keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tutkintapyyntö Kalannin kouluoloista?

Kalannin koulun ongelmia yritetään puhaltaa taivaan tuuliin eli tuuletusta lisätään. Tämän vastauksen saivat, lapsiensa terveydestä huolestuneet, oppilaiden vanhemmat. Virkahenkilöstö vakuuttaa ettei koulussa  ole hometta, kaikki on jopa tutkittu. Selittelystä huolimatta jostain kumman syystä po. koulun oppilailla on terveysongelmia. Näitä ikävyyksiä puitiin alkuviikosta Kalannissa, jossa vanhemmat pääsivät esittämään kysymyksiä koulun henkilöstölle.

Paikalta puuttui niin opetustoimen ylin virkahilkka ja teknisen toimen ylin virkaurpo. Niinpä koko keskustelu muodostui varsin yksipuoliseksi: Vanhemmat esittivät kysymyksiä. joihin he eivät saaneet tyydyttäviä vastauksia. Paikalla vastailleet kaupungin edustajat lupasivat lisätä ongelma koulun tuuletusta, mutta vakuuttivat samalla ettei koulussa piile hometta. Vanhempia ärsyttää jo jonkin aikaa jatkunut ikävä tilanne, sillä heidän mielestään kaupungin taholta puututaan seurauksiin eikä perimmäisiin syihin.

Kalannin koulussa jatkunut ongelma ei putkahtanut esiin eilen tai viime viikolla, vaan murhe on muhinut niin kauan, että vanhempien mitta alkaa täyttyä. Lienee selvää, että normaalit aikuiset kantavat huolta lastensa terveydestä. Pikku hiljaa vanhemmat kypsyvät virkakoneiston ongelman pallotteluun, epämääräisiin vastauksiin ja ongelman korjaamisen sijaan oireiden hoitoon. Siksipä oppilaiden vanhemmat pohtivat tutkintapyynnön tekemistä kouluolojen ongelmien vuoksi!

18 kommenttia:

 1. Tarkoitatko Kalannin keskustan ala-astetta, vai sitä 20 vuotta käytöstä poistettua ja jokunen vuosi sitten uudelleen avattua osaa vai kenties näitä molempia? Vakavista asioista taas puhutaan.

  VastaaPoista
 2. Mikset Java ota yhteyttä suoraan Parviaiseen.

  VastaaPoista
 3. Tämä on taas Javan levittämää paskaa, ei kannata uskoa.

  VastaaPoista
 4. Aihan ne on paskaa kun aletaan tulla iholle. Liian usein olette valheiksi väittäneet ja väärässä olette olleet. Java taas ammutaan vaikka on vain viestin tuoja kuten niin monesti aiemmin. Keskustan poliitikot on taas hiljaa!!!
  Vanhemmat ovat oikealla asialla taas kerran. Liikehdintä jatkuu eikä jää tähän tupailtaan.

  VastaaPoista
 5. Vehmaalla koulu tutkittiin heti, todettiin kelvottomaksi ja purettiin. Nyt siellä rakennetaan uutta koulua. Ugissa hometta epäillään olevan kirjastossa ja useissa kouluissa. mutta mitään ei tapahdu. Ymmärtävätkö päättäjät, että kyseessä on satojen lapsien ja aikuisten terveys? Vastuutonta toimintaa,intoillaan veroprosentin alentamisella, mutta terveysongelmiin ei puututa. Läpinäkyvää vaalipeliä porvareilta.

  VastaaPoista
 6. Aiotut remonttimiljooonat voiskin suunnata näihin kouluihin, eikä Viikaisiin ja Pohariin ,jotka on osoittautunut puhtaiksi.

  VastaaPoista
 7. Samaa paskaa. Hometta on vain Javan päässä

  VastaaPoista
 8. Kiitos känneistä ja kommenteista! En ihan heti viitsi ottaa yhteyttä ihan keneen tahansa, jos aikaisemmat kokemukset karmaisevat. Ikävä, ettei meillä suhtauduta vakavasti lasten ja kaupungin työntekijöiden terveyteen, mutta johonkin sairaalajeesusteluun riittää aktiviteettia, vaikka se peli tuli hävittyä jo aikaa sitten - tämä jos mikä on halpaa vaalipopulismia!

  Uskon tämän johtuvan asenteesta ja osaamattomuudesta. Reppanavetoiset hallintokunnat kuluttavat kaupungin varoja ja pikemminkin tuottavat surua sekä murhetta kuin tuottavat mitään hyvää.

  VastaaPoista
 9. Monesta pikkuasiasta tehdään juttua kuin mailmanloppu olis tulos.Ihmetyttää suuresti kuinka isot ihmiset edes viitsii lähteä tuolaiseen pelleilyyn mukaan.

  VastaaPoista
 10. Joo ja Java se vaan kirjoittaa tärkeistä asioista. Sairisissa puhjenneesta traktorin renkaastakin taisi juttuja olla puoli vuotta.

  VastaaPoista
 11. Lapsien terveys ei paina mitään. Käsittämättömiä kommentteja. Uudestakaupungista puuttuu yhteisöllisyys.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pienet ihmiset eli lapset ja heidän terveytensä ovat joillekin pikkuasioita, mutta kuolleella sairaalalla jeesustelu on on tärkeää. Totuus on se, että sairaalan kohtalo ratkaistiin jo menneinä vuosina. He ketkä eivät välitä vähääkään kuin kaupungin omaisuutta, kuten metsiä hoidetaan, eivät näytä välittävän muustakaan, vähiten lapsista - TÄMÄ ON KAMMOTTAVAA!

  VastaaPoista
 13. Jaksamista Java. Sinua ja sitkeyttäsi tarvitaan. Toivottavasti lähdet ehdokkaaksi.

  VastaaPoista
 14. java saa tukehtua tukehtua levittämäänsä paskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman Javaa ei tiedettäisi tästäkään. Kaikki ruikuttavat sairaalan perään, vaikka tietävät sen olevan hyödytöntä.

   Poista
 15. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Aina näistä joku muukin tarinoisi ja minun aikani alkaa olla pian ohi!

  VastaaPoista
 16. Home juttu ei todellkaan ole pikkujuttu tarkoitin yleisellä tasolla monesti asia vain näin on.

  VastaaPoista
 17. Kyllä €kuja löytyy tässäkylässä noihin hinkuhankaisiin ja töttöröö juttuihin mutta ei kiinteistöomaisuuden kunnossa pitoon.Kyllä meillä virkahenkilöt,hallitus ja valtuusto on täysin aikaansaamatonta porukkaa Kun lukee yhdenkin valtuutetun jokaviikoisia lehtikirjoituksia ei hänelläkään legopalikat sovi keskenän yhteen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!