torstai 10. joulukuuta 2015

Ukin henki: Yksimielisyydellä talous kuntoon - davai davai!

Tiistain kaupunginvaltuston kokous oli yksimielistä yksimielisyyden ylistystä. Ei inahdustakaan vastaan, ei säröjä tekeviä vastaesityksiä. Uusikaupunki on todellakin löytänyt yksimielisyyden talouden hoidossa. On yksin yhdyttävä yksimielisti yksimielisyyteen ja todettava kaupungissamme tehdyn yksimielisesti yksimielisyyden historiaa.

Itse yhdyin yksimielisyyteen lähinnä siksi, että enpä löytänyt kannatusta vaihtoehtoisille esityksilleni. Siispä en pitkittänyt kokousta turhilla puheilla ja aiheuttanut kaupunkilaisille kuluja. Näin varsin sähäkästi muut suuntasivat ahmimaan kaupunkilaisten kustantamaa puuroa ja minä puolestani pääsin katsomaan päivän päätapahtumaa Lukko-TPS jääkiekko-ottelua. Sekin oli yksimielin, varsinainen peliaika päättyi yksi yksi.

Kokouksen yksimielisyyttä ylistävät puheet tarjosivat jatkuessaan varjoisia vivahteita puhujien pikkujutuista: asukkaat lähtee, tulevaisuus on epävarmaa, sairala lähtee, koulut retajaa, kiinteistöjä on liikaa ja talouskin kaatuu tulevaisuudessa. Kokousväki muistuttikin lähinnä, lännen elokuvista tuttua, muutaman päsmärin höynäyttämää epä-älyllistä laumasieluista kasattua lynkkausporukkaa, jossa takarin taavit, minä mukaan lukien, seurasivat kellokkaiden ohjeita samalla tuumien: Eihän tästä näin mitään hyvää tule, mutta ollaan hiljaa ettei kokousharmoniaan tule säröä. Suoraan sanoen masentava tilaisuus, jota ei olisi paikalle ratsastaessaan pelastanut edes Clint Eastwood.

Lynkkausporukka on oikein tosissaan vetämässä vallanhimossa, itseriittoisudessa ja näköalattomuudessa ja tietämättömyydessään Uuttakaupunkia narun jatkoksi. Kaupungin pelastanee kuitenkin lynkkausporukan kömpelyys - kukaaan ei osaa tehdä solmua. Näin se menee, valheellisten vippaskonstimediavaalien mainingit lyövät kauan ja se maksaa  kaupunkilaisille paljon.

Yksi on vähän eli yksimielisyyttä voidaan pitää myös vähämielisyytenä. Eikö se ole aika vähän, jos kaupunki johon nykyaikana on tullut toistatuhtaatta työpaikkaa menettää asukkaitaan? Kaupunki, joka ei vähääkään satsaa tulevaisuuteen kehittämällä itseään houkkuttelevakasi muuttokohteeksi, on huonosti hoidettu eli se  on onnettomien tolvanoiden käsissä - vai?

Kuten valtuustossa totesin Uusikaupunki on kuin perhe, jolta on leipä lopussa. Sen sijaan, että kotiin hommattaisiin enemmän leipää, sieltä vähennetäänkin syöjiä. Näin meidän vähämieliset päättäjät toimivat. He ovat kuin juoppo pohjalaispariskunta syvältä maakunnasta, joka rällää lasten rahat Seinäjoen ja Vaasan yöhön, samoin meilläkin viedään lapsilta kaikki - jopa tulevaisuus. Mitä esim. liikunnalista Uuteenkaupunkiin on saatu kaupungin toimesta viime vuosina? -Sorvakon urheilukentän paskahuussi lienee ainoa merkittävä sporttisaavutus, sehän kiertää jo viidettä vuotta kenttää, mutta ainoastaan  suunnittelupöydällä.

Aivan oma lukunsa löytyy opetussuunnalta, siellä yksi kääkkä unelmoi viilaavansa vielä kuudennen kouluntappoloven Coltinsa perään. Nyt olisikin tarjolla oikein iso lovi, sillä kaavailussa on ampua päiviltä suuri koulu Kalannista. Tämä ajatus on uponnut jo Kalannin keskustalaisiin, sillä he ovat valmiita uhraamaan oman koulunsa vanhan puolityhjän koulun remonttihaihatteluun. On epä-älyllistä edes kuvitella, valtion nykyisessä taludellisessa tilassa, sen satsaavan puolityhjän, rapistumaan päästetyn vanhan koulurähjän remonttiin miljoonia euroja.

Muualla virkahenkilöille maksetaan esim. siitä, että lapset saavat laadukasta opetusta - meillä maksetaan siitä, että lapsilta viedään koulut ja saadaan viimeisetkin nuoret perheet muuttamaan muualle. Päättäjät eivät tee tälle suuntaukselle mitään, kääkkää saa jatkaa hämäriä pimeyden puuhia lasten kärsiessä. Toisaalta, vaikeuksissa olisi ongelman valmistelijan kanssa Clint Eastwoodkin. Tuskin hänkään selviäsi tästä megapirullisesta, yössä ja varjoissa mieluiten vaeltavasta kalvakasta kieroilijasta ilman hopealuotia.

Uudenkaupungin tilannetta ja päätäjien toilailuja on mukava seurata läheltä, mutta ringside paikat ovat todella kalliit ja silloin omat lapset ovat shown uhreja. Halukkaille tiedoksi, että hyviä edullisia paikkoja löytyy hiukan kauempaa, mutta siti näkyvyys tänne on hyvä. Raumalla on myytävänä 172 omakotialoa ja siinä sivussa lapset saavat laadukasta opetusta ja harrastusmahdollisuuksia löytyy kaiken ikäisille. Kак прочь !6 kommenttia:

 1. On yritetty Raumalle muuttoa jo vuosi, mutta ei pääse Uudenkaupungin asunnosta eroon.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä

  Heti lähdetään Ukista, kun kämppä saadaan myytyä.

  VastaaPoista
 3. Pian pois Ukista.
  Lapset kohta kouluiässä, Maskuun tai Mynämäelle muutettaisiin. Asuntoa ei saa kaupaksi, pitäisi antaa ilmaiseksi. Velkaa vielä niin paljon, että voi myydä asuntoa halvalla.

  VastaaPoista
 4. Itsekin muutin Ugista Raumalle jo 7 vuotta sitten ja en ole katunut. Rauma on kuitenkin edullinen paikka asua asumiskustannusten osalta ja hyvä paikka rakentaa elämää. Moni muukin ikätoverini on näköjään lähtenyt muualle. Sen huomaa Ugin kaupunkikuvasta, kun täällä käyn. Ugilla ei ole mitää tarjottavaa nuorille ja se on karu totuus.

  Muistan vielä hyvin, kun teini-ikäisenä kymmenen vuotta sitten täällä oli valloillaan se periaate, että " Menkää te nuoret helvettiin täältä, kun ette tiedä mistään mitään ja teitä ei tarvita". Hohhoijaa.. No ei näytä mikään muuttuneen sen asian tiimoilta.

  VastaaPoista
 5. Ukissa vankina

  Siinäpä se, ei saa asuntoo myytyä, pakko olla täällä. Täältä ei pääse pois ja samalla joutuu kattoomaan hullujen päätöksiä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!