sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Wala valitsi demarit jo 2010Joulukuussa 2010 istuttiin erään uusikaupunkilaisen yrityksen neuvotteluhuoneessa ja pohdittiin kaupungin surkeaan tilaan ajautunutta ja entistä surkeampaan tilaan ajautuvaa taloutta sekä voimakasta väestökatoa. Päätäntä oli salamyhkäistä ja esittelijöiden faktojen pitämättömyys paljastui useiden päätösten jälkeen. Eri puolueista koostunut viiden valtuutetun poppoo tuli faktoja pyöritettyään siihen tulokseen ettei hallituksen puheenjohtaja Heikki Wala kyennyt hoitamaan laadukkaasti tehtäviään.

Niinpä poppoo päätyi pohtimaan korvaajaa Walalle. Jo tuolloin Walaan tyytymättömiä löytyi runsaasti myös kokoomuksesta. Kävi kuitenkin niin, että koripallo-ottelussa yksi hyvätahtoinen hölösuu möläytti tapaamisessa ilmenneen tyytymättömyyden vasemmiston valtuutetulle. MÄÄ KERRON SULLE SALAISUUDEN, ETHÄ KERRO KENELLEKKÄÄN -tyylillä levinneen uutisen saivat kaikkia pian tietää Walaan kohdistuvasta syvästä tyytymättömyydestä. Tuolloin virkajohto, muutama napavaltuutettu ja lehdistö synnytti vastareaktion, jonka kohteena olivat persut Rake ja minä.

Lehti julkaisi jouluaaton aattona massiivisen kokosivun mollausuutisen persuvaltuutetusta. Kaupunginjohtaja, Wala, yksi rehtori ja päätoimittajat esittivät väittämiä, jotka perustuivat tutkintapyyntöihin. Rakesta ja minusta tehtiin julkisessa sanassa kelvottomia luottamushenkilöitä. Tältä pohjalta tuon aikainen kokoomuksen nokkamies lähestyi muita puolueita kirjeellä, jolla pyrittiin heittämään Rainer Tähtinen hallituksesta. Demarit osa kokoomusta ja jopa persujen Nummi ja Lehtonen suostuivat tähän. Sen sijaan vasemmistoliitto ja keskusta pysyivät paikanjakosopimuksen takana.

Tässä keskustan vastaus, jonka paikanjakosopimuksen rikkomista esittänyt kokoomuspomo tuolloin sai:"....Nyt minusta tämä näyttää siltä että kokoomuksella tai ainakin Heikillä on tarve poistaa Rainer hallituksen pöydän ääreltä, eikö? Ensinnäkään ei ole oikein että menemme toisten sopimusosapuolten alueille.
Varmaan tiedät että Heikin toimintaan ollaan monella tavalla tyytymättömiä myös kokoomuksessa. Mutta emme siihen halua puolueena puuttua keskinäisestä sopimuksesta johtuen vaikka aihetta mielestäni on.
Jos teidän mielestä Veijo on vahvempi tekijä hallituksessa ratkomaan kaupungin todella vaikeita ongelmia kuin Rainer, et varmaan itsekään siihen usko.
Rainer on kaupungin ääniharava ja uskaltaa ottaa vaikeita asioita esille hallituksessa ja samoin perehtyy niihin huolella. Veijo ei ole käyttänyt juuri yhtään puheenvuoroa hallituksessa valtuuston varapuheenjohtajan ominaisuudessa. Myöskin niissä hallituksen kokouksissa, joissa olen ollut mukana Rainer on ollut enemmän oikeiston kanssa samaa mieltä kuin esimerkiksi teidän naisedustajat. Eivätkä meidänkään edustajat aina ole olleet suoraviivaisia, kuten en varmaan itsekkään. Myöskin hän ilmoittaa ryhmäkokouksessa aina etukäteen jos aikoo poiketa oikeistoryhmän kannasta.
Toivon että pitäydytte sopimuksessa kaikilta osin. Meidän on saatava parhaat mahdolliset voimat kaupungin päättäviin elimiin, joilla on uskallusta ja tahtoa saada todellisia muutoksia aikaan.
Näitä sitten ratkomme viimeistään huomenna.
Yhteistyöterveisin XXXXX"

Lopulta valtuustossa tuli päätöksen aika. Wala marssi ryhmänsä edessä vaatien kaikkia noudattamaan ryhmäkuria, jonka Maija Junkola-Lehtonen kyseenalaisti toisen puolueen asioihin puuttumisena. Tähän Wala karjui: Näytätte äänestyslipun vierustoverillenne. Meidän persujen ryhmä näytti kutistuneen kolmeen(Rake,Juha ja minä), mutta yksi kokoomuslainen äänesti meitä ja saimme hallituspaikan, jota ei ottanut Rainer Tähtinen vaan Juha Aaltonen. Wala jatkoi valtuustokauden loppuun, kiitos demareiden - siksipä hän poseerasi vaalimainoksissa kahden demarikihon keralla.

Esitettyyn nähden on pöyristyttävää, jos tuolloiset kokoomusjohtajat, nyt puolueesta ulos lentäneet, nykyisen PRO:n nokkatyypit puhuvat demokratiasta ja rehellisyydestä, pienryhmien tai ääniharavan kunnioittamisesta ja kaupungin etujen ajamisesta. Heille kyseessä on vain ja ainoastaan henkilökohtainen valta, jonka eteen ei kieroilla ja syödä lupauksia ainoastaan itse, vaan sitä vaaditaan myös muilta. Mainitun valtuustonkokouksen jälkeen Walan luottamus kokoomuksessa alkoi hiipua lopullisesti ja hän etsi yhteistyökumppaneita demareista ja etenkin sen ökysiivestä.

Herättää melkoista hämmennystä: Miksi joku edes lähtee neuvottelemaan  täysin epäluotettavan porukan kanssa. Tällä porukalla ei ole mitään muuta tähtäimessä kuin henkilökohtainen luottamusasema eli valta. Minkäänlaisia visioita ei PRO:n nokkatyypeiltä vallankäytölle löydy. Eikä se ole tarkoituskaan. Tämän  taas todistaa se, että yksin hamutuissa puheenjohtajan asemissa ei voi tehdä yhtään mitään omaa, kun ei ole ketään oman ryhmän jäsentä esityksiä kannattamassa. Saas nähdä kuinka käy, kun kahden vuoden jälkeen Walan tulisi luopua paikastaan?

Mainittakoon vielä loppuun, että lehden 2010 jouluaatoton aattona julkaisemat tutkimuspyynnöt eivät koskaan edenneet oikeussaliin. Syyttäjän syyttämättä jättämispäätöksiä ei koskaan lehdessä julkaistu eikä aatonaaton virheitä oikaistu - päin vastoin niitä hehkutettiin sadat kerrat uudestaan ja uudestaan.

12 kommenttia:

 1. Voiko tämä olla totta

  VastaaPoista
 2. Kolkka kehuu kuinka pistää kaupungin Walan kanssa kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kehunut laittavansa Walan kanssa asiat kuntoon vaan Hesun kanssa.

   Poista
 3. Siinä kaksi valopäätä päättämässä kaupungin asioista. Pistetään hallitukseen vielä yksi kajahtanut tohtori ja kokoomuspoliisi ja kaupunkilaiset maksaa kalliisti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nyt jäitä hattuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää todistusta Javalta ei ollut mitään neuvoteltavaa, turhaa syytellä oikeiston neuvottelijoita.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Enhän minä ketään syytä,m etenkään jotain yrittänyttä keskustaa ja neuvotteluissa onnistunutta persuporukkaa. Kukin toimii saamillaan tiedoilla ja lahjoilla ja jos niitä ei ole, ei vika tässä tapauksessa ole loputtomiin asti neuvottelijoissa. Totean vain homman hoidetun totaalisesti poskelleen. En lähde enää tarkemmin yksilöimään oman porukan armottomia mokia. Totean vain, että siinä mokausten meressä olisivat valaatkin paritelleet ja kasvattaneet jälkikasvunsa täyteen mittaan. Olen ollut neuvottelujen suhteen täysin muilta puolueilta saaman tiedon varassa, joten en edes tiedä omien virallista versiota "neuvotteluista". Totean vain neuvottelut kokeneena: NIIN KAUAN VOI NEUVOTELLA, KUN NIMET EIVÄT OLE PAPEREISSA!

   Poista
  3. Sinua varoitettiin Java. Pitikö lähteä munaamaan kokoomuksen paskajoukkueeseen itsensä. 31 äänen Java hah haah hah hah.

   Poista
 5. Kataisen ja Stubbin perässähiihtäjä Java.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuten jo ennen vaaleja totesin, minulle puolue on väline, jonka kautta kanavoin ajatuksiani ja pyrin vaikuttamaan. Uudenkaupungin kokoomuksella ja minulla ei ollut juurikaan erilaisia näkemyksiä kaupunkimme kehittämisessä. Vaalityössä opin tuntemaan runsaasti kokoomuslaisia ehdokkaita, joita arvostan ja joille toivon hyvää jatkoa luottamustehtävissä. Hienoa, että juuri oikeat nuoret tulokkaat menivät läpi. Toisaalta, kuten käydyt neuvottelut osoittavat, väärät kokeneet putosivat. Toivon apua opastuksessa keskustalta ja persuilta, jottei uusista tulokkaistamme kasva maan hiljaisia nynnyjä, jotka tyytyvät demarien pöydältä putoaviin muruihin!

  VastaaPoista
 7. Java sun koko aikas menee jonninjoutavaan selvittelyyn mistä vaalitappio johtui, selvä syy on sairaalapolulimi ja mediajulkisuus hävittiin 100-0. Ei kannata enää spekuloida.
  Eikä kiinosta yhtään kun varhaiskasvatus ulkoistetaan ja maksetaan tulavaisuudessa jopa miljoona ylimääräistä kulua. Laskelmien mukaan yksi lapsi tulee yksityisellä kalliimaksi 400e/kk.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Noinhan se on, kuten toteat - kaipa nämä ovat poliittisen urani kuolinpotkuja! Toivotaan, että jämäkkä kaupungintyöntekijöiden edusmies Jarmo Jopo Kolkka ja kova yksityistämisen vastustaja Lea Myllymäki pitävät omiensa puolta!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!