tiistai 25. lokakuuta 2016

Suomen pelastus: DUUNARIEN RAJUT PALKANKOROTUKSE!

Suomi on ajettu tilaan, jossa hyödyllinen työ ei kannata sen tarjoajalle eikä tekijälle. Sen sijaan hyödyttömät luikurit ja hyödyllisen työn tuloksen riistäjät elävät ruhtinaallisen leveästi. Kun nämä luikurit ja riistäjät, Suomeen investoimisen sijaan, vievät kuppaamansa saaliin ulkomaille, on talouden syöksykierre selviö. Ja mitä hallituksemme tekee: VAATII DUUNAREITA KIRISTIMÄÄN VYÖTÄ JA JAKAA ENTISTÄ ISOMMAN OSAN DUUNAREDEN TYÖN TULOKSESTA SIIPIPORUKOILLE!


Kaikkea tätä hallitus kutsuu kilpailukykyloikaksi. Miksi saksalaiset investoivat Turkuun ja teettävät autoja Uudessakaupungissa, miksi kiinalaiset investoivat satojamiljoonia euroja Kemiin, miksi Äänekoskelle syntyy miljardin euron investointi, kuten Kuopioonkin, jos suomalainen työ ei kannata? Jos suomalainen työ ei kestäisi kilpailua laadun ja tehokkuuden suhteen, ei tänne investoisi vierasmaalaiset ja yksityiset. Suomalainen työ on siis kannattavaa, mutta miksei se kykene kustantamaan palveluitaan alas ajavassa yhteiskuntaamme, joka velkaantuu päivä päivältä enemmän?


Ensinnäkin suomalainen duunari tienaa vähemmän kuin ruotsalainen ja suomalaiselle yrittäjälle jää yrityksestään vähemmän käteen kuin ruotsalaisella yrittäjällä. Ruotsissa on lähdetty siitä, että yritys saa toimia normaaleissa olissa normaalisti ja pärjätä omilla kyvyillään. Jos yritys ei pärjää, se menee kanttuvei. Suomessa puolestaan jaetaan kaikenmaailman yritystukia, jotka vääristävät rajusti kilpailua. Toisin sanoen toimivien yritysten omistajat ja duunarit tukevat yrityksiä, jotka joko eivät tarvitse tukea, eivät ansaitse tukea tai kaatuisivat ilman tukia. Kun nämä tuet vielä keskittyvät työllistämisen ja investointiin motivoimisen sijaan sijoittamisen sekä pikavoittojen takaamiseen, ollaan Suomessa totaalisesti metsässä.

Kaiken huippuna voitaneen pitää sitä, että Suomessa suurimman yritystuen saa yritys, jossa ei ole yhtään työntekijää: Helsinki­läinen Tuuliwatti Oy -niminen tuulivoimayritys sai viime vuonna eniten yritys­tukea Suomessa  eli 57 miljoonaa euroa. Tilinpäätöksen mukaan yrityksen liikevaihto on 70 miljoonan euroa, eikä sillä ole lainkaan henkilöstöä. Tuuliwatti Oy:n osakepääoma on 3 000 euroa eikä yhtiö ei maksanut vuonna 2015 lainkaan veroja. Kuinka monta tuntia duunarit ja yrittäjät ovat painaneet, jotta po. yritystuki on saatu kerättyä ja mitä yrittäjät duunarit olisivat voineet tehdä, jos olisivat saaneet mainitun 57 miljoonaa euroa omaan käyttöönsä? -Kenties rahalla olisi tehty investointeja, jotka synnyttävät uusia työpaikkoja, turvattu yhteiskuntamme yksityisiä ja julkisia palveluja tai ainakin lisätty ostovoimaa ja siten turvattu tai lisätty työpaikkoja. 

Oma omituisuutensa löytyy muutenkin Suomen investoinneista. Kun yksityinen investoi miljardeja euroja tuotantoon, joka syntyy Kemiin, Turkuun, Äänekoskelle, Kuopioon jne., mihin yhteiskuntamme investoi? - Se investoi Pisararataan, Vantaan lentokenttään, pääkaupungin siltoihin ja liikenneväyliin jne. jne.. Mikä härskeintä, kaikki tämä tapahtuu velaksi eli jo nyt ennakolta kupataan muualle Suomeen syntyvien yritysten sekä  niiden työntekijöiden tekemää tulosta. Pääkaupunkiseudun rakentaminen on täysin vastuutonta, koska sieltä ei löydy niin sanottua perustuotantoa, vaan lähes ainoastaan hallintoa ja omistamista ja pikavoittoja kyttääviä sijoittajia. Tästä johtuen koko pääkaupunkiseudun rakentaminen on iso kupla, joka räjähtää varmasti käsiin. Eikä kyse ole pelkästään asuntokuplasta vaan myös valtavasta infrakuplasta. 

Ainoa menetelmä, millä Suomi nostetaan lamasta löytyy yhteiskunnan toimintojen, harjoittaman säätelyn, tukitoimien ja luotujen säännöstön sekä pykälistön purkamisella. Yhteiskuntamme hallintoa on kyettävä yksinkertaistamaan, tuolloin byrokratian syömät yksityiset ja julkiset voimavarat sekä työpanos siirtyvät kuluttamisen sijaan tuottamaan Suomelle lisäarvoa. Meidän on ruokittava todellista kasvua ja taattava kasvu niille seuduille, jotka mahdollistavat Suomen tulevaisuuden.

Sen sijaan, että julkisen sektorin työntekijät, yrittäjät ja yritysten duunarit taistelevat keskenään euroista, heidän täytyisi lyöttäytyä yhteen ja tukemaan perusteollisuuden yrittäjien ja duunarien mahdollisuuksia tienata mahdollisimman paljon. Raaka totuus on se, että mitä enemmän esim. tuottavia yrittäjiä ja paperitehtaan duunareita on ja mitä enemmän he tienaavat, sitä enemmän he maksavat veroa ja sitä paremmin toimivat julkiset palvelut. Pikavoittoja keräävistä sijoittavista kostuvat vain paratiisisaarten pienet piirit rikkaine takapiruineen!

Linkit:

KYMMENIEN MILJOONIEN EUROJEN YRITYSTUKI YRITYKSELLE, JOLLA EI OLE TYÖNTEKIJÖITÄ! 

SUOMALINEN TYÖ ON TUOTTAVAA  - MUTTA KENELLE?


12 kommenttia:

 1. Yritysten maksavat voitot valuvat ulkomaille sekä laillinen veronkierto on osittainen syy valtion velkaantmiseen ja palveluiden karsimisiin. Tyhmemmänkin pitäisi tämä ymmärtää jos maksettaisiin perempia palkkoja niin palveluammatteihin syntyisi rutkasti uusia työpaikkoja. Raha kiertämään!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Hyvin punnittua ja perusteltua tekstiä. Tämä on Ugissa helmiä sioille. Harva ymmärtää ajatella asioita näin pitkälle. Ei ainakaan yksikään Persu.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus. Teksti pitäisi saattaa Eduskuntaan.

  VastaaPoista
 4. Tällaiseen pohdintaa ei moni pysty. Ukissa korkeintaan Harto ja Järvinen.

  VastaaPoista
 5. Tiedä tuosta Järvisestä, mutta Harton tietoja ei voi kiistää kukaan.

  VastaaPoista
 6. Kyllä valtuutetuista ani harva pystyy tuolaiseen kirjoitukseen siellähän moni luulee, että ylitöistä verotetaan enemmän kuin normaalista päivätyöstä.

  VastaaPoista
 7. Älkää unohtako Heikki Walaa. Kansainvälisissä liemissä keitetty mies on nähnyt ja kokenut hiukan enemmän kuin Forss, Järvinen ja Valkonen yhteensä. Walalta löytyy aivan varmasti eniten näkemystä ja kokemusta.

  VastaaPoista
 8. Se kokemus ja näkemys taitaa olla syvällä se ei ole tullut näkyviin, hyvä S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan muu uusikaupunkilainen ei ole kansainvälisesti tunnettu rauhantekijä ja jälleenrakentaja kuin Wala. Tätä ette voi kieltää mitenkään.

   Poista
  2. Kaupungin rahoilla, eikös kaupunki antanut tukea bosniaan Walan ideoimaan jällerakennus projektiin ellen väärin muista??

   Poista
 9. Kyllä hänet yhdessä bosnialaisessa kylässä tunnetaan. Se ei tee hänestä rauhantekijää, ei sitten mitenkään. Vielä vähemmän Ugin kunnallispoliittiseksi guruksi hänessä on ainesta. Suoraan sanottuna itserakas, typerys, paska.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!