sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Markkinoiden aika on ohi Ukissa vaan ei Laitilassa

Laitilassa tarjotaan ihmisille sitä mitä he haluavat, siksi kansa käy ja viihtyy markkinoilla. Uudessakaupungissa haukutaan ihmiset, kun he eivät tule tapahtumaan, joka ei heitä kiinnosta.

Kotva sitten Uudessakaupungissa julistettiin markkinoiden ajan olevan ohi. Tänään Laitilassa käyneet voivat todeta markkinoiden vetävän mukavasti väkeä, joka tyytyväisenä kulkee kojulta  kojulle. Uudenkaupungin markkinakammoa ja Laitilan markkinaimua täytyy pohtia ihan puolitosissaan. Maantieteellinen etäisyys ei voi aiheuttaa voimakasta eroa markkinoihin suhtautumisessa. Sitä ei saa aikaan myöskään uskonto, joka molemmilla paikkakunnilla on pitkälti sama. Kun koulutuksellista tai kulttuurien välistäkään eroa ei havaitse, eroavaisuutta täytyy lähestyä esimerkin avulla.

Jos kaksi autoliikettä myy naapurikaupungeissa samaa automerkkiä, ensimmäisen liikkeen myyjä toteaa ettei kukaan osta autoja, kun niiden aika on auttamatta ohi. Toisen liikkeen myyjä ei anna kommentteja julkisuuteen, hän vain myy autoja ja yrityksellä menee ihan mukavasti. Lienee selvä missä ongelman syyt lymyävät, jos toinen myyjä saa tavara mukavasti kaupaksi, mutta ensimmäisen jäljiltä jää tavara myymättä. Pitäisikö pohtia vähemmän kauppaa aikaansaavan myyjän sopivuutta tehtäväänsä? Sitähän Uudessakaupungissa ei koskaan tehdä, vaan samat tyypit saavat jatkaa epäpätevinä epäpätevää työtään.

Munamarkkinoilla kulkuväylät suojattiin rekoilla ja betoniporsailla siten, että markkinaväen turvallisuus huomioitiin jopa rekkahyökkäyksen eliminoimisella. Uudessakaupungissa kaikki turvatarmo pistettiin kevyeen verkkoaitaan, joka osaltaan turvasi ainoastaan järjestäjien lompakon täyttymistä. Turvakuviot kuvaavat hyvin niin laitilalaisten kuin uusikaupunkilaisten järjestäjien ajattelumaailmaa: Laitilalaiset pyrkivät tarjoamaan kaupunkilaisille, jotain mitä he haluavat ja huolehtimaan heidän turvallisuudestaan. Uusikaupunkilaisia kiinnostaa vain ja ainoastaan raha, kun sitä ei tule tarpeeksi haukutaan uusikaupunkilaiset pystyyn.

Surullinen totuus on se, mitä kauemmin Kristiina Salon lähdöstä vierii aikaa, sitä surkeammiksi kaupunkimme tapahtumat kurjistuvat. Kaikki juhlavuotemme tapahtumat jäävät tasoltaan alle tavallisen tavarataloviikonlopputempauksen.  Meiltä puuttuu vähäisinkin luomisvoima, näkemys  ja mikä ikävintä: MEILLÄ PUUTTUU KYKY KUUNNELLA KAUPUNKILAISIA JA KESKUSTELLA HEIDÄN KANSSAAN. 

Kerta toisensa jälkeen kaupungin palkkalistoilla oleva ihminen kuittaa epäonnistumiset haukkumalla kaupunkilaiset. Kun katsomme tuoreimpia luottamushenkilövalintoja voi todeta saman menon jatkuvan hamaan tulevaisuuteen: PIENI PIIRI PYÖRII JA TOISILLENSA KAUPUNKILAISTEN RAHAA KÄÄRII! Niinpä Uudenkaupungin juhlavuosi jää ilman totaalista muutosta, historiaan valjujen tapahtumien, luomiskyvyttömyyden, näköalattomuuden plus epäonnistuneen amatöörimäisen viestinnän ja markkinoinnin  riemukulkuna!

20 kommenttia:

 1. Java sinä et ymmärrä. Ugissa muutettiin Merefestit markkinoista cityfestariksi. Ne onnistuivat hyvin.

  VastaaPoista
 2. Java ei näe koskaan mitään hyvää.

  VastaaPoista
 3. Mutta miksi joutui maksamaan jos meni vain lakritsia ostamaan? Älytöntä . Ymmärrän sen et jos joku kuuluisa esiintyjä niin se maksaa.

  VastaaPoista
 4. Ukin merefestit oli fiasko.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Näenhän minä paljon hyvää. Otetaan esimerkkiä Laitilasta ja luodaan toimiva tapahtuma. Ei samanlaista kuin Laitilassa vaan ihan oma tapahtuma, jossa kaikki viihtyy. Esimerkiksi voidaan ottaa se sapluuna, jolla Paavo Koskivaara aloitti tai Jussi Tapion järjestämät Merefestit, jolloin, äärettömistä vaikeuksista huolimatta, tapahtuma kansainvälistyi.

  Merefesteillä on mahdollisuuksia vaikka kuinka, mutta se vaatii tekijöitä eikä itsekeskeisiä selittelijöitä. Nykyiset puuhaajat ovat osoittaneet kyvyttömyytensä ja polttaneet siltansa kaupunkilaisten suuntaan. Monet jäävät tapahtumasta järjestäjien vuoksi, joten nyt tarvitaan uutta luovaa poppoota kyvyttömien ja kaupunkilaisia haukkuvien nössöjen korvaajiksi.

  VastaaPoista
 6. Merefesti oli ihana tapahtuma ja ohjelmaan nähden nimellisellä hinnalla sekä hyvällä valvonnalla saatiin humalaiset alaikäiset pois alueelta. Koululaisethan saivat kaikki ilmaisen lipun päivätapahtumiin, joten ei tarvinnut maksaa lakritsan ostamisesta erikseen mitään ja pääsi kuuntelemaan ILMAISEKSI esim. Ellinooraa. Hieno tapahtuma ja oikea suunta!

  VastaaPoista
 7. Just joo. Turva-aitana teräslankaverkko vs. painavat betoniporsaat ja rekat.

  VastaaPoista
 8. Kaupungin palkkalistoilla oleva ihminen haukkuu kaupunkilaiset kun markkinat ei vedä ugilaisia. Ohhoh eli mistä se Java nyt kirjoittaa. Kesäsammakkoko nyt tuli.

  VastaaPoista
 9. Suht uutena ukilaisena mielestäni vanhan kaavan merefesti oli aikansa elänyt ja hienoa, että uutta alettiin kehittelemään. Ehkä kaksi suht samankaltaista tapahtumaa näin lähekkäin ei vaan enää toimi. Merefesteillä itse tykkäsin, että alue oli rajattu ja kyllä tunsin oloni turvalliseksi hentoisten aitojen ympäröimänä. Rekat olisivat olleet jo liioittelua. Laitilassa ne kyllä toimivat ja olivat hyvä ratkaisu. Mitä pääsymaksu tulee,eihän alueen sisällä tarvinnut sitten erikseen maksella huvituksista ja musiikki oli hyvää. Harmi, että perjantaina yleisömäärä jäi vähäiseksi. Lauantaina porukkaa oli liikkeellä enemmän.Kojujakin oli aikas vähän. Merefest voisi kehittää enemmän ehke toiminnallisemmaksi festariksi; mukaan voisi tuoda elokuvan, kirjallisuuden,katuteatterin. Kyllähän Uudessakaupungissa halutaan mennä ja elää niinko on aina ennenkin tehty. Epäluuloisesti uutta kohtaan, vaikka ihan periaatteesta. Nyt vaan Merefestiä kehittämään yhdessä. Ei ollenkaan olla menossa huonoon suuntaan ja kehitetään siitä omanlaisensa tapahtuma. Musta tänne riittää syys-ja kevät markkinat.Käydään ostaa lakut Laitilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti.

   Poista
  2. Ei tolla porukalla ole kykyä kehittää merefestejä. Yhtä alamäkeä on viime vuodet olleet. Ruikutetaan kaupungilta rahaa muutamalle yrittäjälle.

   Poista
  3. Suht uusi ukilainen muistaa Merefestien alun, haisee läpi tällainen kirjoitus. Turvallisuus ei ole tunne, joka syntyy kevyestä verkkoaidasta. Miten ihmeessä viranomaiset ovat voineet suostua Merefestien mitättömiin turvajärjestelyihin?

   Poista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielestäni Merefestien olisi hyvä palata juurilleen. Seurat ja järjestöt mukaan ja tapahtuma palaa entiseen suuruuteensa!

  VastaaPoista
 11. Kerta toisensa jälkeen kaupungin palkkalistoilla oleva ihminen kuittaa epäonnistumiset haukkumalla kaupunkilaiset.
  Ketä tämä ihminen mahtaa olla kun Valkonen on tästä aiemminkin kirjoittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä ja käynneistä! Ei kyse ole mistään tarkoittamisesta, kaikki selviää asioita seuraamalla ja muistelemalla.

   Poista
 12. Joo, on meillä kulttuurikoordinaattoria, viestintäkoordinaattoria, torikoordinaattoria... mutta mistään ei vaan näytä tulevan oikein mitään.Pitäiskö sitä koordinointia vähentää ja ruveta oikeesti tekemään jotain?

  VastaaPoista
 13. Nurmen ja hänen miehensä kirjoittelu on alhaista Javan aliarviointia. Olen ostanut viimeiset kengät hänen liikkeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javan Facebook sivulla. Pariskunta kommentoi ylimielisesti kaikille, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä. Kuinka kenkienmyynti voi nousta jollakin päähän. Pistän liikkeen boikottilistalle.

   Poista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tunnen Outi Nurmen jo parinkymmenen vuoden takaa, joten hänellä on täysi oikeus ja perusteetkin aina silloin tällöin puuttua kirjoituksiini. Aikoinaan Aluesanomista jouduttiin lopettamaan valtuutettujen vapaasanapalsta, kun yksi yrittäjä ei pitänyt rustauksestani. Tuollaiset boikotit ovat typeriä ja kahteen jalkaan ampumista: Omaan ja yrittäjän. Sen sijaan Outin siipan kirjoituksiin on pakko puuttua. Hän nosti vanhoja asioita esille, joten valaisen niitä hiukan paremmin , mutta vietetään juhannus ensin!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!