sunnuntai 15. syyskuuta 2013

MIKSI KAIKKI PITÄÄ SÖSSIÄ PÄIN HELVETTIÄ?

KALLISTA, JÄRJENVASTAISTA JA VÄHÄ-ÄLYISTÄ JÄRJENKÄYTTÖÄ, NIILLÄ SYNTYI TÄMÄ JA SYNTYY PALJON MUUTA!
Huhtikuussa tekemämme,Tontonmäen myyntiin tähtäävä, valtuustoaloitteemme tyrmättiin sanomalla, että kohteella on jo ostaja. Kun kysyttiin ostajan nimeä, vastaus oli, että se on salaisuus ja  kerrotaan elokuussa kaupan teon jälkeen. Nyt on käynyt selville, ettei mahdollista ostajajaa edes olisi ollut olemassa. Tämä on pöyristyttävää kaupunkilaisten rahojen tuuleen heittämistä. Tämä ei kerta kaikkiaan voi enää jatkua! Luottamushenkilöiden on toimittava kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Kaupunginhallituksen päätehtävä on kaupungintaloudesta vastaaminen. Näin määrää laki.
 
Janhuan jumalainen rakennuskompleksi meni ahterilleen, Lokalahden kaavautopia rojahti ahterilleen, rättihalli luiskahti ahterilleen, kaatopaikkakauppa töppäiltiin ahterilleen jne. jne.. Meillä on mennyt moisiin huuhaahaihatteluihin miljoonia euroja. Näiden miljoona munausten rahoittamiseksi olemme ottaneet velkaa, korottaneet veroja, nostaneet taksat huippukorkeiksi, myyneet miljoonilla kaupunkilaisten omaisuutta, saaneet valtiolta puolitoista miljoonaa euroa valtionapua ja nyt käymme kaupunkilaisten palvelujen ja niitä tekevien kaupungin työntekijöiden kimppuun lomautuksin. Minusta tämä on täysin vastuutonta ja pöyristyttävää kaupunkilaisten omaisuuden ja rahojen tuhoamista. Onko meidän mentaliteettimme: SILLÄ MIKÄ ON YHTEISTÄ, EI OLE MITÄÄN VÄLIÄ? 
 
Miksei Tontonmäkeä voitu myydä kesällä, kun Pyhämaassa liikkui paljon väkeä? Miksi kaikki täytyy tehdä päin helvettiä? No opitaanko me näistä munauksista, jotta voisimme puhua oppirahojen maksusta. Ei opita yhtään mitään! Hallitukset vaihtuu, mutta hallia pukkaa jatkossakin ja vielä pahempaa: TAAS TYRKYTETÄÄN ÄLYTÖNTÄ SATAMAKAAVAA JA JOPA VUOKRAKERROSTALOA! Tämän menon siunaaminen on mieletöntä typeryyttä, joka perustuu asioihin perehtymättömyyteen ja täysin harkitsemattomaan historian ja totuuden vastaiseen uskoon!

Entäpä, jos oltaisiin tehty, kuten esitimme aikoinaan ja keväällä? -Meillä olisi rutkasti vähemmän talousongelmia ja varmaankin edessä olevat kohelluslomautukset olisi vältetty! Entäpä miten uusi hallitus noteeraa meidät? - Saan olla varmaankin Uudenkaupungin ensimmäinen ensimmäinen varavaltuutettu, ketä ei kutsuta maanantaiseen seminaariin. Eipä pahemmin faktat ja totuus kiinnosta. Osallistumiskutsut keskusteluihin ovat pelkkää lässytystä ja sanahelinää. Kiitän kuitenkin johtavaa virkamiestä ja muutamaa hallituksenjäsentä, ketkä halusivat minut mukaan. Kun tätä kaikkea on katsonut ja on saanut vielä huomata ettei mikään muutu, pitänee antaa suurimmat kiitokset hallituksen puheenjohtajalle: KIITOS ETTEI TARVINUT LÄHTEÄ MUKAAN!
 
Tontonmäki on viimeinkin myytävä
Viime syyskesällä järjestettiin Tontonmäen myyntitapahtuma. Paikalla oli parisataa uteliasta, joista sata oli ulkopaikkakuntaisia ja lähes kaikki heistä edusti nuoria perheitä. Tämä osoittaa, että Uudellakaupungilla on mahdollisuus saada uusia asukkaita, jotka oikaisevat vinoutunutta huoltosuhdettamme. Mikäli viimevuotisen Tontonmäen myyntitilaisuuden yhteydessä olisi esitelty kaupunkimme koko tontti- ja asuntotarjonta olisi tilaisuus ollut menestys vaikka yhtään Tontonmäen taloa ei olisi myyty. Esitänkin, että lomakauden alkuun järjestämme Tontonmäen talojen huutokaupan vaikkapa pohjahintaan 80 000€ ja samalla paikalliset kiinteistönvälittäjät ja kaupunki esittelevät muun asunto/tonttitarjontansa. Uuden tapahtuman suunnittelua ei mielestäni ole syytä antaa entiselle yhteistyökumppanille, samoin kaupungin on syytä olla tarkka siitä ketkä edustavat kaupunkia mahdollisessa myyntitilaisuudessa. On koomista, jos joku tienaa sillä, että on vuosia tienannut myymällä taloja saamatta aikaan yhtään talokauppaa. 
Uudessakaupungissa
                                             J Valkonen
                                     A.D 2013.4.15

15 kommenttia:

 1. Monilta osin aiheellinen vuodatus Valkoselta. Kaatopaikan myynti kuitenkin tuotti riihikuivaa rahaa, ja sen itsellinen toiminta voi olla uraakin uurtavaa. Uskon, että (L&T) tarvitsee jatkossa myös satamatoimintoja?

  Monille ilmeisesti on myös selvinnyt miksi meillä vapautui kaupunginjohtajan paikka ? Luulisin, että kaatopaikkakauppa oli kuitenkin parhain harhalaukus.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vilkkaasta vierailusta ja Euripideelle kommentista! Saatiinhan kaatopaikasta rahaa, mutta olisi voitu saada paljon enemmän. Näin kerrottiin valtuustokeskustelussa, jota käyntiin kaatopaikan myynnin yhteydessä. Rainerin kanssa kysyttiin perusteluja hintaväittämään, mutta saimme vastaukseksi epämääräistä ölinää. Niinpä äänestimme myynnin puolesta!

  Yritin myyntikeskustelun yhteydessä selittää, miten kaatopaikat toimivat muualla maailmassa ja että ne ovat tulevaisuuden busines. Ainoastaan Rainer, Aaltonen ja Haverinen olivat tiedoistani kiinnostuneita, muilla usko jylläsi taas kerran.

  VastaaPoista
 3. Ostajalle etukääteen ilmoitetaan,että ei ole muita ostajia saako siten tuotteelle parhaan mahdollisimman hinnan???

  VastaaPoista
 4. Kaupungissa oli Pytinkien paris tapahtuma. Siihen samaan viikonloppuun olisi varmaan ollut syytä kimpata Tontonmäen myyntiesittely ja toki myös vapaiden tonttien. Jälkijunassa on nyt helppo sanoa että huti meni. Onneksi framille tuotiin huomisillaksi Ruissalon kabinettiin uusi kohde Pasklahden rannasta. Siihenkin voisi nyt kehitellä jonkun pilottikohteen jonkun liikemiehen kanssa. Jos vaikka saisimme palkkioksi moottoritien Raision uudelta Abc:ltä asti, sähköistetyn tuplaraiteen Turusta, Hepokarin väylän syventämisen 15 metriin ulkoväylältä saakka ja tietty noin 10 kerroksisen tornitalon Ukiportiksi Vason myllyn viereen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vieraana piipahteluista ja osan otosta! Niin edelliselle kuin nykyiselle hallitukselle sekä valmistelijalle väännettiin jo vuosia sitten selkä malli Tontonmäen ongelman jokseenkin tyylikkäästä poistamisesta. Kun mitään ei kuitenkaan ole tehty, lienee parempi puhua jälkiviisauden sijaan armottomasta, kaupunkilaisille kenties toista miljoonaa euroa maksaneesta saamattomuudesta, huonosta asioiden hoidosta ja korvausvelvollisuuden syntymisestä!

  VastaaPoista
 6. Rauman telakan lakkauttaminen vie työpaikkoja U:kistakin, lähes soijajalostamon verran.
  Euripides on oikeassa tuossa johtajan paikan vapautumisessa. pelkästään Tontonmäki voi syöstä näin pienen kaupungin suohon; vähän niin kuin erikoissairaanhoitopotilas jonkun ex- Askaisten kunnan.

  VastaaPoista
 7. Veneveistämön rakennustyöt alkaa?
  Onko sulla java tietoa koska?

  VastaaPoista
 8. Hah et päässyt seminaariin. Kyllä Inkeri on nyt yksin.

  VastaaPoista
 9. Jos kansa tietäisi tai ymmärtäisi kuinka vähällä järjenvalolla julkisen sektorin johtajat valitaan, kansa suuttuisi, siis jos ymmärtäisi.
  Kun naapurikaupunki valitsee kunnanjohtajan, olisi luullut että tarkistettaisiin edellisen työpaikan (kaupungin) saldo. Jos yksityinen yritys vaihtaa johtajan, se tietää tasan tarkkaan palkkamansa henkilön menneisyyden ja tulokset.
  Siis: joku palkattiin lehtitietojen perustella! Eipä silti, ympäristöministerikin meni sdamaan halpaan. Joku Hinku on alkanut elää omaa elämäänsä elämää surempana hankkeena.

  VastaaPoista
 10. Kiitos visiiteistä ja kommenteista! Kiitos nykyisen, valtaa itselleen keskittäneen ja tietoa pimittävän, hallituksen: Minä en tiedä enää mistään mitään.

  Todella vähällä valolla päätöksiä tehdään ja tulokset puhuvat tumpeloinnin puolesta. Eipä tuo meidänkään kaupunginjohtajan valitseminen mikään älyn riemuvoitto ollut. Kokemusta, koulutusta ja visioita tärkeämpää oli se, ettei hakija ollut Demari. Jos täällä työn tulokset hiukankin ratkaisisivat henkilöstön aseman, meillä kenkä heilahtelisi sähäkästi kohti kahta ahteria!

  VastaaPoista
 11. tässä valinnassa paras suositus OLI ettei ollut demari. Kannatan häntä edelleen

  VastaaPoista
 12. yks tyyppi sanos et ainaski viisi yhteydenottoa tuli jo viikonloppuna rauman telslan alueesta. kuis tuntuski niin tutult ja turvaliselt taa kerra gon ol tuttu miäs kom sen sanos. ukiskin se niin pali sanos

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja viestityksestä! Minuakin nauratti nuo viisi yhteydenottoa. Kuinka osasivat kysyä kaupungilta aluetta, joka ei ole kaupungin ja jo ennen kuin tieto telakan lopettamisesta julkaistiin? Enää puuttuu, että joku raumalainen aloittaa blogin pitämisen, minkä keskusteluihin tarkennusta vaativiin kysymyksiin koko Rauman tulevaisuus kaatuu. Nyt jäitä hattuun, ettei tule munittua valtakunnan estradilla!

  Jos meillä ei kaupunginjohtaja saanut olla pätevä Demari, Raumalla riitti se, että hän on Demari!

  VastaaPoista
 14. Onkohan tekeillä Rauman telakkakiinteistöt oy niin kysynpä vaan.

  VastaaPoista
 15. Ugissa "penaalin terävin kynä" on onneksi myös pätevä ja osaava tekemään järkeviä ratkaisuja.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!