torstai 1. kesäkuuta 2017

VAIN UUDENKAUPUNGIN SANOMAT PYSTYY TÄHÄN!

Jos jossain, niin Uudessakaupungissa ykkösjulkaisu pitää paikallisia asukkaita äärimmäisen tyhminä. Journalistinen valistus lähtee peruselämän perusjutuista, joskus tuntuu että kerrotaan asioita, jotka ovat itsestään selviä: Kirpputoreilla myydään kirpputoritavaraa ja ihmiset ostelevat niitä - jouluna annetaan joululahjoja ja syödään suklaata - pääsiäisenä munat tekevät kauppansa - syksyllä lähtevät lehdet puista jne.. Nyt tähän hämmästyttävään ketjuun voidaan lisätä Uudenkaupungin Sanomien poliittinen huippuosaaminen ja oivaltaminen, joka otsikoituu: 
TULEVAISUUS ON, MITÄ TÄNÄÄN PÄÄTÄMME!


On hienoa, että ihmisiä valistetaan siitä, että päätöksenteolla vaikutetaan tulevaan eikä menneeseen. Kokonaan toinen juttu lienee valistuksen tarpeellisuus, sillä keskimäärin ihmiset tietävät, että enne tekoja ne suunnitellaan ja uudelleen suunnittelulla ei tehtyä saa tekemättömäksi. Jos lehti rehellisesti valottaisi hiukan historiaa ja paneutuisi suosikki wesselinsä valta-aikaan, menisi otsikko näin: EILISEN PÄÄTÖKSISTÄ MAKSAMME TULEVAISUUDESSA MILJOONIA! -Vai onko rättihalli, muut hallit, takaukset, Tontonmäki, etanolitehdashuijaus jne. maksettu? Jokaisen sopii semminkin perehtyä tosiasioihin, historiaan ja fundeerata kertooko po. otsikko kirjoittajan nerokkuudesta sen puutteesta vai ylimielisyydestä lukijoita kohtaan?

PRO:n kakkonen Matti Ankelo esittää melkoisia tulkintojaan demokratiasta. Hän korostaa kuinka valtaa tulee antaa tyypille, joka sai seitsemän prosenttia äänistä, mutta samalla väheksyy kolmen suuren puolueen äänestäjiä:
Ei tarvita hämmästyttäviä matemaattisia lahjoja, kun voi todeta kolmen suurimman puolueen yhteenlasketuksi valtuutettujen määräksi 31. Kaipa siinä tulee matemaattisesti noteerattua kuntalaiset paremmin kuin 24 valtuutetun enemmistöllä vai tuleeko jälkimmäiseen rähinäremmilisä? Kun vielä muistetaan mediamanipulointi ja todetaan keskeisimpiä luottamuspaikkoja jaetun ryhmälle, jolla on valtuustossa viisi paikkaa, voidaan nyt puhua äärimmilleen viritetystä demokratian irvikuvasta.


 Neljä vuotta istuin ja katselin Ankelon touhuja silloisen koulutuslautakunnan puheenjohtajana ja se oli kaaosta kaaoksen perään: ihmeellisiä äänestyksiä, ulosmarssi ja joukkopako lautakunnasta. Ankelon juttua lukiessa muistikuvat kokouksista palaavat mieleen ja kiinnostus lautakuntaa kohtaan herää, mutta ei sentään: SE ON NELJÄN VUODEN HELVETTI! Otettakoon tähän yksi lainaus Ankelon puheenjohtajuutta paikalla seuranneelta silloiselta hallituksen jäseneltä: "Koulan kokouksissa istuneena, sormella kuitenkaan ketään osoittamatta, en voi kuin todeta, että sellaista manipulaatiota, maallikkojäsenten aliarvioimista ja tarkoituksellista väärinymmärtämistä en ole muissa lautakunnissa nähnyt."

Kun arvioitte Uudenkaupungin tapahtumia, muistakaa yksi juttu: Jos tietonne perustuu ykköslehtemme uutisointiin, on teiltä jäänyt toinen puoli ja todellinen totuus kuulematta. Tämä media vaikutti  juuri käytyjen vaalien tulokseen ratkaisevasti. Jos joku epäilee tai kyseenalaistaa väittämäni hänen sopii pohtia seuraavaa. Meillä on kaksi ehdokasta:

Ensimmäisen aikana on lapsilta viety koulut, ajettu alas palveluita, aloitettu sairaalan alasajon, myyty miljoonilla kaupunkilaisten omaisuutta, kiihdytetty kaupungin väestökatoa, vähennetty yrityksiä ja työpaikkoja, lomautettu  kaupungintyöntekijöitä, tehty miljoonilla hukka investointeja, matkusteltu kuntalaisten rahoilla, salattu asioita, levitetty väärää tietoa luottamushenkilöistä, salattu työpaikkakiusaus, nostettu veroja sekä taksoja ja ennen kaikkea ajettu kaupungin talous selvitystilaan ja lähes kriisikunnaksi.

Toinen ehdokas on ollut korjaamassa ensimmäisen virheet, saanut yhteistyössä muiden kanssa nostettua kaupungin  talouden miljoonia euroja plussalle ja mahdollistanut kymmeniin vuosiin ensimmäiset mittavat investoinnit kaupungin asukkaiden elämisenlaadun parantamiseksi, kouluolojen modernisoimisen ja muuttoliikkeen kääntämisen positiiviseksi. Jos, näistä selkeistä näytöistä huolimatta, kansa tekee vaaleissa ensimmäisestä ehdokkaasta ääniharavan ja pudottaa toisen ehdokkaan valtuustosta, kyse on vain ja ainoastaan tiedonpuutteen vaikutuksesta vaalitulokseen. Vaikka tämän vaalituloksen kanssa täytyy elää, ei sitä tarvitse hyväksyä eikä se ainakaan saa toistua!

Linkki Raken blogiin: Näkemys koulasta ulkopuolisen silmin!

Linkki blogiini: Koulan ulosmarssi, sis. 108 kommenttia, joukossa Matti Ankelo ja Sanna Loven 

Linkki: Yle kuntavaalit 2017 Uusikaupunki

32 kommenttia:

 1. Selkeillä esimerkeillä Valkonen todistaa plarin toimituksen laadun ja vaikutuksen vaalitulokseen. Toivottavasti Jari valitsee "neljän vuoden helvetin".

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä on tuo median tiedottamine on ala-arvoista. Makkaroilla ja sairaalapopulismilla saadaan hyväuskoiset hölmöt äänestämään taantumusta.

  VastaaPoista
 3. Harmi, että Valkonen ja Tähtinen joutuivat opiskelijapojan ja taulukauppiaan epäsuosioon Persuporukassa. Nyt olisi ollut niin hyvä toimia Persuista käsin ! Mutta minkäs mahdat, taulukauppias oli jo Pekka Vennamon luottomies.- Kaksi älykästä paikallispoliitikkoa oli Persuille liikaa... mitä tämä opiskelija- salibändi- mies on saanut aikaan ?
  No ei mitään, mutta sellaista politiikka ja poitikointi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaisit niiden olla rauhassa jotka ovat jo manan mailla.

   Poista
 4. Politiikka on sellainen laji siinä ei järjellä pärjää, mutta sanalla yes pääse pitkälle.

  VastaaPoista
 5. Uudessakaupungissa ei demokratia ole vallalla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Teot eivät unohdu, mutta annetaan tekijöiden levätä rauhassa! Persuissa mielenkiintoista on se, että heidän paikallisessa, itse itseään täydentävässä Uudenkaupungin-Pyhärannan hallituksessa istuu vieläkin vanhan mestarin valitsemia tyyppejä. Yksikään uusikaupunkilainen valtuutettu ei valtuutettu ei taida istua po. hallituksessa. Persujen hallituksen puheenjohtaja sai vaaleissa 12 ääntä, joten se kertonee nykymeiningistä. Onneksi läpi meni kaksi hyvää tyyppiä, ikävää on Tuomisen ja Salmisen ulosjääminen. Annetaan Aaren levätä rauhassa.

  En ole esittänyt enkä esittämässä itseäni mihinkään luottamustehtävään - 31 ääntä riittää selitykseksi.

  VastaaPoista
 7. Tämä virtesi ei uusia säkeistöä enää kaipaa joten alustuksen voisit jatkossa tehdä jostain muusta. Kuntavaalit meni ja sen tuloksilla mennään ja tulokseen ei voi vaikuttaa joten ...

  VastaaPoista
 8. Kyllä voi vaikuttaa jatkoon. Tumpelointia ei kannata enää seurata äänettömänä vierestä niin kuin paikalliskokoomuksen aktiivit tekivät ennen vaaleja.

  VastaaPoista
 9. Nyt täytyy vaikuttaa. Kokoomuksen, Keskustan ja Persujen tulee panna parhaat voimansa kärkipaikoille, muuten Walan pelaaminen kaupunkilaisten piikkiin alkaa.

  VastaaPoista
 10. Oikeiston olisi pitänyt vaatia Vartiaisen tilalle toinen neuvottelija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatiahan aina voi mutta siitä ei oikeisto päätä. Eikä vasemmisto oikeiston neuvottelijoita.

   Poista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän jokainen valitse neuvottelijansa itse, eihän jääkiekossakaan kukaan pääse valitsemaan vastustajalle huonoa maalivahtia. Siitä se soppa olisi syntynyt, jos olisi vaadittu mieleistä neuvottelijaa vastapuolelle - toisaalta nyt ei syntynyt soppaa, ei keittoa eikä edes lusikallista laihaa teetä! Virheistä on opittava ja armottomat munijat pistettävä tylysti takariviin.

  Onneksi oikeisto sai hyviä uusia valtuutettuja läpi, heille pitää antaa merkittäviä luottamuspaikkoja siten, että noviisit saavat asioihin perehtyviltä tekijähenkilöiltä tuntuvaa tukea. Samoin tulee huomioida ne uudet tulokkaat, ketkä jäivät rannalle - uusia nuori tulevaisuuden vaikuttajia tarvitaan. Sen sijaan, jotta heidänkin vahvuusalueensa tulee hyödynnettyä, voivat lähtökuoppiin jääneet neuvottelijat kysäistä jostain kalafirmasta jäitä hattuun.

  VastaaPoista
 12. Neuvottelijoista. Vartiainen on edelleen ammattilainen ja muut amatöörejä. Kokemusta ja intoa on. Muut tekee mututuntumalla. Vain tulokset ratkaisevat.

  VastaaPoista
 13. Kokoomus ei pysty valitsemaan hyviä omia neuvottelijoita ja haluaa valita toisten neuvottelijat. Ihmeellistä ajattelua.

  VastaaPoista
 14. Kokoomuksen mielestä muilla täytyy olla kokoomusta huonommat neuvottelija. Ongelma vaan on että sellaisia ei ole.

  VastaaPoista
 15. Kokoomuksen neuvottelijat Löfstedt ja Virtanen olivat alapuolella kaiken arvostelun. Apuun kutsuttu Santala kuin Haverinen joka ei ymmärrä kuin oman mielipiteensä. Hallitukseen kun vielä laittavat eniten ääniä saaneet Löfstedtin ja Kutilan niin hyvästi Kokoomus.

  VastaaPoista
 16. Kokoomuksen ongelmana ovat paluumuuttajat. Luulevat tietävänsä kaiken. Ensin Järvinen ja nyt Santala.

  VastaaPoista
 17. Ei ollut neuvoteltavaa, Walan äänestys käyttäytyminen todisti sen.
  Wala liittyy vaikka skp.n jos saa haluamansa valtaa.

  VastaaPoista
 18. Walako saneli kokoomuksen neuvottelijoiden vaihtoehdot?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi3. kesäkuuta 2017 klo 13.48 osoittaa kokoomuslaisten typeryyden. Ei ihme kun Javalta palaa hihat näihin törppöihin.

  VastaaPoista
 20. Java, Aaltonen ja Rake aiheuttivat kokoomuksen vaalitappion.

  VastaaPoista
 21. Ei pidä ottaa suurimpia kiusaajia ja häiriköitä ehdokkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Mistä pöytäkirjasta voi lukea tuollaista vai Ugin sanomatko on ainoa tietolähteesi. Se ketä ei kyseenalaista on täysin hallittavissa. Joten moro vaan.

   Poista
 22. Java on monet kerrat vääntänyt rautalangasta vaalituloksen syyn. Mediapelin vuoksi kokoomus ja vasemmistoliitto sai vähemmän ääniä.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää uusikaupunkilaista politiikkaa ja mediakulttuuria, joten ei paluumuuttajia kannata arvostella asioista, jotka voi oppia vain kokemalla. Itse olen lukuisat kerrat ollut Timo Järvisen kanssa tekemisissä ja voin vakuuttaa hänen kuuntelevan ja myös ottavan tietoa vastaan. Joskus Järvisen lakitupatyyli ärsyttää yhtä jos toista, mutta kenessäpä meistä ei olisi ärsyttäviä piirteitä. Tiettävästi maan päällä on tallannut vain yksi täydellinen ihminen ja täydellisyys ärsytti niin, että Hänet lyötiin tolppaan kiinni.

  Mediapelistä on kyse ja sen niittämästä sadosta. Kokoomuksen neuvottelijoilta ei vaihtoehtoja puuttunut, mutta munittu mikä munittu, joten se neuvottelujen edistymisestä. Toisaalta eihän ne etene vieläkään, minäkin saan kaiken tiedon kokoomuksen ulkopuolelta. Tulevaisuutta silmällä pitäen täytyy syyttelyn sijaan oppia kokemuksista. Tämä ei tarkoita sitä, että töppärit saavat jatkaa töpeksimistään. Heille täytyy antaa kykyjen edellyttämät mahdollisuudet: aina tarvitaan kahvinkeittäjiä ja kesäkuumalla on kivaa, jos joku laittaa jäitä hatt... ei kun juomalasiin.

  Johanna Kutila on hyvä valinta hallitukseen, kuten on Seppo Nikula - hän tuntee vastapelurit, tietää missä on menty ja häneen luotetaan myös oman puolueen ulkopuolella. Toisaalta Tomi Salo olisi hyvä linkki autotehtaalta hallitukseen. Paljon kokoomuksen valintoihin vaikuttaa myös keskustan ja persujen vedot. Jos meillä olisi kaksi hallituspaikka, ehkäpä kallistuisin antamaan ne Marselalle ja S Nikulalle, mutta toinen paikoista on vain puolikautta.

  Muista paikoista pitäisin tärkeänä Tarmo Kankaan tarkastuslautakuntapaikkaa. Merja Männystä jäi hyvä kuva vaalikeskusteluissa kuten Blomqvistista, U Nikulasta, Suveksesta, Isonkarin Norasta. Enpä enempiä luettele, kun joku unohtuu kuitenkin; ainoastaan sen totean lopuksi ettei Rakea, M Siivosta ja Juhaa eikä Järvistä saa unohtaa, he tuovat näkyvyyttä ja saavat suunsa auki. Totuus on se, että vaikka sinulla olisi kuinka hyviä ja hienoja ajatuksia, mutta et suutasi auki, olet politiikassa jokseenkin turha tyyppi!

  VastaaPoista
 24. Kokoomuksen neuvottelijoista demarikoalitio ei kyllä ollut kiinni.
  Wala ja Vahtera äänestivät koko valtuustokauden demarien mukaan ja mukamas sitten seuraavalla kaudella kokoomuksen mukaan. Älkää ihan paskaa puhuko!

  VastaaPoista
 25. Vasemmistoliitto äänesti isoissa asioissa oikeiston mukana. Muitakin vaihtoehtoja oli. Keskustan Laivo yritti neuvotella, mutta kokoomusneuvottelijat jättivät kaikki kortit katsomatta.

  VastaaPoista
 26. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Olen edellisen kanssa samaa mieltä paljon jäi kokeilematta ja lähes joka kortti kääntämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista kääntämättömistä korteista paljastuu MUSTAPEKKA.

   Poista
  2. Kiitos kommentistasi! Ei niitä ole kuin yksi pakassa!

   Poista
 27. Kun tieto loppuu ruvetaan luulemaan ja esitetään faktana.Vaalituloksen tullessa julkisuuteen arvelin näin käyvän aja olin oikeassa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!