tiistai 13. kesäkuuta 2017

SOINI HÄVITTÄÄ MINISTERIHIMOSSAAN PERSUT?

Soini meni ministerin kiilto silmissään hallitukseen vaikka hallitusohjelma rikkoi hänen antamansa vaalilupaukset. Koko hallituksessa oloajan puolueen kannatus laski, koska vaalilupauksien syönti jatkui loputtomiin. Puolueessa ja etenkin eduskuntaryhmässä Soinin asema säilyi vahvana, sillä kritisoijat pistettiin armottomasti syrjään ja ruskeakieliset Soinin sokeat seuraajat saivat jatkaa. Käänne tapahtui vasta Jyväskylässä, jossa kenttäväki sanoi kuka käskee ja mitä kuuluu.

Halla-aho näytti Soinille hienovaraisesti ovea ministerin tehtävistä. Vielä viikonloppuna Halla-ahon suosioon Soini totesi demokratian toteutuneen. Tänään on kokolailla toinen ääni kellossa, Soini luotti kavereihinsa Sipilään ja Orpoon ja keräsi ympärilleen ruskeakieliset kansanedusta.  Heidän tuellaan hän turvaa jatkonsa ministerinä. Soinille ministerinhimon rinnalla edes se ei merkitse mitään, että hän hävittää pahimmillaan koko puolueen poliittiselta kartalta.

Vai löytyykö persuluopioden motiivi hypätä Soinin kelkkaan niinkin raadollisesta asiasta kuin täydestä kansanedustajaneläkkeestä. Joka tapauksessa vaikuttaa vähintään ihmeelliseltä etteivät puolueen kansaedustajat vähääkään välitä pari päivää sitten puolueen kenttäväen selvääkin selvemmästä äänestystuloksesta. Omaetu taitaa ratkaista silloin, kun totellaan omien äänestäjien sijaan kokoomuksen sekä keskustan johtajia ja väitetään tämän olevan pienen ihmisen puolustamista

Jättäessään puolueen soinilaiset kansanedustajat selkeyttävät perussuomalaisia puolueena ja tukevoittavat sen tulevaisuutta. Persujen on helpompi lähteä tuleviin vaaleihin ilman itsekkäitä takin kääntäjiä ja vaalilupausten syöjiä - puolueen huipulla pöytä puhdistuu kerralla. Ongelmaksi jää enää maakunnat, joihin Soini on istuttanut hänelle nöyriä luottomiehiä. Kolmas ongelma löytyy säätiöstä, sillä siellähän heiluu edelleen Soini ystävineen. Säätiön johdosta ei kansanliike äänestä ketään ulos vaikka siellä olisi kuinka paljon kansanliikkeen avulla haalittua rahaa ja varallisuutta.

Persuloikkaireiden on turha puhua pienen ihmisen asialla olosta, sillä sen suunnan he ovat toistuvasti pettäneet ja uskottavuutensa lopullisesti menettäneet. Mikäli Halla-aho nostaa hyvinvointiyhteiskunnan puolustamisen näyttävästi esiin ja esittää käytännön esimerkkejä pienen ihmisen aseman parantamiseksi kohoaa puolueen kannatus valtaviin mittoihin. Pelkällä pakkoruotsin vastustamisella ja islamilla pelottelulla kannatus kasvaa, mutta todellisella pienen ihmisen etujenajamisella otetaan kaikkien äänivyöryjen äiti!

9 kommenttia:

 1. Puolue tuen Halla-ahoset saavat koko puolueen vaalituloksen mukaan. Soinihan käsittääkseni muutti puoluetuen sellaiseksi etteivät loikkarit sitä saa. Eikä mitenkään mielestäni voi tulkita Halla-ahosia loikkareiksi, Molemmat populaatiot ovat taloudellisesti turvassa. Simon Elolla säätiö ja Halla-aholla puoluetuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentista Harto! Muistat aivan oikein. Nyt tärkeät ovat säätiön toimintasäännöt eli ne saattavat ohjata rahat puolueelle, josta soinilaiset lensivät ulos. Joka tapauksessa Soini kehitti jytkytason sekamelskan eikä lähtenyt puheenjohtajan tehtävistä kovinkaan tyylikkäästi!

   Poista
 2. Mitä kokoomuksen Valkonen puuttuu persujen asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mahdollisuutta puuttua mutta mielipiteitä voi kirjoitella kuka tahansa.

   Poista
 3. Mitä isot eli Orpo ja Sipilä edellä, sitä pienet perässä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jotain persujen touhuista tiedän ja kavereita istuu aina eduskunnassa asti ja lähettelevät joulukorttejakin, joten siksi kommentoin - ikävää, jos loukkasin jotain teistä.

  VastaaPoista
 5. Kerro mikä kokoomuksessa meni vikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalisessa vaiko valtkunnallisesti?

   Poista
 6. Tässä linkissä on selostettu miten persujen uusi vaihtoehto synnytettiin pikavauhtia
  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254785.html

  Ugin touhut jää kakkoseksi ;)

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!