perjantai 30. elokuuta 2013

Mitä Tontonmäen kanssa tulee tehdä?

Tontonmäki on legendaarinen osoitus onnettomasta valmistelusta ja järjen vastaisesta, uskoon ja haihatteluun nojaavasta päätöksenteosta! Se on fakta, että Tontonmäki on, pysyy ja MAKSAA KAUPUNKILAISILLE! Viimeisessä valtuustossa, jossa minäkin täytin tyhjää tuolia, kerrottiin Tontonmäellä olevan ostajan. Vanhalla vetoomuksella, ei voida kertoa kuka ostaja on, ettei kauppa raukea, suljettiin tiedonhaluisten valtuutettujen suut. Sen sijaan kerrottiin kauppojen syntyvän elokuussa ja silloin selviävän kuka ostaja on. Nyt on käynyt selville, että ostajaa ei ole!

Ryhmäni on jo kauan sitten aloitteen muodossa esittänyt, rautalangasta vääntäen, kuinka Tontonmäestä tulee päästä eroon. Viime vuonna tehtiin laiha, täysin väärin ajoitettu, amatöörimäinen myyntiyritys. Tontonmäen talot ovat yhä riesanamme. Kysynkin: MITÄ KAUPUNKILAISILLE MAKSAA TALOJEN YLLÄPITO SEURAAVAN TALVEN YLI? Kaupunginhallituksen ensisijaisena tehtävänä on kaupungin taloudesta vastaaminen, joten: MITÄ KAUPUNGINHALLITUS ON TEHNYT TONTONMÄEN TALOJEN MYYMISEKSI? Kyseisistä taloista on aiheutunut ja aiheutumassa miljoonien eurojen kulut kaupunkilaisille! ONKO KAUPUNGINHALLITUS ETSINYT KORVAAJAA KUPUNKILAISILLE AIHEUTETULLE VAHINGOLLE? En ole havainnut kaupunginhallitukselta minkäänlaista aktiviteettia em. kysymysten suhteen. Hellurei ei huolta vailla :tuntuu olevan hallituksemme asenne suurissa asioissa, mutta kuntalaisten jokapäiväisiin ja perinteisiin palveluihin vaikuttavia työntekijöitä pistetään mäkeen. OLEMMEKO SUOMEN AINOA KAUPUNKI, JOSSA KOULULAISET EIVÄT VOI KÄYDÄ OMASSA UIMAHALLISSA?

Eikö miljoonien Tontonmäelle ja sen realisoimiselle kuntalaisen eduksi tehdä mitään. Hallituksemme pitää puuttua voimatoimin kaupungin isoihin ja todellisiin ongelmiin eikä hankaloittaa säästöjen varjolla kaupunkilaisten ja kaupungin työntekijöiden elämää. Hallituksen on syytä pohtia omia toimintamotiivejaan, kyvykkyyttään ja sitä, mitä laki siltä edellyttää. Totuus on se, että miljoonat suomalaiset elävät Tontonmäkeä huonommassa paikassa ja Tontonmäen taloja huonommissa taloissa. Suurin ongelma myynnissä on ollut se, että he ketkä aikanaan hyväksyivät Tontonmäen rakentamisen hokevat nyt: EI NIITÄ KUKAAN OSTA, EI NIITÄ KUKAAN OSTA, KUN OVAT NIIN SURKEITA!

Odotan hallitukseltamme hivenen aktiivisuutta ja perehtymistä kaupungin todellisiin ongelmiin sekä järjen käyttöä ja luovuutta ongelmien ratkaisemiseksi. Laki velvoittaa hallitusta huolehtimaan kunnan taloudesta ja luottamusmiehiä toimimaan kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Näin sanoo laki ja oikeutta jakaa tässä maassa oikeuslaitos eikä mikään kavereista koostuva toveritoimikunta!

16 kommenttia:

 1. Siinä sse nähdään yhteiskunnan varoja voi käyttää miten lystää.
  Riittää kun olet hyvä kaveri jollekkin.
  Jos tehtäisiin päätöksiä, että kysymyksessä olisi omat rahat niin toiminta kultturi olisi aivan erinäköistä.
  Nyt joudutaan säästämään aivan vääristä paikoista edellisen valtuuston /halituksen/kj tekimien aivan älyttämien päätösten takia.
  Ei siinä mitään sama trendi jatkuu jopa Järvinen on samanlaista menoa siunaamssa vaikka ei pappi olekkaan.

  Eikö kaupunkissa mikään voima lopeta tuhlaamista.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi30. elokuuta 2013 21.27
  Taidan seuraavissa kunnallisvaaleissa lähtee ehdokkaaksi, kun täältä sivustakatsojana näyttää, että kuinka voidaan tehdä näin hölmöjä päätöksiä.
  Tarkoitan nyt kaikkia puolueita. Alkuunsa näytti että uusilla on uutta ajatusmailaa ja sanoisin tietyistä asioista jopa kuningas ajatuksia niin ei mene kauan kuin kaikki on helvetin typerää massaa.

  VastaaPoista
 3. Tulossa lisää muutoksia Alicenkadun marketteihin kertoo lähteet. Katsotaan alkaako maavallien kasaaminen???

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailuista ja kommenteista! T A Järvinen on niitä harvoja luottamushenkilöitä, ketkä ovat käyneet Tontonmäellä, lisäksi häneltä on tullut konkreettisia ehdotuksia Tontonmäen ongelman laukaisemiseksi.

  Kunpa vaaleissa myös saataisiin läpi tavallisia kansalaisia, kenellä älyn lisäksi on aikaa paneutua kaupungin ongelmiin. Uskon nyky hallituksen osalta nimeen omaan ajan olevan ongelma ongelmiin syventymisessä. Heidän vastuullaan on isoja yrityksiä ja leipätyö pakkaa menemään luottamushommien edelle.

  VastaaPoista
 5. Näin se muuten on että on monta isoa dirikaa siellä eli miten on aikaa

  VastaaPoista
 6. Kiitos käymisistä ja antamistanne ajatuksista!
  Tässä ote Facebook keskustelusta:
  Kiitos kiinnostuksesta ja kysymästä! Ensinnäkin vastustin hanketta jo alkuvaiheessa ja tein asiasta jopa tutkintapyynnön. Olen lisäksi, varmaankin jo yli kaksi vuotta sitten, tehnyt valtuusto aloitteen, jossa yksityiskohtaisesti esitän miten po. talot tulee myydä niin, että se edistää kaupungin muidenkin vapaana olevien asuntojen ja rakentamattomien tonttien kauppaa.

  Saman suuntaisen aloitteen tein myös menneenä kevään. Aloitteessa painotin kesän merkitystä talojen myynnissä. Tuolloin valtuustolle annettiin ymmärtää, että kauppa on lähes selvä. Kun kysyin ostajaa, minulle kerrottiin sen selviävän elokuussa kaupanteon yhteydessä. Kuten blogissani ounastelin, mitään kauppoja ei syntynyt.

  Talojen kohtalosta ja niiden myynnistä ovat olleet aktiivisesti kiinnostuneita muutama demari ja Järvisen Timppa. Järvinen kävi jopa Tontonmäellä tutustumassa rakennuskombinaattiin. Muistakaa: suurin osa valtuutetuista ei käynyt po. rakennuspaikalla edes ennen sitä valtuuston kokousta, jossa rakentamispäätös hyväksyttiin. Jos he olisivat vastuullisina luottamushenkilöinä näin tehneet, niin tuskinpa koko rakennelmaa olisi syntynyt ja nykyinen säästötarpeemme olisi rutkasti pienempi.

  Nyt kukaan ei tiedä totuutta Tontonmäen taustoista tai myynnistä. Eilen sain luotettavasta lähteestä tietää, että taloista olisi tehty yksi 130 000€ tarjous viime vuonna. Lisäksi yksi tuttuni sanoi tarjonneensa yhdestä Tontonmäen talosta 100 000€. Saamieni tietojen mukaan em. tarjouksia ei ole kerrottu luottamushenkilöille. Jos näin on, on kaupungille aiheutettu suurta taloudellista vahinkoa. Puhutaan sadoista tuhansista eurosta, jopa miljoonista.

  Yhtä tärkeää kuin talojen myyminen, on myös Tontonmäen rakentamiseen, vuokraamiseen, myymiseen ja ehostukseen liittyvien käänteiden selvitys ja korvausvelvollisten vastuuseen saattaminen. Jos kaupunkilaisille aiheutetaan tämän mittaluokan vahinkoa ja velvoitteita, ei niitä voi painaa villaisella. Jos asia olisi minusta kiinni, laittaisin pystyyn selvitystoimikunnan, johon kuuluisi T A Järvinen, yksi tai kaksi demaria, yksi keskustalainen ja yksi persu. Tämän jälkeen päätettäisiin jatko seurauksista ja talojen myynnistä.

  Toden näköisesti talot kannatta myydä huutokaupalla tai ruhtinaallisella provikkapalkkiolla. Toisaalta taloista täytyy päästä eroon pikinmiten, toisaalta ne kannattaa myydä ulkopaikkakuntalaisille lapsiperheille, toisaalta niistä saa parhaan hinnan kesällä. Ainoa varma asia on se, että he ketkä talojen kanssa ovat touhunneet, eivät ole päteviä tähän tehtävään!

  VastaaPoista
 7. Miksi Java määrittelet selvitystoimikuntaasi nimeltä yhden henkilön ja muista valittavista vain puoluekannat? Mikä logiikka siinä on?

  VastaaPoista
 8. Java lykkää taas täyttä potaskaa ja korostaa mieltymystään joihinkin. Esim. Järvisen käynti Tontonmäessä ja muiden käynnit. Onko sinulla ollut siellä päivystys? Jos on, niin olet nukkunut ison osan ajasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommentista! Olen keskustellut niin usein ja niin monen luottamushenkilön kanssa Tontonmäestä ja aina kysynyt: Oletko käynyt paikalla. Väitteeni perustuu luottamushenkilöiden omaan sanomiseen ja heidän järkeensä: tuskin he paikaala käyneinä olisivat ikinä hyväksyneet moista luomusta. Minulla on jopa valokuva Järvisestä Tontonmäellä. Haluan selvittää mikä on potaskaa. Ainoa mikä lienee selvää on se, ettei tätä mokaa pysty selvittämään sen aiheuttajat!

  VastaaPoista
 10. Kiitos vielä edelliselle! Yhden kanssa keskustelen julkisesti facebookissa jne., mutta muiden kanssa on keskusteltu enempi yksityisesti eivätkä he muutenkaan ole julkisessa keskustelussa aktiivisesti mukana. Tiedättehän ettei kaikkialla katsota hyvällä heitä, ketkä pitävät yhteyttä minun!

  VastaaPoista
 11. Mikäs mies sinä Valkonen olet arvostelemaan istuit itsekin valtuustossa vain tuliko jo temetdia.

  VastaaPoista
 12. Mikäs mies sinä Valkonen olet arvostelemaan istuit itsekin valtuustossa vain tuliko jo temetdia.

  VastaaPoista
 13. Kiitos pistäytymisistä ja stereo kysymyksestä! Kyllä minä välillä seisoinkin valtuustossa. Aivan varmasti Aaltosen Raken kanssa toimme esiin Tontonmäen älyttömyyden. Lisäksi olemme tehneet todella paljon sen eteen, että po. taloista olisi päästy eroon mahdollisimman pienillä tappioilla!

  VastaaPoista
 14. Nyt haukut hallituksen ja virkamiehet. Miksi Jawa haukt kaikki?

  VastaaPoista
 15. Ei se osaa muuta. Jälkikäteen haukkuu kaikki ja itsestäänselvyydet ovat hänen loistoideoitaan.

  VastaaPoista
 16. Kiitos vierailuista ja viesteistä! En todellakaan hauku kaikkia, tuon vain asioita esille ja annan muille mahdollisuuden niiden kommentointiin. Hallituksen jäsenet, virkahenkilöt ja näiden molempien rooli on oman alustuksen arvoinen asia!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!