sunnuntai 1. syyskuuta 2013

HALLITUS ON ESITTELIJÖIDEN ARMOLLA!

Hallituksessamme istuu pätevää, koulutettua ja maailmaa nähnyttä väkeä. Kun vielä otetaan esiin joiden hallituksen jäsenten, jopa yhteiskunnan kannalta menestyksellinen toiminta siviilityössään, ei heitä voida pitää minään tumpeloina tai kävelevinä katastrofeina. Ikävä totuus on kuitenkin se, että, menestyksellä vastuullista työtä tekevillä, luottamushenkilöillä on ruhtinaallisen palkan lisäksi ruhtinaalliset vastuut. Tämä syö vastuullista siviilityötä tekevän aikaa ja aktiviteettia sekä rajoittaa paneutumismahdollisuuksia kunnallisten ongelmien syvään istutettuihin siemeniin. Tästä johtuu se, että säästötoimenpiteet jäävät pinnallisiksi ja kaikesta umpimähkään leikkaavaksi juustohöyläksi.

Hallituksemme antoi johtaville virkahenkilöille tehtävän säästöjen etsimiseksi. Eikä ole mikään yllätys, että nämä eivät löytäneet ratkaisevia säästöjä. Lopuksi siirryttiin lomautusten tielle. Jotta näin ei olisi käynyt, olisiko hallituksen jäsenten tullut jättää siviilityönsä ja ryhtyä itse penkomaan tuhannen ihmisen kaupunkiorganisaatiota ja esim. korvaajaa kenttämestarille? Eli käytännössä hallituksen jäsenten olisi täytynyt tehdä se työ, mistä johtavat virkahenkilöt nauttivat muhkeaa, kannustinlisin ja korotuksin höystettyä, palkkaa.

On täysin selvää ja toteen osoitettua, ettei meidän nykyinen päätäntämme ja valmistelumme tule koskaan nykytyylillä saavuttamaan säästöjä. Olemme säästövaateiden suhteen täysin samassa tilanteessa kuin helmikuussa. Talousongelmat eivät ole merkittävästi vähentyneet, mutta sen sijaan säästöaika hupenee. Aikaisemmin esittelyssämme edettiin yhden mallin mukaan, nyt hallitus ei saa ensimmäistäkään säästömallia. Tämän vuoksi ollaan ajauduttu ja ajaudutaan yhä voimallisemmin juustohöylän kautta linjalle, jolla ajetaan alas kaupunkilaisille suunnattuja palveluita ja potkitaan kaupungintyöntekijöitä pihalle. Sitä kipeämmäksi asia lopullinen ratkaisu kasvaa, mitä kauemmin sitä joudumme odottamaan. Tällä menolla Uudellakaupungilla on edessä valtionvarainministeriön virkamiehiltä tuleva kaikkein eniten kuntalaisia kipeästi koskeva saneerauspotku ja pakkoliitos, kenties koko kaupungin pilkkominen.

Kaupungin saattamiseksi nousu-uralle, ehdotin toimikunnan perustamista kaupungin talouden ja tulevaisuussuunnitelmien tiimoilta. Minulle on toimikunnista todettu etteivät ne saa kaupungissamme  mitään aikaiseksi. Näin meillä on ollut aikaisemmin ja siihen löytyy myös selvä syy: Jos hallitus ja johtavat virkahenkilöt eivät löydä säästöjä, tuskin niitä löytää toimikuntakaan, joka koostuu johtavista virkamiehistä ja hallituksen jäsenistä. Meillä perustettiin tällainen toimikunta, joka vuosien varrella kokoontui luulakseni sadat kerrat. Varmaankin em. toimikunta maksoi kokouspalkkioina kenttämestarin vuosipalkan, mutta ainoa säästö mikä sen tiimoilta syntyi oli Rainer Tähtisen kokouspalkkiosäästö. Rainer jäi em. toimikunnasta, koska se ei saanut mitään aikaan.

Uskon kuitenkin, oikein kootun, toimikunnan pystyvän löytämään ne kohdat, mistä tämän kaupungin talous falskaa. Kyse on ainoastaan oikeiden toimikunnan jäsenisten valitsemisesta. Jos saisin valita toimikuntaan muutaman demarin, keskustalaisen, kokoomuslaisen ja yrittäjän, olen jo käymieni keskustelujen perusteella vakuuttunut, että viimeinkin hallitus saisi konkreettisia säästöehdotuksia sekä ehdotuksia, joilla kaupungin taloutta parannetaan toimintoja kehittämällä. Mikään toimikunta ei kuitenkaan toimi koskaan, jos siihen valitaan jäsenet puoluehierarkian tai sopivuuden perusteella; sen sijaan jäseniltä tulee vaatia pätevyyttä: innovatiivisuutta, vilpittömyyttä, kykyä nähdä tulevaisuuteen ja sitoutumista kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi toimimiseen. Mikäli näin ei tehdä, on edessä totaalinen kaaos ja kaupungintalouden lopullinen romahtaminen, jonka välivaiheena näemme johtavien virkahenkilöiden pois potkimisia!

37 kommenttia:

 1. Pohdimme tänään Pyhämaalla, että tarjoaisimme seitsemästä Tontonmäen talosta 20 000 euroa kappale. Myisimme ne sitten vaikka 30 000 ecua kappaleelta. Ottaisimme siis riskin.
  Kaupunki hyötyisi ainakin sen, että ylläpitovastuu menisi pois, jäisi vain se 1,5 mijoonan euron laina Kuntarahoitus Oy:lle

  VastaaPoista
 2. Kiitos saapumisista ja viesteistä! Vai kannattaisiko tehdä aloitteen mukainen huutokauppatapahtuma, jossa talon pohjahita olisi 89 000€?

  VastaaPoista
 3. Ihmettelen jos vassarit/vasemisto tulee hyväksymään ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevan henkilökunnan lomautuksen olettaisin, että muutos ei tätä myös hyväksy.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vilkkaasta vierailemisesta ja kommentista! Ongelman alkujuuri on se, että rallista rahaa on lyöty ja lyödään kunnan perustoimintojen kannalta täysin epäolennaisiin kohteisiin. Hyvä käytännön esimerkki tästä valtuuston viime kokous ja tässä ratkaisevassa roolissa olivat vasemmistoliittolaiset ja demarit. Ihan sama juttu, jos perheen isä pistää rahat uuteen Ferrariin ja laatujuomiin, mutta lapsille ei ole ruokaa. Juuri tätä varten meillä on yhteiskunnassa lakeja, pykäliä ja virkahenkilöitä, jotka pitävät huolen etteivät perheen pienimmät tai kuntien heikoimmat kärsi rahankäyttäjän itsekkyydestä ja varojen väärinkäytöstä.

  En usko, että valtuustossa on ensimmäistäkään, kuka haluaa jättää ensimmäistäkään kuntalaista heitteille. Toiset vain ymmärtävät nykyisen tilanteen ja yrittävät tehdä sille jotain; toiset taas eivät välitä realiteeteista tuon taivallista, vaan kuntalaiset unohtaen tekevät päätöksiä toisilleen.

  Vaikka läpyskä kertoisi kuinka hienoja juttuja menestyksestä ja taivaalta satavasta mannasta, ei niistä pysty elämään eikä niitä pysty syömään, koska jutut eivät kohtaa totuutta! Ikäviä asioita ei saa kuntoon muuten kuin nostamalla ne esiin. Se vaan on fakta, että ongelmia kohdatessa kaikki positiivinen tekeminen perustuu ongelman tunnustamisesta ja parhaiden voimien valjastamisesta ongelman korjaamiseksi! TÄHÄN MEIDÄNKIN TULISI PYRKIÄ!

  VastaaPoista
 5. Totta puhut java, mutta kaikkia ei voi lomauttaa se vaan tosiasia.
  Siirretään sitten osa vanhuksista erikoissairaanhoidonpiiriin ja java mitä se maksaa.

  VastaaPoista
 6. Mitä mieltä Valkonen olet Kari Kosken jättämästä "perinnöstä"

  VastaaPoista
 7. Nyt nassut kiinni. Meillä ei ole mitään todellisia ongelmia ja kaikki muuttuu paremmaksi. On vain niin ettette vieläkään ymmärrä sitä. No vitsi vitsi tavallaan jos vertaa vaikka Syyrian tilanteeseen. Mutta kun me emme siellä joudu elämään vaan täällä painitaan omien haisevien kasojen kanssa. Javalla on ihan hyvää ja perusteltua profilointia siitä, miksi ei oikein tahdo onnistua vieläkään vaikka nyt hallituksessa istuu tohtoreita, lisenssiaatteja, maistereita, diplomi-insinöörejä ja vielä ihan eri aloilta. Ei pitäisi olla
  siis mitään ongelmia tehdä säästöpäätöksiä ainakaan jäsenten koulutuksen
  puolesta. Mutta ei niin ei. Miettikää onko Java taas kerran niin v...sen oikeassa?

  VastaaPoista
 8. Taitaa pitää paikkaansa ettei Katarauman silln yli ole yhtään täyspäistä tullut. Jos huutokaupassa Tontonmäen talot menee 20 000€ kappale niin miksi jotkut odottaisi huutokaupan päättymistä saadakseen maksaa 30 000€.

  VastaaPoista
 9. Kyllä kaupungilla löysiäkin on, kuten Nummi aikoinaan jo totesi.
  Nyt olisi viimeinen hetki karsia turhia kulttuuririentoja ja muita palveluita jotka eivät ole kaupungille lakisääteisiä.

  VastaaPoista
 10. Kun ei mitään aikaisemmin tehty vaikka siitä jo monta vuotta hollattiin nyt sitten ollaan kylmän totuuden edessä.
  Kiitos Kosken/enemistö päättäjien.

  VastaaPoista
 11. Vituttaa Javan jälkiviisaana. Olisi ajallaan puuttunut asioihin. Mitä täällä raakkua jälkiviisaana.

  VastaaPoista
 12. Ei ole jälkiviisutta kun asiaa on esitetty monesti sitten olisi jälkiviisautta jos ei olisi puhuttu.
  Ei jav a sille voi mitään kun enemistö päättää.
  Koko kaupunki nyt sitten kärsii enemistön huonoista päätöksistä.

  VastaaPoista
 13. Katulamppujenkin muutostyötä yrittettiin siirtää myhemmin tehtäväksi jos sitten olisi rahaa enemmmän.
  Enemistö päätti ei siirretä ja sitä enemmän joudutaan säästämään.

  VastaaPoista
 14. En yhtään ihmettelis vaikka joku ehdottas johtaville virkamiehille palkankorotusta, kun joutuvat hakemaan säästöjä hirvittävän paineen alla ja työ on lisääntynyt säästöjä haettaessa.

  VastaaPoista
 15. Ei Java tee muuta kuin jälkikäteen haukkuu kaikki ihmiset ja päätökset. Samanlainen Katarauman sillan ylittäjä se on. Ei kerro mitään asiallista mitä pitäisi tehdä Tontonmäessä.

  VastaaPoista
 16. `tuo 20 000 osto ja 30 000 myynti tarkoitti ettei enää huutokaupan kautta. Jos joku taho olisi ostanut talot VASTUULLEEN, niitä uskaltaisi joku muukin ostaa.
  Huutokauppakaan ei enää auta. Kuka tuollaiseen yhtiöön menee?

  VastaaPoista
 17. Java hiljeni, kun kysyttiin ratkaisu Tontonmäkeen. Sanois kerrankin, jotain ensin eikä jälkiviisastelisi.

  VastaaPoista
 18. Javahan sen jo sanoi pohjahinnaksi 98000/talo ja huutokaupataan oli yksi vaihtoehto ja niitä on ollut muitakin ajansaatossa kun viitsis vain otta asioista selvää huomattvasti perempia kuin ei mitään.
  Kari koskelta kannattasi kysyä mitä pitäs tehdä kun on sopan keittänyt ei java.

  VastaaPoista
 19. Kiitos täällä vierailuista ja kommenttiosion käytöstä! Juha Aaltosen ja Rainer Tähtisen kanssa olemme esittäneet kymmeniä vaihtoetoja niille yksittäisille päätöksille, jotka ovat vieneet kaupungin tuhon posteille. Niin ikään olemme tehneet lukuisia ehdotuksia kaupungin kehittämiseksi ja muuttamiseksi muuttovoittoiseksi. Katsokaa valtuuston pöytäkirjoja, jos eppäilette.

  Jos Tontonmäen taloja olisi viime vuonna myyty reaalihintaan, olisiko heti perään voitu juhlia messiasta makkaroilla? Jätettiinkö Tontonmäen talot myymättä tarjouksen tehneille vain vaalien läheisyyden vuoksi? Maksavatko kaupunkilaiset toista miljoonaa tämän vuoksi? Jos edes tämä totuus olisi päässyt julkisuuteen, miten se olisi vaikuttanut, nyt valheiden varassa, käytyihin vaaleihin?

  VastaaPoista
 20. - tietämätön äänestäjä ei ole äänestäjä, sanoi eräs englantilaisprofessori MOT- ohjelmassa, jossa käsiteltiin Bilderberg- ryhmän kokoontumisia.
  Näinhän se on, mutta demokratiassa tietämättömänkin ääni lasketaan, vaikka maailma olisi jo Bilderbergissä sovittu.
  Uudenkaupungin "Bilderbergissä" on erään median edustaja vaikuttanut vahvasti ihmisten (tietämättömien) mielipiteisiin. Ellei olisi, äänestysprosentti olisi ollut reippaasti alle viidenkymmenen. Nyt äänestettiin (tietämättömät) noita samoja iänkaikkisen vanhoja edelleen paikoillensa.
  Olen kadottanut uskoni demokratiaan.

  VastaaPoista
 21. Halloo!
  Eihän Ukin kaupungilla pitänyt mitään taloushuolia olla saatika tarvetta tehdä henkilöstöön kohdistuvia säästöjä, eihän. Näin elettiin ja oltiin viime vuonna. Kaikki hyvin! Satama- ja jätehuoltoliikennelaitoksen myynnillä piti porskutella hamaan tulevaisuuteen. Hyvä, ettei alettu harkita koko henkilöstölle Uki-lisän maksamista! Perskutarallaa. Hommahan on ihan niin kuin niin monet kerrat mm. mr. J. Valkonen esim. on po. kirjoituksillaan osoittanut. Voi voi, että ollaan jälkijunassa. Hitto Java. Miksei me kerrottu ääneen, mitä päättäjien enemmistön olisi tarvinnut päättää eri asioista esim. lomautusten olevan ovella. Tai sille iki-ihanalle punaisten uusien torppien mäelle!
  Toteanpa taas, että
  lomautuksille on vaihtoehtoja
  http://pohtiva.vuodatus.net/lue/2012/10/kahden-miljoonan-henkilostosaasto-tasapuolisesti
  JAa

  jk. Myös Tontonmäen taloille oli vaihtoehto. Nyt se on jo myöhäistä saadaan taloja pakkohuutokaupalla kaupaksi tai ei. Kuntalaiset maksavat pitkään ja hartaasti erinomaisesti valmistellusta virkamiestyöstä. Koko pitkän velan! Joten mikäs meillä tässä maksaessa.

  VastaaPoista
 22. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Eiköhän me Juha(Aaltonen) tuotu kantamme ja vaihtoehtomme esille ihan kaikilla mahdollisilla foorumeilla aina ensimmäisestä valtuuston istunnosta alkaen. Kaikki mitä sanoimme tai esitimme oli riitelyä, häiriköintiä ja jopa LIKAISTA PELIÄ! Läpyskä on ollut kaikessa kieroilussa mukana. Tänään siellä jeesustellaan kiusaamisesta. No varmasti läpyskässä hallitaan kiusaus, kun demokratian sabotointikin onnistuu.

  Kannatta katsoa Teemaa 21:55 alkaen. Ei Vannaksen jengiin suhtautuminen ole ollut helppoa muuallakaan, joskin elokuva kertoo suhtautumisesta ennen po. poppoon saavutuksia. Mitenhän meillä päättäjät suhtautuvat holokaustiin? Varmaan kieltävät sen ja pitävät eri mieltä olevia kiusaavina häiriköinä ja likaisen pelin pelaajina!

  VastaaPoista
 23. Eiköst Ukillekkin vähän sentään heruisi vaikka jka kolmas kunta hakee vähän bonusrahaa
  http://yle.fi/uutiset/yli_sata_kuntaa_hakee_lisarahaa_valtiolta/6810920?origin=rss

  VastaaPoista
 24. Oikein boonusta.

  Sitävartenko sitä boonusraha haetaan,että johtaville virkahenkilöille saadaan palkankorotus ja booonukst hyvästä talouden hoidosta.

  VastaaPoista
 25. Oikein boonusta.

  Sitävartenko sitä boonusraha haetaan,että johtaville virkahenkilöille saadaan palkankorotus ja booonukst hyvästä talouden hoidosta.

  VastaaPoista
 26. UGIN SANOMISTA TÄNÄÄN
  Uuteenkaupunkiin on siis syntynyt ja syntyy uusia työpaikkoja. Suuri määrä lomautettuina olleita autonrakentajia on lisäksi päässyt takaisin työn pariin. Uudenkaupungin tilanne onkin poikkeuksellisen positiivinen Suomen yleiseen ilmapiirin verrattuna. Se on selvästi havaittu myös muualla maassa.

  Pakko onkin kysyä, onko täällä - varsinkin kaupungin päättäjien piirissä - vieläkään täysimääräisesti tajuttu, miten merkittävää tämä on ja miten nyt pitäisi oikein toimia.

  LISÄKSI HEIKKI WALALLA ON HYVÄT LÄÄKKEET UGILLE
  ei lomauteta eikä irtisanota.
  Miksi nyt sitten lomautetaan kysnpä vaan.

  VastaaPoista
 27. Mitkähän nekin Heikki Walan lääkkeet U:gille olisi? Ei ole näkynyt mieheltä minkäänlaista konkretiaa kuten esimerkiksi Juha Aaltoselta, jota Wala oli painamassa Kosken kanssa "filttiketjuun"

  VastaaPoista
 28. Walalla oli oikein mukava tarina. Pieni puute siinä oli eli hän ei muistanut sanallakaan mainita erästä pientä nyanssia. Nimittäin rahaa. Miten rahoitetaan kaikki ne temput, jotka tarjosi lääkkeeksi? Walahan on siis täysin samoilla vesillä kuin vasemmisto näillä odotuslääkkeillään.

  VastaaPoista
 29. Odotuslääke tarkoittaa taloudenpidossa sitä että aika hoitaa mutta kun ei hoida. Käytännöllisemmin sitä voisi ajatella niin että koko ajan potilaan tila menee huonommaksi jos nautitaan vaan odotuslääkkeitä. Mitä pidempään näitä odotuslääkkeitä nautitaan eli ollaan keinotekoisessa pilvessä ja fiilistellään vanhoja aikoja niin miten lopulta käy. Alkaa mennä taju ja tietoisuus reaalielämästä. Lopputulos on selvä että ei voida enää potilasta auttaa kun odotuskemikaaleja on pumpattu jo liian kauan. Joku muu tulee ja tekee ratkaisun. Sitten tulee lopullinen ratkaisu. Jälkipolville jää luettavaksi lausunto: kuoli heikkouteen.
  Taloudessa se se on maan hallituksen päättämät pakkotoimet
  kunta- ja soteuudistuksesta sekä erinäisten raippaverojen määrääminen.


  VastaaPoista
 30. Ote Timo A. Järvisen Facebook-päivityksestä tänään:
  "Ex-hall.pj on löytänyt samassa plarissa kolmen lääkkeen ohjelman. Se kattaa kuntatalouden, kuntarakenteen ja soten. On siinä meillä harvinaisen viisas mies tässäkin. Huh huh.

  Näemmä sentään kaikki eivät ymmärrä kuinka syvällä taloudessa ollaan. Muutoin hänen lääkkeensä ovat aika lailla nykyagendan ja tavoitteen suunnalla.

  Eilen päätetyt lomautukset eivät riitä, tarvitaan vielä vahva ja ankara talousarvio ensi vuodelle. Mutta rahanjako kissanristiäisiin saisi kh:ssa loppua."
  Mitäs tähän oikein siten enää osaa muuta sanoa.
  JAa

  VastaaPoista
 31. Rahaa tuhlataan edelleen kymppitonneja ellei satoja.
  Eikö valtuutetut/virkamiehet tajua vieläkään , että tuhlaaminen on lopetetteva ja heti!!!!!!!!!
  Valtuutetut/virkamiehet lähtee pian seminaariin ruissaloon näin jossain on kai informoitu??????

  VastaaPoista
 32. Jäähän Suomeen sentään ainakin Nokian rakennuttamat lukuisat kiinteistöt.
  Saapi nähä, mihin tämä matkapuhelin-pc-sovellukset-sulautusuuni vielä johtaa Suomessa. Kun liiketoiminnan omistussuhteita aletaan siirtää utomlands niin lopputulos on perin jännittävää. Toki Nokian osakekannasta reipas valtaosa on jo (ollutkin pitkään) Suomen rajojen ulkopuolella, mutta tämä on taas eri luokan Muutos.

  http://www.iltalehti.fi/talous/2013090317445043_ta.shtml

  JAa

  VastaaPoista
 33. Kiitos piipahteluista ja viesteistä! Provikkapalkalla tarkoitan sitä, että myynti annetaan ulkopuoliselle taholle, ammattilaiselle ja palkkio on sidottu toteutuneeseen lopputulokseen! Nyt joku on puuhastellut, kaupunkilaisten piikkiin, talojen kanssa vuosia eikä mittään ole tapahtunut.

  Entisen hallituksenpuheenjohtajan teksti on niin hassahtanutta, etten sitä kommentoi. Totean ainoastaan, että nyt nautitaan entisen hallituksen kylvämää satoa ja sitä satoa ei juhlita, velkaa ottamatta, makkarakemuilla, kuten viime vuonna juhlittiin ja juuri ENNEN VAALEJA! Muistakaa sekin, että entinen hallitus myi kaupunkilaisten omistamia saaria ja kiinteistöjä lähes viidellä miljoonalla eurolla. Mikä olisi taloudellinen tilanteemme, jos emme olisi myyneet kaupungin omaisuutta? Se olisi vielä nykyistä paljon huonompi ja tämä tiedettiin makkarajuhlissa, samoin makkarajuhlijar ja kaupungin mahtavaa tilaa ylistäneet tiesivät kaupungin todellisen tila;. MUTTA NE VAALIIT OLIVAT NIIN LÄHELLÄ JA TOTUUS OLISI JÄTTÄNYT MONET ÄÄNIHARAVAT RANNALLE!

  VastaaPoista
 34. Edellinen hallitus myi myös kaatopaikan ja sataman. Mitä seuraavaksi myydään?

  VastaaPoista
 35. Kaatopaikasta tuli sentään riihikuivaa. En tiedä muuta kuntaa, joka olisi luopunut omasta, välttämättömästä kaatopaikkatoiminnastaan.

  Java on oikeassas. Paikallinen lehti oli täysin kritiikitön kaupungin tilasta, vain johtajaa ylistettiin. Ja ääniharavat saivat synninpäästön.

  Timo A. Järvinen on ainoa valopilkku poliittisella kartalla; toki joitakin muitakin vanhoista on, Veijo Nummikin uskalsi vastustaa kauppakamarinulikoita. Se on periaattelisesti tärkeä äänestyspäätös.

  VastaaPoista
 36. Mielenkiintoisia tilastoja, voisiko näitä käyttää pohjana kun mietitään mistä väkeä voisi vähentää;

  Vakinaisen henkilöstön sairaus- ja tapaturmapoissaolopäivät vuonna 2011 (työpäivää/työntekijä):

  Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttöosasto 17,8
  Teknisten ja sisäisten palvelujen osasto 15,2
  Sosiaali- ja terveyskeskuksen hallinto 39,4 (ELI JOKAINEN TYÖNTEKIJÄ KESKIMÄÄRIN 2 KK SAIRASLOMALLA VUODESSA!!!)
  Lapsiperheiden palvelut 17,7
  Vanhusten palvelut 11,4

  VastaaPoista
 37. Miten/mistä lasten uintituntien lopettaminen tuottaa säästöä?
  Uimahalli on kuitenkin auki, uinninvalvojat paikalla, lastentarhanopettajat töissä... ainoa säästö kylien lasten kuljetuksista vai? Paljonko euroja päätöksellä säästettiin?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!