lauantai 24. helmikuuta 2018

Näinkö Uudessakaupungissa: VIRKAAN PARAS HAKIJA VAI PARAS KAVERI?

Kaupunki ja sen asukkaat ovat vain automaatti, josta singotaan huimia summia kavereiden posan kasvattamiseen. Olen itse ollut näkemässä kuinka seitsemän vuotta kaupunkiamme palvellutta rehtoria nöyryytettiin ja yritettiin heittää härskein manööverein pihalle. Hänen tilalleen pyrittiin ottamaan kokematon nuorukainen. Kaiken takana ei ollut kaveruus vaan sairauden asteelle kasvanut viha. Toinenkin murheellinen tapaus kumpuaa apeuttamaan mieleni, siinä pykälien vastaisesti pestattiin kaveri kaupungin palvelukseen rehtoriksi. Tämä tapahtui ilman julkista viranhakua, jolloin olisimme voineet valita kaupungille ja sen lapsille parhaan tarjokkaan.

Noina murheellisina vuosina, jolloin aitiopaikalta katselin opetuksemme tason romuttamista ja koulujen viemistä lapsilta, opin ettei valmisteluumme tule luottaa. Objektiivinen faktatieto täytyy hakea itse ja useimmiten valmistelun ulkopuolelta. Nyt ollaan tekemässä melkoisia päätöksiä niin toiminta kuin henkilötasolla, joten päättäjien syvällinen perehtyminen asioihin on välttämätöntä. Kaupungissamme on muutamatuhat lasta ja heidän tulevaisuus on niin lautakuntalaisten kuin valtuutettujen käsissä, joten toimikaa asioiden vaatimalla vakavuudella. Samalla ratkaistaan pitkälti myös se, lisääntyykö vai väheneekö lapsiperheiden määrä kaupungissamme. KYSE ON KYVYSTÄ MONIPUOLISTAA OPETUSTAMME JA PARANTAA OPETUKSEMME LAATUA VETOVOIMATEKIJÄKSI!

Moni hakija loistaa joillakin piirteillään, mutta löytyykö taustalta jotain, mistä esittelijä kaveruuden vuoksi vaikenee? Minä en tiedä mitä lautakuntalaisille tai muille päättäjille on kerrottu, joten en voi ottaa kantaa tarjokkaiden sopivuuteen saati asettaa heitä paremmuusjärjestykseen. Ihmettelen ainoastaan sitä kuinka henkilö, joka on haukkunut luottamushenkilöitä julkisesti, sanoutunut irti työstään, halunnut takaisin, joutunut lähtemään ja keittänyt tästä valtavan julkisuudessa vuosia porisseen sopan, voi sopeutua vastuunalaiseen tehtävään ja valmistella sekä toteuttaa luottamushenkilöiden päätöksiä kaupunkimme lasten parhaaksi. Tietenkin ihmiset oppivat virheistään ja muuttavat tyyliään totaalisesti, mutta se lienee selvää, että päättäjien tule tällaisessa tapauksessa haastatella itse ehdokkaat eikä siirtää vastuuta muutamalle haastattelijalle!

LINKKEJÄ ASIAN TIIMOILTA:

Ykkösehdokas opetuspäälliköksi

 Vakka-Suomen Sanomien johdon epäillään tukeneen omia yrityksiään opetusministeriön rahoilla

Vakka-Suomen Sanomien päätoimittaja irtisanottu

Viranhaltija haluaa enemmän palkkaa?

Opetustoimihässäkkää Mynämäellä

40 kommenttia:

 1. Nyt kokoomusJava menettää viestintäjohtajapestin

  VastaaPoista
 2. Kirjoitatko itsestäsi? Olit painostamassa erästä reksiä niin, että viimein lähti. Viimeinen kappale kertoo nimen omaan sinusta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Luuleeko joku tosissaan, että haluan esityslistojen jolkaisijaksa ja joksikin vitsitukis- sivujen päivittäjäksi. Olen keskustellut lukuisten rehtoreiden kanssa ja käsittääkseni väleissä heidän kanssaa, joten en liene painostaniut ketään. Ja mitä viimeiseen kappaleeseen ja viittaukseen minuun tulee, toivon todellakin oppineeni tekemistäni virheistä.

  VastaaPoista
 4. Lupasit jättää politiikan rauhaa. Älä sotke tämän kaupungin asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sotkeentuu ilman Valkostakin tai ovat jo sotkeentuneet jo aika pahasti ja ilmeisesti lisääntymään päin.

   Poista
 5. Ääni muuttuu Valkosen kellossa, kun isot kokoomusherrat komentaa riviin.

  VastaaPoista
 6. Eipä taija muuttua ja kutkas ne herrat olisivat? Sellaista herraa ei taida olla muualla kuin yläkerrassa. Keskusteltakoon asioista ennen päätöksiä. Se lienee enemmistön etu.
  JAa

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos nykyisillä tarkoitetaan rehtoreita, niin enpä enää ole sen suunnan ihmisten kanssa tekemisissä, mutta uskon joidenkin heistä arvostavan sitä, mitä joskus tein koululaisten ja heidän eteensä. Jos nykyisellä tarkoitetaan virheitäni, pyrin huomattuani ne oppimaan niistä ja korjaamaan ne. Omilla vähäisillä lahjoillani pyrin ajattelemaan ja muita kuunnellen tekemään päätökseni siitä, kummotis asioista pohdin, mutta ei minua kukaan käskemällä ilman perusteita saa kantaani muuttamaan. Suhtaudun samalla asenteella kaupunkimme asioihin kuin Kilven Lundström arkkuunsa.

  VastaaPoista
 8. Eikö Valkosta kiinnosta Uudenkaupungin viestinnän tila.

  VastaaPoista
 9. Kaupungin viestintää hoidetaan kaupungin nettisivuilla. Jokaisella sektorilla pitäisi olla oikeudet päivittää tietojaan. Muuten asioita tiedotetaan kokousinfoissa tai erikseen päätettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedottaminen on kokonaisuutena paljon paljon muutakin, kuin nettisivujen juttujen päivitystä.

   Poista
  2. Kaikki tiedottaminen voidaan hoitaa kaupungin nettisivujen kautta. Lehdistötiedotteetkin jaetaan vain lyhyillä sähköposteilla median edustajille. Tiedotteissa on nettilinkki, jossa on lisätieto. This is it. Keep it simple and cheap!

   Poista
  3. Anonyymi 18.07 ei näytä tietävän alkeellisimpiakaan pointteja viestintään liittyen. Perehdy asiaan ja tule sitten joskus jatkamaan kommentointiasi. Nykypäivän koululaisetkin pystyvät jo hahmottamaan, mitä tarkoitetaan viestinnällä.

   Poista
  4. Juuri noin se menee. Jokaisella kaupungin osastolla on vain taivas rajana mitä ne viestivät. Se, viestintä, kuitenkin pääsäästöisesti kuitenkin epäonnistuu kuten edesmennyt viestintäproffa Osmo A. Wiio totesi viestinnän laeissaan jo 70-luvulla. Joten sama peli. Keep it simple and cheap!
   Jos olen väärässä niin vinkkejä Ugin viestintään kertonette.

   Poista
 10. Voisiko kaupungin viestintää kehittää ja miten.

  VastaaPoista
 11. Ostakaa palvelu kaupungin yhtiöltä. Sitä kauttahan kierrätetään kaupungin työntekijöitä
  Uusikaupunki etsii reseptiä ihmisten viihtymiseen. Tässä esimerkki
  http://ls24.fi/uutiset/uusikaupunki-etsii-reseptia-ihmisten-viihtymiseen

  VastaaPoista
 12. Halpoja vuokra-asuntojako Ukiin
  https://ysaatio.fi/y-saatio-rakennuttaa-vuokra-asuntoja-uuteenkaupunkiin

  VastaaPoista
 13. Joko Java on tutustunut apoliin

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Apoli lienee kaupunkisuunnittelua niin, että se huomioi arkkitehtien illuusiot, mutta silti palvelee kaupunkilaisia. En siis voi väittää perehtyneeni siihen kovin hyvin, mutta tuskinpa moni muukaan - ehkä Nikkaria lukuuottamatta, häneltä tulee esityksiä ja hän myös ottaa vastaan kaupunkilaisten haaveita.

  On hienoa, jos tänne nousee vuokra-asuntoja, mutta täytyisi kaavoittaa myös merenrantaa niin viihtymiseen kuin asumiseen - ryteiköt eivät palvele heitä, keillä niihin on nautintaoikeus. Uskon, että nyt kannattaa myydä asunto, jos haluaa siitä hyvän hinnan.

  VastaaPoista
 15. Ay-like tulee sijoittajaksi ja tilintekoon Ukiin. Kai sen jo bongasitte.

  VastaaPoista
 16. Osingon hakuun Ukiin on tulossa hankkeen sijoittajina Y-Säätiön lisäksi ovat Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry.
  Joten tälläset kermankuorijat muka tuottaa halpoja asuntoja.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! AY-veijarit tulevat osingoille, mutta tuleeko liian myöhään? No, hyvä kun tulevat! Hyvää kommetointia tuolla yllä viestinnästä. Viestinnän tulee olla yksinkertaista, mutta ei olematonta tai huomaamatonta!

  VastaaPoista
 18. Vrt ed ajat kun 1n tjänstemanin haastattelu oli plarissa 1-2 krt/vk. Joskus kuva 3lla sivulla. Toi tullessaan tai puheisaan tuhansia työpaikkoja mutta ei silti asuntopulaa. Erikoista eikö. Näin se viestintä muuttuu. Mitä enemmän viestii sitä enemmän epäonnistuu. Nyt kun ei juuri viestitä niin on taas 1000sia työpaikkoja ja asuntopula .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvaa ironiaa. Ennen tiedottamisella pyrittiin pitämään maksava kaveri vallassa.

   Poista
 19. Ukinytisä avattu ihmeellistä päätäntä ja valintakriteerien muuutamista opetustoimessa. Lisäksi Walan vaikeneminen perusteluja kysyttäessä.
  Omituiseksi kyllä menee nyt.

  VastaaPoista
 20. Silloin kun kaupungilla OLI viestintäkoordinaattori, epäonnistuttiin viestinnässä monin tavoin. Esim. Turun Sanomien ilmaisella "minne mennä"-palstalla ei koskaan ollut tietoja Ugin tapahtumista. Siinä olisi helposti tavoittanut useamman satatuhatta lähialueiden kansalaista, mutta kun ei, niin ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko viestinnässä muita epäonnistumisia?

   Poista
 21. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ukilla ei ollut mitään viestintä ohjelmaa, kunhan viestittiin. Homman tulee olla suunnitelmallista. Tuolla porukalla ei pitäisi suunnitella isoja organisaatiomuutoksia.

  VastaaPoista
 22. Hienoa, että olette niin varmoja siitä, että mitään suunnitelmaa ei ollut tekeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungilla ei ole töissä yhtään riittävästi viestintää tuntevaa.   Poista
  2. Eipä taida enää olla.

   Poista
 23. Onko joskus ollut? Niin ketä muka?

  VastaaPoista
 24. Ei ole viestintäosaamista eikä ollut viestintäosaamista. Visit Uusikaupunki oli surkeaa kopioimista, juhlavuoden markkinointi epäonnistui pahoin, someosaaminen puuttui. Viestintä oli pientä sisäpiirin puuhastelua. Nyt viestinnän voisi aloittaa uusin voimin puhtaalta pöydältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkää valittako. Täällä oli hyvä pöhinä.

   Poista
  2. Kai sentään jossain onnistuttiin?

   Poista
  3. Kaikki olisi pitänyt siis olla heti valmiina? Olemattomin resurssein reilussa puolessa vuodessa ei kukaan ehdi tekemään ihmeitä, työ vaatii pitkäjänteisyyttä. Sitähän tässä kylässä ei ymmärretä.

   Poista
 25. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eihän juhlavuosi kovinkaan häävisesti mennyt, mutta tuskinpa siitä viestintää voidaan syyttää - ei ollut pahemmin viestijöillä lihaa luiden ympärillä eli viestittävä oli aika harvassa. Merfestit oli karkea limbo ja kaikki tiesivät niin käyvän jo ennakolta, Minifarmi alkoi polkemaan paikallaan eikä puutalotapahtuman taustatkaan iloisilla aalloilla lyöneet.

  Tarvitaan jonkinmoinen ohjelma ja pikaisesti väsäisen, jotain, jottei jämähdetä liikaa menneeseen ja siirrytä, kuka töppäsi -tasolle. Viestinnässämme näen positiiviseksi muutaman tyypin roolin ja kasvamisen viestinnän ammattilaisiksi, mutta kuten totesin, väsään kiivaasti jotain ja pistän sen pian julki! Nyt on aikaa, kun Lukko haki jatkoaikapisteet Hell$ingistä.

  VastaaPoista
 26. Ukissakin on netti. Sitä voi hyödyntää jos haluaa. Keep it simple and cheap!
  Vai pitäisikö ottaa lankapuhelimet takaisin? Kaupungilta voitaisi alkaa soitella ihmisten kännykkään ikään kuin uutena oivalluksena: Arvaa millä soitan -alkaisivat puhelut.
  Lisäksi merikaupungin kannattaa ottaa käyttöön laivastoliputukset. Ja sumutorvet. Mörnen vintin tykkikin ruostuu. Paukkupommit sillä tasatunnein. Joten siinä on viestintäteknologiaa. Ai niin, yksi vielä. Käsinkirjoitetut kirjeet tietysti. Joten lopettakaa viestintäkitinöinti

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!