torstai 20. lokakuuta 2016

Yksi lautakunta olisi tuonut 20 milj.€ säästön kaupungille!

Uusikaupunki harjoitti menneellä valtuustokaudella ja ennen sitäkin vahvaa elinkeinopolitiikka - SIIS VAHVASTI ALAVIREISTÄ. Viime valtuustokauden alussa Persujen valtuustoryhmä perehtyi kaupungin elinkeinopolitiikan lähihistorian tuloksiin. Katastrofaaliset elinkeinofaktat osoittivat, että niin kaupunkimme valtuutettujen enemmistöltä kuin toimialasta vastaavilta virkahenkilöiltä puuttui alkeellisinkin tieto vastuullisesta elinkeinopolitiikasta. Tästä johtuen Persujen ryhmä puuttui useasti valtuustossa elinkeino-osaamattomuuteen. Yksi näistä elinkeinopolitiikan oikaisu yrityksistä sisältyi aloitteeseen, jossa esitettiin perustettavaksi elinkeinolautakuntaa.

Elinkeinolautakunnan tavoitteena oli täyttää valtuuston ja virkahenkilöstön suunnattoman armoton elinkeinopolitiikkaan kohdistuva tietovaje. Persujen ryhmä kaavaili lautakunnan jäseniksi eri toimintasektoreilla onnistuneita uusikaupunkilaisia yrittäjiä ja heidän tietojensa kanavoimista kaupunkimme päättäjille sekä virkahenkilöstölle ja siten auttamaan niin uusia ja kuin Uuteenkaupunkiin muuttavia yrittäjiä. Aloitteen tekijöitä pilkattiin säälimättömästi ja itse aloite upotettiin hekotuksen säestyksellä mappi ööhön. Jos tuolloin olisi tartuttu aloitteen esittämään lautakuntavaihtoehtoon ja kautta kuplineeseen tietoon, olisi tähän valtuustokauteen lähdetty noin 20 milj. euroa paremmasta taloustilanteesta ja kaiken kukkuraksi uusikaupunkilaiset maksaisivat tänään vähemmän veroja, taksat olisivat nykyistä alhaisemmat ja vieläpä kaupungin palvelutkin toimisivat nykyistä laadukkaammin.

Oikeita jäseniä sisältävä asiantuntijalautakunta tuo lisää tärkeää ja välttämätöntä tietoa valtuutetuille. 43 valtuutettua ja vielä vähemmän 37 tai 27 valtuutettua eivät voi mitenkään tuntea sitä laajaa asiaskaalaa, jonka tiimoilta valtuustokauden kokouksissa tehdään päätöksiä. Selkeä fakta piilee siinä, että mitä enemmän miettiviä päitä sitä enemmän tietoa ja aivokapasiteettia. Muutamalla valiokunnalla, joissa istuvat valtuutetut varamiehineen ei koskaan saavuteta sitä asiantuntemustasoa, jonka oikein koottu asiantuntijalautakunta pitää sisällään. Karmein esimerkki tästä löytyy nuoriso- liikunta- ja kulttuurilautakunnasta, josta on tullut härski demariteatterilautakunta.

2 kommenttia:

  1. Eikös politiikka ole aina ollut pelkkää teatteria ja tulee olemaan vai mitä Java????

    VastaaPoista
  2. Kiitos vilkkaasta visiteerauksesta ja kommentista! Eiköhän kaupunkimme ollut enemmänkin sirkus, jossa pellet olivat tehneet vallankumouksen - onneksi nyt suunta on rutkasti parempi.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!