keskiviikko 5. lokakuuta 2016

SYNTIPUKKIJAHDIN SIJAAN KESKITYTTÄVÄ HÄMÄRYYKSIEN SELVITTÄMISEEN!

Uudessakaupungissa ökydemareiden käytös heittää ikävästi maksoittuneen verenpunaisen varjon kaupunkimme luottamushenkilöiden päälle. Ensinnäkin tuo maksoittunut veri on saatu iskemällä tavallisen uusikaupunkilaisen suonta ja vuodattamalla hänen elinvoimaansa eli veroeuroja. Toiseksi kaikki demarit eivät siunaa tapahtunutta, joukosta löytyy heitä ketkä pyrkivät tuomaan ongelmat avoimesti esiin ja siten toimimaan lain opastamalla tavalla: KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI. Ei siis pidä tuomita koko SDP:tä muutaman valtaan päässeen ökyn vuoksi.

Toivottavasti demarit siivoavat salailua suosivat kuvottavan itsekkäät, kavereita suojelevat, mutta tovereista vähät välittävät, ökyt joukostaan - eihän tähän tarvita kuin puolet autotehtaan demareista. Tällä hetkellä demarien esiintyminen työväenpuolueena muistuttaa valheelliselta vallan anastukselta ja yököttävältä itsekkyydeltä. On häikäilemättömyyden ja omahyväisyyden huippu, kun kansainvälisen pörssiyhtiön paikallisrenki ja ökypalkkainen tyyppi häärivät itsekkäästi duunareiden äänillä kalastetulla mandaatilla vähät välittäen äänestäjiensä eli duunarien eduista.

Jotta syntynyt keitos lemahtaisi mahdollisimman luontaantyöntävältä, on siihen sekoittunut sopimattomana mausteena johtava virkahenkilö. Jos demareissa ei tapahdu pikaisia puhdistuksia sisältäpäin, vaan puolue lähtee näillä eväillä muutaman kuukauden päässä odottaviin vaaleihin, kokee se kylmät ja saa äänestäjiltään pahasti nenilleen. Mutta mitä tilaa sitä myös saa. Ja tilaamaansa on saamassa myös johtava virkamies, jonka lienee parasta valmistautua viimeiseen, nykyisessä virassa,  viettämäänsä jouluunsa.

Mitä taas tulee arkkitehdin potkuihin tai hänen virasta pidättämiseensä, tuntuu vähintään mystiseltä, että luottamushenkilöt ketkä antoivat vain muutama vuosi sitten arkkitehdille kannustinlisiä ja palkankorotuksia, ovat nyt potkimassa virkahenkilöä pihalle. Ensin virkahenkilö kannustetaan työskentelemään määrätyllä tavalla ja tämän työskenneltyä määrätyllä tavalla hänelle annetaan kenkää, koska hän työskenteli määrätyllä tavalla. Mielestäni arkkitehdin palkitsijat syyllistyvät pahimmillaan selkeään rikokseen yllyttämiseen ja salaamiseen, sillä eihän luottamusmiehiä aikoinaan kiinnostanut pätkääkään valmisteluun perehtyminen, vaikka se välillä näytti kaupungin talouden kannalta täysin älyttömältä ja tappiolliselta.

Itse en luota vähääkään tutkintoihin, syyttäjään tai oikeuteen. Tuomioita tulee, mutta jaetaanko oikeutta - ehkä tuurilla? Tämän vuoksi haluaisin menneen vaalikauden hämäryyksien selvittämistä ja avointa käsittelyä sen sijaan, että tehdään yhden ihmisen elämästä täyttä helvettiä. Arkkitehdin täytyy saada inhimillinen kohtelu kotikaupungissaan eikä mikään mikään lynkkausporukka tahikka itseään salailulla suojeleva joukkio voi hänen kohtaloaan ratkaista. Ihminen ansaitsee aina ihmisarvoisen kohtelun, eikä kenenkään tarvitse odotella kuukausia tai vuosia, koska giljotiinin terä putoaa vai putoaako se ollenkaan. Jo nyt arkkitehdin ylle on heitetty sellainen varjo, että näinköhän hän on jo nyt, oikeuden päätöksestä riippumatta, on määrätyissä piireissä tuomittu ikuisesti syylliseksi - YRITÄ SIINÄ SIVUSSA ELÄÄ NORMAALIA ELÄMÄÄ KOTIKAUPUNGISSA.

Muutaman demarin sitkeä salailuhalu ja vastaan paneminen antavat viitteitä pelosta, epätoivosta ja hädästä. Onko kaiken takana vuosisadan kupru vai kuprujen ketju, jonka paljastumista määrätyt tahot yrittävät epätoivoisesti kaikin keinoin salata ja välttää? Vai onko kaikki valmistelu ja päätöksenteko edennyt kuten pitikin pykälien mukaan, joskin auttamatta perseelleen? Asioiden avoin selvittäminen puhdistaa syyttömät ja takaa kaiken jatkumisen puhtaalta pöydältä. Luulemisen ja uskon aikojen täytyy viimeinkin olla kaupungissamme ohi - AVOIMUUS ON KAIKKIEN UUSIKAUPUNKILAISTEN ETU!

Viimeinkin Uudessakaupungissa tarvitaan avoimesti toimiva, kaikista valtuustoryhmistä koostuva valiokunta, joka selvittää menneen valtuustokauden hämäryydet avoimesti ja kuulee arkkitehtia sekä muita hämäryyksien valmistelijoita ja keskeisiä salailijoita/siunaajia. Luonnollisesti valiokunnasta ei saa tulla mitään päättäjien pelastus- ja virkahenkilöiden lynkkausporukkaa, vaan valiokunnan jäsenten valinnassa täytyy jääviys ottaa huomioon.

20 kommenttia:

 1. Kumpaa pohdiskelit valiokunnan johtoon, Nikulaa vai Järvistä? :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailuista ja kysymyksestä! Nikula ja Timo A. Järvinen eivät olleet näkemässä viime valtuustokauden hämäryyksiä, joten paha heidän on moista valiokuntaa johtaa. Jukka Järvinen puolestaan oli paikalla ja kuuluu siihen porukkaan, joka näkee, hoksaa ja toimii kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Hyviä puheenjohtajakandinaatteja riittää, jos mielipidettäni kysytään Järvisen lisäksi esim.: Veli-Matti Virtanen, Haverinen, Aitamurto,Junkola-Lehtonen. Eihän tuohon tarvitse lisätä kuin persujen Salminen tai Tuominen niin toimiva ja tuloksiin pystyvä valiokunta on valmis, kunhan sitä täydennetään kamreerittaren tiedoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla porukalla alkaisi hämäryys hälvetä.

   Poista
 3. Kerrassaan naurettavaa, kun joku mitätön varavaltuutettu nimeää valiokuntaa. Luulet että sinulla on jotain merkitystä, mutta olet vain onneton varavaltuutettu, jolle koko kaupunki nauraa. Olet samanlainen porvarien juoksupoika kuin Forss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketä viime valtuustokaudella oli kenekin juoksupoika tai juoksufröken??????

   Poista
 4. Java kirjoittelee lehtiin ja puuttuu asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Javan lukijat huomioikaa ettei yksikään puolue ei ota häntä ehdokkaaksi. Se todistaa jokaiselle ettei Javan näkemykset ole minkään arvoisia.

  VastaaPoista
 5. Java voisi olla sotkeutumatta asioihin, jotka eivät hänelle vähääkään kuulu. Voisi kahvitella Forssin, Nikulan, Järvisen ja muiden porvarien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Javalla on ihan sama puuttumisoikeus kuin kellä tahansa kaupunkilaisella. Taas osui ja upposi tiettyyn tahoon näin virka-ajan päättymisen aikoihin. Tarkkaan kun luette niin Forsskin saatiin liitettyä tähän joukkoon. Olisiko mitään arvausta, kenellä kiehuu eniten kun rintama Forss- Valkonen kirjoittaa blogeihinsa ja mistäköhän syystä.
  Vihjeenä että jäikö laitoksen takaisin ostaminen yhtymältä toissa vuonna tekemättä Forssin äänellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koville ottaa varmaan M. Koskella tukioppilaineen. Onhan arkkitehti ollut jo K. Kosken luottopakki.

   Poista
 7. Peruste
  Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 47.2 pykälässä todetaan, että "Milloin viranhaltijan voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen rikokseen virantoimituksen ulkopuolella, hänet voidaan pidättää tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi virantoimituksesta, jos asiassa ilmenneillä seikoilla voi olla vaikutusta viranhaltijan edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö arkkitehti ole ollut pitkät ajat sairaslomilla ja kaikki toimii hyvin. Onko hänen työllä mitään merkitystä.

   Poista
 8. Javan esityksessä on ideaa. Sitä voivat vastustaa vain he, keillä on jotain salattavaa.

  VastaaPoista
 9. Javan linjoilla ehdottomasti...ja kuka tahansa kaupunkilainen saa olla aktiivinen - jos on vielä varavaltuutettukin, se on vaan etu. Ei tässä kaupungissa ns. valtuutetut välttämättä ole sen oikeutetumpia yhtään mihinkään. Jos jossain niin U:gissa on äänestäjiä hämätty.

  VastaaPoista
 10. Javan katkeraa vanhojen asioiden kaivelua. Pitäisi katsoa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin. Katsotaanpa eteenpäin. Uki vuonna 2020. Aluesairaalan osat on muutettu vanhainkodiksi.. Kaupungissa on 14200 asukasta. Yhä enenevässä määrin nurkat on jääneet hoitamatta. Siinä teille soteukia jne tms.

   Poista
  2. Vuonna 2020 kaupungissa ei ole yhtään vanhainkotipaikkaa. Seuraa vähän asioita äläkä aina valita

   Poista
 11. Töppäyset halutaan unohtaa.

  VastaaPoista
 12. Terveiset Yrjönkadulta. Olet kommenttien mukaan kirjoittanut uusikaupunkilaiseen lehteen, en löytänyt kirjoitusta netistä. Saisiko linkin.

  VastaaPoista
 13. Mitä salaillaan, mikä pitää paljastua, perusteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sen tietäisi, niin ei mitään salattaisi.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!