torstai 5. syyskuuta 2013

Kaupunginhallitus teki mitä voi? Voi voi mitä teki!

Kaupunginhallituksen enemmistölle täytyy antaa pisteet siitä, että se on nostanut realiteetit esiin ja puuttunut kaupungin holtittomaan taloudenpitoon! Välittömästi valtuustokauden alussa edellytettiin virkahenkilöiltä säästötoimia. Tämä on miehekästä ja suoraa toimintaa. Kun virkahenkilömme säästöjen sijaan tarjosivat selityksiä ja kaupungin organisaatioon heidän esityksestään palkattiin jopa lisää arkkitehtivahvuutta, ollaan nyt siinä tilanteessa, että jotain on housuissa - pytylle ei enää ehdi! Jos on satasen tulot ja vanhaa rutkasti velkaa, ei voi, pitkässä juoksussa, olla kahdensadan menoja: tähän hallituksemme enemmistö on nyt reagoinut!

Kaikki tietävät taloudellisen tilanteemme, joten miksi siihen ei puututa? Syy on hyvin yksinkertainen: Kansa äänesti väärät ihmiset valtuustoon! Käykö tähän vanha sanonta: Kansa on puhunut, joten pulinat pois! Eipä sovi tuo fraasi tähän saumaan, sillä kanssa jymäytettiin törkeästi ennen vaaleja! Kuin totalitaristisessa valtiossa uskovaiseksi naamioitunut piru levitti tuloshakuista valhe-epistolaa: Olemme menestyjiä, meillä menee hyvin, mikään ei voisi olla paremmin jne. jne.. Näin julistettiin Jeesuksen lähettilääksi naamioituneen saatanan säkeissä ja jopa kutsuttiin kansaa juhlimaan makkaran ja kahvin voimin olemattomia saavutuksia ja niiden tekijöitä!

Julkinen sana antoi täysin paikkansa pitämättömän kuvan ja makkaralla manipuloitu kansa uskoi siihen. Koko vaalipropaganda jätti jopa Goebbelsin manööverit varjoonsa. Mutta miksi, saattaa joku kysyä?  -Vallan vuoksi tietenkin, siinä on selitys. Meillä vallan makuun päässeet vähät välittävät kansasta, he halusivat valheiden avulla jatkaa vallan pöydissä. Heidän oli pakko valehdella, koska totuus olisi paljastanut heidän kyvyttömyytensä ja KUKAAN TÄYSPÄINEN, EI EDES VAIMO LAPSET JA KAVERIT OLISI ÄÄNESTÄNEET HEITÄ. Jos torilla olisi juhlittu totuutta, olisivat ne olleet surujuhlat. Näin on tultu nykytilanteeseen ja kansa sai, mitä se ei tilannut!

Julkisen sanan valheet eivät olleet ainoastaan saatanallisten pikkupirujen ylistystä, vaan keskustelua ja vaihtoehtoja esittäneiden äärimmäisen halventavaa kiusausta ja häpäisyä. Pääpiruille, omiensa valheellisen markkinoinnin ohella, oli yhtä tärkeää mollata sekä totaalisesti häpäistä muutama eri mieltä oleva ehdokas. Heistä tehtiin epäihmisiä, väkivaltaisia häiriköitä, riidan kylväjiä ja heidät lanseerattiin kansalle kelvottomina luottamushenkilöinä! Tässä mollaamisessa totuus ei painanut pätkääkään: tekaistuja tutkintapyyntöjä paisuteltiin, mutta niiden tyssäämisestä syyttäjään vaiettiin visusti. Demokratia ei toimi ilman tietoa ja kansanvalta raiskataan valheilla!

Olen julkaissut muutaman vuosia vanhan blogikirjoituksen esimerkiksi siitä, että rakentavia vaihtoehtoja on tarjottu yhdessä R Tähtisen ja J Aaltosen kanssa. Ehdotan nyky hallitukselle ja etenkin sen enemmistölle perehtymistä esityksiimme, useat niistä toimivat vieläkin, joskin nyt olemme paljon syvemmällä. Lisäksi vaatikaa hallintokunnan johtajilta selkeää kalenteria siitä, mitä he alkavat tekemään ja vetäkää punakynällä yli suurimmat, katulamppukaliperin älyttömyydet, rehtorien hurvitteluristeilyt jne. Taloudellinen tilanteemme vaati toimia ja se on hyvä peruste älyttömyyksien ja torppaamiselle.

Kun lehdykäisessä julkaistaan kovin heppoista ja harkitsematonta tekstiä kaupungin asioista, totean minäkin hallitukselle: päämäärät eivät saa pyhittää keinoja. Isot asiat on vietävä valtuustoon ja avoimuus, joka täällä on ollut kortilla on tulevaisuudessa paras aseenne. Siis pitäkää huoli siitä, että laajennatte tietävien joukkoa ja sille jaettua tietoa. Hallituksen enemmistö: kuunnelkaa suoraan suorittavan tason työntekijöitä, sieltä löytyy todellinen tieto, siitä miten kaupungin organisaatio saadaan toimimaan verrokkikuntien hinnalla ja laadulla. Hallituksen enemmistö olkaa onnellisia siitä, että olette enemmistö - sehän oli vain yhdestä kiukuttelijasta kiinni, ilman hänen äksyilyään meillä ei olisi mitään toivoa! PITÄKÄÄ TULEVAA SEMINAARIA AVOIMENA LÄHTÖTILAISUUTENA JA ASKELEENA KOHTI PAREMPAA UUTTA UUTTAKAUPUNKIA!


30 kommenttia:

 1. Siirsin edellisen alustuksen ala muutaman viimeisen kommentin tänne, niin ei tarvihe hyppiä katsomassa mahdollista ketjun jatkoa:
  Stephen Floppy5. syyskuuta 2013 17.11

  Euripidekselle vaan, että kaupunki ei ole sentään vararikon partaalla. Meillä on asuntoja, maita, metsää, rakennuksia ja vettä vielä yllin kyllin mitä voi myydä. Mutta tässä ajassa niiden myyminen ei olisi kovin järkevää, koska on ostajan markkinat. Lisäksi kerran myyty on lopullisesti myyty eikä myynti poista henkilöstön rakenteisiin pesiytynyttä ylikapasiteettia.
  VastaaPoista
  Euripides5. syyskuuta 2013 17.55

  Kaupunki taisi myydä aika hyvänä aikana kilometrin verran rantaviivaa, ja siinä samalla laadukasta, lajirikasta virkistysaluetta. Vasta jälkeenpäin sain asiasta kuulla ja surkuttelin, että en päässyt tarjoamaan.
  Olisin maksanut siitä 15 000 euroa enemmän ! Kieli pitkällä nyt odotankin mitä aiotte panna myyntiin nyt, kun mikään ei tahdo mennä kaupaksi. Pyhämaan talot tiedänkin enkä ole aikonut tarjousta jättää.
  VastaaPoista
  Euripides5. syyskuuta 2013 17.57

  ... tulipa lukuun yksi nolla liian vähän...
  VastaaPoista
  harmaa emiiri5. syyskuuta 2013 18.23

  Tokkopa olisit mahdollisesti kovemmasta tarjouksestasikaan huolimatta niitä kauniita rantoja itsellesi saanut hankituksi. Et kuitenkaan olisi omannut pokkaa tehdä yhtä huimia ja kuitenkin täysin onttoja lupauksia siitä miten olisit luvannut laittaa omaisuuttasi likoon ja kohentaa kulmakunnan taloutta ja infraa tuntuvasti.
  VastaaPoista
  Anonyymi5. syyskuuta 2013 18.26

  Kaupunkin politiikka ollut jo pitemmän aikaa lapsellisten ihmisten valtataistelua jolloin todelliset ongelmat unohdettu.

  VastaaPoista
 2. Vielä kerran, kun silloin hyvinä aikoina syötiin jo säästöjä joista kirjoitin. Mitä sitten ollenkaan huonoina aikoina tehdään ja täss sitä ollaan todellisuuden edessä:
  Kiitos Ollille, että olit laittanut rahaa sukanvarteen todellisuus olisi tullut jo aiksisemmin eteen.
  Tuolla muissa kannaotoissa kirjoitellaan, että ei ole työtekijöitten vika ja silti laitetaan maksumiehiksi olen osittain samaa mieltä.
  Suurin syy on edellisessä hallituksessa kun ovat siunaanneet virkamiesten suruttoman rahankäytön vailla minkäälaista kritiikkiä.
  Osaltaan paikallisen päälehden avustama siunannut tämän touhun ja luonut kaupunkin työtekijöihin ja asukkaisiin kuvan miten hyvin meillä on asiat loistavan elinkeinopolitiikan takia.
  Jos tuo pitäisi paikkansa niin eikö meillä väkiluvun olisi pitänyt kasvaa tai ainakin pysyä edes ennallaan.Toisaalta kunnissa vaikka ei olla oltu yrittäystävällisiä talous on paremmassa kunnossa ja väkilukun hieman kasvanut.
  Onko mielessään kukaan ajatellut mitä tämä yrittäjä ystävällisen kaupunkin maineen saavuttamiseksi on maksanut.
  Nyt teillä kaupunkin työtekijöillä on aikaa miettiä tätäkin asiaa lomautuksen aikana.Ainakin johtavat virkamiehet/naiset.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailemisesta ja kommentista! Yritimme jo 2009 lukuihin perustuen selittää, kuinka kaupunki voi pärjätä niiden henkilöiden johdolla lama aikana, joiden aikana emme saaneet Suomen suurimmasta nousukaudesta kiinni. Koomisin tilanne oli Uudessakaupungissa pidetyssä Naantalin seminaarin jatko-osassa, jossa kokoomuslaiset ja demarit haukkuivat Aaltosen ja minut pystyyn useamman valtuutetun ja hallituksen jäsenen voimalla. Ainakin yksi noista haukkujista istuu nytkin hallituksessa.

  On täysin käsittämätöntä kuinka joku voi luulla, että nuo samat tyypit, jotka aikaisemmin sokeasti valmisteluun hyväksyivät ja sen siunaamalla ajoivat kaupungin taloudelliseen suohon, nyt jeesustelevat syyttämällä entistä hallitusta ja luulevat pystyvänsä ohjaamaan kaupungin nousuun. Itse he olivat tämän alamäen takuuhenkilöinä ja haukkuivat Aaltosta ja minua sanoista, joita nyt lausuvat! 2009 Kokoomus ja vasemmisto keittivät nykyisen sopan käsikädessä.

  Vielä tämänkin valtuustokauden alussa on kehuttu elinkeinopolitiikkaamme vaikka sen tueksi ei löydy ensimmäistäkään faktalukua! Nyt kaupunkilaiset ja kaupungin työntekijät maksavat tästä kokoomus-demari-keskusta kohelluksesta. Eivätkä nämä tyypit viime valtuustokaudella ainoastaan hyväksyneet tuhoon vienyttä esittelyä, vaan jopa PALKITSIVAT SEN TEKIJÄT RUHTINAALLISIN KANNUSTINLISIN JA PALKANKOROTUKSIN! Onko kukaan puuttunut edes näihin?

  VastaaPoista
 4. Minustakin oli erikoisen omituisen erityistä, että johtavasta virkamiestyöstä saatiin kannustinlisät, ja pääjehu jopa 10 000 euroa !

  Sekin asia meni luottamusmiesportaassa olankohautuksella. Toisaalta pitää muistaa, että tämä kaupunki oli yhden miehen hanskassa. Ja nähtiin se kuinka käy, kun oli tätä miestä vastaan. Haapalan Ollikin kirjoitti kerran, että "näillä lakeuksilla ei Kosken yli kävellä".
  Muistan kun "eräs" valtuutettu kerran puuttui kaupungin Telakkakiinteistöjen hallituksen hallituksen Pariisin matkaan kuinka valtava älämölö alkoi.
  Tuosta lähtien, neljä vaalikautta sitten, "erästä" valtuutettua on yrittänyt "eräs" kaupunginjohtaja pudottaa pois päättäjistöstä.

  VastaaPoista
 5. Tämä on kuvottavaa pois lähteneen virkamiehen syytteitä. Olisitte silloin aukaisseet suunne, kun hän oli paikalla. Olette surkimuksia ja alhaisia selkään puukottajia.

  VastaaPoista
 6. Java Valkonen, Juha Aaltonen ja Rainer Tähtinen ja pari muutakin avasi suunsa ihan kohtuullisesti. Kaksi heistä on yhä jossain Kosken masinoimassa poliisitutkinnassa.
  Eli mielestäni hiljaisessa hirressä !

  VastaaPoista
 7. Syytteet tulee syyttäjältä ja tuomiot oikeudesta. Ja kaikkeahan epäillä pittää sanottiin jo Tuntematomassa.

  VastaaPoista
 8. Ei voi syyttää kuin itseään jos tekee perettömiä kiusaamisilmoituksia.
  Niin metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.
  Sovintoa yrittivät, että turhanpäiväinen riitely lopetetaan ei kuulemma käynyt koskelle?
  Minäkään asiasta sen paremmin tiedä mikä on todellinen totuus, mutta näistä blokeista olen lukennut ja muilta valtuutetuilta kuullut.
  Sen olen ainakin ymmärtänyt, että aaltoseen kohdistuva väite ei ainakkaan pidä paikkansa, kun en ole itse yhtään kirjoitusta löytänyt missä aaltonen olis herjannut, mutta niitä monia kylläkin missä aaltosta on herjattu.
  Todellinen kiusaamistapaus pyyhkäistiin maton alle eikä liity mitenkään ko herroihin.

  VastaaPoista
 9. Java ainakin on syyllinen. Todisteet löytyy täältä.

  VastaaPoista
 10. Mitkä todisteet???

  VastaaPoista
 11. Syyllinen mihin ja mikä tuomio on odotettavissa? Mustan Volgan kyytikö?

  VastaaPoista
 12. Lukekaa tätä plokia, Java haukkuu täällä kaikki. Älkää olko sokeita.

  VastaaPoista
 13. Jos näin on niin mitä sitten? Mitä ehdotat?

  VastaaPoista
 14. Syystäkin osa haukutaan jos normaali siviilielämässä tai yksityisyritykessä tehtäs mitä politiikassa tai kaupunkin organisaatiossa.
  Olis kenkää välittömästi ja kaverit vetäs kuonoon.

  VastaaPoista
 15. Kiitos täällä käyskentelystä ja oivasta osanotosta! Työajalla virkahenkilöt juonivat kaiken näköisiä metkuja päämme menoksi, Tähän he saivat lähes yksimielisen siunauksen entiseltä hallitukselta eikä valtuustokaan meihin kohdistuneeseen jahtiin puuttunut. Sivusta katsoivat sitä ja huulet ymmyrkäisenä katsoivat myös talouslukuja, kun niitä heille esitettiin.

  Pitäkää mielessänne se, että ei virkahenkilö tee yhtään mitään ilman luottamushenkilöiden siunausta ja jos luottamushenkilöt eivät tee mitään, saavat virkahenkilöt tehdä ihan mitä tahansa. Meillä lähes koko hallitus tuomitsi luottamushenkilöt, ketkä varoittivat ja esittivät vaihtoehtoja vaalien jälkeen esiin päästetyille ongelmille. Kaikki valtuutetut tiesivät sen, missä mennään ja mihin päädytään.

  Tarttuiko hallitus ohjeisiimme ja parempiin tarjoamiimme vaihtoehtoihin? Eipä tarttunut, päin vastoin hallitus ohjasi jakamillaan kannustinlisillä ja palkankorotuksilla virkahenkilöitä ajamaan kaupunkia sen nykyiseen onnettomaan taloudelliseen tilaan! Kaikki tämä oli tiedossa jo syksyllä, mutta kerrottiinko sitä kansalle? Ei kerrottu, syötiin makkaraa ja valehdeltiin turvat hymystä ymmyrkäisinä! NE VAALIT, NE VAALIT! Nyt samat tyypit istuu valtuustossa sekä hallituksessa ja heistä kasattu valiokunta tutkii: TOIMITTIINKO ME OIKEIN? Tämä on täyttä pelleilyä!

  VastaaPoista
 16. Tuhlaamista tai muuten tätä hommaa saisi järkiperäistettyä se on mahdotonta, kun henkilöitä ei saa vaidettua.
  Minulla oli suudet odotukset Vainiosta olen pettynyt?
  Sitten kun tämän homman annettiin liukua tähän pisteeseen, kun poliittiset päättäjät ja johtavat virkamiehet keskittyivät henkilöiden jahtaamiseen ja keksimään ns. teennäisiä selityksiä.
  Talous ei kiinostanut ketään.
  Niitä ketä kiinosti haluttiin viedä saunan taa.(kyyditykset siinä on jotain vastaavaa, mutta eri asiasta )

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistänne ja kommentistasi! Voisihan Vainio räväkämpikin olla, mutta hän on ongelmaolgien ja istuvien päättäjien vanki. Ei hän voi yhtään mitään, tämä pursi jatkaa koskeen vievällä kurssilla. Tämän kurssin pitkäaikaiset valmistelijat ja hyväksyjät ympäröivät kaupunginjohtajaa. Ei yksi tukki keskellä nippua voi estää, nipun ajautumista koskeen.

  Vainio on myyntimiehen ja diplomaatin sekoitus, kuinka te luulette, että noilla avuilla pärjätään yhteisössä, jossa kierous on hyve, valehteleminen on tapa, totuudesta vaikeneminen on kunnia-asia ja tie valtaan? Me emme voi arvioida Vainion eväitä elleivät hänen ympäristötyypit muutu toisiksi. Kukkakin voi olla todella kaunis, mutta ei siltä näytä eikä tuoksu, jos se on jäänyt paskaläjän alle!

  Nyt menen saunaan ja odottelen jalkapallo-ottelua!

  VastaaPoista
 18. Uusi kj niittää sitä mitä vanha kylvi. Ehkä se on tässä hyvin lyhyesti vaikka Javakin tavallaan asian muotoili laatusanoja käyttäen.

  VastaaPoista
 19. UUsi valtuusto lähtee raisioon seminaariin.
  Mitä antoi tuoniseksi naantalin reissu ei mitään

  VastaaPoista
 20. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Naantalin reissu ei antanut mitään, mutta se oli hyvä että luottamushenkilöt oppivat tuntemaan toisensa. Käsittääkseni nyt ollaan menossa Ruissaloon. Itsekin olin menossa mukaan, mutta minulle ilmoitettiin kutsun olevan vain valtuutetuille. Säästämistä kai sekin on, jos lähemmäs sata ihmistä lähtee reissulle, mutta aikaisemmasta poiketen nyt jätetään ensimmäiset varavaltuutetut rannalle. Yksi hallituksen jäsen kylläkin totesi, että tähän tulee muutos!

  Luottamushenkilöiden tapaamiset ovat mielestäni välttämättömiä. Niitä saisi olla useimmin, mutta reissaamista en ymmärrä - en varsinkaan tässä taloudellisessa tilanteessa. Kaipa sillä saadaan virkahenkiöille mukavat päivärahat?

  VastaaPoista
 21. Seminaarissa pitää nostaa se kissa pöydälle ja deletoida ed valtuuston tekemät muutamat utopistiset tavoitteet. Jokaiselle työryhmälle tehtäväksi löytää tusina keinoa säästöihin ja toimintakulttuurin järkevöittämiseksi.

  VastaaPoista
 22. Valtuutettujen on toisaalta tosi paha hakea säästöjä?
  Kun ei tiedä miten organisaatio pyörii ja mitä ovat päivärutiinit ko olevassa työssä.
  Kyllä se on johtavien virkamiesten tehtevä.
  Tietysti tämä on nyt päivän selvä, että ehdotuksia voi torpata esim: nuorkaupakamarin juhlat kyllä sitä voi juhlia ilman kaupunkin avustustakin ja kutsuhenkilöillä on itselläkin varaa järjestää tapauhtuma ei ole rahasta kiinni isämallisuus.

  Mielenkiintoista: konsulttipalvelut mitä hyödynnettiin Eero Laesterä laatimasta raportista sillä ei ssatu mitään muuta aikaiseksi riita ja kaupunkin varojen tuhlaamista.
  Miten hyödynettiin edellisen hallituksen tutustmismatkat eri kaupunkeihin ns sote palvelujen järjestämiseen: Missä esitys mitä meillä voisi tehdä kustannustehokkaammin?

  Mulla olis paljon annettavaa uusia ajatuksia ja tuulia kaupunkin toimintaan.

  VastaaPoista
 23. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Toivottavasti seminaarissa kissa nostetaan pöydälle eikä porukka häviä pöydän ympäriltä. Luottamushenkilöiden on paha toimia, jos johtavilta virkahenkilöiltä tulee etsittyjen säästöjen sijaan vain lisäkuluja. Kun enemmistö valtuutetuista hyväksyy tämän, ollaan ajauduttu nykyiseen tilanteeseen. Luottamushenkilölle ei jää muuta tehtävää kuin etsiä ongelman ratkaisuja muista kunnista eli keskustella niissä työskentelevien asiansa osaavien virkahenkilöiden kanssa.

  Yleensä se ei ole missään mikään ongelma, jos työntekijä eivät tee kuten esimiehet käskevät. Työstä kieltäytyminen on irtisanomisen peruste. Niin selkeästi meillä luottamushenkilöt päättivät säästötarpeesta, että on virkahenkilöitä yhtä selkeää työstä kieltäytymistä, kun niitä ei löytynyt. Jos luottamushenkilöt hyväksyvät tämän tekemättä mitään, ovat luottamushenkilöt vain noloja uhoajia!

  Hallituksen olisi ryhdyttävä johtamaan tätä kaupunkia. Ei riitä, että tehdään päätöksiä ja katsotaan sivusta, kun virkahenkilöt eivät noudata niitä. Ongelmista ja niiden tuottajista on päästävä eroon, se on näin myös lain mukaan: Luottamushenkilön on toimittava kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi!

  VastaaPoista
 24. Toiveajattelua java

  VastaaPoista
 25. Lukekaa vanha strategia netistä. Miten kävi? Laskuttiko konsultit papereista 4000 euroa päivässä?

  VastaaPoista
 26. Kiitos käväisyistä ja kommentteihin käytetystä viitselijäisyydestä! Eikö pitäisi olla itsestään selvää, että luottamushenkilöt toimivat kaupunkilaisten parhaaksi? Sopii pohtia, miksi tämä ei toteudu meillä?

  VastaaPoista
 27. Kyllä porukka pysyy seminaarissa. Siellä ei ole ketään Gammel Danskin perässä juoksevaa.

  VastaaPoista
 28. Virkamiesten nuolijat kuuntelee kysymättä ja sanomatta mitään. Siinä seminaarissa

  VastaaPoista
 29. Valheella valtuustoon siitä maksetaan nyt! Kiitos Plari!

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynneistä ja oivallisista kommenteista! Viime seminaarissa oli pöytiin tarjoilu, minkään perässä ei joutunut juoksentelemaan. Kaikki sujui oikein mukavasti ja lähes kaikki keskustelivat aktiivisesti. Illanistujaiset olivat todella mukavat. Ainoastaan yksi virkamies ryhtyi remuamaan ja pistämään irtaimistoa remonttiin, toinen virkahenkilö muni muuten, mutta ihan onnistunut tutustumistilaisuutena!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!