maanantai 29. toukokuuta 2017

CAVETE PRO UUSIKAUPUNKI!Uudenkaupungin päätäntä siirtyi kuntavaalien 2012 jälkeen mielenkiintoiseen tilanteeseen. Pienen alkuhapuilun jälkeen kaupunkia alkoivat hallitsemaan oikeisto ja vapaan vasemmisto. Kauden alusta muistamme kaupunginjohtajan kammottavat puheet jäävuoreen törmäämisestä, jolla hän kuvasi kaupunkimme huonoon kuntoon ajettua taloutta, sen uhkaa ja pikaista kurssinmuutoksen tarvetta. Edellä mainitun rintaman avulla, kaupunginjohtajan esityksistä huolimatta, jäävuoret vältettiin ja kaupunkimme talous saatiin rutkasti plussan puolelle.

Nyt pidetyissä vaaleissa vapaa vasemmisto ja oikeisto eli se allianssi, joka nosti kaupungin talouden upoksista pinnalle ja hyväksyi kaupunkilaisten kannalta merkittävät investoinnit otti, median manipuloinnista huolimatta, vaalivoiton tuloksella 23-20. On kiistatta selvää, että kaupunkilaiset halusivat viime valtuustokaudella aloitetun vastuullisen kehittämisen jatkuvan: Uusikaupunkilaiset haluavat veroeuronsa käytettävän opetuksen laatuun, vapaa-ajan puitteisiin, yleiseen viihtyisyyteen ja kaupungin hallittuun kasvuun eikä siihen, että kuihtuvasta kaupungista tehdään tyhjien hallien muodostama ikävän ränsistynyt teollisuusalue.

Kaikki näytti aivan selvältä, mutta kuinkas sitten kävikään? Vaalien suurin häviäjä rohmusi itselleen parhaat luottamuspaikat ja jakoi muilta rohmuamiaan paikkoja vaalivalehtelijoille. Kaupungin taloudellisesta suosta positiivisiin kehitysnäkymiin nostanut allianssi ja kaupunkilaisten haluama jatko lyötiin pirstaleiksi. Saimme sen tilalle uuden allianssin JÄÄVUORIALLIANSSIN! Kokoomus neuvottelijoiden munauksia ja kelvottoman lehdistön roolia ja vaikutusta vaaleihin on käsitelty aiemmin, joten eipä niistä tällä erää enempää. Joka tapauksessa paikkajako alkaa olla julkaisua vailla valmis.

Mustalta näyttävä ja vaalituloksen nollaava paikkajakosopimus heittää murheellisen harson tulevaisuutemme ylle, jonka horisontista kumpuaa jäävuoria: kaupunginjohtaja esittää luottamustoimipalkkioiden korottamista ja kavereilleen jopa kolminkertaista korottamista. Sopiikin kysyä, koska esitetään Hepokarin tönökylän rakentamista, kaupungin vuokratalohankkeen käynnistämistä ja jo alkaneiden kaupunkilaisia hyödyttävien investointien perumista? Uskon viimeistään tässä vaiheessa järjen löytyvän ja vapaan vasemmiston sekä oikeiston löytävän jälleen toisensa.

Kun huomioimme demarien Tähtisen, Kaitasen ja Reijonsaaren poliittiset linjaukset, voimme odottaa edistysrintaman kasvavan vaalituloksesta 23-20 vähintään 26-17.  Ehkäpä vielä joku demareiden maan hiljaisista tai uusita valtuutetuista siirtyy jäävuoriallianssista kehitysallianssiin.  En voi mitenkään uskoa, että me palaamme valtuustossa linjalle, joka manaa holtittoman taloudenpidon, matkustelun sekä sulle mulle -politiikan seurauksena jäävuoria uudelleen esiin. Muistakaa myös se, että vasemmistoliitto ei ole tehnyt hallitus/linjasopimusta kenenkään kanssa, joten luojan kiitos, kun päätöksiä tehdään, juuri siellä ollaan ratkaisijan asemassa.

6 kommenttia:

 1. Kiitos käynneistänne ja poistetuista kommenteista! Toivon hiukan hiotumpaa ja vähemmän persoonaan kohdistuvaa kommentointia varsinkin, jos henkilöä lähestytään mutupohjalta tai ennakkoluulovetoisesti. Poistin muutaman milelestäni täysin sopimattoman kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin." Tästä riittää blogin pitäjällekin näkökulmaa ja blogin profiilin nostolle suuntaa.

   Poista
  2. Se on vahvan markan miehen motto ja kuinka kävi? koko maa meni polvilleen.

   Poista
  3. Nykymenolla ei maa olisi koskaan noussut polviasennosta.

   Poista
 2. Jos on yleiseksi kusitolpaksi halunnut niin leikin kestäköön.

  VastaaPoista
 3. Onko Heikki Wala jo avannut kaupunkilaisille palvelevan puhelimen ? Noilla äänillä' pitäisi jo hieman alkaa palvelemankin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!