tiistai 15. joulukuuta 2015

Yksimielistä säästämistä: ATK-järjestelmään 750 000€!!!!!

Taloushallinon atk-järjestelmän uusimiseen upotetaan 750 000€. Johtuuko järjestelmän uusiminen kenties siitä, että säästösyistä vähennettiin väkeä ja nyt halpoja ihmisiä korvataan kalliilla konevoimalla? Samalla kaupunki säästää 20 000€ atk-henkilökunnassa, eikö se näin mennyt. Yksimielisyys sanan pohjana on yksi ja se on aika vähän eli voidaanko tässä yhteydessä käyttää säästöpäätöksen yksimielisyydestä synonyymia vähämielisyys?

Havaitsin itse taloushallinnon atk-järjestelmän uusimisen kustannukset jo jonkin aikaa sitten. Mutta tietokoneet ovat niin kaukana vahvimmasta osaamisalueestani, lakanoiden vedosta, jotta päätin olla munaamatta itseäni ja vaieta eli puuttumatta 750 000€ investointiin. Kun Juha Aaltonen ilmaisi ihmetyksen hämmentämänä samaan asiaan ja kehotti ottamaan asian esiin, ajattelin myös niin tehdä valtuustossa.

Mutta eipä kukaan jututtamani valtuutettu kiinnostunut atk-järjestelmään uppoavasta 750 000€:sta, joten päätin vaieta ja olla inahtamatta koko valtuuston istunnon ajan. Olisinhan vain häirinnyt kokouksen yksimielistä harmoniaa ja pitkittänyt puuronhimoisten pättäjäin murkinalle pääsyä. Itsekin halusin nopeasti pois kokouksesta katsomaan Lukko-TPS peliä. Näin kaikilla valtuutetuilla oli yksimielinen yhteinen etu, siisipä olin asian suhteen totaalisen tyst.

Tänä aamuna jo neljäs, atk-juttuihin perehtynyt, kaverini lausui valtavan ihmetyksensä 750 000€ atk-järjestelmän suhteen. Soitinpa sitten eräälle viidennelle kaverille, joka työskentelee po. ohjelmia toimittavassa yrityksessä. Ensin atk-kaveri ei uskonut hintaa millään, väitti siinä olevan nollan liikaa. Hän totesi hintojen vaihtelevan sen mukaan mikä on ostajan tiedon taso, mutta 750 000€ yhden alan järjestelmästä, hän piti silkkana huippu kusetuksena. Kuitenkin atk-tyyppi totesi kovan myyjän ottavan aina kaiken mahdollisen hyödyn asiakkaasta - ei kaheli ole kahisevan kaapija vaan kahisevaa karttava.

Hankitun atk-järjestelmän on oltava maaginen uniikkitapaus ja sittenkin hinta vaikuttaa käsittämättömän korkealta, selitti atk-veijari. Näinköhän meidän yksimieliset tai vähämielest, ihan kuinka vain, helmitauluajan kasvatit pistivät kolmen tekonurmen tai neljän Sorvakon kentän paskahuusin hinnan menemään vai lieneekö joukkiossa piilevää huipputason atk-osaamista? No toisaalta, nämähän ovat kaupunkilaisten rahoja ja yksimielisyys über alles!

27 kommenttia:

 1. Java, sun kaveris tarkastuslautakunnassa puutuu tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah, valtuusto on jo päätöksensä tehnyt. ei auta enää mitkää lautakunnat. haloo.

   Poista
  2. on valtuustosta kiinni tarttuuko tarkastuslautakunnan esitykseen

   Poista
  3. Ukin kvaltuusto ei muistini mukaan ole koskaan alkanut muuttaa / muuttanut yksimielistä päätöstään tarkastuslautakunnan jälkiraporttien perusteella. Mutta saahan tästä(kin) puhetta aikaiseksi. Mitä po. atk-järjestelmään tulee, niin kieltämättä on se hintaisia mitä kaikkea se sisällään sitten pitää(kin).

   Asiaan olisi pitänyt puuttua jo aiemmin, koska kohta on ns. hankinta päällä ellei jo ole ollut jonkin aikaa. Joten sitten kohti seuraavaa rahareikää.

   Poista
 2. Tarkastuslautakunta ukissa, onko sitä enää?

  VastaaPoista
 3. Yst. vast. tähän " lieneekö joukkiossa piilevää huipputason atk-osaamista? "
  No eipä ole. Joten sinne meni yksimielisesti. Joku myi, joku myyntipuheen uskoi ja joku puheen esitykseksi muotoili. Mut heeeeiii, jäähän meille vanhat tietokoneet ja taas kohta vanhentuva ohjelmisto, ihan muutaman vuoden päästä taas. Niinku joo.

  Tai toisinpäin. Miten helv.. tehokas uusi atk-järjestelmä onkaan että siihen kannattaa sijoittaa noin paljon?
  Perstuntumalta rahasumma on on omasa sväärissä. Avatkaas nyt asiaa jos joku muka jotain toisten suulla asiasta tietää? Mikä on investoinnin takaisinmaksuaika?

  VastaaPoista
 4. Apua ei taas, mä tahdon pois täältä hullujen Uudestakaupungista.

  VastaaPoista
 5. Vai tarkastuslautakuntaa joku huutaa. Se ei ol tehny mittä eikä tee.

  VastaaPoista
 6. Nyt tehdään hulluja päätöksiä konsensus hengessä, Järvinen ja läpyskä jo kehuivat aikaansaanosta.

  VastaaPoista
 7. Kalle
  Koski ja Wala takaisin. Ei tämä muuten oikene.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinhoista viesteistä runsaista vierailuista vaatimattomalla foorumilla! Älkää ketään sen vuoksi haukkuko, että hän on nimellään esillä. Mitä Weehen ja Koohon tulee eiköhän heidään paluunsa vetäisi koko kuvion lopullisesti solmuun. Minulle asiantuntija ilmaisi ettei voi olla tarkoituksenmukaista käyttää 15 000 asukkaan kaupungin taloushallinon atk-järjestelmään 750 000€. Kannattaa muistaa sekin, että muutaman vuoden kuluttua sote eli 66% kaupungin talodesta siirtyy valtion hoitoon. Mitä enemmän järjestelmän hankintaa pohtii, niin väistämättä sitä vajavaisemman älynkäytön tuloksena päätöstä pitää!

  VastaaPoista
 9. Olis tullu kova möly, jos Aaltonen olisi ollut vielä mukana politiikassa

  VastaaPoista
 10. Konsensus jyrää.Ensin vastustetaan 70000e lisämäärärahaa urheilukentän huoltorakennukseen sijoitettavaksi ja sitten myöhemmin sama porukka antaa 170000e lisärahoitusta.
  Miten ihmeessä voi huoltorakennus maksaa 350000e sillähän rakentaa omakotitalon kaikilla herkuilla.

  VastaaPoista
 11. Tai atk-järjestelmä maksaa kolmen omakotitalon verran? Kysynpä nyt vaan.

  VastaaPoista
 12. Ei helvetti. Apinaa koijataan. Milloin Ugilaiset tajuaa, että vaihtamalla paranee ja helpoiten se käy muuttamalla pois. Kaikki vanhat kunnanpäättäjät kannattaa jättää omaan arvoonsa. Heillä tuo tulevaisuus näyttää olevan niin hukassa. Ulkopuolisena ja "laatikon ulkopuolelta" katsoen tämä tilanne näyttää tosi koomiselta seurata. Todella hyvää viihdettä tämä on. Harmittaa tosin niiden puolesta, ketkä maksaa verot noiden tunareiden käyttöön.
  T: Ex-Ugilaine

  VastaaPoista
 13. Täältä ei pääse pois, kun on asuntovelkavankina.

  VastaaPoista
 14. Porvarit säästää Ukin kuoliaaksi. Javan kaveri Järvinen ylistää yksimielisyyttä Plarisssa. Porvarit ei nää lukujen takana olevia ihmisiä. Ukilla ei ole tällä vaalikaudella mitään toivoa paremmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida ihan kaikkiin kaupunkilaisiin kuitenkaan purra tuon yhden ylistäjän jutut ja touhut.

   Poista
 15. Ihan sama kuka siellä päättää vasemisto tai oikeisto, samalaisia älyttömiä päätöksiä tehdään.
  Tänään porvari huomenna kommari.

  VastaaPoista
 16. Nyt yksimielisesti porvarit ja vasemmisto tekee älyttömiä päätöksiä. Miksei ole täysjärkisiä päättäjiä.

  VastaaPoista
 17. Järvinen ja Nikula heitti Wala ulos. Ensin ne pyöritti kokoomusta, nyt vasemistoa. Annettiinko kaikki äänet noille kahdelle.

  VastaaPoista
 18. Ehkä Järvinen vie kokoomusta ja Javaa, mutta demarit tietää Kallisen vievän Järvistä tarklassa.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja nasevista kommenteista! Valtuustoon äänestetään sukulaisia, kavereita ja naapureita, niinpä suurin osa valtuutetuista on kokouksissa maan hiljaisia. Ei Järvinen minua vie, myö mennään yhessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon voi tulkita niin, että et (uskalla?) mennä yksin? Tai peräti mennä vastakkain?

   Poista
  2. Minne lie menette mutta onhan Java kuin entinen venäläinen sirkusvoimamies. Ukko on nähty usein treenaamassa kahdella 32 kilon kahvakuulalla merkkillisiä volttisarjoja kerien. Yleensä hikoillaan kymmenkiloisilla.

   Poista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kunpa olisikin voimamies. Mennään milloin minnekin, mutta eipä ole koskaan perillä päässyt jano yllättämään!

   Poista
 20. Ja missä tarklassa on joku Kallinen, ei anakaan Ugin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!