lauantai 10. kesäkuuta 2017

DEMARITEATTERI ESITTÄÄ: JUNALLA KAUPUNKIMME SYNTY JA ...?

TARJOLLA TEATTERIELÄMYS KAUPUNKIJUNALLA!

 Teatterimme tekee merkittävän tempauksen, jota en tiedä muualla koetetun tai nähdyn: Kaupunkijunamme kiertää näyttelijöiden ja katselijoiden keralla ympäri kaupunkia. Junan pysähtyessä vetävät näyttelijät pienen sketsin. Matka alkaa linja-autoasemalta, jonne noin tunnin reissu myös  päättyy.  Junan edetessä matkalaisille valotetaan kaupunkimme historiaa ja tapahtumia. Teatterielämysmatkasta joutuu pulittamaan muodollisen maksun.

Itse pääsin ennakolta kokemaan po. elämyksen ja voin taata sen olevan ikimuistoinen! Näytelmän käsikirjoittaja on Lea Myllymäki(sdp ja kaupunginhallituksen jäsen). Edellisen paikallisen käsikirjoituksen teki Jaana Vasama(sdp kaupunginhallituksen jäsen, tuolloin myös kansanedustajaehdokas). Käsikirjoittajalinja osoittaa, että meillä todellakin on Uudessakaupungissa ihka aito demariteatteri .

Näytelmän sisältöä en ryhdy avaamaan enkä arvioimaan sen suuremmin kuin totean sen olevan jonkinlaista historiallista satiiria. Suomen ja Uudenkaupungin juhlavuosina ei voitane esitystä arvioitaessa puhua kansallisromantiikasta sen enempää kuin kunnallisromantiikasta. Mielestäni huonoa makua  osoittaa naureskelu Uudessakaupungissa viime vuosina palaneille taloille - niittihän tuolloin kuolema satoaan. Mutta menkää ihmeessä itse katsomaan ja muodostakaa oma näkökantanne, kenties koette positiivisen spektaakkelin!

 Juna-aikatauluihin tästä

4 kommenttia:

 1. Jussi Halla-aho on uusi Perussuomalaisten puheenjohtaja! Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja tiedosta! Johan on mielenkiintoista. Näinköhän persut viimeinkin kentän mielestä uskottavan puheenjohtajan ryvettyneen ketkun sijalle? Mutta onko uusi fuhrer vain muutaman asian mies? Saattaapa persujen kannatus ponkaista nousuun, jos kannanotot muuttuvat ja puolue lähtee hallituksesta?

  VastaaPoista
 3. Nyt tuulee lujaa. Onko tässä uusi persujen pelleosasto kun uusina varapuheenjohtajina
  Huhtasaari, Hakkarainen, Eerola.
  Miten vain mutta tässä maikkarin poliittinen toimittaja Haapala lataa
  kovilla tai paremminkin sarjatulella
  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249157.html

  Lukekaapas. Tulee niin tuttu olo kun toimittajat antaa ohjeita..

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommentista! Juuri kuten edellä mainitaan: VALITTIIN TOIMITTAJAN MIELESTÄ VÄÄRÄT IHMISET PUOLUEENJOHTOON! Sellaista on tiedottaminen vapaassa Suomessa - se on valistamista, ei tiedottamista. Kannattaisi odottaa ensin Halla-Ahon linjapuhe.

  Häkellyttävintä toimittajan jutussa ovat perusteet Huhtasaaren haukkumiselle: Iloitsi Trumpin valinnasta! Toimittaja opettaa tyhmälle kansalle ja jopa ministereille mikä on oikein tai väärin sekä jakaa ohjeista kuinka tulisi toimia. Mielestäni kannattaisi kuunnella ensin tuo linjapuhe, katsoa ministerivalinnat ja vielä sekin, mitä Soinin nuolijat puolueessa tekevät.

  Jos Halla-Aho ottaa etäisyyttä yhteen Suomen vihatuimpaan hallitukseen ja kääntää puolueen kelkan Soinin vaalilupausten syönti -linjalta, lähtee persut selkeään nousuun. Puolueen ainoat riippakivet löytyvät Hakkaraisen mahdollisista tempauksista ja näistä sokeista Soinin kansanedustajatukijoista, mutta heistähän pääsee kertaheitolla uusilla vaaleilla. Mitä taas Soinin puheeseen tulee, se oli vain itsekeskeistä sanansyöjän säälittävää höpinää. Hyvä, että Soinin eropuhe tuli, mutta ikävä kyllä se tuli liian myöhään!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!