tiistai 30. toukokuuta 2017

MINNE VIE WALAN VIITOITTAMA TIE?

Harva edes uumoilee sitä, mitä sopii odottaa Walan noustessa hallituksen puheenjohtajaksi. Media ei aikoinaan valaissut niitä hämäryyksiä, joita kaupunkilaiset maksavat vieläkin. Uudessakaupungissa tiedotus ja viestintä oli, jos mahdollista, vieläkin onnettomampaa ja tuloshakuisempaa kuin tänään. Wala oli nöyrääkin nöyrempi kaupunginjohtajan sätkyketku. Täysin kritiikittä hän palveli kaupunginjohtajaa, joko virheellistä tietoa jakaen, vaieten tai sopivia vainoja järjestäen. Mitään ei saanut kyseenalaistaa tai edes kysyä, seuraava episodi osoittaa kuka oli käskijä Uudessakaupungissa.

Aikoinaan 2009 Naantalin seminaarissa kamreeritar  yritti avata hälyttävään suuntaa ajautuvaa taloustilaamme. Tilaisuutta varten oli tehty kallis konsulttityö, jossa Uudenkaupungin toimintoja tarkasti vertailtiin vastaavanlaisten kaupunkien vastaaviin toimintoihin. Tilaisuus tössäsi alkuunsa, kun kaupunginjohtaja keskeytti kamreerittaren esityksen tavalla, jonka pääsanoma oli tyyliltään jatkumoa hänen letkautuksilleen: Lama kiertää Uudenkaupungin, jäähän meille halli jne. Nyt kaupunginjohtaja kertoi, että Uusikaupunki on selvinnyt pahemmistakin koettelemuksista, joten ei hätää.

Kamreeritar ehti avata kattavasta konsulttityöstä vain 1/50 osan, joten se jäi suuremmin luottamushenkilöiltä unholaan. Kävipä kuitenkin niin, että eräs kaupungin virkahenkilö soitti minulle, pyysi ryystämään kahvia ja ryystämisen sivussa hän avasi minulle yksityiskohtaisesti konsulttityön. Itse otin asian puheeksi Raken ja Juhan kanssa. Päätimme Raken kanssa lähettää po. konsulttityön kaikille valtuutetuilla, jotta he tietäisivät mistä taloutemme vuotaa ja mihin meidän tulisi kohdistaa huomiomme taloutta oikaistaessa. Valtuutetut olivat tyytyväisiä saamaansa tietoon, mutta näin siihen reagoi kaupunginjohtaja:

"Tervehdys


Valtuutettujen Rainer Tähtisen ja Jari Valkosen toimesta tapahtuva
jatkuva muiden valtuutettujen ja virkamiesten asiaton mollaaminen voisi
pikku hiljaa jäädä vähemmälle.

Rainer Tähtinen ja Jari Valkosen viestissä, 18.10.2009 klo 01:34,
mainittu, 16.2.2009 valmistunut ja Heikki Miettisen laatima
"Säästöpotentiaali -malli" on esitelty kaupunginvaltuuston
strategiaseminaarissa Naantalissa 23.3.2009 klo 10.00-10.30
talousjohtaja Anne Takalan toimesta.

Ko. seminaarissa esiteltiin huomattava määrä erilaista aineistoa, joten
on sinänsä ymmärrettävää, että kaikkea ei muista. Vai aiheuttiko
valtuutettu Valkosen muistinmenetyksen sama aine, joka esti häntä
osallistumasta toiseen seminaaripäivään.

Kaupunginjohtaja Kari Koski"Myllykirje, kuten Rake sen aikoinaan risti,  vaiensi 40 valtuutettua. Yksikään näistä neljästäkymmenestä ei puuttunut konsulttityön jo vuonna 2009 esittämiin taloutemme vuotokohtiin. Valtuuston enemmistö ei kysellyt, ei kritisoinut vaan käytännössä tietoisesti hyväksyi kaupungin talouden kuralle ajamisen. Tuolloin hallitusta johti Wala ja kuntalaki määrää hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi taloudenpidon. Walan ajan huippusalailussa valtuutetut salasivat itseltään sen minkä itse tiesivät. Kaikki vain siksi, kun kaupunginjohtaja käski Walaa ja Wala muita: MINKÄ TEDÄTTE SEN UNOHDATTE! Sopiiko samaa odottaa jatkossa?

Ohessa linkit Raken ja oman blogini tuon aikaisiin kirjoituksiin ja kommentteihin. Kannattaa käydä etenkin Raken blogissa katsomassa ja sen jälkeen päätellä mihin Uuttakaupunkia viedään!

LINKKI RAINER BLOGIIN

LINKKI BLOGIINI 2009

6 kommenttia:

 1. Jos tämän olisi tiennyt ennen vaaleja, niin moni olisi äänestänyt toisin.

  VastaaPoista
 2. Kokoomus järjesti itselleen vaikenemalla vaalitappion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vaalitappion pohjusti kauden aikana pari puolueen sähläriä.

   Poista
  2. Aivan Walan ja Ankelon itsekäs toiminta.

   Poista
  3. Ei taida Wala ja Ankelo kuuluua kokoomukseen, joten po. sählärit ovat ihan muita kokoomuksen jäsenkirjalaisia. Kaikkihan nyt tietävät, ketkä perustan kokoomuksen alamäelle järjestivät.

   Poista
 3. Molempiin edellisiin että kyllä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!