perjantai 18. marraskuuta 2016

AUTOTEHDAS PELASTAA SAIRAALAN!

Yhtä teollista työpaikkaa kohden syntyy kolme muuta työpaikkaa, näin jotkut ynnäävät. Siispä autotehtaan synnyttämän tuhannen työpaikan lisäksi seudullemme tulee kolmetuhatta muuta  työpaikkaa. Osa näistä työpaikoista on jo Vakka-Suomessa, joskin niitä ollaan ajamassa alas. Näillä tarkoitan sairaalamme uhanalaisia työpaikkoja. Uudenkaupungin muuttui kertarysäyksellä ja tämä tulisi huomioida myös sairaala hallinnon huipulla.

Tuntuu kovin nurinkuriselta, jos nyt Uudenkaupungin sairaala ajetaan alas väestöpakoon perustuvilla laskelmilla, vaikka kaupungissamme on näkösällä selvää väestönkasvua. Noloimmillaan sairaala ajetaan nyt alas ja otetaan, väestökasvun vuoksi, muutaman vuoden kuluttua uudelleen käyttöön. Jottei näin kävisi, on tilanteemme positiivisesta muutoksesta seurauksineen ilmineerattava sairaalan korkeimmalle johdolle. Luulisi tämän asian uppoavan sinne yhtä hyvin kuin saappaan ikipehmeään sementtiin.

Luonnollisen kaupungin tulee investoinneilla nuoriin, lapsiin ja vapahtajan aikaan jne. pitää huoli siitä, että mahdollisimman useat autotehtaalle muilta paikkakunnilta saapuvat työntekijä kokevat Uudenkaupungin sikses paljon entistä kotikuntaa paremmaksi, että he muuttavat tänne asumaan. Vaikka näin ei kävisi ja Uusikaupunki mokaisi  tämänkin mahdollisuuden, se poista sairaalan toiminnan jatkumisen tarvetta. Jos todennäköisyydestä huolimatta asukasmäärämme ei kasvaisi, joka tapauksessa kasvaa täällä olevien ihmisten määrä rajusti, samalla liikenne vilkastuu melkoisesti. Sairaalan jatkumisen välttämättömyys Uudessakaupungissa on äärimmäisen helposti perusteltavissa. Jos sairaalamme lopetetaan nykyiset tulevaisuuden realiteetit tietäen, on se ihmisten terveydellä leikkimistä.

14 kommenttia:

 1. vitun ääliö. autotehtaalla ei ole mitään tekemistä sairaalan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt tuli aloitusten pohjanoteeraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Javan alustus on ihan hyvä. Kukaan muu ei ymmärrä asioiden vaikuttavan toisiinsa. Pienten koulujen lopetus käy esimerkiksi tästä. Jos täällä olisi tarpeeksi asukkaita, täällä olisi sairaala.

   Poista
 3. ...hei anonyymi..yhtä en ymmärrä,nykypäivän ääliömäistä vituttelua vituttelun perään...jos ymmärrät ja vielä anonyymina???..eikö löydy enää sen vertaa käytöstapoja "aikuisilla ihmisillä" jotta hivenen vertaa sitä "munaa" olisi edes suurissa VITUTUKSISSAAN LAITTAA ALLE EDES NIMENSÄ KUITATAKSEEN ÄÄLIÖMÄISYYTENSÄ....muutoin älämölötköön omissa nurkissaan.HÄPPEE ...ja samalla muutkin huonosti käyttäytyvät sähköisen maailman ÖYKKÄRIT ja eikun hyvää viikonloppua kaikille❤Ja Java Kaikki on kyllä sidoksissa toisiinsa,kaikki vaikuttaa kaikkeen eli Maailma on mitä on ja Viisaus on nykyään Huipussaan,kuten kommenteistakin lukea voimme...toivotaan jotain järkeä johonkin päättäjään joskus....ja hyvähän poikii hyvää,joskus sitten ehkä Järkikin poikii Järkeä...Hyvä kirjoitus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minua vituttaa itseään täynnä oleva ja kaikkitietävä java. täällä on pää auki, mutta ei tee ikinä mitään. java on aina minä minä, koska se on tehnyt mitään kenenkään eteen. mainostaa vain itseään.

   Poista
 4. Totta, kukaan muu ei ymmärrä asioiden liittyvän toisiinsa syynä ehkä se etteivät ne liity. Sairaala uudistus lähtee sotesta. Siellä määrätään aluesairaalat muutettavaksi lähisairaaloiksi ja luetellaan toimenpiteet jotka tehdään lähisairaaloissa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudessakaupungissa sairaalan alasajo alkoi jo 2010. Tuolloin sairaalasta haluttiin poistaa toimintoja, sillä olemassaolon sanottiin synnyttävän po. sairaalapalvelujen käyttötarvetta. Näin valtuustolle vakuutteli konsultti, joka hiljeni vasta kysymyksellä: Tarkoitatko todellakin asian olevan näin: Jos Uudenkaupungin sairaalassa kyetään hoitamaan katkenneita jalkoja, alkavat uusikaupunkilaiset tämän vuoksi katkoa tahallaan jalkojaan.

  Aktiivisimpia sairaalapalvelujemme alas ajajia taisi olla itse Hege Wee. Näin muistelen sairaalamme alasajon alkaneen aikana, jolloin sotesta ei ihmeemmin tiedetty. Jos jota kuta kiinnostaa , löytyvät varmistukset asiaan tuon aikaisista pöytäkirjoista ja blogeista. Nyt on itsestään selvää, että sote siirtää kaavailujen mukaan toimintoja pieniltä paikkakunnilta suuremmille paikkakunnille.

  VastaaPoista
 6. Näin tapahtuu eikä sitä kelkkaa autotehdas miksikään muuta vaikka miten vanhoja muistelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutu mikään, jos ei yritetä. Täällä kaikki kaatuu tuohon negatiivisuuteen ja saamattomuuteen.

   Poista
 7. R Tähtinen, J Valkonen ja J Aaltonen vaativat vuosia sitten lasten ja nuorten huomioimista. Vasta nyt muut hoksaa sen. Ikävä kyllä, tämä tapahtuu liian myöhään. Anonyymi klo 8.42 on hyvä esimerkki pessimismistä, joka vei sairaalan Ugista.

  VastaaPoista
 8. Forss oli yksi Walan takuumiehistä menneellä vaalikaudella.

  VastaaPoista
 9. Forss jahtasi nöyränä Walan johdolla Aaltosta, Javaa ja Rakea.

  VastaaPoista
 10. Eipä omalla nimellä kommentointi näytä vaikuttavan sen suuremmin kirjoittelun tasoon, sisällöllisesti ja kieliopillisesti heikkoa.

  VastaaPoista
 11. Ei sentään ole olmi.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!