sunnuntai 16. lokakuuta 2016

EILINEN OLI MINULLE MANNAA!!!


Välivuoden jälkeen saamme Rake Tähtiseltä uuden kirjan. Tutut poliisit selvittävät Uusikaupungissa henkirikoksia. Sisällöltään Raken kirjat ovat persoonallisia yhteiskuntakuvauksia. Saas nähdä mitä saamme uudessa kirjassa jännittää. Eräässä aikaisemmassa murhamysteerissä saimme jännittää enemmän synnytystä kuin murhaa...

Eilinen oli kautta linjan hauska päivä, ensin sain Rakelta hänen uuden kirjansa ja vieläpä omistuskirjoituksella, ennen puoltapäivää seurasin Korihait-junnujen murskavoittoa Loimaasta, seuraavana oli vuorossa kauppareissu, enkä unohtanut kuin jugurtin, joten sekin oli minulta melkoisen onnistunut ostosrupeama. Iltapäivän kruunasi auton tankkaus Laihon Nesteellä, jossa Mikko Siivonen varasi huoltoa Fordilleen ja istuskeli juomassa kahvia.

Aikoinaan istuimme Mikon kanssa samassa lautakunnassa vuosia. Tuolloin häntä ärsytti lautakunnan "kumileimamaisuus" ja hän jätti politiikan perustellen: Minulla on parempaakin tekemistä kuin katsoa kaupunkilaisten rahojen katoamista kaupungin loputtaman syvään kaivoon. Nyt Mikon mieli oli muuttunut, jonka hän puki selkeiksi sanoiksi: Java myös sinä lähdet ehdolle vaaleihin, minäkin lähden. Mennään samaan lautakuntaan ja kiroillaan taas kunnolla!

Mikko Siivonen tuo Kokoomuksen ehdokkaisiin äijämäisen, selvää Suomea sopivasti tehostetusti puhuvan, vaihtoehdon. Mies ei kumartele puoluetta, muita päättäjiä saati virkahenkilöitä, vaan ajaa taatusti ja avoimesti kaupunkilaisten etua omalla tyylillään, joka ei jätä ketään kylmäksi. Lienee paikallaan todeta, etten ollut lautakunta-aikana kovinkaan monessa asiassa, jos ensimmäisessäkään, Siivosen kanssa samaa mieltä. Päinvastoin kävimme päätettävistä asioista usein sarvipäillä höystettyä kovaäänistä keskustelua. Huvittavaa lienee se, että mitä enemmän otimme lautakunnassa yhteen sitä parempia kavereita meistä tuli.

Yhdessä Mikon kanssa saimme olla synnyttämässä pisteytysjärjestelmää, jonka perusteella määriteltiin seuroille jaettavat kaupungin perusavustukset. Löysimme tässä asiassa yhteisen sävelen ja niinpä syntyi muutamien menestyjien palkitsemisen sijaan järjestelmä, joka painottui seurojen tarjoaman toiminnan laatuun ja määrään painopisteinä lapset ja toiminnan jatkuvuus. Lautakuntatyö Mikon kanssa osoitti mainiosti sen, ettei erilaisten mielipiteiden summaksi täydy automaattisesti tulla laiha kompromissi, vaan molemmat ääripäät voivat antaa ja vastaanottaa näkemyksiä saaden aikaan loistavan lopputuloksen.

Mikon mukaan lähtö kertoo politiikkaamme raikkastavista uusista tuulista. Enää kenenkään ei tarvitse, kuten aikoinaan, joutua mielipiteidensä tai esitystensä vuoksi natsityylisen vainon tai mediajahdin kohteeksi. Politiikkamme tervehtyy, siitä tulee avointa ja keskustelevaa eikä enää itse tarkoitus ole henkilökohtaisen vallan rohmuaminen, vaan poliittisen vallankäytön motiivit löytyvät avoimesta yhteistyöhakuisesta päätöksenteosta, joka tähtää vain ja ainoastaan kaupungin ja sen asukkaiden edun löytymiseen sekä toteutumiseen.

Mikko Siivonen ei ole ainoa tulokas vaalilistoille. Hyvää esimakua tästä saimme Uudenkaupungin syysmarkkinoilla, jossa Vasemmistoliiton Lauri Aronen teki tuloaan paikallispolitiikkaan. Aronen onnistui teltalla niin hyvin, että se herätti närää poliittisissa vastustajissa, jotka blogissani arvostelivat Arosta. Mikään ei todista politiikassa onnistumista paremmin kuin blogissa tapahtuva anonyymeilta saatu perusteeton negatiivinen palaute. Arosen ja Siivosen listoille ilmestyminen kertoo senkin, että Kokoomus ja Vasemmistoliitto haluavat riveihinsä uusia näkemyksiä ja turvaavat jatkuvuutensa. Lisäksi uusien nimien esiin nostolla puolueiden nykyiset napahenkilöt osoittavat, etteivät he ensisijaisesti itsekkäästi roiku itse vallankahvassa.

Toivottavasti mainittu suunta on kiihtyvä kaupungissamme. Lukuisten välivuosien jälkeen meillä on edessä ensimmäiset avoimet ja vapaat kuntavaalit. Nyt silmät auki ja tiedätte, kuka todella ajaa etuanne. Kannatta myös katsoa myös asioiden taustoja tai vaikka torin kulmalle. Muistelkaa kuka rohmusi yllättäen itselleen syysmarkkinoiden parhaan politiikkapaikan ja ketä hääri sisäänheittäjinä tuon parhaan paikan teltalle....

22 kommenttia:

 1. Teltan sisäänheittäjistä en ole kuullutkaan. Telttapaikan järjestäneen ja tarjottujen makkaroiden maksajan nimet ovat jo vilahtaneet somessa. The Rake himselfin uusi kirja on varmaan saatavilla loppuviikosta?

  VastaaPoista
 2. Bensakauppias Walan kojulle porukkaa haali. Kuka ne makkarat maksoi.

  VastaaPoista
 3. Rautavalimo heitti sisään ja maksoi. Lundelin järjesti parhaan paikan.

  VastaaPoista
 4. Rautavalimo. Mistäköhän tuo yhteys tulee? Perin omituinen. Tosin tehtiinhän valimon viereen kaupungin osaomistama varastohalli viitisen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän omistaja hääri päällimmäisenä sisäänheittäjänä. Kyllä Lundelin vaan jakaa paikat.

   Poista
 5. Outoa jos kukkakauppias jakaa toripaikkoja. Ei uppoa minuun.

  VastaaPoista
 6. Eikö toripaikkojen jako kuulu jollekin virkamiehelle.

  VastaaPoista
 7. Harton blogista poimittua:

  kaikkea sitä kuuleekin kirjoitti 16.10.2016 klo 11.03

  Syksyn humisevien tuulten seasta on korviin kantautunut mielenkiintoinen huhu, joka kertoo paikallisen, politiikassa ja muissakin yhteisöissä hilluvan jokapaikansählärin olevan aikeissa siirtää itsensä toisiin maisemiin. Mikäli huhu konkretisoituu todeksi (kuten toivottavaa on), niin tuskin löytyy montaakaan tahoa, joka itkisi eron kyyneleitä. Saattaa olla, että jopa aploodien saattamana tuetaan lähtöä.

  VastaaPoista
 8. Walan aikana Uudestakaupungista piti tulla merkittävä tuulivoimaloidenvalmistuspaikka. Kaupunki sijoitti tähän runsaasti euroja, menikö nekin rahat?

  VastaaPoista
 9. Kyllä meni noin 50 tonaa.

  VastaaPoista
 10. jäävin valionkunnan perustamista niin, että tämä valiokunta kootaan kaikista valtuustoryhmistä siten, että valiokunta aktiivisesti pyrkii selvittämään mihin kaupunkilaisten rahaa on käytetty ja minne rahat lopulta menivät.
  Valiokunta kuulemma perustetaan ja sen puhjoht. on lorisevavesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekivät hyvän puheenjohtajavalinnan, hän saa kotoa tiedon kaikesta viime valtuustokauden valmistelusta. Viimeinkin tulee koko totuus julki, kun kaikki kivet käännetään.

   Poista
 11. Valittiin näköjään oikea jäävien kuningatar puheenjohtajaksi.

  VastaaPoista
 12. http://ls24.fi/uutiset/uudenkaupungin-soijatehdas-aloittaa-yt-neuvottelut

  VastaaPoista
 13. Kuule Java, sinä ja kaverisi ette saa koskaan Kari Koskea kiinni mistään. Turhaan laitat pystyyn mitään valiokuntia. Teet taas kerran itsestäsi pellen.

  VastaaPoista
 14. Millä perusteella ihminen luokitellaann pelleksi. Niitä kuule löytyy omasta puoluestasi ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
 15. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101822479744_uu.shtml
  Nämä tuelvat lisääntymään sano suvakit mitä tahansa

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eikös se ole hienoa, että joku on pelle ihan ilman elinkeinotukeakin vai onko senkin luvanmyöntämisoikeudet omittu kuten wappulaulujen? Eihän asioiden selvittäminen ole syyllisen hakemista. Tarkoitus on kaivaa faktat esiin, tarjota ne kansalle eikä leikkiä mitään tuomioistunta. Eikös täällä ole jo tarpeeksi kauan toimittu liiaksi henkilöpohjalta ja siksi todelliset asiat ovat jääneet hoitamatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun asioita selvitellään, eikö syylliset paljastu samalla?

   Poista
 17. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Riippuu vähän miten faktoihin suhtaudutaan ja kuinka tuodaan julki. Tehtyä ei saa tekemättömäksi eikä ketään syyttämällä mikään korjaannu; mutta virheistä voidaan oppia niin, ettei niitä enää toisteta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!