torstai 29. kesäkuuta 2017

SOI SOININ SOTESOINNUT!
Köyhä Suomi rakensi 1970- ja 1980-luvuilla uimahallit, jäähallit, sairaalat ja ennen niitä valmistuivat teollisuuslaitokset, joilla edelliset rahoitettiin. Valtio piti huolta toimivasta väylä- ja palvelurakenteesta, jotta logistiikka teollisuuden suuuntaan ja sieltä poispäin toimi. Ja ennen kaikkea valtio huolehti, jotta teollisuuden palkkaama väki viihtyi uusilla paikkakunnilla - kunnat saivat tarpeen tullen rahaa. Tuolloin Suomi oli köyhä, mutta patruunat ja duunarit puhalsivat yhteiseen hiileen yhteisen Suomen vuoksi. Vaikka tuottavuus oli maassamme nykyistä huomattavasti vähäisempää,  Suomea rakennettiin tasapuolisesti kaikien suomalaisten etujen mukaisesti.

Tänä päivänä tuottavaa työtä tehdään Uudessakaupungissa, Turussa, Tampereella ja Äänekoskelle, Kemiin sekä Kuopioon on tekeillä tai suunnitteilla miljardien eurojen vientituloja tuottavat teollisuuslaitokset. Mitä valtiovalta tekee, investoiko se sinne, missä yksityinen pääoma investoi kansantalouden perustuotantoon? -Ei valtiovalta sinne investoi, mihin tarvitaan työvoimaa. Valtio hakkaa miljardeja täysin tuottamattomaan hallinto- ja omistuskeskittymään eli pääkaupunkiseutuun. Sinne tehdään metroa, lentokenttälaajennusta, Pisararataa jne. Kaiken tämän valtiovalta tekee velaksi eli syöden etukäteen sitä tuottoa, mikä tulevaisuudessa veroina ulosmitataan em. paikkakuntien teollisuusyrityksiltä ja niiden  työntekijöiltä veroina.

Jokaisen sopii mielessään miettiä, mitä kansantaloudellista hyötyä piiloutuu johonkin Pisararataan tai Länsimetroon upotettuihin miljardeihin? -Ei yhtään mitään!  Pääkaupunkiseudun hankkeista hyötyvät ainoastaan pienet, maalla ja rakentamisella keinottelevat, pääomapiirit. Metrosta  hyötyvät tienkin myös he, ketkä palvelevat pääomapiirejä tekemällä arkiaskareet heidän puolestaan - nyt he säästävät muutaman minuutin työmatkassa. Pääkaupunkiseudun hankkeet syövät kansataloutta, tavallisen kansalaisen elintasoa ja Suomen tulevaisuutta, joten tilanne on äärettömän käsittämätön ja kaiken tämän ja muun vastaavan seurauksena meillä ei ole varaa turvata nykytyylillä kaikille suomalaisille toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja.

Viime vuosina Suomeen saivat vapaasti rantautua kansainväliset veroparatiisiyritykset rohmuamaan aiemmin julkisesti tuotettuja sosiaali- ja terveyspalveluita. Mitä nämä yritykset tarjosivat vastalahjaksi siitä, että saivat oikeuden kupata veroeurot verottajan ulottumattomiin veroparatiiseihin? - Nämä yritykset tarjosivat huonoa jopa epäinhimillistä palvelua asiakkailleen ja huonot työolot plus palkat työntekijöilleen. Tällaisten toimijoiden varaan me rakennamme, muka taloudellisen pakon edessä, Suomen tulevaisuutta. Jo hölmömpikin hoksaa, ettei tästä  jää muuta kuin pää vetävän käteen.

Nyt sotevalmisteluun on uhrattu julmetusti aikaa sekä rahaa ja taas se karahti kiveen. Eikö viimeinkin voitaisi pohtia sotehölmöilyn takana piileviä syitä, sotevalmistelijoiden kykyä eli koko soten tarvetta? Pidän kerrassaan käsittämättömänä sitä, että kansanedustajat, joista ylivoimaisesti suurin osa tulee pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ei puutu asiaan vaan antavat homman edetä karilta karille. Toinen syy tapauksen tilaan löytyy valmistelevista virkahenkilöistä. Hehän jatkavat pääkaupunkilaisina  pääkaupunkihenkistä valmistelua hamaan eläkkeeseen asti. Jospa heidät voisi vaalien seurauksena vaihtaa kuten USA:ssa on tapana tehdä vaalien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!