sunnuntai 18. helmikuuta 2018

JOHTAJUUSVAJE JA NYNNYT LUOTTAMUSHENKILÖT!

Kaupungin päätöksenteko takkuilee ja asiat päättyvät riitoihin. Kun julkisuuteen valuvat riidat ovat tasoa: se teki sitä - se kiusaa minua - sen kanssa ei olla - mää en ala, ollaan ajauduttu kolmivuotiaiden tasoiseen hiekkalaatikko riitaan. Mitä isompia asioita käsitellään, sitä suurempaa vahinkoa hiekkalaatikkoriidoilla aiheutetaan. Kun tästä muutaman persoonan välisestä kinaamisesta tulee päätöksenteon este, johon kukaan ei puutu voidaan todeta koko päätännän olevan kuralla johtajuusvajeen vuoksi.

Sami Laaksosen esiintuloa voidaan pitää positiivisena ilmiönä. Sen sijaan se, mitä esiintulossaan viimeksi esiin tuo ei ole kovinkaan positiivista. Kuinka hallitukseen kuulumaton kaupunkilainen voi tehdä esityksiä kaupunginhallituksessa. Toinen juttu, joka hieman hämmästyttää on se, että kokousten päätökset ovat julkisia, mutta kokouksen tapahtuman ja keskustelut eivät ole julkisia. Kuinka siis voidaan nostaa julkisuuteen sellaisia asioista, joita kertoo kaupunkilainen, kenellä on hallituksenpöydässä vain keskusteluoikeus? Missä on kaupunginhallituksen johtajuus? Pompottaako sitä joku sivullinen?


Sami Laaksosen UKINYT-saagassa todetaan näin:
"Mitä tulee Kiwa Inspectan kuntotutkimukseen vanhasta terveyskeskuksesta, sen kirjoitusasu julkisoikeudellisena dokumenttina on hyvin diplomaattinen. Siinä ei voida sanoa suoraan rakennuksen huonoa kuntoa tai laskea sen korjauskustannuksia. Sen takia siihen kirjatut asiat ja niiden tulkinta ovat julkisen sektorin käytänteiden takia kaksi eri asiaa, joita ei tule sekoittaa."
Samaan tutkimukseen vedoten joku väitti rakennuksen olevan purkukunnossa ja kertoi jopa remonttiin vaadittavan rahasummankin. Voiko hallitukselle esittää mitä tahansa ja se vain huulet pyöreinä ihmettelee, kuuntelee ja sanoo JEEES! Eikö hallituksen kautta valtuustolle pitäisi valmistua selkeitä ja laadukkaita esityksiä? Kun lopuksi Laaksonen toteaa terveyskeskuksen kunnosta näin, voin vain ihmetellä, mitä merkitystä kalliilla tutkimuksilla on ja miksi niiden teko hyväksytään, jos hallituksessa uskotaan rakennusasioissa toisen lautakunnan maallikkoihin?:
"Viranomaisia kuultuani sekä sosiaalilautakunnassa, hallituksessa että valtuustossa, olen vakuuttunut, että vuonna 1984 valmistunut terveyskeskus on huonosti suunniteltu, huonosti rakennettu ja huonoista materiaaleista tehty. Myös sen reilun 30 vuoden käyttö on jättänyt siihen omat jälkensä. Myöskään henkilöstön oireilun ja vakavan sairastelun todellisuudesta ei tule jäädä kellekään epäselvää kuvaa. Toimia tarvitaan välittömästi."

Sopiikin perustellusti kysyä: JOHTAAKO TÄTÄ KAUPUNKIA KUKAAN?  Ovatko luottamushenkilöt antaneet kaiken valtansa muutamalle tapaukselle, jotka eivät pysty keskustelemaan toistensa kanssa kuin median välityksellä? Saavatko meillä virkahenkilöt puhua ja puuhastella mitä tahansa ja jopa manipuloida esityksiä vajavaisilla totuuksilla? Kun kerran puhutaan kaikki muu julki niin, miksei kerrota kaupungin lisäksi toista sairaalan ostajaehdokasta vai onko kenties joku kaverille pelaaminen etenemässä. Totuushan on se, että tässä maassa paras busines tehdään toisen hädällä ja verovaroja kuppaamalla - TÄMÄNKÖ LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTÄVÄT JA VIRKAHENKILÖT VALMISTELEVAT VIRKAVASTUULLA?

Linkki Sami Laaksosen saagaan

83 kommenttia:

 1. Onko Laaksonen kertonut hallitukseen kuulumattoman tehneen esityksiä? Tuo on niin törkeä väite, että Laaksosen on tuo todistettava. Mistä pöytäkirjasta löytyy tuollainen esitys? Tai onko pöytäkirja jälleen väärennetty kuten Laaksonen taannoin väitti tai haluaako hän saada pöytäkirjaan vääriä päätöksiä kuten myös taannoin yritti jättämällä pöytäkirjan tarkastamatta. Nyt sinun Java pitää perehtyä kuntalakiin. Siellä on selkeästi kokouksen päätöksen olevan julkinen ellei asian kohdalla erikseen päätetä, sen sijaan keskustelu on salainen. Vapaa-aikanaan jokainen kuntalainen on oikeutettu nostamaan keskusteluun haluamiaan asioita. MITÄ OIKEIN KUMMASTELET?
  Jokaisella on oikeus tulkita kuntotutkimusta joka on kaikkien luettavissa netissä. Myöskin esitysten laatua saa arvostella, mutta väite jollain olevan absoluuttinen näkemys kuuluu hullunkurisiin väitteisiin.
  A-sairaalaa ei myy kaupunki vaan ESH. Se tiedottaa ostaja ehdokkaista haluamallaan laajuudella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Suora lainaus Laaksosen tekstistä, joka minun mielestänä kertoo hallituksen ulkopuolisen jäsenen tehneen esityksen: "A-sairaalan tapauksessa 5.2.2018 kuitenkin valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Timo A. Järvinen käytti asemaansa hallituksen pöydän vieressä valmistellakseen hallituksen työtä vaikeuttavan esityksen, joka ei sitä paitsi poikennut hallituksen esityksestä muilta osin kuin ostamisen periaatepäätöksen siirtämisen osalta."

  Voiko joku tulkita kuntotutkimusta esittämällä siihen vedoten jotain sellaista, jota tutkimuksessa ei ole tai jopa päinvastaista? Ihmettelen, jos hallitus teettää tutkimuksen ammatilaisilla ja uskoo silti amatööreihin.

  Sairaalan myynnin osalta pohdin lähinnä kaupungin roolia siten, että jos se jättää tekemättä tarjouksen po. kohteesta ja petaa siten kauppaa jollekkin toiselle - kenties taholle, josta kaupunki vuokraa tk-tilat?

  Kuten mainitsin pidän Laaksosen aktiivista esiintymistä julkisuudessa hyvänä, mutta ehkäpä jotkin, henkilökohtaisilta vaikuttavat, asiat voisi hoitaa taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Java kirjoittaa niin sekavia ettei siinä pärjää enää laaksonenkaan.

   Poista
  2. Ei tuo muille ole sekavaa.

   Poista
 3. Kaupunginhallituksen keskustelut kokoushuoneessa eivät kai ole salaisia vaan ei julkisia.
  Kai edelleen kaupunginhallitus toimii enemmistöpäätöksin. Sen jäsenet muotoilevat lopulliset päätökset joko yksimielisesti tai äänestämällä.
  Edellisestä kahdesta voi hakea vastauksia Sami Laaksoselle kaupunginhallituksen päätännästä ja niiden julkituomisesta.
  Mistä nettiosoitteesta muuten löytyy terveyskeskuksen kuntotutkimus, jotta sitä voisi tulkita haluamallaan tavalla? Olen näet kuullut jo niin monelta taholta ettei tutkimuksessa ole mitään esityksiä koko rakennuksen purkamisesta tai edes korjauskustannuksista eikä siinä sanota rakennuksen olevan korjauskelvoton? Ihmettelenkin kuten varsin moni muukin, että mistä tietolähteestä tai tutkimuksesta 12 miljoonan korjauskustannus ja purkaminem ilmestyi kaupunginhallituksen päätökseen ja ainakin medialle.
  Miksi medialle syötetään paniikkia aiheuttavaa tietoa on täysin perusteltu kysymys. Nyt kun tämä mediasirkus saatiin synnytettyä niin alkoiko joku sen jälkeen tuottaa laskelmia ja ehdotuksia kaupunginhallitukselle hyötymistarkoituksissa. Joku tässä nyt mättää koko jutussa.

  VastaaPoista
 4. Miten Järvinen voi tehdä esityksen hallituksessa vaikka ei ole hallituksen jäsen. Johtaako Järvinen hallituksen porvareita ja Forssia mielin määrin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertokaa jo viimein mistä pöytäkirjasta löytyy Järvisen esitys?

   Poista
  2. Valtuuston viimeisestä pöytäkirjasta.

   Poista
  3. Valtuutettuna hän voi tehdäkin, mutta täällä kerrotaan hänen tehneen niin kh:ssa vaikka ei ole jäsen.

   Poista
 5. Aaltonen apuun. Aaltonen on ainoa politiikko joka ymmärtää tutkimusta. Hallituksessa siihen ei edes perehdytty. Kaikki päätettettiin luulon varassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaltonen niistä mitään ymmärrä. Miehen osaaminen on vanhaa kamaa.

   Poista
  2. Miten vanhaa kun tekee itsekin niitä mutta ei tietenkään labroja. Mutta missä se tutkimus on luettavissa niin tutkitaan täälläkin.

   Poista
  3. Koska on tehnyt? Ei ainakaan viime vuosina ja millä kalustolla? Kittilään voidaan mennä kultaakaivamaan pelkillä kintailla.

   Poista
  4. Onpa jollain huolet jo 06.21 maanantaiaamulla! Kummankohan puolen leiristä moinen kommentti on rustattu, 22 vai 21:n? Tai eilinen 20.34?
   Enhän ole enää "poliitikko" missään kaupungin pöydässä.
   Mutta pitää paikkaansa, että olen tehnyt kuntoarvioita.
   Olen myös käynyt läpi tk:n kuntotutkimuksen.
   Siinä ei ole mitään kustannusarviota remontista saati purkukehotetta tk:sta.

   Siksi voinkin kysyä, millä ja kenen kinttailla on muotoiltu tk:n korjausarvio tai purkuvaihtoehto khallituksen päätökseksi? Näin.
   JAa

   Poista
  5. Kysy Harto Järviseltä. Heillähän on hihassaan jo lähes valmiit suunnitelmat joka asiaan.

   Poista
 6. Saiko terveyskeskuksen mediarummutus Mehiläisen, Pihlajalinnan tai Terveystalon kiinnostumaan piskuisesta Ukista???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akseli Myllymäki-Järvinen tietää.

   Poista
  2. Tällä kertaa on paikallinen toimija aktiivisena kun sai uutta tietoa.

   Poista
 7. Kohta Suomessa
  https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-malmossa-200-rikollista-aiheuttaa-turvattomuutta-joukkoraiskaukset-pelottavat-nuoria-naisia-en-uskalla-menna-iltaisin-kotiin-yksin/6775448

  VastaaPoista
 8. Kun muistetaan Tontonmäki, etanolitehdas ja panimo, en yhtään ihmettele, jos salaa valmistellaan kiinteistökeplottelua. Virkamiehillä Walalla ja demareilla on kokemusta.

  VastaaPoista
 9. Näin Ukissa
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15063014/hoitokodin-veret-seisauttava-tulos-36-lvsta-#comment-91828491

  VastaaPoista
 10. Jos Laaksosen korjoitus pitää paikkansa, meillä on Järvisen johtama nukkehallitus.

  VastaaPoista
 11. Onneksi äänesti Järvistä. Annoin äänen, joka vaikuttaa hallituksessa ja valtuustossa.

  VastaaPoista
 12. Minä äänestin Forssia ja oho se meni Järviselle.

  VastaaPoista
 13. Ole ensi kerralla tarkkana numeroiden kanssa.

  VastaaPoista
 14. äänestin Laaksosta ja hups ääni meni Walalle.

  VastaaPoista
 15. Äänestin tyhjää äänestin Tähtistä

  VastaaPoista
 16. Onko Mehiläisen paikallisjohtaja kaupunginhallituksessa jäävi päättämään terveyskeskuksen tulevaisuudesta.

  VastaaPoista
 17. Ei. Miksi olisi jäävi ellei sitten ole mahdollisesti tai mahdollisen terveyskeskuksen väistötiloiksi muutettavan a-sairaalan uuden omistajan palveluksessa.
  Mutta eiköhän tässä ole paikallinen yrittäjä kuvioissa mukana. Sellaisen käsityksen tästä on saanut Harto Forssilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin pitkältä ajalta kommenttejani läpi täältä ja omasta blogistani. Ei minun kommenteistani voi tuollaista käsitystä saada, muiden ehkä en tutkinut niitä.

   Poista
 18. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15063014/hoitokodin-veret-seisauttava-tulos-36-lvsta-#comment-91828491 Tässä a-sairaalasta kilpaileva yrittäjä

  VastaaPoista
 19. Eipä ole Forss sitä kumonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua kommentoida mihinkään suuntaan.

   Poista
 20. Ei voi kumota kun on tosi asia

  VastaaPoista
 21. Laaksonen pistikin pahat Järviselle ja Forssillekin vähän. Järvinen ei ole hiiskunnut mitään Laaksosen väitteistä ja yleensä tulee heti vastaus vaikka 1918 tapahtuneisiin. Olisi nyt korkea aika tyrmätä tai myöntää väitteet ja joku kommentti olisi paikallaan kun kerran on hyvä kaveri Salinkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. järvinen hiljenee kun ei pysty vastaamaan. on nähty aikaisemminkin

   Poista
  2. Kyllä alkaa juttu haisemaan todella paljon.Aikamoista kähmintää jutussa.Järvinen haluaa yksityistää kaiken.Eikö Salin ole osakas myös paikallisessa lääkärikeskuksessa

   Poista
  3. Kyllä se on niin ettei typeryyksiin kannata vastata, varsinkin typeryksen yrittäessä väkisin saamaan kommentoimaan.

   Poista
  4. Taidat kuulua samaan klaaniin käymälöiden kanssa

   Poista
  5. Kaikki muut kysyvät typeriä ja ovat typeryksiä paitsi minä. Tuttua tekstiä typerykseltä joka ei taaskaan pysty vastaamaan.

   Poista
  6. Taisi toi osua niin oikeaan että Vesa Salin ostaja ja vuokraisi tilat kaupungille siinä suunnitelma koplalta.Ostaja osakkaana yksityisessä lääkäriasemassa joten hiukan tuntuu yksityistämisen yritykseltä

   Poista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jopas on ikävää keskustelua Anonyymi1 9. helmikuuta 2018 klo 19.01 tarjoamassa linkissä. Jopa olette vaaleissa ovelia listoja löytäneet.

  Kaupunginhallituksen päätehtävä on vastata kaupungin taloudesta - rahavirtojen suuntauksesta ja hallitusta kaupungin kehittämisestä. Jos hallituksessa istuu jäsen, joka kaupungin talouteen vaikuttamalla voi edesauttaa kaupungille palveluja myyvän työnantajansa asemaan kaupungin yhteistyökumppanina, on tällainen hallituksenjäsen jäävi. Hallituksen jäsen voi esim. kanavoida kaupungin rahavirtoja siten, että sille sektorille, jonne hänen työnantajansa tarjoaa palvelujaan, tulee käyttöön lisää verovarovaroja. Hallituksessa jäsen voi vaikuttaa siihen etteivät kaupungin tuottamat palvelut ole kilpailukykyisiä hänen työnantajansa palvelujen kanssa. Hän voi päätöksenteossa edistää työnantajansa asemaa siten, että kaupungin vastaavia palveluja tarjoavien toimijoiden puitteet jäävät rempalleen esim. rakennusten osalta. Tästä johtuen palvelusetelinkäyttäjä valitsee rempalleen päästetyn kaupungin omistamissa tiloissa tarjottun palvelun sijaan modernin yksityisen vaihtoehdon.

  Mitä taas terveyskeskuksen tulevaisuuteen tulee, minä usko mihinkään tietoon, jonka virkakoneisto kansalle sylkee. Muistakaapa tämä: Samalla kun kaupunginvaltuusto teki selkeän ja yksimielisen päätöksen ikäihmistenpalveluista: NE TUOTETAAN KAUPUNGIN OMANA PALVELUNA PAIKALLISIA PIENIÄ TOIMIJOITA APUNA KÄYTTÄEN, oli aloitettu yksityistäminen ja kovin yksityistämisen vastustaja siirtyi vaalien jälkeen yksityisen pörssiyhtiön palvelukseen. Mainittu valtuuston yksimielinen päätös on voimassa vieläkhin!

  VastaaPoista
 23. Kokoomus suojelee jääviä hallituksen jäsentä, joka yksityistää tyhmien kaupungin työläisten äänillä.

  VastaaPoista
 24. Eipä tyrmännyt Järvinen mitään suoraan häneen kohdistunutta Laaksosen lehtikirjoitusta viime lauantailta, joka löytyy ukinytistäkin.
  Vai että hallituksen ulkopuolinen lausuu hallituksen pöytäkirjoihin terveyskeskuksen purkutuomioita? Niinhän Laaksonen hallituksen jäsenenä itse väittää ja on ollut lausuntoa itse siunaamassa. Koittakaa nyt jumalauta olla siellä kokouksissa hereillä ja ellette itse tiedä riittävästi jostain asiasta niin kilauttakaa kaverille. Pöytäkirja on juridinen asiakirja. Että tälläistä legitimiteettiä meillä.

  VastaaPoista
 25. Se on hallituksen pj.n tehtävä pitää kokous hanskassa.

  VastaaPoista
 26. Hah. Pj:llä on vain yksi ääni kuten muillakin jäsenillä.
  Sitä samaa ääntä on käytetty kh:n yksimielisen päätöksen kirjaamiseen.

  VastaaPoista
 27. Epäpätevä puheenjohtaja antaa omat mahdollisuutensa toimia. Joku osaa käyttää tätä hyväksi toiset itkee lehdessä.

  VastaaPoista
 28. Kertokaa nyt hyvät ystävät mihin pöytäkirjaan on kirjattu Järvisen esitys ja kieltääkö kuntalaki mielipiteiden kirjaamisen.

  VastaaPoista
 29. 107 §
  Pöytäkirja
  Toimielimen päätöksistä pidetään pöytäkirjaa.
  Luottamushenkilön ja viranhaltijan päätöksistä pidetään pöytäkirjaa, jollei se päätöksen luonteen johdosta ole tarpeetonta.

  Ei ole ensimmäinen kerta kun Laaksonen puhuu pehmeitä pöytäkirjasta. Ei ihme ettei kukaan itseään arvostava henkilö vastaa noin typeriin kirjoituksiin. Jotain rotia.

  VastaaPoista
 30. Signaali taisi tulla väitetyltä taholta ja kh sen hyväksyi.

  VastaaPoista
 31. Missä Laaksonen puhuu pehmeitä pöytäkirjasta? Missä se pöytäkirja luettavissa? Sellaisesta ei ainakaan ole mainintaa tässä jutussa
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/5723

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukee ihan selvästi. Se on tietenkin eri asia mikä on peheemee päisestä pehmeästi puhumista.

   Poista
 32. "Järvinen ja muutkin hallituksen pöydän vieressä istuvat, mukaan lukien toinen varapuheenjohtaja Harto Forss, pääsivät vaikuttamaan terveyskeskuksen kunnostuksen muotoiluihin. Järvisen tahdosta mukaan kirjattiin muun muassa maininta siitä, ettei vanhaa terveyskeskusta kannata sen kalliiden kustannusten takia korjata."
  Väite on Laaksoselta kova. Sitähän emme voi tietää jos 11 jäsentä ovat sen sinne jonkun puheenvuoron jälkeen kirjanneet.
  Kuntotutkimuksessa kyseistä purkumainintaa ei ole. Joten mistä se hallituksen maallikkojäsenille tulikin tuollainen mieleen???

  VastaaPoista
 33. Lukekaa uudestaan mitä Sami kirjoitti ja kommentoikaa vasta sitten kun ihan pehmeitä kirjoitatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos et osaa lukea, lopeta jo

   Poista
  2. Kuntotutkimuksessa kyseistä terveyskeskuksen purkumainintaa ei ole. Joten mistä se hallituksen maallikkojäsenille tulikin tuollainen mieleen???

   Poista
 34. Kiitosta käynneistä ja kommenteista teille! Jos julkinen palvelu ei kykene kilpailemaan yksityisen kanssa ja yksityinen tuottaa saman palvelun edullisemmin ja siinä sivussa vielä nettoaa yli puoli miljoonaa euroa, on tästä turha syyttää yksityistä palveluntarjoajaa. Jos julkinen sektori olisi tehostanut toimintaansa ja käyttänyt edellä mainitun puoli miljoonaa itse palvelun järkeistämiseen/tehostamiseen, olisi palvelu ollut kilpailukykyinen eikä yksityistämistä olisi voitu tehdä julkista palveluntuottajaa edullisemmin. Koomisinta lienee se, että samat tyypit jotka suojatyöpolitiikalla, matkojen ja muiden touhujen maksattamisella tekevät julkisen palvelun kannattamattomaksi, itkevät tämän jälkeen yksityisen toimijan toimivan härskisti ja tienaavan liikaa - ITSEHÄN HE PELAAVAT YKSITYISEN PUSSIIN! Mitä taas tienaamiseen ja sen maksimointiin tulee, yritykset pyrkivät tuottamaan voittoa ja vielä mahdollisimman paljon; tämä on yhteiskuntajärjestelmämme tarjoama mahdollisuus.

  Itse pyrkisin tuottamaan palvelut niiden käyttäjien kannalta ensinnäkin laadullisesti, toiseksi edullisesti ja kolmanneksi kaupungin omana tuotantona, paikallisia toimijoita tukena käyttäen. Sopimuspolitiikalla saamme pidettyä pörssi- ja veroparatiisiyhtiöt pois paikkakunnalta. Ensi voitaisiin toteuttaa SDP:n vuosikymmeniä hokema periaate: YRITTÄJÄT POIS HALLITUKSESTA - NE OVAT JÄÄVEJÄ, KUN VOIVAT PELATA ITSELLEEN KAUPUNKILAISTEN RAHAA! Kaupungille palveluja myyvien yrittäjien edustajien täytyy olla samalla viivalla - Ei se tee yrityksen edustajasta kelvollista hallituksenjäsentä vaikka hän ruokailun jälkeen pyyhkisikin samppanjat ja hanhenmaksat leuastaan punaisella servietillä!

  Minusta on lähinnä koomista itkeä sitä, että hallituksen kuulumaton henkilö, joka istuu hallituksen pöydän ääressä vie osaa hallituksesta kuin pässiä narussa, sillä kyseinen pässien taluttaja palvelee äänestäjiään pykälien antamia puitteita tehokkaammin. Olen aina todennut, että kaikilla päättäjillä on saman verran ääniä, joten kaikilla on samat vaikutusmahdollisuudet. Ennätyksenä pidän sitä, että sellainen paikalla olija voittaa äänestyksen, jolla ei ole ääntä eikä edes esitysoikeutta. Tämä ei ole demokratian vastaista, sillä he keillä ääni on näyttävät hyväksyvän mainitun käytännön. Siihen ei jälki-itkut auta.

  Kaikki terveyskeskuskäsittelyn ongelmat pitäisi nostaa selkeästi julkisuuteen, koska muuten sen käsittelyyn ei saada vähääkään ammattitaitoa ja likaiset kaverille pelaamiskuviot saadaan poistettua haittamaasta valmistelua und päätöksentekoa. Terveyskeskustapaus osoittaa ikävästi, että hallituksen jäsenillä ei ole vähäisiäkään eväitä asian menestykselliseen hoitoon - KOKO PORUKKA VAIHTOON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ole Java sitä mieltä, että Jaana Vasamalta, Timo Järviseltä ja Harto Forssilta pitää kieltää puhuminen kh:ssa sillä he ovat tehokkaita toisin kuin Laaksonen jonka puheenvuorot herättävät vain hilpeyttä.

   Poista
  2. Kiitos, kisahulinoista huolimatta, aktiivisista käynneistä ja kommenteista! Hallitusta minä olen vaihtamassa - se on ihan sama kuka hallituksen pöydän ääressä on syömässä popcorneja katselemassa päätöksentekoa!

   Poista
 35. Harton blogissa yksi kommentti herättää kysymyksiä oikeasti
  """
  jaajoo kirjoitti 20.2.2018 klo 10.53

  Meillä piilotellaan rakennusten kuntotutkimuksia ja vähätellään tai liioitellaan ongelmia. Raumalla ne ovat julkisesti luettavissa: https://www.rauma.fi/asuminen-ja-ymparisto/kiinteistot-ja-uudishankkeet/kuntotutkimukset/
  Eikö Ugin tutkimuksia ole tehty kunnolla, vai miksi ne eivät ole julkisia?
  """

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontonmäki on pientä tämän rinnalla. Mutta miksi meillä toimitaan näin? Miksi luottamusmiehet antavat virkamiesten johtaa heitä harhaan?

   Poista
 36. Vehmaalla pantiin tuulemaan. Homeinen koulu purettiin hati ja uuden rakentaminen on alkanut. Meillä ei mikään etene. Päätettiin elinkaarimallista. Se on auki, mitä elinkaarimallilla rakennetaan.

  VastaaPoista
 37. Vauhkotaan vain terveyskeskuksesta.
  Entä MUUT kaupungin kiinteistöt, joiden ylläpidosta ei huolehdita? Vesi-, putki- tai ilmavuotoja ei paikata, ilmastointikanavia/-suodattimia ei putsata, lumet aurataan seinien viereen, salaojat tukossa... Kannattaisiko pikaisesti saada virkamies joka osaisi ja pystyisi huolehtimaan lopusta kiinteistömassasta? Muuten on pian puskutraktoriyrittäjän kissanpäivät kaupungissamme ja puolet kaupungin väestä altistuneita vaarallisille mikrobeille.

  VastaaPoista
 38. Tämän päivän tieto on, että kaupunki on rekrytoimassa lähiaikoina kouluhankkeelle projektipäällikköä ja elinkaarikonsulttia.
  Tiedossa on myös se, ettei kaupungilla ole sellaisia virkamiehiä, joilla olisi suurista rakennusprojekteista kokemusta. Sellaista, jotka ovat kaupungin vastuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos käynneistä ja kommenteista! Lisää väkeä, veronvaroja nielemään, vaikka ei tiedetä mitä opetuspuolella edes pitäisi tehdä? Rakennispuolella tulisi edetä tarve-edellä eli ensin monitoimi/uimahalli!

   Poista
  2. Mäntypistiäinen on jo kokonaan asioista ulkona.

   Poista
 39. Kiitos käynneistä ja kommentista! Meillä täytyisi ensin perehtyä ongelmiin ja vasta perehtymisen sekä avoimen keskustelun jälkeen perehtyä tekemiseen. Suurin toiminnallinen korjaustarve piilee opetuksessamme. Päättäjien tulisi taata lapsillemme hyvä tulevaisuus eikä tehdä itselleen monumettia! Jatkakaamme kiekon parissa. Tuntuu siltä, että Marjamäki on tuhonnut aiemminpien valmentajien työn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjamäen kaudella heikko tulos. Onneksi nyt vaihtuu.

   Poista
 40. Oikein uusi koripallohalli 2000 hengen katsomoineen tarvitaan ensiksi.

  VastaaPoista
 41. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Me emme tarvitse koripallohallia vaan edustavan monitoimihallin, jossa on tilaa nuorten ja varttuneempien harrastuksille. Luonnollisesti hallia suunniteltaessa tulee huomioida niin koripallo- kuin muidenkin lajiliittojen vaatimukset, jotka perustuvat pitkälti harrastajien ja katsojien turvallisuuden takaamiseen. Lisäksi täytyisi tietoon nojaten tehdä suunnitelmat kaupunkimme harrastuspaikkojen modernisoimisesta ja mahdollisten puutteiden korjaamisesta - pelkään, että esim. jäähallimme on pian vastaavassa kunnossa kuin uimahallimme. Entä missä Uudessakaupungissa voi pelata elefanttipooloa?

  Rakennettavan monitoimi/uimahallin tulee oilla kooltaan sellainen, että se mahdollistaa merkittävät konsertit ja maaottelut, joten 2 000 katsojan halli on kaikessa naurettavuudessaan säälittävän mitätön. Moinen hikikoppi tuskin riittää edes koripallollemme sen jälkeen, kun seuran hallitus on pistetty sille mallille, että se kykenee takaamaan ykkösjoukkueelle menestymisresurssit pääsarjatasolla. Uudenkaupungin kokoisen kaupungin monitoimihallin katsomon paikkaluku pyörii laskennallisesti jossain 2 300 - 2 400 kieppeillä. Sitä pienempi halli ei osaltaan lisää muuttoa kauniiseen kaupunkiimme, jossa meri on ihan rannassa.

  VastaaPoista
 42. 2300-2400 olisi varmaan alaraja katsomolle. Heh heh. Haepa kuule Java viestintäpäällikön paikkaa kaupungilta. Sellainen pesti on tulossa Walan mukaan.

  VastaaPoista
 43. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Vai että sekopää - No kiitos noteerauksesta kuitenkin. Heikin kanssa on muutaman kerran juteltu. Kookomuslaisena minulla on porvareisen tuki, enkä usko kaikkien vasemmistolaistenkaan minua vastustavan, joten homma lienee hakematta selvä 8 500€ kuukaudessa, joten ihan bueno homma!

  VastaaPoista
 44. Eiköhän laiteta heti 30 vuoden ikälisätkin samalla maksuun. Ne olisivat sitten semmoset 1600 päälle. Eli 10100e ilman taloudellista vastuuta, ei mitään sakkoja aikataulujen pettämisestä, ei vastuuta työntekijöiden turvallisuudesta kun ei ole alaisia. Mikä mukavinta kun saa heti päällikkö-tittelin ilman yhtäkään
  viestintäosaston työntekijöitä.
  Joten ei muuta kun lähde vaan valokuvattavaksi jotta saadaan mukava kuva henkilökorttiin. Laitetaan samalla 16000 käyntikortin tilaus sisään. Tule Mörnen alakerran kahvioon jo perjantaiaamulla niin allekirjoitetaan työsopimus ja kierretään taloa sitten iltapäivällä. Varataan sitten sinulle sopiva kurssipakettiheti kevääksi. Luovutaan samalla työpaikkailmoituksesta. Sehän on silkka rahan tuhlausta. Kyllä näin joustavampaa kun saadaan taloon tuttu tyyppi. Tervetuloa taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla Valkosta parempaa viestintäpäällikköä. Tuntee paikkakunnan ja ylivoimainen viestinnän ammattilainen.

   Poista
  2. Haluavat ostaa Javan hiljaiseksi.

   Poista
 45. Väärin Java!
  Meillä tarvitaan ENSIN kunnon päivähoito- ja koulutilat. Ja niihin kunnon kiinteistöhuolto. Eivät hengityssairaat lapset mitään urheiluhallia tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mitään isoa koripallohallia. Monitoimihalli koulun liikuntatiloiksi joka on koulun jälkeen muiden käytettävissä. Olet Java suuruuden hullu ilman talouden tajua kuten eräät muutkin.

   Poista
 46. Rauma houkuttelee autotehtaan sankareita - Kaupungissa on vuokra-asuntoja vapaana ja bussit vievät Uuteenkaupunkiin
  http://ls24.fi/uutiset/rauma-houkuttelee-autotehtaan-sankareita-kaupungissa-on-vuokra-asuntoja-vapaana-ja-bussit-vievat-uuteenkaupunkiin

  VastaaPoista
 47. Opettajat suunnittelee rakennuksia Ukissa
  Rakennushanke etenee, rusinat käyty poimimassa – UkiNyt
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/5817

  VastaaPoista
 48. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos haalimme kaupunkiimme uusia asukkaita keventämään verotaakkaamme, meidän on tarjottava heille kelvolliset puitteet kuluttaa aikaa työnteon ja nukkumisen välillä. Raumalla on yli 500 myymätöntä asuntoa ja sinne alkaa nousta mahtava monitoimihalli. Luuletteko te todella, että ihmiset muuttavat tänne, jos he joutuvat nykyisiä asuinpaikkakuntia huonompiin puitteisiin elämään? Meidän keskustan vetovoimatekijät ovat hevoistejuottokaivo, tyylikäs Pasklahti ja tyhjätori, niiden perässä tänne ei muuta kukaan.

  On se ihmeellistä, jos valtuusto yksimielisesti on valmis pistämään reilut viisimiljoonaa euroa teollisuushalliin, mutta kun on kyse kaupunkilaisia palvelevasta hankkeesta, he eivät saa muuta kuin seurata päättäjien mihinkään johtamatonta riitaa. Massiivinen kouluhanke on täysin käsittämätön. Kun jotkut suunnittelevat sinne vielä kaiken muun lisäksi kirjastoja, päiväkoteja jne., paljastuu esityksessä ainoastaan sen valmistelijoiden epäpätevyys toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi.

  Minä en voi uskoa mihinkään home-epäilyihin tai vastaaviin ilman laadukkaita tutkimuksia, joissa selvitetään rakenteiden kunto. Kun aikaisemmin itse vaadin Pohitullin koulun kunnon selvittämistä, SAIN POLIISIIN PERÄÄNI. Samalla tuolloin valtuustossa todettiin näillä sanoin: Pohitullin koulu on hyvässä kunnossa ja palvelee vielä kymmeniä vuosia ja lukuisia uusikaupunkilaisia koululaissukupolvia. Joku voisi kaivaa esiin Högön suunnitelmat korttelikoulusuunnitelmasta, eikä valmistella Pohitullin panssariaitojen sisään entistä suurempaa keskitysleiriä. Joskus tässä kaupungissa oli runsaasti järkeviä suunnitelmia lasten parhaaksi, kohta meillä ei ole muuta kuin bussilastillinen opetustoimenjohtajia.

  VastaaPoista
 49. Meillä on jo koripallohalli. Teollisuushallin kustannukset maksaa autotehdas. Koripallohallin maksaisivat veronmaksajat. Kouluissa ei ole edes epäilyjä homeesta. Högön ajoista maailma on muuttunut kokonaan. Ellet Java pysy lainkaan ajantasalla vaikene ja kätke tyhmyytesi.

  VastaaPoista
 50. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Maailma todellakin muuttui ja joku muutti siinä sivussa. Maailma muuttui siten, että muulla mentiin eteenpäin ja meillä ensin jämähdettiin 1980-lukuun ja nyt löydettiin pakkiinkin jo toinen vaihde, joten vauhti taaksepäin kiihtyy. Edellä mainitun seurauksena menetimme yli 3 000 asukasta, jotka muuttivat sinne, missä maailma muuttui positiiviseen suuntaan. Luuleeko joku tosissaan, että Ceaușescu-syndroomaa potevan virkahenkilön jättitalolla parannetaan kaupungin asukkaiden elämistä, olemista tai saadaan uusia asukkaita tänne. Kuinka voidaan antaa onnettomalle opetustoimellemme(kulmakunnan huonoin lukiorankingsijoitus, onnettomat kouluolot, koulukiusaamisen kärkisija läänissä jne.). Valmistelun nöyrä hyväksyntä osoittaa vain ja ainoastaan asioihin perehtymättömyyttä ja lautakunnassa istuvan totaalisen nollapoppoon alhaistakin alhaisemman tason.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!