lauantai 5. marraskuuta 2016

Eläinlääkäri hoitaa lapsia - ambulanssikuski harmaahapsia

Niin vaan asiat oli, että sairaala meni. Vuosien virheratkaisuista maksetaan nyt kovaa hintaa: Väestöpohjamme romahduksen vuoksi meillä ei ole poliittista voimaa eikä muualla asioista päätöksiä tekeville politiikoille palvelumme ole ykkös- tai edes viitosasia. Politiikka on raadollista peliä, jos jostain ei tule riittävästi ääniä eduskuntavaaleissa, ei sinne vaalien jälkeen hakata rahaa. Meitä on yksinkertaisesti liian vähän ja siksi sairaalamme lähtee ja päivystyksen sijaan meitä odottaa sairas- ja onnettomuustapauksissa ambulanssikuski.

Sairaalan poistuminen pitäisi tunnustaa ikävänä realiteettina, jolle emme voi juuri nyt yhtään mitään. Kaikkein suurin virhe ja silkkaa ajanhukkaa on jeesustelu sekä siltojen polttaminen maakunnan muihin päättäjiin. Viimeinkin meidän tulisi koota poliittiset voimat yhteen ja aloittaa tuloshakuinen kehityskeskustelu, jonka tavoitteena on nopea väestöpohjan kasvu ja sairaalan saaminen pikaisesti takaisin Vakka-Suomeen.  Jos joku päättäjistä ei vieläkään luota kasvumahdollisuuksiimme, on hänen syytä antaa tilaa tolkun tyypeille, jotka nostavat kaupunkimme uudelleen jaloilleen.

Hivenenkin syvällisemmin asioita  pohtiva ja hoksaavaa ymmärtää ettei kaupunkimme väestökehitystä ja vinoutunutta huoltosuhdetta oikaista kymmenelläkään vuokrakerrostalolla. Meidän on viimeinkin päästävä vääriin päätöksiin johtavasta huuhaavalmistelun siunauksesta. Karmea esimerkki virkakuntamme toimista löytyy menneeltä maanantailta. Samaan aikaan, kun valtuusto kokoontuu ja unelmoi kymmenenmiljoonan euron kouluremontista, istuvat toisaalla kymmenet vanhemmat tilaisuudessa, joka käsittelee heidän lastensa surkeita kouluoloja.

Miksi lastensa kouluoloista huolissaan oleville vanhemmille järjestettiin po. tilaisuus samaan aikaan kuin valtuustonkokous? Näinkö varmistetaan muutama asia: Ensinnäkään lehdistöä tai ikäviä päättäjiä ei tule paikalle, joten tilaisuus jää vähälle huomiolle; toiseksi valmistelijoiden ei tarvitse kohdata ikävästi, lastensa terveydestä huolestuneita, vanhempia, vaan he saavat esitellä seuraavaa kansan maksettavaksi laukeavaa miljoonien eurojen kulupommia:  
10milj. € KOULUREMONTTIA!

Mutta mitäpä tapahtui tuossa salamyhkäisessä kokouksessa, jonka virkakunta halusi piilottaa  jo sessiota suunnitellessaan? -Ensinnäkin saadun oppilaspalautteen mukaan koulun 195 oppilaasta 10 kärsii sisäilmaongelmista. Joskin tilaisuudessa kävi ilmi, että sisäilmasta kärsivien määrä on suurempi ja saattaa olla jopa huomattavasti suurempi kuin mainittu kymmenen oppilasta, sillä oppilaiden palautelappusia on kadonnut. Ongelma on jatkunut jo kolme vuotta. Kun probleemasta on valitettu opetuspuolen huipulle, on sieltä pompotettu vanhemmat eteenpäin teknisen puolen suuntaan, josta vanhemmille on todettu lakonisesti: LISÄTÄÄN TUULETUSTA! 

Samassa tilaisuudessa oppilaiden terveydestä vastamaan tullut eläinlääkäri suhtautui vanhempien kertoman mukaan, ongelmista kysyjiin epäystävällisesti ja ylimielisesti. Lisäksi tilaisuudessa kävi ilmi, erään vanhemmista tivatessa vastauksia tutkimustuloksista, ettei eläinlääkäri ollut edes riittävästä perehtynyt tutkimuksiin saati ongelmiin. On varsin hämmentävää, että samaan aikaan, kun yhdessä koulussa puhutaan ilmaongelmista, jotka haittaavat oppilaita ja opettajia, ongelmista vastaava virkahenkilöstön huippu väsää uutta kymmenenmiljoonan euron remonttia puolityhjään kouluun, jossa on kuulemma myös ilmasto ongelmia.

Jos haluamme tänne uusia asukkaita, on meidän ensin saatava ongelmat sille tolalle, ettei esim. lasten täydy hengitysvaikeuksien vuoksi opiskella käytävillä tai paeta  ruokalasta muualle aterioimaan. Jos haluamme kaupunkimme kasvuun meidän tulee saattaa vaikenemisen ja piilottamisen sijaan ensin kuntoon todelliset ongelmat. Uusikaupunki nousee vain ja ainoastaan satsaamalla lapsiin ja vapaa-aikaan. Tästä löydätte hyvät perustelut Timo A. järvisen kirjoituksesta, johon pääsee tuosta oikealta - olkaa hyvä!.  

p.s 
Olen informoinut, vanhemmiltani kuulemasta, ongelmasta niin kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Seppo Nikulalle kuin kaupunginhallituksen jäsen Harto Forssille, joten varmaankin nyt alkaa tapahtumaan!
9 kommenttia:

 1. Mikset hoida asiaa Parviaisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Josko seuraavaan eduskuntaan saataisiin 1 yhteinen ehdokas? Luonnollisesti yli puoluerajojen.

  VastaaPoista
 3. Mr. Valkonen!
  Onko taas tarkoitus herättää epätietoisuutta lisää?
  Mistä koulurakennuksesta on kysymys? Et tainnut vastata edellisessä monipolveilevassa julkitulossasi -ilmiannossasi -kuten et tässäkään nyt sinulle esitettyyn vastaavaan kysymykseen?

  Ei hätää. Kouluthan on "kunnossa". Uusin koulu on Saarnisto koulu, n. 30 vuotias vasta. Mennäänpä maan alle. Ukissa tämä (linkin aihe ml. suurinvestointia odottava jäteputsari ja jäteveden poistoputki mereen) on Iso ongelma.

  http://yle.fi/uutiset/pankki_varoittaa_asunnon_omistajia_vaanii_miljoonalasku_maan_alla/9274539

  Lukuisilla vesiosuuskunnilla ja siirtoviemäriellä kullatun kaupungin alla muhii seuraava haiseva ja kallis lataus. Sopii tutkia, mitä maksaa kilometri uutta viemäriputkea / vaihtotyö asemakaava-alueella!
  Ei tämän häävisempää. Moro taas.
  Eiku. Keskitytään verojen laskuun ja Janhuan liikuntareittien kohennukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvinpäin sitten ens kerralla niin saat viestisi paremmin perille

   Poista
  2. Ukissa on jo vesitaksat maan keskitasoa huomattavasti korkeammat. Tässä ei ole mukana laajempia putkistojen korjauksia. Vanhimmat viemäriputket asemakaava-alueilla taitavat olla 40-luvulla. Ukissa on ehkä maan eniten vesiosuuskuntia asukaslukuun peilatan.
   Ei tämän häävisempää ja taas selvinpäin.

   Poista
 4. Pasklahden valoissa ja Janhuan lenkkipolulla sopii lasten kulkea keuhkot vinkuen. Ugissa ei päätökset ja tarpeet kohtaa.

  VastaaPoista
 5. kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyseessä on Kalannin koulurakennus. Kehotan aina vanhempia ottamaan yhteyttä opettajaan, jos ei auta niin seuraavaksi osoitteeksi opastan rehtoria lopuksi opetustoimen korkeinta virkahenkilöä. Olen joskus ollut itse mukana tuossa loppuvaiheessa, mutta enää en kyseisen tyypin kanssa halua olla missään tekemisissä - tapaamisten seuraukset kammottavat vieläkin. Nyt kylläkin viestitin tyypittärelle toimintamotivointi hengessä.

  VastaaPoista
 6. Huomenta,
  siis on järkevitä sulkea homeiset koulut Kalannista ja rakentaa uusi uljas Pohitulli, johon kaikki lapset mahtuvat.
  MOT

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!