torstai 25. toukokuuta 2017

Harto hallituksen puheejohtajaksi!Nimet ovat papereissa ja neuvottelut on käyty, joten kaiken pitäisi olla selvää, mutta onko näin? Kun nimenkirjoittajien joukossa luuraa sellaisia, joiden nimikirjoituksella ei todistetusti ole katetta, ei mikään ole varmaa ja jo sovitut asiatkin muuttuvat. Historia todistaa murheellisesti Matti Ankelon ja Heikki Walan rikkoneen allekirjoittamansa paikanjakosopimuksen puolessa välissä mennyttä valtuustokautta. Eikä siinä kaikki, he pyrkivät junttaamaan muitakin päättäjiä mukaan luopiomaiseen toimintaansa ja hyväksymään sopimusrikkomuksen. Lienee aivan selvää, että sama vilpillinen venkurointi alkaa viimeistään muutaman vuoden kuluttua.

Nyt oikeistolle avautuu viimeinen mahdollisuus tehdä palvelus uusikaupunkilaisille sekä vasemmistoliitolle ja ennen kaikkea estää kaupunkia odottava hallinnollinen katastrofi. Kuten edellinen valtuustokausi kaikessa karmeudessa osoittaa, mikään ei, mahdollisista vaihtoehdoista,  liene kaupunkilaisten kannalta kammottavampi kuin Walan ja Ankelon kaavailu heille nyt esitettyihin päättäjärooleihin.  Jospa siis rähinäremmin kantajat korvattaisiin Harto Forssilla ja Sami Laaksosella.

Arvioidessamme Uudenkaupungin käytännön politiikkaa, olisi esittämäni vasemmistoliiton askel oikealle, itse asiassa, harppaus vasemmalle. Katsokaapa ketä demarit istuttivat hallitukseen: pörssiyhtiötä edustavan, kaupungin töitä työnantajalleen hamuavan, Lea Myllymäen ja kaikkien ökyjen äidin, ennen vaaleja patteripyöräilevän, mutta vaalien jälkeen ekokatastrofilla ajelevan Kosken sekä näiden esitysten takaajaksi lapatossun tai pikemminkin lapahokkarin. Kokoomuksen riveistä ei löydy yhtään yhtä härskiä kaupungin tuottamien palveluiden kansainvälistäjää kuin  kaksi edellä mainittua päättäjää. Kun tähän lyödään päälle vielä Wala, voidaan puhua itsekästä kapitalismia  mustimmillaan edustamasta kolmikosta, joka ajaa niin kaukaa kokoomuksen ohi oikealta, että väliin jäävät aina IKL ja Pinochet.

Kuinka moni tavallinen duunari olisi antanut äänensä demareille, jos he olisivat  tienneet antamiensa äänien nostavan hallitukseen duunarien sijaan kaupungin synkkäsieluisimmat ökyt? Entäpä kuinka moni kaupungintyöntekijä olisi äänestänyt hallituksen yksityistäjiä tukevaa lapatossua?  Molempiin kysymyksiin kuuluu vastaukseksi: EI YKSIKÄÄN! Median vaietessa meillä käytiin vaalit mielikuvilla ja näiden vaalien suurin häviäjä oli vasemmistoliitto. Jos media olisi vähänkin raottanut vaalipuheilla ja makkaroilla peitettyjä tekoja, olisi moni demarien valheella ja vaikenemisella saama ääni päätynyt vasemmistoliiton laariin.

Kautta historian on aivan oma lukunsa lehden manipulointi muutamia vasemmistoliittolaisia kohtaan. Muistan ikuisesti, kun torilla, erään äänestyspäivän aattona, katsoin Mauri Partasen ja Markku Varjon myrtyneitä kasvoja, he tutkivat vaalikirjoituksiaan, joita lehti oli lievästi sanoen mulkannut vähemmän äänestäjiä houkuttelevaksi. Mauri Partanen on ollut useat vuodet ellei peräti vuosikymmenet punainen vaate lehdelle ja tämä on pitänyt Partasen pois valtuustosta. Jos Partasen lautakunnissa vetämä kaupunkilainen ensiksi -politiikkaa olisi saanut edes vähän palstatilaa, olisi mies istunut lukuisat kaudet valtuustossa.

Minä en muista rivilläkään kerrotun Partasen  tekemisistä. Saman omertan uhriksi jäi myös Li Grönlund, jonka tuulimyllyjä vastaan käymä taistelu vaiettiin vaalien alla kokonaan. Lin aloittama työ ehkäisi kaupunkimme muuttumisen lopullisesti. Li pani taistelussaan jopa työpaikkansa peliin ajamansa asian puolesta. Jos näistä olisi vaalien alla kerrottu kaupunkilaisille, kummanhan kaupunkilaiset olisivat nostaneet hallitukseen Liin vai lapahokkari? Pieni lähihistoriaamme ja tiedotukseemme syventyminen osoittavat, että vaaleja edeltävän mediapelin suurin häviäjä löytyy vasemmistoliitosta.

Kunnassa ei päätetä homoavioliitoista, ei hävittäjähankinnoista, ei NATO:on liittymisestä, ei Kreikan lainoista, ei opetuksen säästöistä jne.. Kokoomus teki armottoman ja ehkä suurimman virheen tuodessaan kaupunkimme juuri vaalien alla maamme historian yhden vihatuimman hallituksen ministereitä . Tämä etäännytti kaupunkilaisten näkemystä siitä ennakkoluulottomasta politiikasta, jolla oikeisto yhdessä vasemmistoliiton kanssa nosti kaupunkimme talouden syövereistä useilla  miljoonilla euroilla plusmerkkiseksi. Mediakaan ei lähihistoriaa avaamalla oikaissut kokoomuksen munausta, vaan huvittuneena, makkaraa maiskuttaen, seurasi sivusta, kun puolue sovitteli köyttä kaulaansa. Ja niinpä: NAKS!

Ei tarvitse ihmeempää matemaattista lahjakkuutta huomatakseen kaupunkia viime valtuustokaudella  eteenpäin vievän akselin voittaneen vaalit äänin 23-20. Tämän tuloksen arvoa nostaa armoton vaalimanipulointi ja vaikeneminen kaupunkimme kohentuneesta tilasta ja valoisista tulevaisuuden näkymistä. Mikä olisi ollut lopputulos, jos äänestäjille olisi kerrottu totuus: Tuskinpa kaupungin muuttotappioon ja sen talouden miljoonien eurojen miinukseen ja miltei selvitystilaan ajaneen hallituksen puheenjohtajasta olisi tullut ääniharava ja kaiken tämän korjanneen hallituksen puheenjohtaja olisi pudonnut hallituksesta! 

Meidän on viimeinkin ja edistyksen nimissä kyettävä luopumaan perinteisestä 6-5 ja oikeisto vasemmisto vastakkainasettelusta. Tämä ajattelumalli ei toimi enää Uudessakaupungissa, jossa vastakkain taisteleva kuntalaisten parhaaseen pyrkivät ja kähmijät. Tältä realistiselta pohjalta olisi neuvottelut ollut syytä aloittaa ja tältä pohjalta tulisi neuvottelut aloittaa uudelleen. Joku saattaa tuumata: Mutta kun nimet ovat jo paperissa... Tähän voi vastata suoralta kädeltä, että paperissa on myös kahden sellaisen sopijan nimet, jotka eivät ole nimellään vahvistamaansa sopimusta pitäneet. Sopikin kysyä sopijoilta: Kuinka voitte pärjätä, jos pelaatte ringeten säännöillä, kun vastapuoli jyrää päällenne jääkiekon säännöillä lahjomansa tuomarin avustamana? -Ette mitenkään!


Palataanpa otsikkoon ja kysytään kumpi on parempi vaihtoehto hallituksen puheenjohtajaksi: Esitetyt tyypit vai Harto? -Harto Forss on kaupunkimme kirkkaasti arvostetuin päättäjä ja nauttii luottamusta, määrättyjä demareita lukuun ottamatta, kautta valtuuston. Häntä ei aja eteenpäin ismit, puolue- tai omaetu, vaan hänen yhteistyökykyinen toimintansa tähtää aina kaupungin ja sen asukkaiden parhaasta. Harto on ollut primus motor  tämän kaupungin talouden oikaisemiselle ja kehittymiselle. Kun vaalien jälkeen päädyttiin kehittäjien eduksi voimasuhteeseen 23-20, tulee tämä voimasuhde takaamaan kehityksen tulevaisuudessakin. Kuitenkin samalla periaatteella toteutettu paikanjako helpottaisi Uudenkaupungin kehittämistä ratkaisevasti ja takaisi sen avoimuuden toisin kuin nyt esitetty vaihtoehto. Ehkä vasemmistoliitossa voidaan tehdä sukupolvenvaihdos, mutta Uudellakaupungilla ei ole vielä siihen varaa Harton suhteen!

Opetustoimen luottamuskaavailut ovat sysäämässä, tunkkaisen ahdistuneen ja totaalisesti taantumuksellisen, opetustoimemme Danten helvetin syvintäkin sopukkaa mustempaan ja tuskallisempaan ahdistukseen plus ankeuden tilaan, jonka kärsijöinä ovat kaupunkimme lapset. Kerrankin meille on siunattu maailmaa nähnyt vaihtoehto ja oikein tohtorismies, joten miksemme käytä häntä hyväksemme? Uskoisin Sami Laaksosen po. lautakunnan puheenjohtajana tuovan terveen, värikkään ja ennakkoluulottoman tuulahduksen opetustoimen hapuilevaan hallintoon ja harmaaseen valmisteluun. Nyt jos koska kaupunkimme tarvitsee kansainvälistä kokemusta ja näkemystä eikä sitä tuo Ankelo vaan Laaksonen. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua, jos lastemme asema ja kaupunkimme kehittyminen hiukankin kiinnostaa.

Sen sijaan, että odotetaan kunnallisneuvoksettaren ja Walan neuvottelupöydästä putoavia murusia, on syytä nousta itse neuvottelupöytään ja nousta yhdeksi sen aktiiviseksi tekijäksi eli todelliseksi neuvottelijaksi. Kuten edellä olen esittänyt, ei pitäisi olla epäilystä vetäjistä eikä tilanteen pitäisi olla edes hankala: KAUPUNGIN KEHITTÄJILLÄ ON 23-20 NEUVOTTELUETU!


28 kommenttia:

 1. Uudessakaupungissa ei ole mahdollisuutta valita parasta vaan luikurit saavat valtaa.

  VastaaPoista
 2. Joka kunnassa sama käytäntö , hyvävelijärjestelmä toimii moitteettomasti.
  Rehelliset leimataan vainoojiksi ja valehtelijoiksi ja kysymykset provosoiviksi.
  Vanha sanonta korostuu totuuden puhujalle ei löydy yösijaa.
  Kaikista huvittavinta oli aikoinaan kun kolan pöytäkirjasta äänestettiin ja hyväksytyksi tuli vääränlainen pöytäkirja äänin 5-5, pj.n ääni ratkaisi.

  VastaaPoista
 3. Ei muutta kuin oikeiston kovimmat luut kovimmille paikoille hallitukseen ja lautakuntiin. Ei kai ole muutakaan keinoa enää olla kantona kaskessa. Maan hiljaisilla valinnoilla näille paikoille on tiedossa vain ruikutusta joka sekin hiljenee nopeasti.
  Mutta ketä ne on niin se onkin toinen juttu,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on jo kuulemma järjestetty. Juristit tulossa hallitukseen ja muutospojat lautakuntiin ope tek ymp/sos. Näin.
   Kesävänskille wähän uutta ajateltavaa ja vaakakuppiin tasotusta.

   Poista
  2. Haista nyt .......

   Poista
 4. Sami Laaksonen on koulukiusattu ja tullut kostamaan lapsuudessa kokemiaan vääryyksiä Uudellekaupungille. Viimeinen paikka mihin Laaksonen sopii on opetus- ja koulutuslautakunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuoden typerin kommennti. Koulukiusaamin on vakava asia siitä ei pidä edes leikinpäiten heitellä herjoja.Tässä asiassa puolustan Samia kaikin tavoin.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Koulukiusaajan näkökulma po. lautakunnassa olisi toivottu, sillä erään THL:n tutkimuksen mukaan meillä koulukiusaus on verrokkikuntia mahtavasti yleisempää. Hänen kansainvälisyydestä, lukeneisuudesta ja luovuudesta tulee tuhti lisä lautakunnan tietopohjaan, joten pysyn kannassani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli Laivo puhuu täyttä asiaa Vakka-Suomem Sanomissa

   Poista
  2. En tiennytkään, että se osaa puhua.

   Poista
 6. Ensin Laaksonen toteaa olevansa nöyrä, tämän jälkeen hän nostaa itsekehullaan itsensä muiden yläpuolelle. Onko ihme jos tuolla luonteella ja asenteella ajautuu koulukiusatuksi. Laaksonen on vain itseään täynnä oleva pieni ihminen, eikä kykene samaistumaan muiden asemaan ja ajamaan yhteisiä asioita..

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eikös perinteisen määritelmän mukaan mies ole aina itseään täynnä ja täyttää joskus naistakin? Mielestäni koulukiusaus on niin vakava ongelma, että sen poistamiseksi tarvitaan kaikki tieto, taito ja kokemus!

  VastaaPoista
 8. Koulukiusaaminen on vakava tapahtuma, joka jättää syvät jäljet syvälle sieluun. Monet ovat tuoneet esiin traumaattisen koulukiusaamisen. Toivon, että ymmärrät, miten vakavasta ilmiöstä on kysymys.
  Voin kuvitella Javan tunteet, ketkä on valittu keskeisille paikoille.

  VastaaPoista
 9. Sami Laaksonen pitää itseään muita parempana, käykää lukemassa Forssin blokista.

  VastaaPoista
 10. Matti Ankelolla on kokemusta koulutuslautakunnan puheenjohtajuudesta. Ainoastaan Java haukkuu hänen puheenjohtajan taitojaan. Ankelo on työskennellyt opetustoimistossa. Hän on kokemukseltaan ja tiedoiltaan Sami Laaksosta parempi vaihtoehto koulutuslautakunnan puheenjohtajaksi.

  VastaaPoista
 11. Sami Laaksonen on suvakki, oletko sinä Java?

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistänne ja kommentoinnistanne! Varmaankin olen varsin useista asioista eri mieltä Laaksosen kanssa, mutta hänen taustansa, tyylinsä puolustaa heikompia ja kyky saada suunsa auki, tekee Samista oivan puheenjohtajan po. lautakuntaan. Sami Laaksonen ei ole muita parempi ihmiknen tai muiden yläpuolella, mutta hän tekisi lautakunnasta paremman.

  Matti Ankelolla on merkittäviä vahvuuksia, mutta hän ei ole vahvimmillaan koulutuslautakunnan puheenjohtajana. Sopii kysyä heiltä ketkä istuivat miehen vetämässä lautakunnassa: Se oli irvokasta meininkiä, joista pöytäkirjat ja blokit kertovat karun totuuden.

  VastaaPoista
 13. Javalla sattunut painovirhe paholainen, irvokasta sanan paikalla kuuluu olla arvokasta.
  Uuden oppiminen vie aina oman aikansa ja vasta sitten sitten tiedetään kuka on sopiva millekin paikalla, tarkoitan näitä uusia. Aika näyttää onko Vassarit Hesun ja demarien talutusnuoraassa, veikkaanpa että joku on pian hyväpalkkaisella paipakalla kaupungin palkkalistoilla ja Nikkari nostaa kytkintä vuoden sisällä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommentista! Wala lienee aina vastaan kokoomusta ja valmis kaikkeen, josta saa glooriaa lehden välityksellä. Epäilen vasemmistoliiton lähtöä perinteiselle KMW-linjalle eli salailun, kähminnän, matkailun ja mulle mulle -tielle. Veikkaanpa, että tällä linjalle ei löydy tukea edes demareista, jossa Kaitanen, Tähtinen ja Reijonsaari taistelevat puolueensa itsekkäitä ökyjä vastaan. Ratkaisu demarien sisäisessä väännössä jää lapatossujen varaan.

  Saattaahan käydä niinkin, että demarit jakaantuu duunari- ja ökysiipiin. Lapatossujen ansiosta ökysiipi on suurempi, mutta uskon duunaripuolelle löytyvän kolmesta viiteen valtuutettua. Tämä nostaa KMW-linjan vastaisen rintaman ylivoimaiseksi ellei KMW: telapelit saa tukea kokoomukselta, joka vielä joku vuosi sitten oli lähes yksimielisesti Walan johtaman turmioon vieneen valmistelun takana. Saattaahan käydä sellainenkin raju käänne, että Wala on maakuntavaaleissa kokoomuksen ehdokas. Siinä määrin sitkeästi kokoomusneuvottelijat tyrkyttivät Walalle samoja asemia, jotka tämä sai demareilta, että maakuntavaaleissa Walaa on jo lähestytty kokoomuksen suunnasta.

  Irvokkuus on arvokasta, enkä usko Nikkarin tasoisen osaajan kauan katsovan, kun edistykselle vedetään Mörnessä käsijarru päälle ja esiin alkavat nousta Hepokarin rivitalot, Sorvakon lenkkimaaston mökkikylä ja tietenkin kaupungin omistamien vuokratalojen rakentaminen jne.. Nikkarin kannalta ikävintä lienee se, että kaikkien esihenkilö, on aikaa sitten puolensa valinnut.

  VastaaPoista
 15. Wala maakuntavaaleihin Kokoomuksen ehdokkaaksi? Tämä lienee jokin vitsi tälle päivälle. Toinen asia vielä. Muistetaan myös, että muutamilla poliittisilla toimijoilla on jo ikääkin niin paljon, että heillä saattaa olla kiinnostusta ihan johonkin muuhun. Esimerkiksi senioritalohankkeisiin ja sen semmoisiin.
  Ai niin.
  Hepokariin rivitalot? Minne sinne, satamaan varmaan.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommentista! Miksei kokoomus haastanut mitenkään POT:a, käänsi toista poskea miltei vuoden? Kiitos tarkennuksesta: Hepokari oli karkea virhe, talojahan tyrkytetään aina vaalien jälkeen rakennettavaksi Templatista Pakkahuoneelle päin.

  VastaaPoista
 17. Ei taida rahamiehet uskoa Ugin momentumiin, kun yhtään kerros-tai rivitalon rakentamista koskevaa rakennuslupahakemusta ei ole tänä vuonna jätetty sisään. Puhetta kyllä piisaa, mutta ei tekoja.

  VastaaPoista
 18. Kunnallivaalit ratkaistiin puheitten mukaan eikä tekojen.
  Äänestäjät ovat tietämättömiä ja uskpovat valheisiin suorasttaan lapsenuskoisia jotka uskovat joulupukkiin.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudessakaupungissa on syvä viestintä- ja markkinointiongelma. Kaikki täältä ulos lähtevät positiiviset signaalit ovat yritysten ja etenkin autotehtaan varassa. Kun vietettiin Uudenkaupungin 400-vuotispäivää, maakuntalehdessä oli sivun juttu Loimaasta, mutta vain pieni muistutus juhlakaupungista, käykää Uudenkaupungin kotisivuilla katsomassa tapahtumat.

  Meidän viestijöille riittää, kun he saavat oman, lastensa ja kavereiden naamat näkyviin paikallismediassa. Tämä viestintäosaamattomuus maksaa valtavasti niin rahana kuin vaalituloksen seurauksena.

  VastaaPoista
 20. Java puolustaa jotain turhaa tohtoria, joka ei tiedä elämästä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuule kiireesti lääkäriin ja vahventamaan lääkitystäsi.

   Poista
 21. Kiitos käynneistä ja kommentista! Antakaa nyt Sami Laaksosen olla. Tohtorin hatun hankkiminen on uhrauksia ja työtä vaativa melkoinen elämänkokemus - ei hattua tuosta vaan päähän isketä. Eiköhän tohtorikin syö, juo ja elä kuten kaikki muutkin, joten antakaa mollaamisen olla. Ette edes tunne miestä, joten siltä pohjalta tuomionne ennakkoluuloihin perustuvaa ja huteralla pohjalla!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!