maanantai 31. lokakuuta 2016

VEROOT ENNALLAAN!

Sitkeästä kokoomuksen ja kepun yrityksestä huolimatta Uusikaupunki ei laske veroprosenttia. Enemmistö jyräsi populistien vaalijippoyrityksen. Kuulemma  ne vasta ovat populisteja, jotka toisia populisteiksi sanovat. Mutta he lienevät populistien populisteja, ketkä huomauttavat toisten sanoneen ensimmäisiä populisteiksi - ote valtuuston huippuälyllisestä keskusteluun piilotetusta logiikasta.

Lautakunta paikat menevät hallituksen kaavailun mukaan ilman maagisempia muutoksi:

Kaupunginvaltuusto päättää, että
- Uudenkaupungin kaupungin organisaatio 1.6.2017 alkaen on edelleen perusmallin mukainen kunnanjohtajamalli ja kaupunginhallituksessa on 11 jäsentä
- tarkastuslautakunnassa on edelleen 7 jäsentä
- keskusvaalilautakunnassa on edelleen 5 jäsentä
- teknisessä lautakunnassa on edelleen 11 jäsentä
- ympäristö- ja lupalautakunnassa on edelleen 9 (+3) jäsentä
- sosiaalilautakunnassa on 9 jäsentä
- terveyslautakunnassa on edelleen 5 (+8) jäsentä
- ympäristöterveydenhuollon lautakunnassa on edelleen 3 (+9)jäsentä
 - opetus- ja kasvatuslautakunnassa on edelleen 11 jäsentä
- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnassa on 9 jäsentä
- Uudenkaupungin Veden johtokunnassa on edelleen 5 jäsentä
- Vakka-Suomen Veden johtokunnassa on edelleen 3 (+3) jäsentä
- päätoimisia tai osa-aikaisia luottamushenkilöitä ei nimitetä.

Haverisen kanssa yritimme saada järkeä lautakuntien sisältöön ja sitä kautta niiden toimintaan. Esim. mielestäni kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan voisi jakaa kahdeksi eri lautakunnaksi, jotta urheilu- ja liikuntaihmiset päättäisivät omasta sektoristaan ja kulttuuri-ihmiset omastaan. Ei onnistunut palautusesityksemme ja hävisimme ölinän saattelemina 41-2. Niinpä jatkossakin teatteri jyrää ja liikunta vikisee! Urheiluihmisistä on huutava pula valtuustossa ja siksi ulvova pula liikuntaihmisistä jatkuu myös lautakunnassa!

Harto varmaankin kirjoittaa pian ja kattavammin kokouksesta ellei ole jo kirjoittanut - käykääpä vilkaisemassa. Linkki tuossa oikealla Harton ja muidenkin blogeihin - Olkaa hyvä!16 kommenttia:

 1. Hartoko siellä taas arvosteli muita ja ölisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne olivat Kontu ja Järvinen jotka arvostelivat Hartoa. Harto ei alentunut vastaamaan alhaisuuksiin.

   Poista
  2. Tarkoitatko jokapaikan TohottAJaa?

   Poista
  3. Järvinen oli illan ölisijä. Haukkui Forssin populistiksi.

   Poista
  4. Itseään täynnä oleva ölisijä.

   Poista
 2. Ei Forss pysty sulattamaan, jos joku on eri mieltä. Kimpaantuu välittömästi.

  VastaaPoista
 3. Java haukku ensin demarit ja sitten äänesti niiden kanssa. Ei mitään logiikkaa. Sitten Java haukku Walan valehtelijaksi. Oli muutenkin koko ajan äänessä. Ei epäilystä kuka ölisi eniten.

  VastaaPoista
 4. Muualla pienennetään hallintokuntien määrää ja yhdistellään täällää Tuppukylässä lisätään.Ottakaa vielä käyttöön HEVOSENOTTOLAUTAKUNTA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vuoden 2019 alusta 3 lautakuntaa jotka eivät ole lakisääteisiä.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Taisin sitten olla itse se ölisijä. Eihän moisessa veronalennuksessa olisi olut mitään järkeä. Totesin ennen veroprosenttiäänestystä, että on hienoa, kun kaupungintalous mahdollistaa keskustelun veronalennuksista. Tästä annoin kiitoksen oikeistolle ja vapaalle vasemmistolle.

  Meillä nuoriso- ja liikunta ja kulttuurilautakunta ei toimi toivotulla tavalla. Hommat pitää saada toimimaan, välittämättä siitä tehdäänkö muualla toisin. Eikä hevoiset ota.

  VastaaPoista
 6. Koripallohallitus meillä on, ei tarvita koripallolautakuntaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommentista! Tässä kaupungissa on kymmeniä seuroja ja järjestöjä, jotka tarjoavat toimintaa sadoille lapsille ja nuorille. Kaupungilla on kymmeniä paikkoja: jäähalli, uimahalli, uimarannat, rantasaunat jne., joissa seurat, järjestöt, nuoret, lapset ja muutkin harrastavat sekä viihtyvät. Puhutaan kymmenien miljoonien eurojen omaisuudesta, joissa kaupunkilaiset harrastavat ja käyttävät vapaa-aikaansa. Mielestäni em. tilat, toiminnot ja niitä käyttävät kaupunkilaiset ovat asiantuntijalautakunnan arvoisia.

  VastaaPoista
 8. Lautakunnat eivät oikeastaan mitään päätä, virkamiehet tuo esityksen lautakuntiin ja jäsenet sanoo yes, mutta kylillä puhutaan me "päätettiin".

  VastaaPoista
 9. Java miksi käsket ihmisiä Forssin blogiin, mutta et Järvisen. Olet puolueellinen, puolustat ja suosit aina Forssia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Menkää ihmeessä Järvisen blogiin! Tiesin Harton taatusti kirjoittavan valtuustonkokouksesta ja perusteellisemmin kuin minä, joten miksen olisi maininnut tästä ennakolta? Ketä se loukkaa ja onko se väärin?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!