maanantai 21. marraskuuta 2016

SOINI EI TUONUT MUUTOSTA TRUM TUO

Vaalien alla Trump haukuttiin Suomessa alimpaan hornaan. Hänen jutuissaan ei kuulemma ollut totuutta eikä konkretiaa. Trumpin valinta olisi tuhonnut maailman järjestyksen. Trumpin valintaa pidettiin täysin mahdottomana. Trumpia kannattavat vain valkoihoiset kaivosmiehet : Näin ennen vaaleja Trumpia haukkuneet hokevat nyt äänekkäästi: TRUMPIN MYÖTÄ MIKÄÄN EI MUUTU! Taas he ovat auttamatta väärässä, sillä USA:ssa presidentinvaalit mahdollistavat muutokset!

VAALILUPAUKSET

Clinton lupaili itseriittoisesti yleisen tason universaaleja Urpilainen-Junger tyylisiä juttuja ja pääsääntöisesti haukkui Trumpia rasistiksi, valehtelijaksi ja kenties miksi. Trump Clintonin haukkumisen ohella lupasi tavalliselle amerikkalaiselle, kannattavuutta amerikkalaisille yrityksille,  rähjääntyneen amerikkalaisen infran(koulut, tiet jne.) uudistamista, lupauksiin kuuluivat myös mittavat veroalet , rikollisuuden poisti laittomien maahanmuuttajien poisheittäminen ja uusien maahantulon estäminen.

Jos olet työtön tai pienellä palkalla kitkutteleva amerikkalainen, kumpaa haluat presidentiltä: Ympäripyöreitä lupauksia ja epämääräistä maalailua ihanista periaatteista vai työtä ja tulevaisuudenturvaa? Kun edellisen lupaa ökyrikas, politiikassa kansasta vieraantunut,  liike-elämän juoksutyttö ja jälkimmäisen lupaa molempien valtapuolueiden johtajien tuomitsema ökyrikas, kansan puolesta ja kansan kieltä puhuva suorasanainen sekä politiikan ulkopuolelta tuleva mies, lienee selvä, että jälkimmäinen vetoaa enemmän  äänestäjiin.

Ennakolta selvä vaalitulos ei ennakolta auennut ns. "asiantuntijoille" Aaltolalle, Saarikoskelle, Teivaiselle jne.. Syy on se, että he elävät omaa epärealistista mutu-maailmaansa. Näillä valtamedian valitsemilla sopivilla "asiantuntijoilla" ei ole pienintäkään kykyä tai halua tai perehtyä arkielämän realiteetteihin plus ongelmiin. Tämä koskee  "asiantuntijoiden" suhteen niin suomalaisten kuin amerikkalaisten ongelmia. "Asiantuntija" kellokkaille riittää julkisuus, jossa he valtamedian tilaamaa "asiantuntijatietoa" levittäen turvaavat oman leveän leipänsä jatkumisen ja levenemisen. USA:n presidentinvaalit oli jo toinen kerta, kun lyhyen ajan sisään valtamedia "asiantuntijoineen" löi kirveensä kiveen. Ja tulevina kuukausina takominen jatkuu?

Ns. asiantuntijoiden ennakkoarviot  vaaleista olivat niin puolueelliset kuin vain voivat olla, Trumpista ei kukaan havainnut mitään hyvää - Objektiivinen ja tasapuolinen tiedotus vaihtui nazityyliseen härskiin manipulointiin, joka perustuu joko tietämättömyyteen tai tietoiseen valehteluun."Asiantuntijoiden" väittämien perusteella muuttui USA presidentinvaalien seurauksena täysin kelvottomaksi maaksi. Nyt toivotaan ettei valtamedian "asiantuntijoiden" kirjoitukset kantaudu USA:n uusille johtajille. Toivotaan myös, että viimeinkin valtamedia vaihtaa "asiantuntijansa", sillä USA:n presidentinvaalien jälkeen po. porukka on menettänyt kaiken uskottavuutensa ja on muodostunut selkeäksi riskisi Suomen ja USA:n välisille suhteille. Nämä samat "asiantuntijat" ovat jo loanneet Suomen ja Venäjän välejä, joten voidaan puhua tasapuolisesta asiantuntemattomuudesta.

TRUMPIN SELKEÄ VAALIOHJELMA

Clintonin puheet muistuttivat lähinnä Junger-Urpilainen mielikuvahöttöä, josta puuttui kaikki konkretia. Trump sen sijaan lupasi töitä, turvallisuutta ja tehdä Amerikasta yhdessä amerikkalaisten kanssa suuren. Nämä toimet Trump rahoittaisi ottamalla käyttöön USA:n luonnonvaroja, karkottamalla miljoonia paperittomia maassa oleskelevia sekä rakentamalla muurin ja siten estämällä laittoman maahantulon.

Merkittävin Trumpin säästöistä kohdistuu USA:n sotilasmenoihin ja siellä onkin mistä säästää, sillä Yhdysvalloilla on yli 700 sotilastukikohtaa yli 130 valtiossa. Yhdysvallat käyttää eniten maailmassa rahaa sotilasmenoihin eli vuosittain noin 620 miljardia dollaria ja mainittakoon kuriositeettina maalla olevan 13 000 sotilaslentokonetta. Jokaisen sopii pohtia, mitä tavallinen amerikkalainen hyötyy em. sotilasarsenaalista. Jos Trump lupasi 10 miljardin dollarin verohelpotukset, ei niiden hakeminen pelkästään sotilasmenoista ole vaikeaa.

Valtamedian "asiantuntijat" eivät ymmärrä NATO:n menettäneen merkitystä USA:lle. NATO perustettiin turvaamaan länsimaista yhteiskuntamallia. Kun Neuvostoliitto hajosi, NATO:n rooli muuttui, se turvasi ja takasi yhdysvaltaisten yritysten aseman sekä kasvun. Nykyään NATO on tässä mielessä tarpeeton. NATO on Yhdysvalloille nykyisellään julmettu kulu, josta ei ole juurikaan hyötyä päärahoittajalle USA:lle. Siksi NATO:a sen luomaa turvallisuutta on naurettava perustella vanhanaikaisella, siirtomaapolitiikan tai kylmänsodan aikaisella geopoliittisella ajattelulla. 

Viime vuosien tapahtumat osoittavat karulla tavalla ne seuraukset, mitkä saavutetaan sotilaallisella sekaantumisella ja valtatyhjiön luomisella johonkin maahan. Kuten Krim osoittaa, sotilaallinen toimenpide ei onnistu ilman paikallisen väestön tukea. Tämän vuoksi on outoa kuvitella Venäjän sotilaallista puuttumista muualle kuin Itä-Ukrainaan. Tämän ymmärtää myös Trumpin esikunta todetessaan virolaisille: Tallinna on Pietarin esikaupunki. USA:lla on parempaakin käyttöä dollareilleen kuin edistää/turvata  CocaColan myyntiä NATO:n avulla eli kustantamalla Virossa olevia aseita ja sotilaita.

Parasta koko maailmalle lienee se, että Trump ja Putin sopivat asioista kahden kesken ja sen seurauksena amerikkalaiset ja venäläiset aseet sekä sotilaat vähenevät näiltä nurkilta. Todennäköisesti kahden mainitun herran yhteistoimilla myös Lähi-idän ongelmat saadaan hoidettua ja pakolaisten vyöry tyynnytettyä. Kyseessä on koko maailman etu, johon EUeikä  Obaman hallinnon kanssa pystynyt vaan päin vastoin sodat venyivät lavisivät.

PALUU MONROEN OPPIIN?

Monroe loi nimensä mukaisen opin Amerikka amerikkalaisille. Tähän Trump tähdännee talouden, teollisuuden ja työn suhteen. Trumpin hallinto pyrkii eroon sopimuksista, jotka ovat palvelleet amerikkalaisia yrityksiä, sijoittajia, mutta jättäneet ulkomaille siirtyneiden yhtiöiden työntekijät työttömiksi.Trumpin toiminta lähtee amerikkalaisten ja USA:n parhaasta, hän ei puheidensa mukaan ole mikään pienen eliittipiirin edunajaja tai puolueen eteen taistelija.

Maamme "asiantuntija" eivät nähneet Trumpin puheissa tolkkua, vaan luottivat Clintonin pilvilinnoihin. "Asiantuntijat" unohtivat, että nyt arjen ongelmien keskellä elävät amerikkalaiset valitsivat itselleen presidenttiä, jolta löytyy ratkaisuja elämän epävarmuuteen. He eivät äänestäneet maailmalla mukavasti liikkuvaa mukavaa naista, joka vähät välittää oman puolueensa entisistä peruskannattajista eli duunareista ja työttömistä.

SOINI EI TUONUT MUUTOSTA
TRUM TUO MUUTOKSEN

Soini antoi uljaita lupauksia ennen vaaleja ja sai paljon ääniä työttömiltä ja perusduunareilta. Perussuomalaisten tekemä hallitussopimus osoitti sanojen ja vaalilupausten syönnin. Soini osoitti puolueensa kanssa, ettei Suomessa rajutkaan kannatusheilahtelut muuta valtakunnallisen politiikan linjoja. Syy löytyy ministeriöiden pääkaupunkilaisista virkahenkilöistä. He pitävät huolen siitä, että mikään ei muutu. Rahaa survotaan surutta pääkaupunkiseutuihin eikä virkakunnan toimia voida tehostaa. Sen sijaan kansan kukkarosta kouraistaan yhä enemmän rahaa tappiolliseen valtionhoitoon.

USA:ssa tilanne on kokolailla toinen. Kun Obama lähtee ja Trum tulee tilalle, tapahtuu melkoinen muutos liittovaltion virkakunnan huipulla. Noin 4 000 virkahenkilöä ja valmistelijaa vaihtuu. Kun meillä puhutaan vaalien yhteydessä virkakunnan kokemuksesta, puhutaan USA:ssa uusista tuulista ja muutoksesta.  Ei liene epäilystä kumman maan tapa tuo muutoksen, jos maa on esim. kyntänyt lamassa miltei kymmen vuotta.

Meillä valtamedia antaa ymmärtää, että Trumpin on vaikea rekrytoida väkeä virkakunnan huipulle. Tämä on väitteenä täysin posketon, sillä tuskinpa monikaan virkauran valinnut kieltäytyy maailman mahtavimman valtion hyväpalkkaisista huippuviroista. Jokaisen sopii pohtia tykönään meidän tiedotuksen puolueellisuutta ja etenkin sitä, miksi valtamediamme antaa kovin monista tapahtumista kovin yksipuolisen kuvan!

9 kommenttia:

 1. Media on aina kallellaan johonkin suuntaan ja tulee olemaan. Toivottavasti tuo natokiima nyt laantuu, kiitos Trumpin.

  VastaaPoista
 2. Javan tekstit ovat hyvin pitkälti olettamusteoriaa.

  VastaaPoista
 3. Heikki Wala, haista pitkä paska. Minä olenkin ulkomailla.

  VastaaPoista
 4. Päivän positiivisin uutinen tulee Ugin kunnallispolitiikasta. Tosi positiivinen!

  VastaaPoista
 5. Positiivista uutista pukkaa lisää. Järvisen lähtö jo onkin varmistunut ja nyt Vainiokin havittelee paikkakunnan vaihtoa.

  VastaaPoista
 6. Uutimet on negatiiviä

  VastaaPoista
 7. Nyt kannattaa lukea satakunnankansa.fi
  Raumalla pahemman luokan johdon sisäpiiriongelma jatkunut pitkään ja hallituksen puheenjohtaja jättää nyt kaikki luottamusmiespaikkansa. Kui?

  VastaaPoista
 8. Java! Olet kritisoinut angarasti yleä ja myös sen päätoimittajaa. Tässä Sipilä-jutussa on tulitukea alkanut tulla jopa ylen sisältä mm. Baba Lybeckiltä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!