maanantai 10. lokakuuta 2016

HAVERISEN KANSSA JÄTTÄMÄNI VALTUUSTOALOITE HÄMÄRYYKSIEN SELVITTÄMISESTÄ

Valtuusto hyväksyi tulevan valtuuston jäsenmääräksi 43 luottamushenkilöä. Tämä tapahtui Kokoomuksen ja Keskustan äänin -Seppo Nikula ja +Veijo Nummi.  Timo A. Järvinen halusi, hyvin perustellen, siirtää valtuutettujen määrästä päättämistä tuonnemmaksi samalla päätettävän  muun hallintomallin yhteyteen. Hän jäi esityksensä kera hopealle.  Kammottavaa SOTE:n etenemistä esitteli Sari Rantanen ja Anne Takala  avasi sen talousvaikutuksia etenkin kiinteistöjen osalta.


VALTUUSTOALOITE 10.10.2016:Selvitysvaliokunnan perustaminen


Viime ajat on kaupungissamme käyty vilkasta keskustelua virkahenkilön mahdollisesta taloudellisen edun tavoittelusta sekä päättäjien halusta salailla tapahtunutta. Kuppiloissa käydyt keskustelut perustuvat , tiedon puutteen vuoksi huhuihin sekä luuloihin. Huhujen ja luulojen kasvaessa valtaviin mittoihin, niiden seurauksista kärsivät yleensä eniten syntipukiksi ajautuneet viattomat lähimmäisemme.

Kaupunkilaisten laaja paisunut kiinnostus ja spekuloinnin halu Uudenkaupungin kaupungin valmistelua ja päätöksentekoa kohtaan on täysin ymmärrettävää: Huomattavasta omaisuuden myynnistä huolimatta viime valtuustokausi päättyi lähes kymmenenmiljoonan euron miinustulokseen. Kun kaiken mainitun lisäksi kaupunkilaistemme veroja ja taksoja korotettiin, palveluita alas ajettiin sekä kaupunkimme kehittämistä laiminlyötiin, ovat kaupunkilaiset ansainneet selkeitä vastauksia oudosta valmistelustamme ja päätöksenteostamme ja niiden seurauksena tapahtuneesta verovarojen käytöstä.

Haluan muistuttaa, että Uudenkaupungin kotisivuilla lukijaa tervehtii teksti:Kaupungin hallinto toimii avoimmuuden hengessä.” Jos todella haluamme olla kaupunkilaisten luottamuksen arvoisia luottamushenkilöitä, tarjoamme kaupunkilaisille salailun ja selitysten sijaan huhuja selventävää faktatietoa esim. elinkeinopuolen mahdollisista hämäryyksistä, ulkomailla pidetyistä virkahenkilöiden kokouksista ja virkahenkilöiden kaupungin piikkiin tekemistä risteilystä, luottamushenkilöiden ulkomaanmatkoista jne. jne.


Esitänkin, tapahtuneisiin ihmeellisyyksiin viitaten, jäävin valionkunnan perustamista niin, että tämä valiokunta kootaan kaikista valtuustoryhmistä siten, että valiokunta aktiivisesti pyrkii selvittämään mihin kaupunkilaisten rahaa on käytetty ja minne rahat lopulta menivät.

J. Valkonen - Pertti Haverinen
Uudessakaupungissa A.D 10.10.2016

47 kommenttia:

 1. Hyvä että puutuitte asiaan.

  VastaaPoista
 2. Tuon aloitteen jälkeen sinun on turha pyrkiä minkään puolueen ehdokkaaksi.

  VastaaPoista
 3. Voihan java mennä kommunistien ehdokkaaksi. Koko kauden tehnyt yhteistyötä haverisen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Java on pappeja haukkuva ateisti. Sopii hyvin kommunisteihin.

  VastaaPoista
 5. Pysyisit pois valtuustosta. Jäisi älyttömät valtuustoaloitteesi tekemättä. Muut katsovat eteenpäin ja Java haluaa penkoa menneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haverin Pertti haluaa myös, eikö ole hyvä selvittää, jos on puhtaat jauhot pusissa niin siinähän penkovat.
   Rehellisillä ihmisillä ei ole mitään pelättävää. Eikös se näin ole hyvät lukijat.
   Kun kynsin hampain jotkut tahot haluavat estää sen, epäilykset sen kuin kasvavat. Näihän se ihmisen ajatusmailma toimii.

   Poista
  2. ei javan valheisiin kannata uhrata aikaa ja rahaa. vai oikein valiokunta, anna mun nauraa. ei toteudu ikinä.

   Poista
  3. Ei tässä ole kysymys Javan ja Pertin valheista vaan asioitten selvittämisestä.

   Poista
 6. huhuja selventävää faktatietoa esim. elinkeinopuolen mahdollisista hämäryyksistä, ulkomailla pidetyistä virkahenkilöiden kokouksista ja virkahenkilöiden kaupungin piikkiin tekemistä risteilystä, luottamushenkilöiden ulkomaanmatkoista jne. jne.

  Mitä näistä jutuista ei tiedetä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni kerro kuinka Tontonmäki päätettiin ja mihin meni rahat- Kerro mihin meni etanolitehtaan rahat. Kerro paljon Hinku-hankkeeseen on mennyt. Kun kerran kaiken tiedät, kerro mitä uusikaupunkilainen niistä hyötyi.

   Poista
 7. Rahan leväperäinen käyttö ei ole rikos ja siitä ei saa mitään sanktioita.

  VastaaPoista
 8. Hyvä aloite sinulta ja Pertiltä. Jos joku vastustaa sen käsittelyä, osoittaa olevansa syyllinen. Hyvä veto lähellä vaaleja, kansa muistaa selvityksen vastustajat.

  VastaaPoista
 9. Ei tieto vahingoita syytöntä. Ihmetyttää miksi Forss pitää valtuustoaloitetta törkeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harto pelkää omaa nahkaansa. Aina on veljeillyt porvarien kanssa, siinä syy aloitteen vastustamiseen.

   Poista
  2. Missä olen kertonut pitäväni aloitetta törkeänä?

   Poista
  3. Viimeinen sana alustuksessasi törkeätä liittyy Javan aloitteeseen sisältöön.

   Poista
  4. Kyllä, tekoihin joita Javan aloitteessa kerrottiin.

   Poista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jätetään jo joutava pappi rauhaan. Minulla ei ole mitään pappeja vastaan toiset tekevät autoja ja toiset saarnaavat leipänsä eteen. Hartolle asioiden selvittäminen pohjamutia myöden on hyvä asia. Hädissään vapisevat ja alleen laskevat löytyvät vähemmän vasemmalta.

  VastaaPoista
 11. Mitä sinä Forssia puolustat, se väitti sinun levittäneen valtuustossa törkeyksiä.

  VastaaPoista
 12. Et kyllä ymmärrä lukemaasi. Minä en ainakaan mistään sellaista kommenttia löydä jossa olisin väittänyt Javan levittäneen törkeyksiä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ensinnäkin on aivan turha yrittää kylvää riitaa minun ja Harton välille. Sen verran hyvin tunnetaan, että osataan olla eri mieltä sortumatta sättimisiin tai paskapuheisiin. Toiseksi pidin tarkoituksella kerrankin pääni kiinni valtuustossa aloitteen lukua ja nimenhuutoa lukuun ottamatta. Kolmanneksi se on ihmeellistä, jos menen tai en mene valtuustoon, aina sama narina. Neljänneksi, jotta kaikkia oikein harmittaisi, Harto otti esille kaupungin kiinteistöjen kohtalon SOTE-sudessa ja saimme kuulla vastauksena Anne Takalalta kammottavan tulevaisuudenkuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteistöjen kohtalosta. Mitä lukuja / omistussuhteista mahdollisesti Anne T. kertoi "sote-kiinteistöistä" siis?

   Mitä tulee Javan verbalisointiin eilisessä kokouksessa, niin hän noudatti ryhmän sääntöjä. Tervehti etenkin mediaa ja oli muutenkin tasapuolinen.
   JAa

   Poista
  2. Java ei ollut tasapuolinen, vittuili ennen kokousta vain ylärivin pienryhmien valtuutetuille ja Sari Rantaselle.

   Poista
 14. Turhaan teit aloitteesi. Harto ampui sen jo alas eikä se etene mihinkään. Olisit hiljaa ja pysyisit kotonasi. Sinua ei kaipaa kukaan valtuustossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain on oireellinen päähänpinttymä. Antaa ohjeita Javalle. Tee jotain tai älä tee. Lisäksi ohjeistaja puhuu kaikkien suulla. Kaikki tietää. Niinköhän? Samalla paljastuu ettei hän haluaisi asioita tutkittavan. Eipä jää paljoa arvailun varaan tälläkään kertaa ohjeistajan persoona.

   Poista
 15. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Sari Rantasen kanssa heitimme hyvässä hengessä huulta jääkiekosta, hän sattuu jostain kumman tasoittamaan fiksuuttaan Lukon kannattamisella. Rantanen hoitaa hommansa tyylikkäästi ja mukava ja ulospäin suuntautunut ihminen muutenkin. Hänestä minulla ei ole pahaa sanottavaa.

  Vinoilin kristillisdemokraattien tyypille hänen istuvan kavereineen(minusta katsottuna) vasemmalla siksi, että he ovat ylärivin demareita. Letkautukseni todenperäisyyden voi tarkastaa pöytäkirjoista äänestysten kohdalta.

  Anne Takala Kertoi maakunnan tms. sitoutuvan vuokramaan kaupungin sote-tilat kolmeksi vuodeksi plus optio vuosi. Vuokran sanelee vuokraaja, siinä koko homman karmeus.

  Aloitteestani tiedettiin ennakkoon niin oikealla kuin vasemmalla, siispä se etenee ja selvitysvaliokunta perustetaan.

  VastaaPoista
 16. Katteettomia uhkauksia Javalta. Demarien ryhmässä kukaan ei maininnut aloitetta.

  VastaaPoista
 17. Kuntalaisena tämä tuntuu ihmeelliseltä keskustelulta. Eikö kuntalain perusedellytyksiä ole avoimmuus? Enkö minä voi kysyä, miksi, kuka ja kuinka monta kertaa on käyty "jossain ulkomailla", Tai millä perusteilla tämä Tontonmäki rakennettiin? Jne..Pois lukien yhtiöiden salaisuudet.

  VastaaPoista
 18. Eikö ne ole jo lukemattomat kerrat kerrottu?

  VastaaPoista
 19. Vassarit, Kokoomus, Keskusta ja Persut sopivat eilen jakavansa vaalien jälkeen luottamuspaikat ja puheenjohtajuudet.

  VastaaPoista
 20. Ei pidä paikkaansa. Eilen oli kokous jonka kh oli päättänyt valmistelemaan kaupungin uutta luttamusmies organisaatiota ja päätti kutsua sinne valtuustoryhmien pj:t. Tosin siellä oli pari muutakin. Paikalle eivät tulleet KD, SKP ja Muutos 2014. Mistään paikkojen jaosta ei puhuttu halaistua sanaakaan puhumattakaan nimistä.

  VastaaPoista
 21. Kutsumattomana oli varmaan paikalla Nikula, joka on ottanut tavakseen laittaa nokkansa joka paikkaan. Mörnessä ollaan jo epätoivon partaalla hänen pelmahtaessaan milloim mihinkin huoneeseen jakelemaan määräyksiä. Huippuna hänen soittonsa syyttäjälle painostaakseen syytettä kaupungin nimissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oo sellainen väite jota ei usko edes hevosmiesten tietotoimisto, on rikos syyttäjän paimnostaminen.

   Poista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pahoittelen ettei meidän ryhmän edustajaa ollut paikalla. Minä en ainakaan saanut kutsua po. tapahtumaan. Eikös se ole hyvä, että hallituksen puheenjohtaja on kiinnostunut asioista ja ottaa niistä ja muiden kannoista asioihin selvää. Joskus aiemmin meillä oli hallituksen puheenjohtaja, joka kävi nukkumalla kuittaamassa kokouspalkkioita - niinkö pitäisi asioiden olla ja siihenkö meidän pitäisi palailla?

  VastaaPoista
 23. Ei ole oikein käydä paikalla kutsumatta valvomassa muitten asioita.Eikä hän ole kuuntemassa muita vaan suuna ja päänä. Minkä ryhmän pj. olet ethän ole edes valtuutettu. Sinunkin näköjään pitäisi päästä paikkoihin joihin sinua ei ole tarkpoitettu.

  VastaaPoista
 24. Koohoon puheenjohtajalla on oikeus osallistua kaikkien luottamuselimien kokouksiin ellen väärin muista.

  VastaaPoista
 25. Kiitos käynneistä ja nasevasta kommentista! Anonyymi12. lokakuuta 2016 klo 19.07: enpä ole kenenkään kuullut nimellään vahvistavan tekstejäsi, mutta toivottavasti joku sen tekee, jos tekstisi pitävät kutinsa. Minä änkeän, jos vain pääsen, joka paikkaan, jossa jaetaan tietoa.

  Minusta kaikille, ketkä mahdollisesti päättävät kuuluu antaa tietoa ja on parempi jakaa tietoa liian useille kuin harvoille - TÄTÄ SANOTAAN AVOIMUUDEKSI! Ikävää, että porvarit aikoinaan päättivät jättää meidät kaiken tiedonjaon ulkopuolelle. Ilman tietoa on paha tehdä päätöksiä, joten silloin tuoli jää joskus tyhjäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suljettuja tilaisuuksia on myös. Yritäs mennä vaikka kh:n kokouksiin.

   Poista
 26. Ei ole, vain lautakuntien kokouksiin. Erikseen päätettyyn tlaisuuteen osallistutaan vain kutsusta kuten lautakuntien kokouksiin. Ylimääräisiä sanotaan kuokkavieraiksi ja pj:n pitäisi ohjata ulos vaikka poliisien avustuksella.

  VastaaPoista
 27. Käydyn keskustelun aikana Lea Myllymäki ehdotti Seppo Nikulan
  kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi
  siten, että kaupunginjohtaja kutsuu valtuustoryhmien puheenjohtajat
  koolle.
  Päätös:
  Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä Lea Myllymäen
  ehdotuksen.

  VastaaPoista
 28. Ölinä hiljenee, kun Java pyytää faktoja tai väitettyjen faktojen esittäjän nimeä. Demarit on alhaista porukkaan. Kuuluvat saamaan sarjaan Pro porukan kanssa, ei yhtään nimellä kommentoijaa löydy. Hävettäviä surkimuksia. Ja vielä hölmöjä. Hölmöt eivät tajua, että nimettömien syyttely päättyi nytkin Nikulan voitoksi.

  VastaaPoista
 29. Tuntuu kovin tutulta, kun tuntikantapyyntöjä ja kiusausilmoituksia tehtaillut pariskunta vaatii jälleen poliisia kokouksiin. Jos teillä on vain paha mielessänne, niin muuttakaa molemmat pois täältä.

  VastaaPoista
 30. Mihen kokoukseen on taas pyydetty poliisia???Onko tämä taas joku uutisankka??

  VastaaPoista
 31. Taas tämä sama paniikissa itkeminen alkaa. Jos en saa tahtoani läpi, kutsutaan poliisi. On vain ajan kysymys, koska tipahtaa ensimmäinen tutkintapyyntö. Aikuiset ihmiset kiukuttelevat kuin pikkulapset.

  VastaaPoista
 32. Politiikka aikuisten lapsellista leikkiä, keskittyisitte asioihin

  VastaaPoista
 33. http://ls24.fi/uutiset/rake-tahtiselta-uusi-rikosrmaani

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!