tiistai 4. lokakuuta 2016

Pahimmat rasistit: $PR ja ARKKIPII$PA?

Jokainen meistä on kertonut, nauranut tai ainakin hymähtänyt juutalais- tai ruotsalaisvitseille, joita on kertoiltu vuosisadat. Vitsit, jotka perustuivat selkeisiin ennakkoluuloihin, eivät turmelleet vuosisatojen saatossa suomalaisten inhimillisyyttä saati aiheuttaneet maassamme ruotsalais- tai juutalaisvainoja. Eivätkä Pekka ja Pätkä elokuvatkaan turmelleet viisi-, kuusi-, seitsemän- ja kahdeksankymmenluvuilla  lapsista nuoriksi varttuneita suomalaisia. Päin vastoin juuri tuolloin köyhä Suomi ja sen köyhät kansalaiset auttoivat vapaaehtoisesti vielä huonommassa jamassa eleleviä lajitovereitaan.

Suomalainen on aina auttanut heikompaa. Koko yhteiskuntamme perustuu siihen, että heikoimmista pidetään huolta. Kiitos geenien, kirkon ja yhteiskunnan, suomalaiseen luonteeseen on iskostettu inhimillisyys ja auttaminen. Toinen voimakas suomalaisesta perimmästä löytyvä piirre on oikeudenmukaisuuden toteutumisesta huolehtiminen. Oikeudenmukaisuuden takaamiseksi ja sitä kautta vääryyden poistamiseksi suomalainen on ollut valmis uhraamaan jopa oman henkensä. Olemme inhimillistä auttajakansaa, joten mikä muuttui ja teki meistä rasisteja?

Muistan itse kuinka koululuokan edessä jököttävän opettajapöydän päällä seisoi pieni keltainen, koulua muistuttava, säästölipas. Sinne me pienet räkänokat pistimme 20 penniä markan suuruisesta viikkorahasta. Me autoimme kolikoillamme ambomaalaisia saamaan koulun. Jokainen päätti itse ostiko kolikoilla karkkia, säästikö rahat vai pistikö rahat ambomaalaisille. Ambomaalle sijoittaminen sai aikaan hyvän mielen, joka kesti paljon kauemmin kuin karamellin maku suussa. Auttaminen oli vilpitöntä ja pyyteetöntä. Lähes jokainen auttoi ja teki sen oman harkintansa jälkeen omana päätöksenään.

Kuinka olemme voineet päätyä Suomessa tämän päivän tilanteeseen, jossa muualta tulleet ihmiset ryöstävät, raiskaavat ja tappavat suomalaiset? Samalla nämä muualta tulleet ihmiset voivat itse pahoin, tekevät itsemurhia ja saavat sakinhivutusta kantaväestöltä. Sopii kysyä: ONKO TÄMÄ TODELLAKIN AUTTAMISTA? -Kyse ei ole auttamisesta, vaan valheellisesta auttamisen mielikuvasta. Määrätyt tyypit haluavat näyttää auttajilta maksoi mitä maksoi ja tästä saavat kovimman hinnan maksaa niin maahanmuuttajat kuin tavallinen kantaväestö. Mitä heikompi olet sitä kovemman hinnan maksat auttamismielikuvan toteutumisesta - EIKÖ TÄMÄ OLE TÄYSIN PÄIVASTAISTA KUIN SUOMALAISTEN SATOJA VUOSIA JATKUNUT INHIMILLINEN AUTTAMISEN PERINNE?

Vuosi sitten SPR alkoi kiireellä kyhätä maahamme pakolaiskeskuksia ja arkkipiispa sanoi kirkon luovuttavan kryptansa pakolaisten majapaikaksi. SPR tai arkkipiispa eivät välittäneet vähääkään pakolaisista, molemmat vain halusivat näyttää isoissa otsikoissa auttajilta. Jos joku vaati pakolaistenvastaanottoon suunnitelmallisuutta ja inhimillisyyttä tms.  hänet tuomittiin välittömästi sydämettömäksi ja epäinhimilliseksi rasistiksi. Eikö jo tuolloin ollut täysin selvää, ettei ihmisiä voi asuttaa vuosiksi vanhoihin kellareihin, kasarmeihin ja konkurssiin menneisiin hotelleihin, eihän rotukoiraakaan olisi myyty oloihin, joihin pakolaisia sijoitettiin. Oliko siis ihme, että tuhannet köyhät, kuolemaa pakoon lähteneet pakolaiset saivat Suomesta tarpeekseen ja palasivat takaisin parempiin oloihin vaanivan kuoleman luokse.

Ikävä totuus on,  ettei toteutunut näennäisauttaminen ollut lähelläkään todellista auttamista. Päin vastoin auttamisen seurauksena syntyi satojen, kenties tuhansien rikosten aalto, ihmisiä kuoli ja pahoinpideltiin sekä satojen ihmisten loppuelämä meni pilalle. Ilman toteutettua pakolaistenvastaanottoa tätä ei olisi tapahtunut. Vähintä mitä voisimme nyt tehdä on ongelman aiheuttajien vastuuseen laittaminen. He lupasivat hoitaa tehtävän, jota eivät pystyneet hoitamaan. He kylvivät lupaamansa auttamisen sijaan kuolemaa ja kärsimystä! Pistetäänhän ojaan ajanut autoilijakin vastuuseen seurauksista, vaikka yritti pysyä tiellä, miksei myös isommilta tahoja vaadita vastuunkantoa - VAI EIKÖ SUOMESSA LAKI OLE KAIKILLE SAMA?

Äärimmäisen härskiksi näennäisauttamisen tekee se, että SPR toimii rahan kiilto silmissä, arkkipiispa elää omaa ökyelämäänsä ja päättäjät pitävät arkielämässään selvää hajurakoa maahanmuuttajiin eli käytännössä nämä mamut pistettiin sinne, missä heihin suhtauduttiin alun alkaen varauksellisimmin   ja lopulta jopa mamujen ongelmat ja kulut lankeavat tavallisilla kansalaisilla. Kaiken tämän mahdollisti auttamishaluisten järjen sokeuttanut auttamiskiima ja heitä sokeasti tukenut valtamedia.

Murheellisesti kaikki tämä konkretisoitui Uudenkaupungin valtuustossa, jossa vaadittiin avoimesti valmisteltua niin paikallisten kuin maahanmuuttajien kannalta toimivaa sekä valtuuston hyväksymää kotoutusohjelmaa - tämä esitys hylättiin äänin 42-1. Uudessakaupungissa ei edes yritetty suunnitella vastaanotto-ohjelmaa, joka olisi sopinut kantaväestölle maahanmuuttajille, silti muutaman kuukauden kuluttua valtuustoon tuotiin esitys pakolaistenvastaanotosta. Vaikka kaupungilla ei ole edes minkäänlaista halua valmistautua pakolaisten vastaanottoon, vastaanotto siunattiin äänin 38-5.  Päättäjien inhimillisyyttä kuvannee parhaiten paikallisen demarin perustelu pakolaisten vastaanotolle: NIISTÄ SAADAAN RAHAA!!!

Suomi on istunut EU:n ja NATO:n pöydissä jo jonkin aikaa ja siellä edustajamme olisivat voineet esittää jotain sellaista, jolla olisi estetty koko pakolaisaallon syntyminen. Olisimme voineet vaatia EU:n harjoittaman ryöstökalastuksen lopettamista Afrikan rannikolla tai esittää vaihtoehtoja Afganistanin, Irakin, Libyan ja Syyrian kivikauteen moukaroimisille. Edes arkkipiispa olisi voinut ottaa mainitut asiat esiin eikä se vieläkään olisi myöhäistä!

21 kommenttia:

 1. Pahinta on, että pakolaiset käytännössä haetaan Afrikan rannikolta. Tulijoita riittää, viimeisen arvion mukaan 20 miljoonaa... lisäksi tietysti Irakin, Afganistanin ja Syyrian pakolaiset. MUTTA, eihän me suomalaiset rasisteja olla. Taisit niin kirjoittaa tuon kolumnisi alkupäässä. p.s U:gin kannattaisi ottaa yksinäisiä irakilaismiehiä, jotka ovat jättäneet perheensä kotimaahan.(eräskin sanoi artikkelisa, että hänen vaimonsa oli raskaana). Näin U:ki voisi moninkertaista asukaslukunsa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Onkohan ne liian herkkiä, kun paikallispolitiikan laineet lyövät rajuimmin vaalien alla.

  VastaaPoista
 3. Uudessakaupungissa on v 2015 hyväksytty kotouttamisohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kannattaa lukea tuo kotoutusohjelma ja pohtia kuinka se sopii käytännön tilanteisiin.

   Poista
  2. Uudenkaupungin tai Vakka-Suomen kotoutusohjelma on tyypillinen kotoutusohjelma kotoutusohjelman vuoksi. Siinä ei valmistauduta mihinkään. Ohjelmassa kerrotaan kaikenlaista itsestäänselvää.

   Poista
 4. Vastaava määrä aasialaisia kotoutuisi itsestään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He ovat työteliästä väkeä. Eivät loisi vaan elättävät itsensä vaikka marjoja poimimalla.

   Poista
 5. Yksi kaveri toi aasialaisen vaimon tullessaan. Ei ole katunut hetkeäkään vaikka menetti puolet kaikesta entiselle akalle.

  VastaaPoista
 6. Miksi euroopan pitäisi maksaa kulut Amerikan aiheuttamasta kriisistä.
  Vihreitten olisi syytä myös pohtia tätä näkökulmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenkkien lisäksi britit oli tuhoamassa Irakia ja nyt siellä on suomalaisiakin. Libyaa ja Syyriaa hävittää eurooppalaiset siinä missä amerikkalaiset ja venäläiset.

   Poista
  2. Amerikka sinne meni toisenkerran tekaistuilla argumenteilla, tuskin britit sinne olisivat menneet ilman amerikan menoa.

   Poista
 7. Olin vähällä tuoda itsekin akan Aasiasta. Hieman kaduttaa etten tuonut. Olisi jo tähän päivään mennessä kotoutunut tapoihini ja luonteseeni. Naisihmiset ovat siellä erityisen mukautuvaisia. Eivät muutu pahoiksi akoiksi edes Suomessa ollesaan. Kahdella kaverillani on naiset sieltä päin, toisella Thaimaasta, toisella Vietnamista. Lahdesta oleva kaverini sai hiljattain taas perheenlisäystäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisääntyikö perhe uudella vaimolla?

   Poista
 8. Jumalaut Valkone!
  Olit sitten kirjoittanut plariin mielipidekirjoituksen 10 vuoden tauon jälkeen. Unohditko tarkoituksella Tontonmäen, mistä jäi meille vain velka!

  VastaaPoista
 9. Sanomisia Tontonmäestä minäkin jäin kaipaamaan.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän se ole niin, että USA vie ja muut tulee perässä, nyt Suomikin, joka aiemmin pyristeli toiseen suuntaan. Puolueettomuus on sitä, että jotkut voivat valita kovaäänisesti puolen ja siinä meni puolueettomuus.

  Uudenkaupungin Sanomat on nyt vapaakanava kaikille, sen halusin kirjoituksella osoittaa. En viitsinyt mainita Tontonmäkeä, ensinnäkään se ei ole suuruudestaan huolimatta läheskään elinkeinopolitiikan nimissä tehty suurin huuhaatempaus ja toiseksi keskustelu jämähtää kovin usein yhteen asiaan ja isompi kuvio jää paitsioon. Muutama täky kirjoituksessa on ja uskon vastapuolen tarttuvan niihin, joten eiköhän tästä tule ajansaatossa lystiä.

  VastaaPoista
 11. Java,
  ketä/kuka on se vastapuoli? Sitä niin kun vaan utelen.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinajattelijat on vastapuoli.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä, kommentista ja kysymästä! Vahaan nojaavat, keskustelu- sekä yhteistyökyvyttömät, virheistä oppimattomat ja kehitystä ymmärtämättömät, edustavat vastapuolta eli niitä piisaa!

   Poista
  3. Java, tarkoitatko niitä selkäänampujia jotka nyt käyvät Harton kimppuun hänen blogissaan nostaen jalustalle korkean virkamiehen joka on syytteessä törkeästä kavalluksesta?

   Poista
  4. Java on ottanut aiemmin kantaa arkkitehdin jatkon puolesta.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!