, jos demarit nyt syyttävät muita terveyskeskuksen tilasta. Haluan vielä muistuttaa että jo vuosituhannen alussa Juha Aaltonen nosti ongelmat esiin vaatien kiinteistöjen tarpeellisuuden ja kunnon kartoitusta ja kartoituksen edellyttämiä asiamukaisia toimenpiteitä. Mutta mitään ei tehty - KIITOS DEMAREIDEN!

T A Järvinen ja häntä tukeneet kokoomus, keskusta, persut, kd ja Forss sekä Partanen ansaitsevat kiitoksen. He vaativat miljoonien päätöksen perustaksi faktatietoa. Demarit sen sijaan syyttävät muita omista vuosia jatkuneista virheistään ja yrittävät, heille tunnusomaisin vippaskonstein, mutupohjalta tärvätä terveyskeskussähläykseen miljoonia euroja kaupunkilaisten rahaa. Haluan vielä muistuttaa, että aikoinaan, taisi olla 2009, kun Pohitullin koulun kuntotutkimukseen varattiin reilut kaksikymmentätuhatta euroa. Tutkimusten ajan koittaessa alkoi rakennuksen tuuletus ja itse tutkimus toteutettiin pintapuiolisesti muutamalla tonnilla.  Halpa selvitys totesi loppulaiseissaan suurin piirtein näihin: TÄMÄ TUTKIMUS EI PALJASTA RAKEINTEISSÄ OLEVIA MIKROBILÄHTEITÄ! Vaikka koko homma sai alkunsa demarivaltuutetun esityksestä, juuri demarit olivat vesittämässä kunnollista tutkimusta.

Linkki UKINYT:n juttuun Valtuusto siirsi päätöstä A-sairaalan ostosta

89 kommenttia:

 1. Minä jo epäilin sinun olevan demarien listalla.

  VastaaPoista
 2. Viitteitä löytyy siitä, että tk:n kunnossapito ei ole ollut riittävää vuosien varrella!

  Tämä sama pätee muissakin kaupungin rakennuksissa. Suurin syy on se, että kaupungin kontolla on liikaa ylläpidettäviä rakennusneliöitä. Vähenevät vuotuiset kunnossapitorahat jaetaan ikään kuin tulipalojen sammutuksiin. Nyt alkaa sitten seinät kaatua päälle ja jälki alkaa olla sen mukaista.
  Pitäisi saada oikeasti niitä rakennuksia myytyä, myytyä, myytyä. On kysyttävä, mikä ryhmittymä "rakenteli" toimintakeskuksen myytävään Kasvin taloon, ei halunnut myydä Kalantitaloa. Löytyykö se otsikosta? Pohjoiskulman koulukin on edelleen myymättä. Ja kas, nyt haluttaisi ostaa lisää rakennuksia. Kenen etuja tässä ajetaan? Kuntalaistenko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. demarivirkamiehen etu. Se saa tehdä mitä vaan. Se on jatkunut vuosii. Nyt tuli maksun aika.

   Poista
 3. Valkonen ei pysty muuhun kuin penkomaan vanhoja asioita.

  VastaaPoista
 4. Vanhat päätökset ja asiat realisoituu nyt maksettavaksi. Demarienemmistöllä kaupunkia on johdettu ja jälki on tässä. Oletteko joskus nähneet demareilta hyviä aloitteita, joilla kunnan turhia velvoitteita oltaisiin ehdotettu karsittavan. Esittäkää malliksi joku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. esitti ne juhlavuosipostimerkkiä ja ilotulistuspaikkaa

   Poista
  2. Juu on niiltä tullut hyvä aloite, ilmaiset kortonkit.

   Poista
  3. joo mutta vaan nuorille. on se perkelleen ristiriitaista kun just nuortenhan niitä mukulia tänne pitäis tehdä.

   Poista
 5. Valkonen luottaa enemmän Aaltoseen kuin Raamattuun. Kannattaisi varoa.

  VastaaPoista
 6. Mikäs porukka halusi ostaa amiksen vanhat rakennukset takas kaupungille.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Demariryhmässä istuu myös hyviä terveesti kaupunkilaisten parasta ajattelevia valtuutettuja, mutta murheellisesti he jäävät muutaman äärioikeistolaisen öykkärin ja virkahenkilömafian jyräämiksi.

  Uskon todellakin Aaltoseen enemmän kuin Raamattuun tässä asiassa. Vaikka olen tutkinut Raamattua jonkin verran ja sieltä löytyy vastauksia elämän ongelmiin ja ohjeita parempaan tuonpuoleiseen pääsyyn, on siellä Aaltosen menevä tietoaukko. Raamatusta ei löydy riviäkään sen enmpää Uudenkaupungin terveyskeskuksesta kuin A-sairaalasta tahikka näiden kunosta tai sisäilman laadusta!

  VastaaPoista
 8. Koska avaatte ukis.fi sivut uudestaan. Ukinyt on tylsä kun siellä ei saa kommentoida juttuja.

  VastaaPoista
 9. Minäkin kaipaan Ukis.fitä. Uudessakaupungissa ei ole ollut paremmin asioihin perehtyvää ja yhtä puolueettomasti uutisoivaa tiedotusvälinettä. Sinne sai komentoida ja Ukis.fi etsi vastaukset kommentoijien kysymyksiin.

  VastaaPoista
 10. Jakovaraa ei ole kun elämme velaksi. Ei olisi varaa ostella vaan lisää.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Taitaa Ukis.fi olla lopullisesti historiaa. Ensinmäinen tekijä löysi kultakaivoksen ja toinen on niin armottoman laiska ettei saa mitään aikaiseksi. Kyllästyttiin, kun aina joku sabotoi sivuja niin, että ne sulkeutuivat. Lukekaa ja tukekaa Uki.nyttiä hyvin se kertoo tästäkin jutusta.

  VastaaPoista
 12. Mistä kaupunginjohtaja Vainio on saanut käyttöönsä 12 miljoonan korjaustarpeet terveyskeskukseen kun se on kaupunginhallituksen päätösesityksessäkin erikseen kirjattuna? Kuka tietää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunginjohtajan esittämät väittämät ihmetyttävät. Ne eivät ole lähtöisin tutkimuksista. Miksi hän haluaa remonttia?

   Poista
 13. Kalanti taloon miljoonan remontti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sitä pitää kaupungin remontoida kun se on myyntilistalla.

   Poista
  2. Ei ole myynnissä. Sama porukka joka nyt kaupungia terrorisoi esti tämänkin myynnin.

   Poista
 14. Jos ollaan nyt tarkkoja niin niin terveyskeskukseen ja a-sairaalaan ollaan tekemässä kalliita remontteja. Tai ainakin suunnitellaan jo. Mistäköhän sitä rahaa tulee näihin remontteihin? Kun neliöitä ynnäilee molemmissa niin kustannukset ylittävät jo yli 20 miljoonaa. Tällä vauhdilla kaupungin velkamäärä tuplaantuu tämän valtuustokauden aikana. Korot nousee ja millä kuoletukset maksetaan muuta kuin muualta karsimalla ja veroja nostamalla. Miettikää edes hetki takaisinmaksuakin. Lapset ja nuoret saavat nyt mukavan perinnön.

  VastaaPoista
 15. Tämä on käsittämätön kaupunki. Kuinka meillä voi istua tuollaiset tyhmirit valtuustossa vuosikaudet. Eikö äänestäjät opi ikinä mitään.

  VastaaPoista
 16. Mene java tuuraamaan hevoisia ja ottamaan hörppy torilta. Eikä mennä autolla.

  VastaaPoista
 17. Sidonnaisuudet
  Kuntalain 84§ mukaan sidonnaisuusrekisteri pitäisi olla ajantasalla. Se ei ole. Päivittäkää sidonnaisuutenne.
  Linkki
  https://asiointi.asiat.fi/Sidonnaisuusrekisteri/Julkaisu/Index/XGPk8rVzgDEJpROA35j1BM9aeLmwnWAY

  VastaaPoista
 18. Ankelo on rehellisesti työtön. Onko tohtori Laaksonen irtolainen

  VastaaPoista
 19. demarit munasi itsensä proon kanssa.

  VastaaPoista
 20. Sattumako? Ensin kokoomus-java kirjoitti terveyskeskusvalmistelusta. Kuinka ollakkaan Järvinen esittää samaa valtuustossa ja oikeisto on sen takana. Hallituksen porvarit muuttavat kantasa. Java on selvästi kokoomuksen juoksupoika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellisen nopea juoksupoika, kun kokoomus seuraa perässä.

   Poista
  2. Tietenkin Järvinen käski javan kirjottaa terveyskeskuksesta.

   Poista
 21. Niinhän se 22-21 päätös jo julistettiin saatanakaksikon syyksi. Käskettiin heidän pitää myös päät kiinni. Mutta kuule Java. Mitä helvettiä demarit, prouki ja vas puuhaa kaupunginhallituksessa sen kalantitalon kanssa kun estivät 6-5 sen myynnin. Niistä kiinteistöistähän pitäisi päästä eroon kun niihin löydy tarvetta ei korjausrahoja.

  VastaaPoista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tässäkään asiassa ei kannata yhdistää minua ja kokoomusta. Ensin epäilin kyseistä valmistelua. Lopulta sain kyseisen tutkimuksen, Juha avasi sen ja niin tuli varmistus sille, että valmistelija puhuu puppua saadakseen asiat kulkemaan haluamallaan tavalla - Tähän tulisi viimeinkin puuttua

  Jospa Kalanti-taloon tulee kauan kadoksissa ollut, rutkasti kaupunkilaisten rahaa niellyt etenolitehdas tai saataahan siihen olla suunnitteilla oppilaitos jotain rehtoria varten vai onkohan sinne kaavailtu Vannas-museoa tai peräti hevoisten hoitamoa? En todellakaan voi edes kuvitella mikä myynnin jarruttamisen takana piilee. Kaipa syy on se perinteinen: OLLAAN PERIAATTEESSA VASTAAN!

  VastaaPoista
 23. Näin Forssin blogiin kirjoitettu
  Siivonen kirjoitti 8.2.2018 klo 08.38
  Herra Siivonen haluaa antaa purkit ja voikupit kaupungin perustamaan säätiöön ja vaatii että ne saa laittaa esille vain Kalantitaloon. Siksi se pitää ensin korjata miljoonalla ja sitten vakuuttaa purkit ja palkata esittelijä.

  VastaaPoista
 24. Miten kalantilaiset voivat olla niin tyhmiä, että oikein lehdessä itkevät, että jos Kalanti-talo myydään, niin missä 40-50 ihmisen ompeluseurat sitten enää voisivat kokoontua? Tien toisella puolellahan on jumalattoman iso koulukiinteistö, josta tilat pippaloille taatusti löytyy.
  Kalanti-talo äkkiä myyntiin, kun jopa ostajakin on valmiina!

  VastaaPoista
 25. Taustalla on kipposäätiön perustajat, ei mitkään taviskalantilaiset.

  VastaaPoista
 26. Vastaan panevat maksoi mitä maksoi.

  VastaaPoista
 27. Eikös ne kipotkin voisi sinne koululle hyllyttää? Kuka niitä tyhjässä Kalanti-talossakaan ihmettelisi?

  VastaaPoista
 28. Kaikki turhat kiinteistöt välittömästi myyntiin.

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyseisten hienojen ja historiallisten esineiden vetovoima piilee pitkälti mahtavaan maalaisympäristöön, jossa niitä katsella ja kokea samalla miellyttävän maalaismiljöön ilmapiirin ja tuulahduksen menneestä - Eivät edes tyylillisesti sovi Kalanti-taloon. On muuten meidän lähellä, joten kesällä: ITI SUTAA!

  VastaaPoista
 30. Valkonen kertoo hakeneensa salaisen tutkimuksen Mörnestä ja vieneensä sen Aaltoselle. Onko tapahtunut rikos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopiokoneiden muisteja tutkimalla saadaan selville keneltä Valkonen sai tutkimuksen.

   Poista
 31. Voit Java ihan hyvin paljastaa keneltä sait tutkimuksen, hän jää kiinni kuitenkin.

  VastaaPoista
 32. Mistä jää kiini jos ei teknisen lautakunnan varajäsenelle ole oikeutta lukea tutkimusta niin kellä sitten

  VastaaPoista
 33. ...hmm. Jää kiinni ja mistä asiasta? Voi voi. Sitten jää jokin virkamies kiinni salaisen tietojärjestelmän tietosuojan raottamisesta talvipakkasella mikrobeille. Nyt jo ihan kylmää kun kopiokoneiden muisteista se selviää kuitenkin.
  Mielille rauhaa.
  JAa

  VastaaPoista
 34. Onkohan kaikilla kirjoittajilla matot suorassa keittiössä, epäilen.

  VastaaPoista
 35. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos joku luottaa minuun ja luovuttaa sen seurauksena tutkimukset, joiden ansiosta säästetään parhaimmillaan kymmenen miljoonaa euroa, ei pitäisi puhua kiinnijäämisestä vaan sankaruudesta! En kuuna päivänä kerro, keneltä sain po. tutkimuksen. Kiitän häntä ja Juhaa teosta, joka avoimuudellaan paljasti valmistelun sisältämän armottoman syvän pimeyden.

  Toteanpa vaan taas kerran, että näin ei olisi käynyt, jos Forss ja Nikula tai Aaltonen olisivat istuneet hallituksessa - tutkimus ei olisi tuolloin ikinä edennyt kenenkään vilkaisematta läpi hallituksen kokousten. Olisi tehty kunnon tutkimus jo aikaa sitten ja parhaillaan ahkeroitaisiin sen edellyttämin toimin. Nykyiset hallituksen porvarirääpäleet käänsivät sentään kelkkansa valtuustossa, mutta vasemmiston tollot ketkutyperykset, eivät tehneet edes sitä.

  Voimme tietenkin puhua demokratian huipentumasta, kun lautakunnan varajäsen kääntää aktiviteetillaan ja tiedoillaan valtuuston äänestämään kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Eiköhän nyt yhden sun toisen kannattaisi pohtia hallituksen jäsenten sopivuutta tehtäviinsä ja valmistelijan tekoja kera hänen motiivinsa. Nykypelillä ei synny mitään hyvää, kaikki maksaa miljoonia euroja tahikka kestää ja pahimmillaan jotkut saavat hoitoa tai työskennellä epäterveellisissä oloissa kalman kellojen lyönteihin asti. Tämä tapaus osoittaa, että hallitukseen ei sovi päästää flegmaattisia ja asioihin vähääkään perehtymättömiä politiikanrääpäleitä! Vai rikollisia ja pitäisi käräyttää - HÄVETKÄÄ SAATANAT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallankahvasta pitävät kiinni eniten onnettomat tyypit. Se todistettiin.

   Poista
  2. Tietämättömät hölmöt seottavat kaikki asiat ja haukkuvat viisaita.

   Poista
 36. Pari sanaa terveyskeskuksesta löydetyistä mikrobikasvustoista.
  Niinhän Uudenkaupungin Sanomissa eilen oli painettu: "terveyskeskuksesta on löydetty mikrobikasvustoa" ja "terveyskeskuksen henkilökunta on oireillut sisäilmaongelman vuoksi".
  Koko henkilökuntako oireilee? Näinkö oikeasti on?
  Miten koko henkilökunta oireilee?
  Millaisia / mitä mikrobikasvustoja on löydetty?
  Missä ja miten näiden löydettyjen mikrobikasvustojen on voitu todistaa aiheuttavan henkilökunnan oireilua tai aiheuttavan sisätilaongelman koko terveyskeskukseen vai vain jonhonkin rajattuun osaan siitä?
  Löytyykö tutkimusraportista selkokielisesti syy- ja seurausyhteys ongelman, mikä se sitten onkaan, aiheuttajan ja oireilun välille?
  Löytyykö mahdollisen syy- ja seurausyhteyden tuloksena se johonkin näyttöön perustuva ohje siitä, että tarvitaan väistötilat.

  Siis löytyykö? Tutkikaapa niin päättäjät kuin virkamiehet raportin asiat tarkemmin ennenkuin keksitte kirjoitella jotain "salaisista raporteista" anonyymeinä. Nyt annetaan mm. lehdistölle lausuntoja, jotka ovat omiaan aiheuttamaan hysteria. Kenen etua tama sinne pain lausunnot mdiaan- palvelee?

  "
  Mikrobeja esiintyy kaikkialla biosfäärissä, myös elämän kannalta äärimmäisissä olosuhteissa. Maailmassa mikrobeja on joidenkin biologien arvioiden mukaan noin 5 kvintiljoonaa. Ihmisen suoliston, ihon ja hengityselimien mikrofloorassa on noin kaksi kilogrammaa mikrobeja, jotka säätelevät ihmisen terveyttä.
  "
  Lainaus Wikipediasta.

  Mikrobivapaata päivää kullekin!

  VastaaPoista
 37. Kymmenen miljoonan euron päätös meinattiin tehdä muutaman valheellisen lauseen perusteella. Onnetonta luottamustoimen hoitoa hallitukselta. Forss ei ollut vaatinut tutkimusta nähtäväksi. Valkonen ja Aaltonen ansaitsevat palkinnon.

  VastaaPoista
 38. Ikävää on se, että Valkonen ja Aaltonen eivät ole valtuutettuja. 43 tiedotonta istuu valtuustossa päättämässä asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuka käski mennä kokoomuksen listoille. se söi kannatuksenne.

   Poista
 39. Kuka oli vaatinut tutkimusta nähtäväksi? Täällä ja tuolla se näyttää olevan tärkeä asia. Jokuhan asiasta informoi Mörnestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan muu kuin Java ja Juha edes blogissa anonyymina ei vaatinut tutkimusta julkki. Ainoastaan Java epäili blogissa kaupunginjohtajan esitystä. Juha epäili tutkimusta. Niin tämä käynnistyi ja joku lähetti Javalle tutkimuksen. Java lähetti tutkimuksen Juhalle. Juha latoi teesit julkisuuteen. Tämä sai 22 valtuutettua ymmärtämään mitä ollaan tekemässä. Java ja Juha estivät kymmenenmiljoonan euron kulun uusikaupunkilaisilta veronmaksajilta. Paljon pienemmistä saavutuksista on Uudessakaupungissa annettu kannustinlisiä ja korotettu palkkoja. Palkkio pojille.

   Poista
  2. Jos puolue vaihtuu, Aaltonen ja Valkonen saavat palkinnon äänivyörynä.

   Poista
 40. En usko kenenkään äänestäneen tuon Javan ja Juhan työn tuloksena. Tuskin edes tiesivät tuollaista olleen menossa. Päätös tehtiin enemmän A-sairaalan kuntotutkimuksen aikataulun selvittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla demari joka ei vieläkään tiedä

   Poista
 41. Ei tässä mitään palkintoja olla metsästämässä vaan varjelemassa omankin kukkaron ohenemista Holtittomalta rahan kylvämiseltä kaupungin kiinteistöihin. Tällä valtuustokaudella on kohta levittetty 60 miljoonaa rakentamiseen, purkamiseen ja kaupunkikonsernin yhtiöiden lainatakauksiin!

  Tässä alkaa kohta vero% paukkua ylös näillä rakennustempuilla ja nopeutetuilla aikatauluilla ja kaiken maailman pika-analyyseillä.

  Jokseenkin alkoi nyppiä tämä terveyskeskuksen ympärille yht'äkkiä noin kuukaudessa tullut paniikki purkaa koko rakennus.

  Kun näitä kaupunkipäätännän esityksiä ja päätöksiä on katsonut kohta 25 vuotta ja rakennusalaa noin 35 vuotta, niin pakkohan tuollaiseen vajaan faktatiedon valmisteluun, päätäntään ja jopa uutisointiin oli tartuttava. Tai paremminkin puututtava.

  Tiedotettakoon vielä, että tästä
  "Anonyymi9. helmikuuta 2018 klo 9.09"
  jäi nimmari pois.

  Kiitos valtuuston enemmistölle, että po. tk aj as-asiaa edes hieman tarkemmin avataan, tutkitaan ja taas sitten päätetään.

  Tässä vielä luettavaa kertauksena:
  "
  Puretaanko 25 miljoonaa maksava terveyskeskuskin?

  Terveyskeskuksen (tk) sisäilmasta on löydetty yhden tutkimusyrityksen tuoreen raportin mukaan terveydelle haitallisia aineita. Jopa siinä määrin, että koko tk:n toiminnot esitetään siirrettäväksi muualle laajan tk:n korjaustyön vuoksi. Koko rakennuksen purkuakin uutisoitiin korjausvaihtoehdoksi!
  Perustuuko nämä julkisuuteen annetut työtilojen terveellisyyteen liittyvät lausunnot lääketieteelliseen tutkimusnäyttöön vai kaupungin poliittisen ja virkamiesjohdon ylireagointiin? Torstaina 25.1.2018 julkisuuteen annettu terveyskeskuksen haitta-ainelöydös kun on kiistanalainen sisäilmatutkijain keskuudessa ja aiheuttaa rakennusalalla eri suuntiin meneviä korjausvaihtoehtoja. Jopa äärettömän kalliita -osin turhia.
  Nyt tk:n väistötiloiksi on ehdottettu A-sairaalaa (as) kaupungin virastotalon naapurista.

  As:n iso rakennus on valmistunut 12 vuotta aiemmin kuin Pohitullin ala-aste ja 5 vuotta myöhemmin kuin Viikaisten ylä-aste ja lukio. Nämä koulut kaupunki aiokoo purkaa! As:n iso remontti valmistui jo 1992, kaksi vuotta myöhemmin kuin tk:n laajennus. Tk valmistui 1981.

  Kaupunki on pyrkinyt vanhoista kiinteistöistään eroon, koska sillä ei ole varaa eikä tarvetta kaikille vanhoille tiloille. As:n (12000m2) mahdollinen osto kasvattaisi kaupungin kiinteistömassaa noin kymmeneksellä!
  Hyvä on tiedostaa, että hoitolaitos-rakennuksissa on paljon samankaltaista "sisustusta". Esimerkiksi lattiapäällysteet ovat pääosin muovijohdannaisia ja liimattuja alustaansa. Nämä lattiapäällysteet, niiden alustat ja ilmanvaihdon hallinta löydetyn haitta-aineen lisäksi ovat nyt ilmeisesti suurin ongelma tk:n tiloissa. Mitenköhän asia on hoidettu hallitusti as:ssa? Entä sen lvisaj-tekniikan kunto, jos se on osin 25, 56, jopa 60 vuotta vanhaa?
  Mitenköhän on jo laskettu as:n 300-400€/m2 remonttitarve? Niinkö vähällä selvitään? Muistetaanhan, että 1950-1960-luvuilla käytettiin rakenteissa laajalti asbestijohdannaisia ratkaisuja.
  Palataan vielä tk:seen. Mitä sille aiotaan oikeasti tehdä? Noin 6300m2:n tk-rakennus odottaa jotain, mutta mitä? Ukissa voi olla kohta kaksi tk:sta!

  Suosittelen toista kiinteistön kuntotutkijaa myös tk:seen, jotta saadaan näkemys kahdelta kilpailevalta isolta valtakunnalliselta toimijalta. Tekee kaupunki mitä tahansa tk-asiassa, niin hintalappu taitaa olla kahden uuden monitoimihallin tai uuden uimahallin verran. Varmaa on se, että yhden toimijan tutkimuslöydöksien varassa voidaan tehdä miljoonien eurojen vääriä päätöksiä!

  Lisäksi tuleva sote sekoittaa entisestään kiinteistöjen hallintaa.
  "
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha,

   Miten alan ammattilaisena voit verrata kiinteistöjä noin keskenään pelkästään vuosilukuja katsellen?

   Luulisi sinun ymmärtävän että vaikka kaksi vierekkäistä rakennusta olisi tehty samana vuonna niin toinen voisi silti olla ongelmapesäke.

   Siihen kun vaikuttaa moni asia, alkaen ihan tekijöistä, kaikenmaailman rakennusmestareista, suunnitttelijoista, kunnossapidosta, jne.

   Sinänsä aika populistista vetää tuollaisia sinun lausuntoja. Sinun logiikalla jos todetaan joku rakennus huonoksi niin ne ja kaikki vanhemmat olisi ongelmallisia. Tämä siis jos noudattaa sinun logiikkaa ja seuraa pelkkiä vuosilukuja.

   Poista
 42. Anonyymi 9. helmikuuta 2018 klo 15.49 ei ymmärrä vieläkään mistä on kyse. Mitä tolloja valtuustossa istuu. Valkonen ja Aaltonen on kova pari joka porskuttaa seuraavissa vaaleissa.

  VastaaPoista
 43. Kiitos käynneistänne ja aktiivisesta kommentoinnistanne! Ensinnäkin,älkää Hartolta kaikkea tietoa vaatiko. Ilman häntä kaupunkimme poliittinen keskustelu olisi täysin kuollutta. Juhalle ja tutkimuksen antajalle kuuluu tuntuva palkkio - muuten tältä osin toiminta on räikeässä ristiriidassa kaupungissamme vallitsevan kannustinlisä- ja palkankorotuspolitiikan kanssa. Palkitsemisella aktivoidaan ideoimaan ja ruokkimaan kaupunkimme velttoa, vajavaista, ontuvaa ja ideaköyhää valmistelijakaartia. Harkitsen asiantiimoilta kuntalaisaloitteen tekoa. Oma osuuteni mainitussa casessa oli niin mitätön, että minä en palkintoja ansaitse - tutkimus olisi voitu lähettää suoraan Juhalle!

  Ennen kuin totean perinteisesti, että puututaan asioihin ja niiden taustoihin eli unohdetaan henkilö edellä meno, totean juoruillen: Eilen kaupunkimme merkittävä virkahenkilö risteilli entisen esimiehensä ja tämän luottamushenkilövaimon kanssa. Välit itsenäisiin hallintotaajamiin ovat mukavasti reilassa ja Reila puolimatkassa. Mutta se siitä ja otetaan nyt tämä terveyskeskusasia esille asia- ja ratkaisukeskeisesti, jottemme hakkaa päätämme siihen kuten Suomen herrat joskus hakkasivat omia nuppejaan Karjalan mäntyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa. N.H risteili. Ei ole kielletty ystävien kanssa risteily.

   Poista
 44. Siis kosken pariskunnan kanssa risteili joo.

  VastaaPoista
 45. Olipa rakennusteknispitoinen plari pitkästä aikaa! Hyvä ja vihdoin! Lopputulemana on se, että entistä merkillisemmäksi, oudommaksi ja epäjohdonmukaisemmaksi on mennyt esittely ja kunnallispäätäntä Ukissa rakennus- ja kiinteistöasioissa.
  Eivätkä tänään julkituodut asiat olleet vielä tässä.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on tulkintasi hallituksen toimista, olet istunut siellä itsekkin?

   Poista
  2. Toistoa. Mutta eiköhän tämä päde myös kh:n toimintaan: "entistä merkillisemmäksi, oudommaksi ja epäjohdonmukaisemmaksi on mennyt esittely ja kunnallispäätäntä Ukissa rakennus- ja kiinteistöasioissa".
   JAa

   Poista
 46. Tietämättömien toimintaa

  VastaaPoista
 47. Kuka luottaa enää Walaan ja demareihin?

  VastaaPoista
 48. Junnila, Partanen ja Forss olivat hyvällä asialla. Mutta miksi osa valtuutetuista haluaa tehdä huonoja päätöksiä? Sitä en voi käsittää.

  VastaaPoista
 49. tuulimyllyt kaatanut Li Grönlund luottaa demareihin. Miksei vasemmistoliitto puutu muutaman valtuutetun demarien seuraamiseen, se on nyt kaupunkilaisten edun vastaista. Kyse huonosta henkilökemiasta ja kateudesta Forssia kohtaan.

  VastaaPoista
 50. Grönlund ei ole suutaan avannut valtuustossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on Kosken, Myllymäen ja Wasaman mielistelijä.

   Poista
 51. Olisi luullut Grönlundilta löytyvän valtuustossa taistelumieltä, jolla pelasti kaupungin tuulimyllyiltä.

  VastaaPoista
 52. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En kiellä ketään risteilemästä. Minähän totean positiivisessa hengessä po. tapahtuman osoittavan välien olevan toimivat itsehallintotaajamien kesken. Kaupunkilaisilta lähtöisin olevilla rahoilla lienee tehdyn runsaasti huonompia ja vähemmän iloisia toimenpiteitä kuin po. risteily!

  Surukseni en ole lukenut päivän paikallista julkaisua, joten olen sen suhteen keskustelupaitsiossa. Toivon kiinteistökuvioita avaavan julkaisun synnyttävän asiapitoisen keskustelun, jossa tekemisiä ja esityksiä arvioidaan faktojen kautta perinteisen henkilökeskeisen puolenvalinnan sijaan.

  Li on ensimmäisen kauden valtuutettu, joten antakaa hänelle kotvanen aikaa. Eiköhän tiikeri hänessä herää. Kiittäkäämme häntä jättituulimyllyvapaasta kaupungistamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Li vielä tulee, kestää hetken oikean linjan löytäminen

   Poista
  2. Lin pitää vain huomata, että Laaksosen seuraaminen tekee hänestä yhden kauden valtuutetun. Kuten Laaksosestaki. Kommunisteillekin Laaksonen on niin kova pettymys etteivät toista kertaa äänestä.

   Poista
 53. Tässä vähän analyysiä Ukin sanomista tutulta mieheltä tältä aamulta
  "Harto Forss kirjoitti 10.2.2018 klo 09.06
  Lauantaisin Ukarissa on tapana olla ajankohtaisia juttuja, kuten tänäänkin. Asuntorakentamisen ongelma tuotiin selkeästi esiin. Asuntoja tarvitaan, mutta uudet on liian kalliita on sitten kyse vuokra- tai omistusasuntoja. Kaupungin rakentaminen ei sitä hinta ongelmaa muuta ellemme subventoi rakentamista. Olemmeko siihen valmiita ja kuinka suurella summalla?
  A-sairaalaa käsiteltiin myös ja se toi selkeästi esille miten meitä valtuutettuja ohjattiin harhaan. Kokouksessa kerrottiin, että ellemme nyt päätä rahojen siirrosta A-sairaalan kauppa on meidän osalta ohi. Aamun lehdessä on selkeästi miten ESH:kaan ei ole vielä valmis kauppaan eikä A-sairaalassa ole toistaiseksi tilaakaan remontoida ja muuttaa.
  "
  Kieltämättä tuntuu siltä että tietyt päättäjät pn ihan ulalla.
  Ollaan ostamassa isoa rakennusta ja se ei olekkaan tyhjä. Joku laittaa painetta että on ostettava heti vaikka mätä sika säkissä. Miksi helvetissä??
  Miksi julkiseen sanaan annetaan väärää tietoa?
  Koulujen elinkaarimallin rahoitukseksestakin kysyi Varpe tiukat kysymykset ja kyseenalaisti koko asian. Joten mitä siellä virastotalolla mahdetaan tehdä asialle??
  Ja kuin yllätyksenä mutta ei todellakaan kaikille. Kaupunkiin tehtävät uudet asunnot ei mene kaupaksi ja osa hankkeista on peruttu. Siinä sulle Java esimakua.

  VastaaPoista
 54. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Metkaksi on meno mennyt meillä. Minua ihmetyttää ihmisten motiivi ajaa jotain älyttömyyksiä valheella ja vääryydellä toteutumiseen asti. Meillä oli yksi hyvä valtuustokausi, joka päättyi suuriin loistavaan tulevaisuuteen vieviin päätöksiin - nyt olemme astuneet minä ite -politiikan tielle, sen seurauksena mikään ei etene ja paikkakuntamme näyttää ulkopaikkakunnalta tulleen silmillä katsottuna kahelilauman johtamalta, taantumukseen tuomitulta, riidanpesältä - sellaiseen ympäristöön kovin moni ei halua muuttaa perheineen ja lapsineen.

  VastaaPoista
 55. Kieltämättä eilinen plari veti viemäristä alas niin elinkaarimallin rahoituksen kouluhankkeessa (mielipidekirjoitus Teppo Varpeelta), a-sairaalan osto srh-piiriltä ei onnistu tällä tiedolla ja aikataululla koska siellähän on eri osastoilla toimintaa ja heillä omakin väistötilan tarve (uutisartikkeli), kaupunkiin ei tulekaan markkinaehtoisesti 13 kerrostaloa ja ulkopaikkakuntalaiset sijoittajat jo peruvat valmestelemiaan hankkeita.
  H. Forssin sanoin on jäämässä luu käteen. Mutta onneksi kaupunginjohtaja A. Vainio on huolissaan.
  Ilmaisee käytännössä sitä että kaupungin pitäisi alkaa rahoittamaan uusia asuntoja.
  Tästäkö tulee seuraava kiista.

  VastaaPoista
 56. Minusta on valoa alkanut näkyä. Emme välttämättä joudu velka kurimukseen tai asioiden loputtomaan siirtoon. Eivät kaikki ole luovuttaneet vaan kehitellään uusia ajatuksia. Kerska rakentamisen sijaan pitää löytää ratkaisuja joita taloutemme kestää. Koulukompleksi varsinkin on saanut joittenkin pään pilviin. Päiväkoti, kirjasto, toinen iso koripallohalli 15 000 asukkaan jne. eivät ole tästä maailmasta.

  VastaaPoista
 57. Valoa putken päässä näkevä Harto voisi raottaa, miten kaupunki aikoo rahoittaa kouluhankkeen eli miten vastataan Teppo Varpen eilen plarissa esittämiin erittäin aiheellisiin kysymyksiin. Kuka hankkii oikeasti riskirahoituksen 40 milj. kouluhankkeelle?

  VastaaPoista
 58. Asiasta ei ole päätöstä eikä oikein keskusteltukaan. Asiaa sivuavista keskusteluista päättelisin haluttavan elinkaarimalli kumppanin rahoittavan hankkeen. Valoa näen keskusteluissa havaittavissa olevasta ilmapiiristä ettei koulu kompleksiin mitään kaikkea suurta rakenneta ja tk sekä A-sairaala hankkeissa liikutaan jalat maassa. Meillä on kaikki mahdollisuudet uusia kiinteistöjä ilman velkaantumista ja käyttökulujen nousemista ylös taivaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiavirhe. Meillä ei ole mahdollisuutta
   uusia kiinteistöjä ilman velkaantumista ja käyttökulujen nousemista ylös taivaisiin. Kaupungilla ei ole mitään ilmaisia kiinteistöjä/rakennuksia eikä niitä voi rakentaakaan ilman rahaa. Nyrkkisääntönä voi laskea 60e/m2/a kiinteistökuluiksi. Joku laskee tämän päälle vielä alvitkin. Plus että tason parannukset ja valtaosa perusparannuksista maksetaan kovalla rahalla. Eli yleensä lainataan.
   JAa

   Poista
  2. Kyllä elinkaarimallissa on mahdollisuus olla velkaantumatta. Tähän on monia vaihtoehtoja kuten Varpe kirjoitti. Ilman rahaa ei tietenkään rakenneta, monissa malleissa velka ei tule kaupungin tilille tasetta rasittamaan. Tietenkin maksamme lainakulut kuukausi maksuissa. En nyt sentään ole niin tyhmä kuin eräs valtuutettu sanoi ulkoistuksen olevan edullista ettei tarvitse maksaa kiinteistökuluja.

   Poista
  3. Kyllä. Käyttötaloudesta, käykäyttötaloudesta, käyttötaloudesta. Käyttötaloudesta maksetaan elinkaarisopimuksen mukaisesti.
   Sitten kun sopimuskausi on ohitse niin millä muulla rahalla kuin velkarahalla kpi lunastaa kiinteistöt omikseen? Velkaantumatta?
   JAa

   Poista
 59. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Ensinnäkin Hartolle useampi hatunnosto keskusteluaktiivisuudesta ja ongelmien pohtimisesta. Harto on ainoa nimellään esiintyvä päättäjä keskusteltaessa kaupunkimme historian suurimmissa hankkeissa. Juha Aaltonen luonnollisesti osallistuu keskusteluihin, mutta hän on enemmänkin asiantuntija ja ajettu poliittisesti takarivin Taavin asemaan - minä taas olen vain vanha haahka, jonka hihna, jos hihna ei nyt vielä luista niin ainakin se läpättää pahaenteisesti. Heidän ja Teppo Varpen eväin asioita vietäisiin eteenpäin realistisesti ja menestyksellisesti.

  Nyt olen US:n jutut lukenut ja kiitokset toimittajille Isotalo, Halinen plus mielipidekirjoittaja Varpelle. Kaupunginjohtajan ratkaisu hämmästyttää ja kyseenalaistaa hänen eväänsä asioiden menestyksellisessä hoidossa. Mielestäni pitäisi pohtia niitä syitä, miksi Uusikaupunki menetti kiinnostavuutensa - tämähän oli vielä vuosina 2015 ja 2016 alussa Suomen eniten positiivista julkisuutta saanut kaupunki! Onpa ihan oman alustuksen paikka, kunhan kisakiireet hiukan hellittävät.

  VastaaPoista
 60. Tänne lappiin ajaessa näin muutamia pieniä paikkoja, joissa oli koulujen rakennus menossa. Mietin että miten näissä pienissä pitäjissä on voitu saada rahoitus ja päätös aikaiseksi. Samaten isoissa kaupungeissa hommat toimii.

  Uusikaupunki on tälläinen pieni pitäjä, jossa leikitään suurta kaupunkia. Otetaan ihan rauhassa ja tehdään roadmap tulevaisuudelle ja aletaan rakennus kerrallaan toteuttamaan. Kustannukset hieman nousee jos ei voida esim. koko koulu+halli+uimahalli kompleksia tehdä kerralla, mutta mielestäni tässä kohtaa suuruudenhulluus lisää riskejä kun koitetaan kokonaisuus toteuttaa yhdellä kaivuukuopalla.

  Itsellä pieni lapsi, jolla koulun aloitus onneksi vielä vuosien päässä. En aio häntä laittaa mihinkään "homekouluun" enkä muutenkaan antiikkiseen oppimisympäristöön. Jos Uki ei saa ankkoja jonoon niin parempi kartoittaa naapuripitäjät ja muuttaa sinne. Uskon etten ole ainoa. En myöskään usko että kukaan vastaavassa tilanteessa oleva haluaa muuttaa Uuteenkaupunkiin. Eli nykyiset veronmaksajat lähtee ja uusia ei tule. Mutta hei, ei hätää. Tänne jää ylikapasiteetti yksityisistä päiväkodeista. Muutetaan nekin hoivakodeiksi niin saadaan lisää eläkeläisiä ja terveydenhuollon käyttö vielä suuremmaksi. Ja niin, mutta tk:ssahan ei myöskään ole kohta työntekijöitä, kun pakko vaihtaa työpaikkaa ettei tule mitään pysyvää haittaa tilassa työskentelystä (vinkki: ei ne laiskuuttaan sairaslomaa hae, vaan osalla tulee työviikon aikana hengitysoireita jotka poistuu kun saa olla pari päivää poissa kiinteistöstä). Eli mistä ne eläkeläiset sitten saa apua?

  Oivoi. Onpa lohduton kokonaiskuva Uudestakaupungista. Ottikohan uusi strategia tämän huomioon. Ei siihen mitään kortteja tarvita että tämän näkee.

  Taidanpa aikaistaa muuttopäätöstä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!