lauantai 14. syyskuuta 2013

KYYKYTTÄVÄTKÖ VIRKAHENKILÖT HALLITUSTA?

Jos virkahenkilöiltä vaaditaan säästöjä, niitä ei löydy. Luottamushenkilöiden vaatimuksille viitataan kintaalla, voidaan puhua jopa ylimielisestä aliarvioinnista. Sen sijaan virkahenkilöt puuhastelevat ihan mitä lystäävät vähät välittämättä kunnan tai sen asukkaiden edusta tai luottamuspäättäjien päätöksistä. On käsittämätöntä kuinka, tässä taloudellisessa tilanteessa, valtuustoon tuodaan jälleen "tontomäki" tasoa oleva satamakaavoitus oivallus. Se on jo kerran torpattu!

Edellinen osoittaa käytännössä sen, ettei meidän johtavien virkahenkilöiden toimintaan vaikuta mitenkään taloudelliset realiteetit tai päättäjien päätökset. Istuvan hallituksen on viimeinkin ryhdyttävä johtamaan tätä kaupunkia. Edellinen hallitus hyväksyi virkamiehiltä luottamushenkilöihin kohdistuvan haistattelun, suoranaisen valehtelun, öykkärimäisen ja vähättelevän käytöksen jne.. Ryhmämme teki tästäkin aloitteen, mutta mitä teki hallitus? - Ryhtyi jakamaan kohtuuttoman suuria palkankorotuksia ja kannustinlisä johtajille viranhaltijoille. Virkahenkilöt haluavat vieläkin käyttää edellisen hallituksen heille antamaa valtaa.

Totuus on se, että nykyisten ongelma-olgien nykyisellä  tyylillä kaupungin taloutta ei saada koskaan kuntoon. Koko asia ei edes tunnu kiinnostava johtavia virkahenkilöitä. Heille riittää ongelman siirtäminen eteenpäin. Kohta talousongelmaa on siirretty vuosi eteenpäin ja tämän lisä hinta tullee olemaan kaksi miljoonaa euroa ekstraa ahterinettoomme! Hallituksen on otettava johtajan rooli tässä kaupungissa ja vaadittava laatua virkahenkilöjen valmisteluun. Ensinnäkin täysin perusteettomat ja kansallisen tason naurunkohteeksi päässeet palkankorotukset ja kannustinlisät pitäisi peruuttaa - ei tyhjästä makseta tai palkita muuallakaan. Satamakaavoitus tulee taas vähentää esittelijän seuraavasta palkasta, johan tästä turhasta työstä on kerran maksettu!

7 kommenttia:

 1. Teksti on suoraa mutta kenen päätös tarvitaan alentamaqn jonkun palkkaa. Mitä ay-siipi moisesta vaatimuksesta sanoisi?

  VastaaPoista
 2. Mikään ei muutu oli järvinen tai vala.

  VastaaPoista
 3. miten noita herroja verrataan keskenään? ei tajua. oliko wala kokkarien valtuustoryhmän pj?

  VastaaPoista
 4. Kiitos tänne saapumisista ja käyntijäljistä! Työntekijälle täytyy maksaa tes-palkka. mutta ei kai sitä ole pakko ylittää. Tuntuu varsin oudolta, jos maksetaan perusteetonta ylimääräistä palkkaa. Jos lain mukaan hallitus vastaa kaupungin taloudesta ja lain mukaan sen jäsenten on toimittava kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, hallituksen on viipymättä puututtava po. henkilöiden palkkoihin. Eipähän tarvitse lomauttaa ketään näiden tyyppien ylipalkan vuoksi.

  Järvinen sanoo suoraan mitä ajattelee, ottaa osaa useilla foorumeilla keskusteluihin jne. Koska olette nähnyt tätä toista tyyppiä muualla kuin hänen hovijulkaisussa, jossa hänelle taataan aina viimeinen sana!

  VastaaPoista
 5. Ei auta mitä mieltä ollan tai mitä on tehty jos toimintakulttuuri ei muutu.
  Asiat valmistellaan salassa ja tuodaan päätetteväksi ja muuta vaihtoehtoa ei oikeastaan ole kuin hyväksyä.
  Viimeksi olut halli edelleinen tiehanke.
  Sama peli jatkuu nyt todennäköisti kaavoitusasia joka jo kertaalleen hylättiin.

  VastaaPoista
 6. Suljetaan Mörnestä siipi, jossa majailevat maankäyttöpalvelut ja rakennusvalvonta, vaikka 1/2 vuodeksi, niin johan saadaan typeryydet loppumaan edes hetkeksi.

  VastaaPoista
 7. Paljonko saatiin säästöä kun eskarilaisilta vietiin uimakoulu? Mistä säästö kertyy?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!