torstai 31. lokakuuta 2013

LEHTI SOTKEUTUI LOPULLISESTI OMAAN KIEROILUUNSA!

Muutama kokoomuslainen rustasi tekstin läpyskään joku kotva sitten. He kirjoittivat oman totuutensa, lisäten siihen abstraktisen luonneanalyysin. Tuo kirjoitus oli kuin teloitusosaston edessä sanotut viimeiset sanat. Sen jälkeen ovat verbaliikan luodit lentäneet ja repineet kirjoittajat riekaleiksi. Ehkä kirjoittajat ajattelivat, etteivät he loputtomasti voi vaieta ja kyllä heidän kirjoitukseen joku uskoo, kun näkee nimet kirjoituksen alla. On vaikea olla pitkäjännitteinen varsinkin riidankylväjän hampaissa, mutta toisaalta kannattaako vakuutta heitä, ketkä ovat ennestään vakuuttuneita, jos samalla epäilijöiden määrä kasvaa? Psykologia ja mediaoppi ovat ihan oikeita tieteen lajeja, joten niihin pitäisi suhtautua vakavasti. Muuten käy niin, että pikaisesta huippuideasta tulee se lopullinen sinetti, joka saa giljotiinin terän kovaan vauhtiin ja putoamaan kovalla kolinalla alas!

Tänä päivänä kieroilijat sortuivat oman kieroutensa tökeryyteen. Vieraspaikkakuntalaisen sivustaseuraajan kirjoitus sisältää käsittämättömän tarkkaa yksityiskohtaista tietoa. Herääkin väkisin kysymys, onko tällä tarinan vieraspaikkakuntalaisella allekirjoittajalla tapana rustata almanakkaan aivan kaikki se, mitä Uudenkaupungin kokoomuslaiset tekevät? Edes sisäpiiriläinen ei pysty moisen tarinan vääntöön ellei tarkista kaikkea tapahtunutta almanakastaan tai..... . Jutun tekstiasu herättää lisää epäilyksiä vieraspaikkakuntalaisen allekirjoittaman tekstin suhteen - tuntuu niin tutulta. Samoin ihmetyttää seurakuntalaisen tittelin nostaminen esiin jutun kirjoituksessa. Muualla seurakuntaan viittaaminen lisännee uskottavuutta, meillä se kertonee enemmänkin päästä löytyneistä sarvista ja suurista sellaisista. Tekisipä mieleni sanoa, että nyt läpyskän väki takapiruineen ja suurine sarvineen jäi kiinni rysän päältä!

Yleensäkin ihmetyttää koko vääntö SOPIMISESTA. Jos yksi äänestää nyt, kuten aina on äänestänyt  vasemmiston mukana linjalla: KÖYHÄT KYYKKYYN JA RAHAT HALLEIHIN jne. ja toiset ovat tasapainottamassa kaupungin taloutta, jottei kaikkia palveluja tarvitsisi karsia; KUINKA TÄLLAINEN LINJAERO VOIDAAN SOPIA? Jos me katsomme kaupungin talouslukuja, emme me voi sopia onko tilanteemme hyvä vai huono. Totuutta ei voi sopimalla muuttaa, sen suhteen joko ollaan oikeassa tai väärässä. Erittäin karvaaksi käy talouden osalta valheessa eläminen ja uskotteleminen itselle ja muille: MITÄ KAUEMMAKSI MAKSUN AIKA SIIRTYY, SITÄ ENEMMÄN REALISMI JA VELANMAKSU SATTUU!

Totuudesta voidaan läpyskän sivuilla valehdella. Nämä valheet saattavat utopistisuudessaan näyttää hienoilta, suurilta ja mahtavilta, mutta ikävä fakta on se, että ME EMME VOI ELÄÄ LÄPYSKÄN UTOPIOISSA VAAN JOUDUMME TYYTYMÄÄN ARKISEEN ALICENKATUUN; Katuun, jossa jopa valopylväät ovat ottaneet hyökkäävän lähtöaskeleen kohti viattomia autoilijoita. Nyt tarvitaan läpyskän riidan kylvön ja riidan kylvämisen sijaan totaalista faktoihin perehtymistä ja yli puoluerajojen tapahtuvaa ryhdistäytymistä, jotta viimeinkin päätöksen teossa keskitytään siihen olennaiseen eli KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI TOIMIMISEEN!

Koko sopan aiheuttaja on läpyskä. Koko menneen valtuustokauden se mollasi määrättyjä valtuutettuja riitaisuudesta, häiriköinnistä ja kiusaamisesta. Mistään ei löydy ensimmäistäkään pöytäkirjamerkintää moisista tapahtumista eikä tallenteistakaan löydy kuin vasemmistoveteraanin törkeä käyttäytyminen valtuustossa. Kun tutkintapyynnötkin tyrehtyneet alkusavuihinsa, voi ihmetellä läpyskän toimituspolitiikka: ONKO SE VAIN JA AINOASTAAN RIIDAN KYLVÄMINEN? Tuntuisi helvettiin pääsee vähemmälläkin pahanteolla, mutta kai sinnekin voi mennä ovet paukkuen! Joka tapauksessa, kiitos läpyskän, kohta tulee umpeen viides vuosi, kun kaupungintalous on jäänyt lapsipuolen asemaan: TÄNÄ VUONNAKIN TULEE MUUTAMA MILJOONA MIINUSTA!

17 kommenttia:

  1. Täältäkö tietolähde löytyy ulkoukilaiselle eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikölle
    Kokoomuksen Uudenkaupungin kunnallisjärjestön hallitus 2013
    Nikula Ulla-Maija (pj), Österman Elina (vpj), Arvonen Teemu (siht.), Jäntti Merikki, Kutila Johanna, Lalla Urpo, Marsela Merja, Mohtaschemi Tuula, Salaterä Juha, Suves Tarja, Vainio Kari, Varpe Maj-Britt, Viljanen Antti, Vuorio Anneli ja Wala Heikki
    vaiko jostain toisesta koulukunnasta?

    Kieltämättä alkaa olla aika edistyksellistä välienselvittelyä.

    VastaaPoista
  2. Tiedotus on muutenkin tasapuolista. Walan ja puolustuskaartin mielipiteet laitetaan vain nettiin.

    VastaaPoista
  3. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1378756_731558983526027_139862721_n.jpg

    Löydätkö Java jotain virheitä tästä oikeiden kirjoittajamiesten kirjoituksesta?

    VastaaPoista
  4. Kiitos vierailemisista ja viesteistä! Kaipa kirjoitus pitää kutinsa, joskin lopussa oleva luonneanalyysi hiukan ihmetyttää. Ehkäpä joku hauska vertaus olisi ollut parempi, kun siihen lahjakkuutta piisaa. Toisaalta kyseinen analyysiosio on juuri läpyskän linjan mukaista kirjoittelua ja ehkäpä ilman sitä juttu olisi raakattu kokonaan.

    VastaaPoista
  5. Perinteistä Javan valheellista paskaa. Kuinka vain varavaltuutettu ja täysi nolla jaksaa levittää päivästä toiseen samaa valheellista paskaa.

    VastaaPoista
  6. Missä ovat
    1. valhe ?
    2. valhe ?
    3. valhe ?

    jne.
    Kommenttisi vakuudeksi osoita niitä Javan alustuksesta
    sinä Anonyymi1. marraskuuta 2013 11.17

    VastaaPoista
  7. "Vain varavaltuutettu". Mitenkäs minä näen tuossa kovin äärikonservatiivisen sävyn. Niin kauan on sananvapaus, tavallinen kansalainenkin voi sanoa mielipiteensä. Minusta Valkonen on älykäs kaveri, toimittajanakin ollut aika arvovaltaisissa medioissa. Voi olla, että hän on tempperamentiltaan hieman ukilaisen käsityskyvyn yläpuolella

    VastaaPoista
  8. Java on olevinaan niin viisas. Aina Forssin, Walan ja Koskien kimpussa. Täysi surkimus se on ei mitään muuta. Täällä purkaa katkeruutta oikeisiin valtuutettuihin.

    VastaaPoista
  9. Aapuuva!
    Minkälainen on oikea valtuutettu? Tarvitaanko siihen jokin ominaisuus vai tutkinto vai mikä? Saatuihin henkilökohtaisiin äänimääriin kunnallisvaaleissa se ei ainakaan voi perustua, koska siellä on valtuutettuina vähemmän ääniä vaaleissa saaneita kuin esimerkiksi Java ja vastaavasti valtuutetuksi ei päässyt henkilöitä, jotka saivat enemmän ääniä. Hassu juttu sikses.

    VastaaPoista
  10. ..mutta se sananvapaus ! Ihan sama onko poliittisesti siunattu. Kunnallisvaalitkin alkaa olla olla jo kuin kirkollisvaalit, josa 15 % okeututetuista äänestää.

    VastaaPoista
  11. Java kirjoittaa hyvinkin totuuden mukaisesti.

    VastaaPoista
  12. Syy lienee lukijakunnasa, jos ei Valkosen tekstejä oivalla. Kosken ja Walan kehuminenko täällä olisi "in". Voi voi sentään, toki heitäkin voi kannusta ja kehua, mutta tosiasiat eivät oikein sitä tue. Toisaalta: kyllä tukeakikin Valkoselta tulee, jos aihetta on.

    VastaaPoista
  13. Kiitos läsnäkäynneistä ja kommunikaatiosta! Keskustelu lurahtaa auttamatta lapselliseksi, kysymyksiin ei vastata, ehdotuksia ei noteerata, kysyjät ja vaihtoehdon esittäjät leimataan kiusaajiksi, häiriköiksi jne.. Miksei vastauksia ole tullut tai esityksiä otettu edes pohdittaviksi? - Me olemme olleet kuin pikkulapset hiekkalaatikossa, jossa herkkähipiäinen ynnä häiriintynyt isoin poika haluaa päättää, mitä muut leikkivät. Jos joku sooloilee tai ei tottele isoa, voimalla kajahtanutta luonnevikaista peter pan -syndrooma poikaa, saa hän kurinpalautusta. Näin meillä on menty surullisesti kohti suota ja vain siksi, että yksi on pureskellut syntymässä suuhun työnnettyä hopealusikkaa niin, että hampaat on menneet tohjoksi eikä hän pysty loistamaan isiensä lailla sukunsa ikiaikaisessa kotikaupungissa. Kukko se on tyhmäkin kukko ja pitää pelolla fiksutkin kanat ruodussa. Ja meillähän noita munattomia kanoja piisaa!

    VastaaPoista
  14. heh - just. Hyvä Java!

    VastaaPoista
  15. Dokaaminen kannattaa aina, sanoi jo Isä Kai Jörn- pojalle.....tuli vaan mieleen, että tuon seurakuntahenkilön kirjoitus menee kansaan kuin häkä.. ihmiset kun eivät noin hienojakoisia juttuja tajua

    VastaaPoista
  16. Terveiset Uudenkaupungin keskustan vilinästä, hyvä että sekaan sopi;samalla kiitän kävijöitä ja kommentoijia! Pohtikaapa, mikä mahdollistaa mm. ihmeellisen pyhänmiehen signeeraaman kirjoituksen. Sehän on vastine lehden aloittamalle ja provosoimalle vastapuolen kirjoitukselle. Onneksi rustaus on lukuasultaan sellainen, että useimmat loikkaavat sen yli. Lyhyissä ja sopivasti silmään osuvasti sijoitetuilla muutaman lauseen tekstiviesteillä vaikutus on suurempi. Aivan omiin mittoihinsa vaikutus kasvaa, kun sanomaa toistetaan sadat kerrat. Tätä vaikutelmaa, kansan syvät rivit puhuvat, tukevat lukematta jääneiden mielipidekirjoitusten otsikot ja allekirjoitukset - samalla ne antavat julkaisusta kuvan: OLEMME PUOLUEETON KANSAN ÄÄNEN ESIIN NOSTAVA UUTISVÄLINE!

    Nyt pihalle pilkkomaan, saunomaan ja töllöttämään Ässät-Lukko geimailua!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!