sunnuntai 29. syyskuuta 2013

TONTONMÄKI ON VAIN ESIMERKKI! ONKO KAUNGINHALLITUS NIIN TUMPELO KUIN MEDIA ANTAA YMMÄRTÄÄ?

Uudessakaupungissa kehittäminen on taantumista ja säästäminen aiheuttaa lisää kuluja! Jos kaupunkimme olisi auto, siinä viisi vaihdetta veisi taaksepäin ja eteenpäin vievä vaihde ei toimisi. Jos kaupunkimme olisi lintu, se lentäisi pyrstö edellä ja maha ylöspäin. Meillä kaikki perustuu siihen, että kukaan ei tiedä mistään mitään: äänestäjät eivät tiedä, ketä tulisi äänestää; luottamushenkilöt eivät tiedä, mitä tulisi tehdä ja virkahenkilöt eivät osaa valmistella, mutta osaavat hakea onnettomalle valmistelulle tuen onnettomilta luottamushenkilöiltä.  Koko hallinto- ja päätäntäkuviomme on yhtä osaamattomuuden ja tietämättömyyden sekamelskaa.

Jos täällä juhlitaan nyt  suut ymmyrkäisenä Tontonmäen tappiotalojen myyntiä ja samalla unohdetaan niistä kaupungille aiheutuva puolentoista miljoonan euron vahinko, kuvaa se hyvin valmistelu-, päätös- ja toteutuskulttuuriamme. Virheistä ei saa puhua, niistä ei saa oppia eikä solkenaan mokaavasta valmistelusta sekä sitä siunaavasta päätöksenteosta saa sanoa mitään negatiivista. Kaiken perustana on läpyskä, joka pienen piirin hyysäyksellä ja tuloshakuisten valheisen levittämisellä on kaupunkimme alamäen todellinen veturi.

Hallituksemme enemmistö, tuo äärioikeistoksi leimattu kuusikko, on aivan oikeassa: Meidän kaupunkimme talous täytyy oikaista, sen osoittavat kaikki tilastolliset faktat. Meidän todellakin täytyy tehdä jotain. Sen sijaan, että säästäisimme umpimähkään, meidän tulisi  puuttua taloutemme niihin kohtiin, jotka ovat aiheuttaneet po. ongelmat. Nyt kohelletaan vajaan tiedon varassa ja hallituksen kuusikon säästöyrityksistä tehdään julkisuudessa parodiaa. Media leimaa hallituksen enemmistön osaamattomiksi, onnettomiksi ja mitään tietämättömiksi pelleiksi. Tällä mediamanipuloinnilla taataan se, että neljän vuoden kuluttua kaupunkimme upotus jatkuu entisin voimin samojen virkahenkilöiden osalta, jos he eivät ole eläkkeellä ja samojen luottamushenkilöiden osalta, jos he ovat vielä hengissä.

Kuinka on mahdollista, että kenttämestarin palkan kokoinen säästö aiheuttaa jumalattoman polemiikin ja uhkaa sulkea lähes kaikki kesäliikuntapaikkamme? Kuinka on mahdollista, että säästömme aiheuttavatkin kuluja ja siinä sivussa kohtuutonta harmia kaupunkilaisille? Kuinka johtajatason virkahenkilö antaa tietoa lehdille, mutta ei hallitukselle?

Ensinnäkin meiltä puuttuu kunnollinen henkilöstöohjelma ja osaavaa henkilöstöhallinto, jonka puutteen vuoksi jopa kymmeniä vuosia ennakoitavissa olevat eläköitymiset tulevat yllätyksinä. Tämän korjaamiseksi tehtiin valtuustoaloite, jonka entinen kaupunginjohtaja luottamuslakeijoineen heitti roskiin. Meillä nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja ei istu johtoryhmässä eikä hän edes toimi lautakunnan saati hallituksen esittelijänä. Tämänkin korjaamiseksi on tehty valtuustoaloite, mutta entinen kaupunginjohtaja luottamuslakeijoineen heitti senkin roskiin.

Nuoriso- ja liikuntatoimi ei tee itsenäisesti budjettiaan eikä edes vastaa henkilökunnasta, joka pitää huolta hallintoyksikön alaisuudessa olevasta kymmenien miljoonien kiinteistöomaisuudesta. Meillä nuoriso- ja liikuntatoimea ja koko sivistyspalvelukeskusta voidaan laskuttaa mielivaltaisesti hallinto- ja kehityskeskuksen suunnalta. Se on palvelujen tuottajana monopoliasemassa muihin yksilöihin nähden eli se voi rennosti investoida tontonmäkiin, oluthalleihin, tien pätkiin, risteyksiin, katulamppuihin jne. siirtämällä kuluja sisäisiin vuokriin. Tässä on todellinen syy siihen, miksi esim. ikuisena säästökohteena oleva sivistyspuoli, joutuu jatkuvasti säästämää lisää ja lisää.

Jos nuoriso- liikuntatoimenjohtaja olisi johtoryhmän jäsen ja esittelisi toimialaansa ilman välikäsiä hallitukselle, olisi hallitus saanut konkreettista tietoja uimahallin ja jäähallin säästöjen vaikutuksista. Nyt media käytti tilannetta hyväkseen ja pääsi tekemään jutun, joka ei pelkästään anna onnetonta kuvaa hallituksen kuusikosta vaan jopa saa kaupunkilaiset vihaamaan heitä. Kun tätä jatketaan saman tyylisenä vuodesta toiseen, voidaan tämän todeta olevan tutuksi käynyttä mediapeliä, joka tähtää seuraaviin vaaleihin. Näin meillä pidetään vallassa samat kaupungin upottajat valtuustokaudesta valtuustokauteen ja muutos voimat jäävät kirjoitettuun historiaan osaamattomina häirikköpelleinä!
Tänäkin kesänä jatkui älytön katulamppujen vaihtorumba. Jos hallituksen enemmistö olisi halunnut käyttää ja näyttää johtajuutta, olisi se liikuntahallien sulkemisten sijaan puuttunut tähän älyttömyyteen!

5 kommenttia:

 1. http://yle.fi/uutiset/kunnat_kayttavat_miljardeja_ostopalveluihin__mita_mielta_olet_yksityistamisesta/6855472

  Kannattaa lukea keskusteluun tulleita kommentteja

  VastaaPoista
 2. Yksityistäminen ei tule halvemmaksi lukekaa vaikka Kalle Isokallion kolumni

  VastaaPoista
 3. Riippu mitä yksityistetään

  VastaaPoista
 4. Juu tietysti riippuu mitä yksityistetään.

  VastaaPoista
 5. Tuo henkilöstöhallinto on kyllä tärkeää. Tuttu kertoi, että heiltäkin se puuttuu, mutta ilmeisesti vuokra HR on heillä etsinnässä nyt. Toivon, että he sen löytävät ja sen myötä tilanne paranee. Kiitos jakamisesta. Oli mielenkiintoista lukea. https://www.humansense.fi/palvelutarjonta

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!