tiistai 23. toukokuuta 2017

Vasemmistopaikat: TOHTOREILLE, PORVAREILLE, VAAN EI DUUNARELLE!
Uudessakaupungissa lyötiin pystyyn koalitio, joka takaa valtuuston enemmistön 24. paikalla. Demarit esittävät muutosta menneeseen valtuustokauteen, kuten myös myös leegion hännän huippu KD ja kaikki sillä välillä. Mutta mikä tämä muutos on oikein on ja mihin suuntaan kaupunkia tulee viedä - sitä ei tarkasti kerrota? Pulmaan vastausta etsiessämme meidän täytyy tutkailla mennyttä valtuustokautta ja sen aikana tehtyjä läpimenneitä päätöksiä sekä hävinneitä vastaesityksiä, ehkä siltä pohjalta voimme päätellä, mitä kaupunkilaisten sopii odottaa tältä valtuustokaudelta.

Viime valtuusto lähti liikkeelle melkoiselta taloudelliselta takamatkalta. Walan johtaman hallituksen rampauttama kaupungintalous valui kohti tuhonkuilua kuin kädettömän kaverin pyörätuoli ylämäessä. Kuitenkin Walan poppoon aikaansaama lähes kymmenenmiljoonan euron miinuksen takamatka kirittiin kiinni ja talous saatiin siihen kuntoon, että viimeinkin Uudessakaupungissa voitiin terveeltä talouspohjalta ryhtyä suunnittelemaa suuria investointeja, jotka kerrankin konkreettisesti palvelevat kaupunkimme asukkaita. Mieleen pakottautuu kysymys: MIKÄ MENNELLÄ VALTUUSTOKAUDELLA MENI VIKAAN JA MITÄ MUUTOSTA SEN TILALLE?

Kun tarkastelemme menneen kauden päätöksiin nyt muutoksia haluavien päättäjien menneen kauden esityksiä, heittävät ne kylmän ringin sielun ja Uudenkaupungin tulevaisuuden ympärille. Härskein esitys lienee ollut neljänmiljoonan veroeuron upottaminen yhden hallitusdemarin työpaikan turvaamiseen. Toinen junttauksen kohde oli kaupungin omistaman vuokrakerrostaloduon rakentaminen.Näiden talojen alakerta olisi asutettu sosiaalitoimiston asukkailla, joten ylempien kerrosten asukkaiden haalinnassa olisi  ollut jonkinmoinen haaste.

Jos olisimme tuolloin toteuttaneet näiden nyt mennyttä kautta arvostelleiden ja muutosta haluavien esitykset, olisi kaupunkimme talous miinuksella reilun kymmenenmiljoonaa euroa ilman, että kaupunkilaiset olisivat hyötyneet verorahojensa käytöstä pätkääkään. Eikä siinä kaikki, sillä em. hankkeet olisivat tehneet vaikeaksi ellei peräti mahdottomaksi nyt päätetyt koulu- ja liikuntapaikkainvestoinnit. Käytännössä tämä olisi taannut muuttotappion jatkumisen. Sopii odottaa kauhulla tulevaisuutta, kun muutostyypit pääsevät sähläämään vailla vastuuta periaatteella: TALOUS ON VAIN VÄLINE!

Vasemmisto jakaa keskeiset luottamuspaikat  tutulla meiningillä: tohtoreita, porvareita vaan tuskin duunareita. Ei uskoisi, että Uudessakaupungissa on yksi Suomen suurimpia tehtaita, sillä ensimmäistäkään sen duunaria ei istu työväenpuolueen edustajana hallituksen pöydän ympärillä, ökyjä sen sijaan piisaa. Eipä ole Reijonsaaren helppo pitää tavallisen pulliaisen puolta, sillä tuskinpa hän saa puolueen lapatossulta vähäisintäkään tukea, kun veronmaksajien rahojen yksityistäminen alkaa. Pistän toiveeni hallituksessa Laaksoseen, Forssiin ja oikeistoon, jospa vanha meno sittenkin jatkuu!


6 kommenttia:

 1. Meksikon tohtori aivan ulalla suomalaisen kunnan päätäntän kuvioista. Tämä päätelmä alkaa tulla jo monen kunta-asioita seuraavan suusta. Edelleen entinen plm tulevassa khallituksessa on statisti, koska hänellä ei ole äänestysoikeutta.
  Mutta ei hätää. Laastaria haavoille. Onneksi saamme yöpäivystyksen takaisin ja Walan johdolla saamme 100%:n varmuudella vain parhaat palat tulevasta sotemullistuksesta. Loppuun pähkinä: mikä edellisistä oli humpuukia?

  VastaaPoista
 2. Vartiainen jyräsi demariporvarit valtaan.

  VastaaPoista
 3. https://www.youtube.com/watch?v=tUJ5j3fpabw&index=10&list=PLchVQ8vuEFUd52Ne82jMNEafv9DUlEwO6

  VastaaPoista
 4. Ukin kovin porvaripuolue on demarit. Lapatossu, kuka se on?

  VastaaPoista
 5. Entäs ketkä ovat Majakka ja Perävaunu?

  VastaaPoista
 6. Vieläkö perseenpyyhkä kunnallisneuvos pyörii mukana politiikassa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!