sunnuntai 13. lokakuuta 2013

TÄMÄN PÄIVÄN UUSIKAUPUNKILAISET SS-MIEHET!

Seppo Nikula ihmetteli taannoin 600 000€ investointia Seikowin kouluun. Hän perää aivan asiallisesti päätöksiä, joiden seurauksena mainitun suuruinen investointi tehdään. Perustellusti voikin ihmetellä virkahenkilöidemme asemaa kaupungin päätöksenteossa. Pikku hiljaa alkaa tuntumaan  siltä, että virkahenkilöjohtomme ei välitä pätkääkään luottamushenkilöistä, heille ei edes kerrota mistään mitään. Kun mielivaltaiset hankkeet on pantu salaa vauhtiin, niille haetaan hyväksyntä julkisessa julkisessa sanassa ja määrättyjen luottamushenkilöiden siunauksella.

Ennen vaaleja kaupungin valtuusto teki yksimielisesti selkeän linjauksen, jonka mukaan Uusikaupunki huolehtii ikäihmisistään itse. Apuna käytämme vain ja ainoastaan paikkakuntamme omia pieniä yksityisiä toimijoita. Em. päätöksestä huolimatta useaan kaupungin kolkkaan nousee hoivalaitoksia, jotka eivät mitenkään voi olla sopusoinnussa valtuuston yksimielisen päätöksen kanssa. On perusteltua kysyä, kuinka tällainen yksityistäminen on mahdollista vastoin valtuuston yksimielistä päätöstä?

Valtuuston käsitellessä asiaa vasemmalta ja oikealta korostettiin ääni väristen ikäihmisten oikeutta arvokkaaseen vanhuuteen. -Vanhuksiamme ei koskaan jätetä kansainvälisten pörssiyhtiöiden armoille!: Nämä sanat kaikuivat valtuustosalissa. Eniten tuolloin ääntä värisyttivät, jopa kammottavia kokemuksia maalaillen hallituksen II-varapuheenjohtaja ja sosiaalilautakunnanpuheenjohtaja. Hyvä etteivät he vääntäneet itkua puhuessaan. Kuitenkin lähes samaan aikaan oli pakko jonkun kaupungin taholta neuvotella po. pörssiyhtiöiden kanssa, sillä pian niiden rakennustyömaat käynnistyivät.

Keväällä toinen äänenvärisyttäjä virnuili iloisesti paikallislehden sivuilla tutustumassa kansainvälisen pörssiyhtiön miltei valmiiseen rakennukseen, ENÄÄ EI ARVOKAS VANHUUS PALJOA PAINANUT. Tämä osoittaa, että puheet vanhusten arvokkaasta kohtelusta olivat vain vaalipuheita, puhujien mustissa sielussa kyti vain oma poliittinen pyrkyryys ja etu. Nämä ns. uskovaiset, jo eläkkeellä olevat, veijarit ovat turvanneet henkilökohtaisesti oman arvokkaan vanhuutensa maallisen mannan rohmuamisella. Mielestäni kyseessä on käsittämätön sumutus aikamme SS-miehiltä eli SeurakuntaSarvipäiltä. Entä joka käänteissä yksityistämistä vastustava vasemmisto? He eivät ole inahtaneetkaan vaalien jälkeen kuin juhlapuheissa; päätöksenteossa yksyistäminen ja kaupunkilaisten varojen ulkoistaminen on sääntö eikä poikkeus!

Seppo Nikulan esiin tuomalle toiminnalle  on pistettävä piste, siihen ei saa törmätä jatkuvasti muutaman kuukauden välein. Virkakoneisto ei voi terveessä demokratiassa käyttää kaupungin korkeimpia päätäntä elimiä kynnysmattona, jonka päätöksistä tai tekemistä aloitteista ei välitetä tuon taivaallista. 12 kommenttia:

 1. Virkamiehet tomivat niin kuin edellinen KJ totutti. Hänelle ei luottamushenkilöt olleet yhtään mitään -

  VastaaPoista
 2. Seikowin remontit ovat saaneet koulujen sulkemisen jälkeen starttinsa kuulemma siitä kun entinen insinööri osoitti yllättäen tulla tupsahtaen tulleille lapsille päivähoitopaikan tyhjästä koulurakennuksesta. Mielenkiintoista jos on totta. Viranhaltijapäätöksiäkn on kuulemma haettu Sekowin remonttien tiimoilta. Onko remontteja Seikowin kouluun budjetoitu ylipäätään niin kannattaa tutkia.

  VastaaPoista
 3. Meneekö Jawa dalin sarvipääksi valtuustoon huomena?

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja viestimisistä! En enää aio mennä valtuustoon tyhjänpantiksi istuskelemaan.

  VastaaPoista
 5. Kun valtakirja on saatu, sinne on mentävä. Voi olla että on idiootteja, jotka eivät välitä äänestäjistäänn

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja edelliselle toteamuksesta! Juuri noin se menisi, jos oltaisiin normaalissa demokratiassa. Yksittäisellä valtuutetulla ei ole mitään virkaa meidän pelleily demokratiassa. Katso Kokoomuksen sinäänsä hyvä aloitetta, joka asioita tietävällä tuo mieleen tapauksen, jossa toinen ensin hakkaa kaverin pään irti ja lopulta pistää irtonaiseen päähän laastarin!

  VastaaPoista
 7. Olitko kuitenkin valtuuston kokouksessa varavaltuutetun jäsenkirjalla?

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä! Rake oli paikalla!

  VastaaPoista
 9. Ihan vaan tiedoksi, että tori.fi:ssä on 8 halutaan vuokrata Uusikaupunki-ilmoitusta ja vain 1 hakee yksiötä. Loput hakevat isompia 3-4 huoneen asuntoja. Kannataisiko halvan kerrostalon sijaan rakentaa toinen Tontonmäki johonkin huitsin nevadaan?

  VastaaPoista
 10. Aiotaanko yksityinen päivähoito ajaa Ukista ulos ja siitä "saatavilla" rahoilla saadaan Seikowiin päiväkotisuunnitelma toteutettua niin kysynpä vaan. Vai mikä juttu tänään oli plarissa?

  VastaaPoista
 11. http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/547588.html

  Kyllä tuossa jutussa on jotain varmaankin Seikowin remontteihinkin liittyvää?
  "Jos päädytte säästämään kuntalisässä, vaadimme etukäteen laskelmat näille 79 lapselle, mihin heidät tullaan sijoittamaan, ja mistä näille lapsille tulee hoitajat. Tällä hetkellä olemassa olevat päivähoitoyksiköt ovat täynnä ja hoitajat ylityöllistettyjä."

  VastaaPoista
 12. Kun kuntalisää alettiin maksamaan niin hoidontarvetta ei vähentänyt yhtään, olikos yksi lapsi joka otettiin pois hoidosta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!