lauantai 3. joulukuuta 2016

JÄÄSKELÄINEN TOIMII KUIN GOEBBELS?

Olen muutaman kerran katsonut Susanna Päivärinnan tekemän Atte Jääskeläisen jututuksen. Niin Jääskeläisen kehonkieli, puheen takertelu kuin hapuilevat vastaukset kertovat päätoimittaja Jääskeläisen joutuneen yllättävään tilanteeseen. Ehkäpä jotkut pohtivat keskustelun olleen alusta loppuun asti ennalta sovitun ja käsikirjoitetun. Näin ei voi olla, jos hiukankin enemmän ajatuksella analysoi haastattelua ja vertaa Atte Jääskeläisen käytöstä Ruben Stillerin  ohjelmassa, jossa ei ei takeltelua puheessa vain pientä silmienräpsyttelyä.

Päivärinnan jututus alkaa rennolla nimpparitoivotuksella ja Jääskeläinen vastaa tähän leikkisän rennosti. Tämän jälkeen Päivärintaa antaa Jääskeläisen puhua itsestäänselviä journalismin pääperiaatteita ja kasvattaa itseluottamustaan. Kotvan kuluttua alkaa tykitys, joka saa Jääskeläisen eleiden ja puheen takertelun kertomaan, että nyt mentiin ikäville vesille. Aluksi YLE:n yleviä periaatteita mainostanut Atte Jääskeläinen joutuu myöntämään harjoittamansa salailun ja jopa ennakkosensuurin sekä maksaneensa erotetulle toimittajalle vaikenemisesta.

Susanne Päivärinta nosti viimeinkin kissan pöydälle, ottaessaan esiin ihmeellisyyksiä historian varrelta, aina vanhoja lautakasavaikenemisia myöden. On kerrassaan käsittämätöntä, jos Ruben Stiller saa työnantajaltaan varoituksen siitä, että hän on ajatellut tai suunnitellut jotain. Moinen ajatustuotosten varoittelu tuo väkisinkin mieleen nazi-saksan tai Pohjois-Korean manipulointimedian. Ohjelman loppupuolella ohjelmaa Jääskeläinen myöntää Pekka Ervastin saaneen kipurahat lähtemisestään ja vaikenemisestaan. Muistanette Ervastin viimeisen kirjoituksen: Yhdysvallat, rakkaani - "Ameriikan raittia mennään nyt niin että nuppi tutisee" - Ervasti sai kenkää ja kipurahat näkemyksensä vuoksi!

YLE:n ylimielistä väitettä, sen olevan vapaa länsimainen media, voidaan pitää täysin naurettavana. Susanne Päivärinta osoitti vartissa olevansa kansainvälisen journalismin sisäistänyt, herroja pelkäämätön ja lahjomaton ammattitoimittaja. Lisäksi Jääskeläisen jututus todisti Päivärinnalta löytyvän psykoloogista silmää haastattelutilanteessa . Suoraan sanoen, nyt tuli mieleen Ranskan tai Italian tv-toimittajat tiukimmillaan. Päivärinnan haastattelu oli käytännön esimerkki länsimaisen vapaan median toimittajan toiminasta, joka paljasti päätoimittajan edustavan aivan jotain muuta kuin vapaata mediaa.

YLE:n tyyli manipuloida kansaa yhden miehen mielen mukaan, on ollut äärettömän tuhoisaa. Suomessa on levitetty Venäjä vastaista propagandaa, pakolaistilanteeseen suhtautuminen on ollut äärimmäisen pinnallista ja tuomitsevaa ellei peräti häpäisevää heitä kohtaan, jotka ovat esittäneet vaihtoehtoja tai tuominneet nykymenon. YLE ja muu valtamedia olisi voinut nostaa esiin käytännön inhimillisyyden ja realiteetit, joita kymmenien tuhansien pakolaisten vastaanotto edellyttää, mutta kaikki jäi arkkipiispan tyylisten hyvyyden uhoajien utopististen jeesustelujen alle. Tästä johtuen maassamme ei ole varauduttu minkäänlaisin käytännön toimin tai rajoituksin pakolaistulvaan, joka taas on johtanut jopa kuolemantapauksiin, raiskauksiin, pahoinpitelyihin ja muihin rikoksiin. Jos tuomitsemisen sijaan YLE olisi avannut ja ruokkinut luovaa keskustelua ongelmista, olisi useiden ongelmien nykytilanne paljon parempi.

Koomisimpia ovat YLE:n käyttämät asiantuntijat Aaltolat, Salonius-Pasternakit, Teivaiset, Luukkalat jne. jne.. He esittävät tieteen nimissä omia ennakkoluuloisia mielipiteitään ja veikkaavat vaalien lopputuloksia poskelleen esim. Britannian ero EU:sta ja USA:n presidentin vaalit. Näistä jälkimmäisen lopputulos oli helposti pääteltävissä, jos hiukankin syvällisemmin perehtyi muuhun kuin sikäläiseen avoimesti puolueelliseen valtamediaan. YLE:ssä tarvitaan tuuletusta asiantuntijoiden suhteen. Viimeistään siinä vaiheessa on vaihdettava asiantuntijoita, kun he eivät todistetusti tunne asioita.

Eikä kenenkään tarvitse mennä Sorbonnen yliopistoon saakka, kun YLE:n, muka tasapuoliselle toimituslinjalle, nauretaan, sillä lähimmät naureskelijat löytyvät YLE:n sisältä. Naurun sijaan meidän suomalaisten tulisi itkeä, sillä ei edes Joseph Goebbelsilla ollut täyttä yksinvaltiutta kansan manipulointiin ja 500 milj. euroa, millä muokata kansan mieltä mieleisekseen. YLE:n harjoittaman toimituslinjan mahdollistaa sen valvonta, jota suorittavat poliitikot. Jostain syystä, tehtävään valitut kansanedustajat eivät valvontatoimillaan häikäise. Se ei ole millään tavoin noussut esiin YLE:n jatkaessa ihmeellisen yksipuolista toimintaansa.

Ruben Stillerin perjantainen ohjelma, jossa Atte Jääskeläinen oli mukana, ei tuonut mihinkään mitään uutta. Mutta  Päivärinnan ohjelmassa kävi selville ohjelmien hyllytykset, ajattelusta annetut varoitukset ja Ervastille annettu maksu, jotta hän vaikenee hyllytetyistä jutuista ja potkuistaan. Tämä ei todellakaan ole demokraattisen valtion omistavan tasapuolisen,julkisen palvelun median tapa toimia. Kaikesta tästä huolimatta YLE:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä(ps) toteaa  Jääskeläisen nauttivan hänen ja koko hallintoneuvoston luottamusta.

Kun edellisiin ihmeellisyyksiin lisätään olemattomat mm. olemattomat Venäjä-trollit ja jopa YLE:n sisältä kumpuava kritiikki ja epäluottamus vastaavaa päätoimittajaa kohtaan, on hallintoneuvoston puheenjohtajan julkilausuma perusteluineen käsittämätön tai vähintäänkin outo. Jääskeläisen tulisi ryhtyä uudistamaan YLE:ä ja lopettaa kansan opettaminen ja valistaminen. Kansalla on kykyä arvioida tasapuolisen tarjonnan pohjalta eri ajatussuuntien ja ihmisryhmien uskottavuus. Nykyinen manipulointilinja, salaili, hyllytys ja lopputilien jako aiheuttaa ainoastaan epäluuloa.

Jos kaikenmaaliman pölöpäät äärilaidoilta olisi päästetty ääneen, kansa olisi voinut itse todeta heidät ennakkoluuloisiksi pölöpäiksi ja myös löytää järkityypit itse. Nyt tapahtunut salailu ja puolueellisuus, on saanut monet pohtimaan hämärimmistäkin ääriaineksista: Jospa sittenkin siellä on järkeä, kun ........ Jääskeläinen on myöntänyt virheensä, joten nyt hänen täytyy muuttaa tyyliään ja ottaa käyttöön se laaja toimitusosaaminen ja aivokapasiteetti, mikä YLE:stä löytyy. Toinen vaihtoehto lienee se, että mies nostaa kytkintä tai hallintoneuvosto näyttää hänelle ovea.

LINKIT:

Pekka Ervasti: Yhdysvallat rakkaani

YLE:n hallintoneuvosto

Kimmo Kivelän kommentti

YLE nazitiedotuksen jäljillä15 kommenttia:

 1. You are back. Good. Nyt sitten vielä, Java, nimi Heikin addressiin ja
  otata kuva torilla, kun kättelet Heikki the soldierin
  kanssa iloisesti hymyillen. Näin, toisinaan yksinäänajattelijana.
  En uskalla laittaa tähän nimeäni, kun kh teki sisäiset somesäännöt viime maanantaina.

  VastaaPoista
 2. Luin aikoinaan tuon Pekka Ervastin artikkelin. Se oli niin ironinen, sarkastinen ja kuitenkin niin paikkansa pitävä. Uskomatonta on, jos tuon takia hänet tosiaan savustettiin YLE:stä pihalle. Kai se on uskottava. Vastuullinen Media, heh! Susanna Päivärinta on todella toimittajana huippua. Siis todella harvinainen tapaus Suomessa. Ja ja tosi MILF!

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hege Wee pyysi minulta osuuskaupan kassalla nimeä adressiin. En laittanut nimeäni siihen. Nostan hattua Hegen aktiiviselle ja sinnikkäälle vaalityölle. Ervastin tapauksessa puhutaan hyllytetyistä jutuista, merkittävästä kipukorvauksesta ja vaikenemisesta irtisanomisen yhteydessä. Eiköhän linkin juttu ollut viimeinen sinetti ja osoitus Ervastin järjenjuoksun toimivuudesta ja vaarallisuudesta attemaiselle toimituslinjalle!

  VastaaPoista
 4. javaa vituttaa kun kaveri järvinen jättää valtuuston. muista hyvä kun öykkäri lähtee.

  VastaaPoista
 5. Java ei ole mitenkään kommentoinut Järvisen luopumista, hävisi täältä kokonaan. Javaa selvästi harmittaa, kun ei saa olla Järvisen kanssa kokoomuksen listoilla.

  VastaaPoista
 6. Jos Järvinen on öykkäri,sitten ovat kaikki

  VastaaPoista
 7. Uusi vaalikausi alkaa kevätkesällä 2017. Vielä on turha riekkua että vaikka Järvinen lähtisi kokonaan pois kuntapolitiikasta. Vai oletteko jostain saaneet sellaista tietoa? Tällaisesta kun ei ole sovittu määrättyjen toimijoiden kesken.

  VastaaPoista
 8. Järvinen hajotti kokoomuksen ja nyt haukkuu demareita. Hyvä että jättää valtuuston.

  VastaaPoista
 9. Järvinen on itseensä täynnä oleva öykkäri joka asiassa suuna päänä.

  VastaaPoista
 10. ..luittekohan ollenkaan klo 12.14 tullutta kommenttia? Mitä taas tulee jonkun puolueen hajoittamiseen niin saanen epäillä ;)
  JAa

  VastaaPoista
 11. Jävinen ei ole hajoittanut kokoomusta. Kokoomuksen hajominen oli lähtökuopissa viime valtuustokaudella.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvinen ja Nikula toivat kokoomukseen avoimuuden. Asioista keskusteltiin ja tehtiin demokraattisia päätöksiä, joiden seurauksena yksi tyyppi suivaantui, kiukutteli, ei ottanut vastaan hallituspaikkaa, erosi ryhmästä ja äänesti valtuustossa, lähes poikkeuksetta yksimielistä, kokoomusryhmää vastaan. Kyse ei siis ollut puolueen hajottamisesta vaan selkeyttämisestä, ei kokoomuslainen sai lähteä. Vai olisiko muuten yksimielisen ryhmät täytynyt kääntyä yhden valtuutetun mielen mukaan? - Ei olisi ollut kovin demokraattista ja olisi ollut väärin äänestäjiä kohtaan!

  Jos kaikki valtuutetut ottaisivat asioihin kantaa, kuten kokoomuksen Järvinen, olisi äänestäjien helpompi tehdä valintansa. Lisäksi Järvisellä on avoimuuden lisäksi ideoita ja avauksia, joten miehen hyppääminen syrjään on melkoinen menetys. Ideoista ja avauksista meillä on huutava pula. Toivottavasti yhteistyökykyinen Timo A. Järvinen lähtee mukaan kevään vaaleihin. Taitaa tämä asia olla ihan oman alustuksen paikka!

  VastaaPoista
 13. Haukutaan jos on hiljaa jos ottaa kantaa saa öykkärin maineen. Kaikkien valtuutettujen pitäisi ottaa kantaa ja uskaltaa puhua asoista saamatta öykkärin mainetta. Samoilla linjoilla javankaaaaaaa

  VastaaPoista
 14. Ei kukaan öykkörin mainetta saa kantaa ottamisesta. Öykkärin maineen saa esim. silloin, jos on rajoittunut sosiaalinen kyky huomioida ja arvostaa kanssaihmisiä. Mikäli luulee itsestään suuria samalla alentaen toisia ei ole oikeutettu kunnioituksen kohteeksi. Hyvä on myös, että kunnallispolitiikassa ollaan näkyvillä, näin toimien äänestäjät voivat helposti päätellä, mikä kukin mies/nainen on hoitamaan yhteisiä asioita. Javan maininta melkoisesta menetyksestä voidaankin jättää ihan omaan arvoonsa ,,, slurp slurp.

  VastaaPoista
 15. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielestäni sellainen valtuutettu, joka muita kunnioittaen avaa keskustelupalstansa avoimesti muille ja ottaa vastaan palautetta sekä tekee luovia avauksia, on menetys uusikaupunkilaisille. Tässäkin kommenttiketjussa näkee kuinka paljon Järvinen saa aikaan keskustelua. Pelkkä nimi herättää anonyymit kommentoimaan. Ilman Hartoa ja Timo A. Järvistä poliittinen keskustelumme kuihtuisi varmaankin 90 prosenttisesti. Jäljelle jäisi vain lehden julistustyyliset mielipidekirjoitukset ja esim. jopa eräiden anonyymien rajoittuneen sosiaalinen kyvyn seurauksena syntyneet moukkamaiset häpäisykirjoitukset katoaisivat olemattomiin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!