sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Tip und tap: Hiljaa valtaan hiipii zombijoukko

Joillakin nimettömillä repeää hillitön riemu huippuunsa jonkun ilmoittaessa jäävänsä pois valtuustosta. Sitä suuremmaksi nimettömien riemu kasvaa, mitä näkyvämmin toimiva luottamushenkilö ilmoittaa poisjäännistä. Sen sijaan kukaan ei välitä vähääkään maan hiljaisten, vuosikymmeniä luottamustoimissa nynnyillen, luottamushenkilöiden yrityksistä jatkaa vallankahvan kääntelyä. Mielestäni vaalit sujuisivat rutkasti selkeämmin, jos kaikki valtuutetut ottaisivat reippaasti kantaa asioihin ja kävisivät aktiivista keskustelua kaupunkilaisten kanssa.

Avoimet kannanotot ja keskustelu eivät jätä ehdokkaan taustoja ja päämääriä epäselviksi. Suoraan sanoen, kaikki tietäisivät, mitä saavat antaessaan äänensä valitsemalleen ehdokkaalle. Paikallislehdessä tapahtunut dramaattinen toimituslinjamuutos korostaa avoimuutta. Enää ehdokkaiden julkisuuskuvaa ei määrittele tolkuttomaksi tolkuton päätoimittaja, vaan kaikki saanevat sanomansa avoimesti julkisuuteen. Toistaiseksi ainoastaan Hege Wee käyttää näyttävästi lehden avointa linjaa hyväkseen. Tästä ja muutenkin aktiivisesta vaalityöstä hatun nosto Hege Weelle. Hän valmistelee itselleen omalta kannalta positiivista vaaliyllätystä - ehkäpä odotettavissa on HEGE-JYTKY?

Vaalipuheiden ohella sopi äänestäjien perehtyä tehtyihin päätöksiin ja niihin liittyvään äänestyskäyttäytymiseen. Tässä median toimituksellinen rooli kasvaa erittäin merkittäväksi ja jopa massiivisen isoksi. Onhan noloa, jos vapaassa mediassa jyllätään valtaan waaliwalheilla eli härskeimmillään sairaalan lopettamisen vastustamisella vaalimenestystä saa juuri hän, joka aloitti sairaalan alasajon menneellä valtuustokaudella. Terästäkää poliittista muistianne!

Ehdokkaan esitellessä tärkeänä puoluetoimiston mediatoimijalta tilaamia korulauseita, kannattaa kääntää katse tekoihin. Pahimmillaan kauniit ja kansaa vetoavat korulauseet ovat vain keppihevosia, joilla yritetään ratsastaa vallan nyppylälle. Historian tutkiminen paljastaa ehdokkaat todelliset kasvot - onhan noloa, jos tietämättään äänestää suuren kansainvälisen yrityksen johtohenkilöä, joka ajaa politiikassa työnantajansa etua, vaikka tarkoitus oli antaa ääni oman kaupungin yrityksiä sekä kaupungin itse tuottamia  palveluja kannattavalle ehdokaalle.

Oma lukunsa piilee ehdokkaan esiintymisrohkeudessa. Joku saattaa pienessä piirissä, tuttujen joukossa, suoltaa ideoita ja ajatuksia, mutta valtuustossa sekä lautakunnassa tämä sama tupailtojen kuningas rojahtaa vaisuakin vaisumman väen alimpaan kastiin. Yksin ei olla mitään ja unohdetaan vaalilupaukset kun marssitaan johtajan pillin mukaan: Tip tap tipe und tape tap, zombijoukko hiipi valtaan varpahillaan, valtaan varbaahillaan tip und tap und toiibe tiibe tab!.

19 kommenttia:

 1. Addressimiehet muistetaan eikä äänestävä kansanosa edes halua kuulla saatika lukea faktoja. Näin asia on edelleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentista! Eiköhän ennen vaaleja yksi jos toinenkin ehdokas käytä median luomaa mahdollisuutta ja valaise kaikelle kansalle adressimiesten pimeimmätkin teot. Nyt se on mahdollista eli tilanne on muuttunut dramaattisesti tolkuttoman päätoimittajan ajoista.

  VastaaPoista
 3. Älä Java luota liikaa plariin.

  VastaaPoista
 4. Ei onnistu enää. Lue kommentti nro 1. Sinunkin se pitäisi kyllä rietää median ammattilaisena.

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä mitä anonyymi 19.35 kirjoittaa. Tämä on yleispätevä tulkinta myös muissa kunnissa se muistetaan joka vaikutta kansan tunteisiin. Olkoon asia osaaminen täysin hukassa.

  VastaaPoista
 6. Kuten nähtiin Usan vaalituloksesta. Who won?

  VastaaPoista
 7. ei muisteta adressimiehiä ei sairaala eikä kouluadressimiehiä

  VastaaPoista
 8. Ukin persut häviää vaalit. Ne ei ole tehneet mitään näkyvää. Kokoomukselle ja kepulle tulee tappiota. Samalla valtuusto muuttuu vasemmistoenemmistöiseksi. ProUki ei pääse vaankieli asemaan.

  VastaaPoista
 9. Wala ja Kanerva taistelee kaikin keinoin sairaalan säilymisen puolesta. Java, Harto ja muut on periaatteessa vastaan. Ääneni menee Walalle, kaupungin ainoalle todelliselle kokoomuslaiselle. Toivottavasti Nikula seuraa Järvistä käpykaartiin.

  VastaaPoista
 10. Sairaala ei olla lopettamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudenkaupungin sairaalan päivät on luettu.

   Poista
 11. Java ja Harto eivät laita nimiä Walan adressiin, koska se on Walan adressi, muuten he allekirjoittaisivat sen.

  VastaaPoista
 12. Wala ei laittanut kouluadressiin nimeä. Nimiä melkein 3000 eikä mitään vaikutusta.

  VastaaPoista
 13. En lähde mukaan sellaiseen jossa valehdellaan eikä ole mitään logiikkaa. Sairaalaa ei uhkaa lopettaminen. En vastusta päivystä enkä kirurgiaa. On vaan niin ettei ole enää paluuta entiseen. Nyt pitäisi tehdä kaikki mehdollinen terveyden- ja sosiaalihoidon eteen mikä on jälellä olevana 2:na vuonna mahdollista. Sote-lait annetaan tässä kuussa eduskunnalle. Jokainen vähänkin politiikan kiemuroita seurannut ymmärtää tässä vaiheessa hallituspuolueiden sopineen esitykset. Nyt voidaan enää tehdä populistissa politiikkaa. Wala oli puheenjohtaja kaudella hyväksymässä sote-valmistelut. Siihen jopa 1 kunta olisi vielä voinut vaikuttaa.Nyt on turha präkittää kakkojen ollessa housussa. Kanervan populismi on vielä aivan omissa sfääreissään. Hän on Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ollut hyväksymässä sote-lakien valmistelun. ESH:n osalta hän menee pendoliinolla joka tiistai ammu Helsinkiin yhdessä ryhmätoveri Anne-Mari Virolaisen kanssa. A-M. Virolainen on tyksin johtaja Petri Virolainenjoten hänellä on suora mahdollisuus jatkuvasti saada vastaukset ilman eduskuntakyselyä.

  VastaaPoista
 14. Tuli kirjoitusvirheitä ja eätäsmällisyyttä. Wala oli kh:n pj edellisellä valtuustokaudella. ESH:n osalta, hän menee pendoliinolla joka tiistai aamu... A-M. Virolainen on tyksin johtaja Petri Virolaisen puoliso....
  Antteksi lisäksi muutama muukin virhe, en ole päihdyksissä.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi 16.07 on sitä porukkaa joka uskoo joulupukkeihin.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Asia on juuri kuten Harto esittää, joskin tämä paska, mistä nyt rutistaan ja mitä jotkut vaaliin kiilto silmissä märehtivät, ei ole housuissa vaan se on jo vuosia sitten väännetty pyttyyn ja vedetty. Aikoinaan(syksyllä 2010) Uudenkaupungin ongelmana olivat suhteettoman kalliit terveyskulut. Hege Ween hallituksen(tai pikemminkin silloisen kaupunginjohtajan johtaman puheenjohtajiston)ratkaisu oli tähän ongelmaan Aluesairaalan palveluiden karsiminen.

  Tuolloin väitettiin ihan pokkana, kalliilla konsulttityöllä tukien, että aluesairaalan palvelut luovat tarvetta niiden käytölle. Kysyin valtuustossa konsultilta: Tarkoitatko tosissaan, että jos Uudessakaupungissa kyetään hoitamaan katkenneita jalkoja, kaupunkilaiset sen vuoksi alkavat katkoa jalkojaan. Tähän ei tullut vastausta, mutta ongelman aiheuttaja eli tehoton ja kustannuksilla kalliisti toimiva terveyskeskus jäi ongelmineen pyörimään. Muistakaa myös se, että sama poppoo ajoi ambulanssien määrän vähentämistä!

  HYVÄT ITSENÄISYYSPÄIVÄT KAIKILLE!

  VastaaPoista
 17. Tarvitsetko kiireellinen laina tai rahoituspalveluja? Ota financialdepartment.online@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Hyvää päivää, olen rekisteröity yksityistä rahaa lainanantaja. Annamme lainaa auttamaan ihmisiä, yrityksiä, jotka on päivitettävä taloudellisesta asemasta kaikkialla maailmassa, jossa hyvin pieni vuotuinen Korot niinkin alhainen kuin 2% vuoden kuluessa 30 vuotta takaisinmaksuaika kestoisia tahansa päin maailmaa. Annamme lainaa alueella 50000 bahtia 100.000.000 bahtia. Meidän lainat ovat hyvin vakuutettu, maksimaalisen turvallisuuden on tärkeintä. Kiinnostuneiden tulisi ottaa yhteyttä sähköpostitse: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Oletko hylännyt niin monet pankit
  tarvitset rahoituksen laajentamista teitä liiketoimintaa,
  tarvitset henkilökohtainen laina

  Hae lainaa, lähetä yksityiskohdista alla:
  1. Koko nimi
  2. Osoite
  3. Määrä
  4. Kesto Period
  5.Phone Number
  6. Ammatti

  Mrs Farida Stephen

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!