sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Mafia murjoo vaihtoehtoiset Merefestnäkemykset?

ASIOITA EI TAVISTE IHMEEMMIN TUTKISKELLA, KUN TULEE SAMAAN TULOKSEEN      NIIN PAIKALLISELLA  KUIN VALTAKUNNAN TASOLLA!

Ihan tavallisena uusikaupunkilaisena kengänkuluttajana, vailla vähäisintäkään poliittista vaikutusvaltaa ja vailla päättäjäystäviä, erehdyin somessa vertaamaan Merefestejä ja Munamarkkinoita . Toisessa kävi väkeä viihtymässä, ensimmäisessä ei juurikaan väkeä parveillut - toisessa  huolehdittiin kävijöiden turvallisuudesta - ensimmäisessä ei kävijöiden turvallisuudesta välitetty vastaavanlaisilla järjestelyillä. Mainitusta rakentavasta rustauksesta rakentui rakentava keskustelu, jossa joskin jo ensikommenteissa mentiin ikävästi henkilökohtaisuuksiin.

Olen vilpittömästi huolissani Merefestien tulevaisuudesta ja toivon sen jatkossakin olevan kaupunkilaiset viihtymään kokoava uusikaupunkilainen kesätapahtuma, johon saapuu runsaasti  väkeä muualta. Olemme pystyneet rakentamaan sellaisen aiemminkin, joten eiköhän se onnistu nytkin - onhan sama taito säilynyt Laitilassakin. Mielestäni tämän vuoden Merefestit oli selkeä limbo, joku toinen taas sanoo, ilmaisunvapauden kannalta arvioiden oikeutetusti, tapahtumaa loistavaksi - Mutta kuinka sellainen tapahtuma voi olla loistava, jossa vain harva viitsii käydä? - Kenelle tapahtuma oli loistava, kun väkeä ei piisannut, myyjät olivat tyytymättömiä ja kotiin jääneiden kaupunkilaisten narina oli valtavaa, tuliko kaupungilta sittenkin jollekin kivasti kompensaatiota?

Jos verkkoaidalla rajataan muutama aari maata ja joku laulaa aidan sisällä, ei siitä synny millään mittapuulla mitään cityfestaria. Eihän verkkoaidalla rajatusta kanalastakaan saada diskoa, jos sen sisälle viedään radio kotkottajien riemuksi. Nähdäkseni koko touhu on epäonnistumisia toistavien diletanttien epärealistinen pohjanoteeraus. Miksei käytetä kovan luokan osaajaa, kun täältä sellainen löytyy? Miksi täytyy hakata päätä seinään ja ruikuttaa rahaa kaupungilta, jos kaupunkilaisia eli kaiken maksajia ei haluta huomioida?

Käydyssä keskustelussa muuttuu ällöttävän ylimieliseksi, kun siihen ei edes yritetä lähteä asiallisesti mukaan, vaan heti todetaan: TEE ITE PAREMPI! Minä olen tottunut tähän kohteluun, mutta kun ylemmyys kohdistuu luovaan naisihmiseen, on moukan asennevammaisuus massiivista kaliberia.  Kun tämä ylimielisyys kohdistuu vieläpä siihen yrittäjänaiseen, joka avoimesti mainostaa somessa itsensä lisäksi muitakin paikallisia yrittäjiä, olen hämmästyksestä hämilläni. Keskusteluketju osoittaa, että henkilöt, jotka eivät osanneet järjestää po tapahtumaa, kuten lähihistoria todistaa, ovat myös täysin kyvyttömiä vastaanottamaan muiden ajatuksia ja jos he vahingossa ehdottavat puuhaporukan kokoamista, on heidän seuraava lauseensa: JÄRJESTÄJÄÄ EI SAA VAIHTAA!

Minua kehotettiin järjestämään Java-markkinat ja lopettamaan höpinät. Kun totesin tarjonneeni aiemmin kymmeniä ideoita, mutta niiden kaikkien tulleen aina torpatuksi ja siksi annan homman olla, syytettiin minua siitäkin. Mutta mikseivät esitykseni menneet läpi ja mitä nuo esitykset olivat ja kuka ne kaatoi? -Aikoinaan halusin säilyttää pienet koulut ja ne hävittiin valtuustossa 22-21, koulut lähti ja lapsiperheiden pako kaupungista alkoi kiihtyä. Lähes kymmenen vuotta sitten esitin liikuntapaikkojemme korjaamista ja päivittämistä, se torpattiin julkisuudessa "persujen pelleryhmän" katkerana älyttömyytenä. Onneksi viimeinkin viime valtuusto pisti uimahalli- ja monitoimihallihankkeet liikkeelle, tekonurmen valmisti UPK. Vaadin useat kerrat jotain rotia kaupunkimme taloudenpitoon, jottei hallihulluttelussa ja kaikessa elinkeinoälyttömyydessä, ajeta kaupunkia miljoonien eurojen velkoihin.  Hävisin ja velkaa syntyi! Eli olivatko nämä esitykseni huonoja vai väärän tyypin esittämiä?

Ajatelkaa nyt: Äänin 42-1 pistettiin etanolitehtaaseen, jonka varmuudesta ei ollut edes kunnon huhua, yli puolimiljoonaa euroa uusikaupunkilaisten rahoja. Tämä oli vain yksi esimerkki ja sen hyväksyn, että politiikassa tulee päihin ja häviää äänestyksiä, mutta sitä en hyväksy, että ihmisen eläminen ja oleminen tehdään mahdottomaksi perättömien tutkintapyyntöjen paisutteluilla ja toistamisilla sekä sadoilla tekstaripalstan perättömillä ivakirjoituksilla plus totuudesta vaikenemisilla.

Uudessakaupungissa valtaa piti ja pitänee yhä selkeä mafia, johon kuului lehti, muutama virkahenkilö ja muutama yrittäjä. Tämä pahakolminaisuus takasi ja saattaa taata vieläkin kaupungin rahojen tai palveluiden kanavoitumisen sopiville yrittäjille, sopivat mainospaikat tietyille yrittäjille tai kenties  jollekin yrittäjälle monopoliaseman. Tämän mafian toimintatavat ovat olleet ja saattavat olla vieläkin häikäilemättömiä, julmia ja epäinhimillisiä. Poppoon parantaessa tai turvatessaan asemiaan, mikään ei ole pyhää tai kiellettyä! Karmaisevin esimerkki lienee tapaus nimilistoista ja boikoteista, joilla näkyvät uusikaupunkilaiset yrittäjät olivat mukana kaatamassa uusikaupunkilaisen yrittäjän omistamaa lehteä.

On siis vähintään kaksinaamaista syyttää minua siitä, etteivät ideani tai esitykseni ole menneet läpi, kun on itse ollut paraatipaikalla katsomassa/edistämässä niiden jatkuvaa julkista  torppaamista. Sama pätee myös syytöksiin siitä, miksen käyttänyt aikoinaan kaikkia paikallisia yrityksiä. Jos täällä, julkisen mollaamisen seurauksena, lähimmäisesi saavat kassajonossa kuulla jatkuvaa naljailua ja keljuilua, silloin mielummin mennään sinne, missä ostokset voi tehdä rauhassa.

Kun katsotte näitä tapahtumadiletantteja ja ns. mediavaikuttajia, päädytte muutaman kymmenen ihmisen porukkaan, joka suojelee toinen toisiaan. Heidän ensisijainen tavoitteensa on valtakuvion säilyttäminen. Kuten Facebookin keskustelu karusti kertoo, sillä ei ole lopputuloksen kannalta mitään väliä käykö Merefesteillä viisituhatta vai viisi ihmistä, sama meno saa jatkua, samojen ruskeakielisten ikitykkääjien säestämänä: SIIHEN HIENOON PORUKKAAN ON MEIDÄN TRENDIKKÄIDEN HIENOA KUULUA, MUUTEN KUULUU VÄÄRÄÄN PORUKKAAN!

Pyrin joku aika sitten vaikuttajaksi ja päättäjäksi, mutta se meni totaalisesti ahterilleen - noloin mahdollinen loppu poliittiselle tuhertamiselleni. Nyt olen aivan tavallinen kengänkuluttaja ja kaiken tiedon ulkopuolella. Minä en esitä, en edes toivo yhtään mitään, kerron ainoastaan oman näkemykseni asioista ja toivon keskustelua. Käytän vain sanan- ja mielipiteenvapauttani ja toivon muidenkin tekevän niin. Menneet tapahtumat mistä kerron, voi jokainen käydä tarkistamassa paikallislehdestä ja pöytäkirjoista. Sopii aloittaa vaikka US 23.12.2010.

12 kommenttia:

 1. http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=376

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2010 Merefesteillä riitti väkeä. Nyt ahneus tappoi sen.

   Poista
 2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Näyttävät kellokkaat betonoineen Merefesteille nykyiseen järjestäjään, joten, osaamattomuudesta vastaanottokyvyn puutteesta johtuen, tapahtuman kehittäminen vaikuttaa hankalalta. Ehkäpä juuri siksi pitäisi luoda uusi porukka ja pohja koko jutulle.

  Sinänsä on ikävää, että markkinoinnillisesti osaamattomin ja luomiskyvyttömin voimin sekä kaupungin tuella järjestettävät Merefestit vievät uudelta vaihtoehdoilta parhaan viikonlopun ja parhaan markkinapaikan. Mahdollisen vaihtoehtotapahtuman puuhaihmisten olisi hyvä lähestyä vaikkapa Munamarkkinoijien myyjiä ja Turun ja Rauman kansainvälisille suurmarkkinoille osallistuvia kauppiaita. Kun heidän kojunsa ovat valmiiksi näillä nurkilla Suomea, niin mukaantulo meidän tapahtumaan olisi markkinamyyjille edullisempaa ja houkuttelevampaa.

  Musiikkipuolen antaisin tulosvastuullisesti Karjurockille. Ehkäpä tapahtumaa voisi rikastuttaa, täältä lähtöisin olevalla mentalisti/taikurilla, joka lähes joka käänteessä ja joka Suomen kolkassa nostaa Uuttakaupunkia positiivisesti esiin. Mutta kuten jo totesin vastenmielisistä, mielikuvituksettomista, tapahtumadiletanteista ja heidän sokeista tukijoistaan koostuva porukka on jo päättänyt, ettei mikään muutu ja kuka pääsee kaupungin tuella kaupungin paraatipaikoille. Näin asiat vain ovat tässä kaupungissa: PIENI PIIRI PYÖRII JA RAHAT KÄÄRII!

  Vaihtoehtoisen tapahtuman järjestämistä pohtivien kannattaa muistaa, mikä heillä on vastassa. Armoton eri puolueista, yrittäjistä, virkahenkilöistä ja mediasta koostuva paikallismafia, jonka vahvinta osaamista, ovat heihin kuulumattomien kaupunkilaisten esitysten ja ideoiden sabotointi. Taitaapa olla niin, ettei tänne kannata mitään ihmeempää suunnitella ennen Uudenkaupungin 450-vuotisjuhlia vai olisiko tässäkin parasta ottaa tutti turvaväli ja tähdätä uudistukset kaupunkimme 500-vuotisliin.

  VastaaPoista
 3. Niin että mikä sitteb on tämä merefesrien järjestäjä? Palaute on ainakin Valkoselta kovaa.
  Joko Valkonen tietää harhaanjohtavasta uutisoinnista liittyen vuokra-asuntojen rakentamiseen Ukiin? Etuovi.com kertoo paljon tästä markkinasta ettei ne kaikki olekkaan sitä mitä mainostetaan mediassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä, kommentista ja kysymästä! Ei kai kritiikki ole kovinkaan kovaa, jos katsomme tapahtumaa menestyksen, palautteen ja turvajärjestelyjen osalta. Olisi kiva saada lisää valaistusta vuokra-asuntorakentamisesta, se on sentään ihan eri kaliberin asia kuin jotkut kuihtuvat viikonloppujuhlat!

   Poista
 4. Esim ukinyt.fi vs plari vs etuovi.com
  Vuokrakämppiä ei ole kun pieni osa vaikka molemmat uutisten kirjoittajat toisin väittää.

  VastaaPoista
 5. Ei niitä vielä ole, ovat vasta rakenteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakenteilla missä?

   Poista
  2. Ei taida nyt kuitenkaan olla, paitsi parakkeja. Mainitsehan muutama rakenteilla oleva kohde.

   Poista
 6. Olisi pitänyt totella Heikki Walaa ja rakentaa vuokra-asuntoja aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walan reseptillä syntyisi tontonmäkiä, ei muuta.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!