sunnuntai 23. lokakuuta 2016

UUSIKAUPUNKI PUOLUE ELÄÄ JA VOI HYVIN!

Viime valtuustokautta edelsi näkyvä vaalikampanja, jota paikallislehti paisutteli numerosta toiseen. Kaupunkiin teki paluun rauhanmies ja rauhanmies täytyi saada päättäjäksi. Lehden mukaan mies oli selvitellyt menestyksellä suureen maailman verisiä vaikeuksia ja parkkiintunut kansainvälisissä kahakoissa siinä määrin, että Uudenkaupungin ongelmat hän ratkaisisi pikkusormea heilauttamalla. Kansa uskoi median toistotoitotusta ja niinpä rauhanmies keräsi mojovan äänisaaliin.

Katsoessani viime viikolla ilmestyneen Vakka-Suomen Sanomien soijatehdasjuttua tuli menneet ajat ja soijatehtaan valmistelun ja saapumisen uutisointi mieleeni. Aikoinaan, legendaarinen toimittaja, Olli Haapala nosti ensimmäisenä esiin soijatehtaan kaikki puolet . Koska Haapalan uutisointi oli objektiivista, analysoivaa ja myös tehtaan tulevaisuuden vaikutuksia pohtivaa, sai hän pian virkakunnan huipulta nenilleen. Virkakunnan ärsyyntyneen huipputyypin yhteydenotto Haapalalle poiki varsin erikoisen jymyuutisen: Jos et ota pois noita soijatehdasjuttuja, sinut hakataan, julkaisi Haapala julkaisussaan.

Soijatehtaan synnytyksen ihmeellisiä käänteitä ja ilmeisiä uhkauksia katseli luottamuseliitin huipulle noussut rauhanmies ja teki sen eväänsä räväyttämättä. Vielä ihmeellisempänä voidaan rauhanmiehen toimintaa pitää tapauksessa, jossa lautakunnan aktiivijäsenen päätä yritettiin kääntää uhkaamalla hänen henkeään. Rauhanmies ei reagoinut tähänkään väkivaltaiseen ihmeellisyyteen vähimmässä määrin ellei hän jossain tykönään ujuttanut luotia peacemakerinsa rullaan.

Ensitöikseen, valtuustokauden alussa, tämä rauhanmies julisti Naantalissa, että täytyy synnyttää Uusikaupunki puolue. Tämä Uusikaupunki puolue -idea tms. ei pitänyt sisällään minkäänlaista suunnitelmallisuutta saati tavoitteellisuutta lainmukaiseen toimintaan kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Päin vastoin po. idea sisälsi kaupungin ja sen asukkaiden elämisen olojen kurjistamista sekä verojen ja taksojen nostamista tappiin - kaikki valta kikkailtiin virkakunnan huipulle. Jos joku luottamushenkilö ei tähän suostunut mukisematta sai hän valmistelijakerman, päättäjäeliitin ja median kimppuunsa. Karmeimmillaan rauhanmies levitti valheitaan STT:n välityksellä aina Hangosta Utsjoelle.

Rauhanmiehen siunauksella vaihtoehtoja tarjoavat ja jopa kysymyksiä esittäneet luottamushenkilöt häpäistiin julkisesti. Heistä tehtiin useita tutkintapyyntöjä, joita uutisointiin siten, että luottamushenkilöiden enemmistö käännettiin Uusikaupunki puolueen linjoille. Median markkinoima rauhanmies oli rauhanmiehenä täysi kupla. Todellisuudessa hän oli oikea erimielisyyden, itsekkyyden, yhteistyökyvyttömyyden ja epärehellisyyden äiti. Kun nyt todetaan Uusikaupunki puolueen kutistuneen pieneksi, vieläkään mitään visiota esittävästä, pienen yrittäjäjoukon edusryhmäksi, voi todeta: SE MASOI MALTAITA, MUTTA HYVÄ, ETTÄ KAIKKI ALKAA VIIMEINKIN OLLA OHI!

Viime valtuustokauden virkakunnan ruikutuksesta ja tutkintapyyntötehtailusta on päästy miltei kokonaan eroon. Enää yksi ruikuttajien perheen ruikuttaja jatkaa ruikutustaan. Maakuntalehti kertoi menneellä viikolla ruikuttajaperheen jäsenen valittaneen(taas kerran) saamastaan kohtelusta. Nyt hän ei hyväksy lopputiliään. Kannattaisikohan ruikuttajan katsella työhistoriaansa ja asettua itse työnantajan asemaan sekä pohtia: Näinkö minäkään tuollaista alaista katsoisin. Luonnollisesti on hyvä, että maastamme löytyy oikaisupolkuja väärille päätöksille, mutta eipä tuo polku liene yhtä ruokakuntaa varten?

Vilkaisu kolmanteen lehteen osoittaa ettei Uusikaupunki puolue hävinnyt, se vain siirtyi naapurikaupunkiin. Nyt siellä talouspursi ui syvällä karilta kohti koskea eli vauras kaupunki on syönyt kymmenienmiljoonien eurojen varantonsa ja siirtynyt tukevasti lomautusten ja velanoton karilta koskeen vievälle tuhon väylälle.

22 kommenttia:

 1. On sinulla melkoinen muisti.

  VastaaPoista
 2. mitä mieltä java on lautakuntien jäsenmäärästä

  VastaaPoista
 3. Sokeakin näki jo heti alussa ettei hanke voi koskaan kannattaa millään laskuopilla, ja taisi asia olla jopa niinkin että kukaan muu ei edes halunnut vastaanottaa koko tehdasta.. Jos bisneksessä olisi ollut edes se "teoreettinen kannattavuus", tehdas olisi mennyt puolaan taikka viroon ja siellä olisi kilpailtu siitä kuka sen saa kynsin ja hampain.

  Suomessa tehdas olisi mennyt poriin taikka muualle jos oikeasti olisi ollut ideaa, ukissa ei ole mitään niin erikoista että ehdottomasti tänne oli tultava.

  Ja hankkeen "isä" kun oli vielä historialtaan "menestynyt bisnesmies" monessa hankkeessa, niin mitä muutakaan voidaan odottaa, mutta eihän sitä muiden rahoja sijoittavat viisaat talousoppineet voi käsittää.

  Kaiken kaikkiaan hirvittävä teko koko tehdas missä poltettiin viattomien ihmisten verorahoja ja sitten aivan h*lv*tisti..

  VastaaPoista
 4. Soijapavun jalostamisella kukaan ei tee rahaa

  Soijajalostamon historiahan on hieman omintakeinen. Venäläisillä oli käsissään jalostamon laiteet ja heidän piti löytää paikka niille. Selvittelyjen jälkeen Uusikaupunki voitti kisan, osin ehkä siksi, että kaupunki satsasi tehtaan infrastruktuuriin paljon.
  Kannattaa lukea Vakka-Suomen Sanomista viime torstain artikkeli asiasta.
  Kaupungilla on pitkään liikkunut tarina, että Ukin rahaa mennyt soijatehtaaseen yhteensä 3*kertaa Tontonmäen talojen velkojen verran.

  VastaaPoista
 5. Saatte pitkän nenän, kun soijatehdas pyörähtää käyntiin.

  VastaaPoista
 6. Taannoin Uudenkaupunginsanomat suolsi jatkuvalla syötöllä kaupungiin syntyvän satoja jopa useita tuhansia työpaikkoja, mutta koskaan ei kerrottu minne.Onko lukijoille tämä asia selvinnyt ajan saatossa?

  VastaaPoista
 7. Ihmeellinen kaupunki. Meille on tehty tuhansia työpaikkoja, joita ei ole missään ja meillä on satoja asuntoja joita ei löydy mistään. Sitten tarvis vielä rehdä lisää työpaikkoja ja asuntoja.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä, kommenteista ja kysymästä! Lautakuntien jäsenmäärät ovat kohdallaan - ei niitä ainakaan laskea pidä. Pitäisi ennemminkin pysähtyä pohtimaan lautakuntin käytännön työtä ja niiden roolia hallituksen ja valtuuston apuna toimivina asiantuntijavalmistelijoina. Esim. viime valtuustokaudella lähes puolet koulutuslautakunnan jäsenistä nosti kytkintä. Pitkälti syy poislähtöihin löytyi onnettomasta toiminnasta, jota sotkivat ylimielinen esittelijä, onneton puheenjohtaja, paikalla vieraillut uneliazz hallituksen puheenjohtaja ja jopa kaupunginjohtaja, joka kävi mm. tokaisemassa legendaariset sanansa: Ihan sama mitä te täällä päätätte, kyllä mun hallitus sen sitten muuttaa!

  VastaaPoista
 9. Olisitte päättäneet ja hallitus muuttaa jos muuttaa. Olishan siitä tullut varsinainen �� sirkus.

  VastaaPoista
 10. Tämäkin oli mielekiintoinen paikallisessa läpyskäs kerrottin kuinka yritykset ovat hyötyneet hinkuhankkeesta, kas kummaa taas yritysten nimiä ei saanut julkaista sama asia julkaisussa minne syntyivät uudet työpaikat.
  Jää veronmaksajien ikuisiksi arvoituksiksi.

  VastaaPoista
 11. Tenhunen on työllistetty. Hän levittää kaupunkilaisten rahoilla Hinku-hysteriaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeän luolan perukoiltako olet tähän päivään tullut?

   Poista
  2. Ketä muita Hinku on työllistänyt kuin liudan konsultteja yhden Tenhusen?

   Poista
  3. Et tunnu olevan perillä lainkaan, mistä Hinku-hankkeessa on kyse. Tutkailehan vähän asioita ja palaa sitten taas kirjoittelemaan asiasta.

   Poista
  4. Hinku on kuppauskanava. Se ei tuota yhtään mitään. Vain joku Tenhunen ja konsultit hyötyy siitä.

   Poista
 12. Hartohan kysyi suoraan laineelta kuinka monta työpaikkaa om tuonut kapunkiin. Vastaus oli ei yhään. Miettikää mikä rahallinen panostus ja saanto puhdas nolla.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Lautakannassa oltiin usein erimielisiä hallituksen kanssa, enemmistö marssi kerran ulos kokouksesta ja käytin jumalattomasti omaa aikaani opastaakseni esittelijän pimeyden poluilta valon valtatielle. Mutta eipä tuosta juuri muuta seurannut kuin julkisen häpäisyn kohteeksi joutuminen. Oli ne aikoja - PÄIVÄÄKÄN EN HALUAISI TAKAISIN! Toisaalta eipä annettu periksi vaikka pahanvoimien lähettämä demoniarmeija kävi kaikessa valheellisuudessa ja saatanallisuudessa päälle oikealta sekä vasemmalta.

  Koko Hinku-hanke on pistettävä tarkasteluun, koska asia on kuten Harto selvitti: YHTÄÄN TYÖPAIKKAA EI TULLUT! On vähintäänkin arveluttavaa, jos kaupunki on irtisanonut ja lomauttanut tarpeellisia ihmisiä ja samalla kaupunkilaisten rahaa jaetaan kaikenmaailma tyhjänpäiväisille, kaupunkilaisille mitään hyötyä tuottamattomille ja jonninjoutaville housunnostajille.

  VastaaPoista
 14. Kh:ssa tätä hinku-asiaa on muiltakin tahoilta kyseenalaistettu. Olen istunut samassa istunnossa kuin Harto. Edelleen suhtaudun skeptisesti koko asiaan.
  Missä ovat ne saadut tuotot sijoitettuun pääomaan?
  Miten veronmaksaja on hyötynyt asiasta?

  VastaaPoista
 15. Hinkuilu aloitettu vuonna 2008 veikkaan summa olevan noin puolen miljoonan luokkaa, mitä kukkaroa on kevetty ajan saatossa

  VastaaPoista
 16. Kalle Kehveli. Ei mennyt entisen valtion taloudenhoitajan sanonta hukkaan muutama satavuotta sitten. Poikani,kunpa tietäisit,miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.Tämä lause kyllä sopii hyvin UUDENKAUPUNGIN talouden hoitoon

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!