lauantai 24. elokuuta 2013

PYTINKIEN PARIS OSOITTAA: ME PYSTYMME MIHIN VAAN!

Hieno humoristinen oivallus Museomme väeltä: ÄIJÄPARKKI!
On äärettömän hienoa nähdä uusikaupunkilaisen osaamisen vetävän kaupunkiimme satoja vieraita.  Tänään lauantaina Uudessakaupungissa oli elämää ja tuo elämä oli iloista! Pytinkien paris saa vieraat vaeltamaan talolta toiselle ja kummastelemaan, hämmästelemään ja tykkäämään kaupungistamme. Mukavasti järjestetyt kahvipaikat auttavat vieraita jaksamaan kierrosta aina loppuun saakka. Tapahtuma tuottaa siihen saadun vaivan ja varat rutkasti takaisin. Jos puoletkin vieraistamme, käymänsä kierroksen jälkeen, jäävät tänne ruokailemaan, puhutaan tuhansien eurojen piristyksestä ravintoloillemme. Kun tähän lisätään muihin paikkakunnan liikkeisiin tehdyt ostokset puhutaan kymmenistätuhansista euroista!
Näky, jota et joka paikkakunnalla kohtaa, tarjottiin Uudessakaupungissa. Kymmenet puuveneet kelluivat Pakkahuoneen rannassa. Kaikista veneistä paistoi osaamisesta kertova kädenjälki. Jokainen näki myös itse sen, ettei mikään sovi niin hienosti luontoon ja meren  aalloille kuin luonnonmaterialista tehty puuvene!

Pytinkien paris tapahtumaa täydensi hienosti vanhojen veneiden näyttely, joita sadat kiinnostuneet pääsivät ihastelemaan Pakkahuoneen rannassa. Kauniissa kelissä kauniisti vedessä kelluva puuvene saa jokaisen nauttimaan näkemästään. Aivan oma lukunsa ovat jutut, joita puuveneiden vierellä kuulee. Meri ja nostalgia saavat tarinoiden kertojat sekä kuulijat hyvälle mielelle. Kaikki viihtyvät keskenään ja puheet paikallisesta pahansuopaisuudesta ja kateudesta ovat kuin pahansuopaisten ja kateellisten vitsi.

Oma lukunsa tapahtumassa on Joulupuoti, joka pelkällä nimellään saa aurinkoisella kadulla kulkevat hymyilemään kilvan auringon kanssa. Museomme tyylikkyys on positiivisuudessa aivan omissa sfääreissään. Vanhan puuseen ja suutariverstaan ympärillä käyvä, kaikki kaupunkimme kolkat huomioiva, pinssikauppa saa kaupunkilaiset ja vieraat tarinoimaan keskenään. Kaikki viihtyvät ja ovat kuin vanhoja tuttuja keskenään.

Pytinkien paris viikonloppu on loistava osoitus Uudenkaupungin historiasta, osaamisesta ja luovuudesta. Tapahtuman keskellä kaikki kunnioittavat toisiaan tekemisen ja osaamisen kautta. Kaikki antavat panoksensa onnistumisen eteen ja päällimmäiseksi jää mielikuva: ME OSATAAN JA PYSTYTÄÄN, KUN TOIMITAAN YHDESSÄ!

Lauantaina yhtenäisen kaupunkimme yllä leijui voittajan henki. Kaupunki oli niin yhtenäinen, osaava ja luova, että mikään haaste ei olisi sille ylivoimainen. Talous- ja väkipako-ongelmat pystyttäisiin selättämään yhteisvoimin, nyt syntyneellä keskinäisellä kunnioituksella yhteisellä päämäärällä. Kukaan ei sano: MINÄ tai: ET SINÄ, vaan kaikki kykenevät tunnustamaan omaan rajallisuuden ja turvautumaan kaverin paremmuuteen. Kukaan ei ole valmis lakaisemaan ongelmia maton alle, vaan on valmis ottamaan ne pikimmiten esiin ja yhdessä sekä yhteisvoimin voittamaan syntyneet ongelmamme! Kaikki on hyvin ja voitettavissa, kunnes tulee tiistai, jolloin pahansuopuuden, valheen, eripuran ja personoinnin siemen kolahtaa .....

31 kommenttia:

 1. Voi hemmetti! Paraskin puhuja yhteishenhestä, eikö sulla ole mitään häpyä?

  VastaaPoista
 2. java on juuri paras puhuja.
  Toiset juonittelee seljän takana ja muistakaa kuinka ilkeästi on puolueen sisällä tovereita kohdeltu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käväisyistä ja kommenteista! Tulipahan katsottua Disneyn versio Narnia II, mutta se siitä. Jokainen voi perehtyä blogikirjoituksiin ja niissä esitettyihin faktoihin. Sen jälkeen on paikallaan rehellisesti pohtia lähihistoriamme pohjalta, ketkä ovat avoimesti, yhteistyöhaluisesti, julkisesta häpäisystä ja perättömistä syytöksistä huolimatta pyrkineet välttämään kaupungin ajautumista nykytilaan sekä pyrkineet kehittämään kaupunkia sen asukkaiden parhaaksi!

  VastaaPoista
 4. Vastuussa on laivan kippari.
  Sellaisia alaiset millainen johtaja.

  VastaaPoista
 5. Turussa joku oivalsi perustaa "Äijäkirppiksen". Kohderyhmäajattelu oi tulosta. Pankaahan sellainen pystyyn U:kiinkin...

  VastaaPoista
 6. Kansan vika Kreikassakin26. elokuuta 2013 klo 1.02

  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/08/25/kreikkaan-uppoaa-viela-rutosti-rahaa/201311743/170

  Kreikan valtiolla oli velkaa tämän vuoden kesäkuun lopussa noin 320 miljardia euroa ja kriisin leimahtamisen aikoihin vuoden 2009 lopussa noin 300 miljardia euroa.

  Velkamäärä on kasvanut, vaikka Kreikka on tällä välin toteuttanut taloushistorian mittavimman velkasaneerauksen. Se leikkasi viime vuonna yksityisten velkojiensa saatavista yli sata miljardia euroa pois mutta on sen jälkeen joutunut ottamaan tilalle vielä runsaammin uutta hätärahoitusta.

  VastaaPoista
 7. 10 miljardia ilman ehtoja, HALOO!26. elokuuta 2013 klo 1.07

  http://www.hs.fi/talous/Kreikan+valtiovarainministeri+Uusi+tuki+pit%C3%A4isi+antaa+ilman+uusia+ehtoja/a1377395610867

  Kreikan valtiovarainministeri Yannis Stournaras odottaa, että Kreikan uusi mahdollinen hätälaina-apu annetaan ilman uusia ehtoja. Stournaras sanoi sunnuntaina kreikkalaisessa Proto Thema -lehdessä, että Kreikka saattaa tarvita noin 10 miljardia euroa lisätukea muita euromailta sen jälkeen, kun sen nykyinen lainaohjelma päättyy. Tähän apuun ei pitäisi hänen mukaansa liittää uusia ehtoja.

  VastaaPoista
 8. Kreikassa saa olympiaedustuksesta elinikäisen urheilijaläkkeen. Pitäähän meidän urheiluhulluna kansana osallistua Olympiamaan julkisen sektorin ylläpitoon.

  VastaaPoista
 9. Puolustusmenoista ei leikkattu yhtään.
  Tilattiin avusturahoilla uusia panssarivaunuja.

  VastaaPoista
 10. Hei mikäs meillä täällä kun meillä on pytingit. Silti haetaan valtion köyhäinapua
  http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3694
  http://yle.fi/uutiset/yha_useampi_kunta_kolkuttelee_valtion_koyhainluukulle/6791043?origin=rss

  VastaaPoista
 11. Soijaa tuli Hepokariin26. elokuuta 2013 klo 15.06

  http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-geenimuuntelematonta-soijaa-uudenkaupungin-satamaan

  VastaaPoista
 12. http://www.tekniikkatalous.fi/Liikenne/pituus+400+metria++maailman+suurin+konttialus+ensi+kertaa+pohjoismaissa/a924341

  VastaaPoista
 13. Sapettaako sinua Java, kun vastustamasi soijatehdas aloittaa. Olisiko nyt aika kiittää Koskea työpaikoista?

  VastaaPoista
 14. Niinkö on että Java olisi vastustanut soijatehtaan tuloa. Missä ja koska? Ei ole onneksi yhden miehen ansiota tämä soijatehdas. Suurempi vaikuttaja taustalla on Vainio joka kierrätti avainhenkilöitä Moskovaakin myöden.
  Kaikki pelinappulat eivät vielä kunnossa mutta toivotaan että tulevat eikä minun tehtäväni ole niistä tiedottaa.

  VastaaPoista
 15. Java vastusti soijatehdasta, etanolitehdasta ja kaikkea Kosken esittämää. Se lukee täällä ja Uudenkaupungin Sanomissa.

  VastaaPoista
 16. Ei ole vastustanut ainoa mitä on vastustanut tontonmäkeä.
  Koskea pitäisi kiittää tontonmäestä ja makkarajuhlista kun köyhäkin sai ilmasta makkaraa.
  Talousluvut kertovat koko totuuden:

  VastaaPoista
 17. Yksi kaupunkin viranhaltija oli tosi mielissään kun koski lähti.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi26. elokuuta 2013 16.25

  Java vastusti soijatehdasta, etanolitehdasta ja kaikkea Kosken esittämää. Se lukee täällä ja Uudenkaupungin Sanomissa.,

  Tälläinen henkilöväittely ei ole niitä järkevimpiä mutta missä on luettavissa ne vastustamiset lehdessä ja virallisissa päätöksissä? Esimerkkejä niin sitten palataan taas.

  VastaaPoista
 19. Eiköhän hankita tähän ulkomaan uutiseen pikaisesti Arhinmäen lausunto. Sitä odotellessa maalataan varpaankynnet sateenkaaten väreillä
  http://yle.fi/uutiset/moniavioisuus_puhuttaa_keniassa_-_nainen_otti_kaksi_miesta/6794777

  VastaaPoista
 20. Kiitos piipahduksista ja viesteistä! Kukaan ei ole koskaan vastustanut soijatehdasta tai työpaikkojen saantia tänne. Asian tiimoilta on esitetty kysymyksiä sekä vaihtoehtoja. Rahan hakkaamista etanolitehtaaseen vastustin, kun valtuustolle ei kerrottu hankkeen päätoimijaa - Ikävää että olin ainoa. Kuinkahan monta kaupungin työntekijää tuonkin haihattelun takia joudutaan lomauttamaan ja kuinka paljon kaupunkilaisten palveluja joudutaan ajamaan alas etanolitehdashaihattelun vuoksi?

  Pikku hiljaa skeptisyyteni nykyistä hallitusta kohtaan kasvaa ja alan epäillä sen eväitä ja intoa nykyisessä tehtävässään. Ainakin istuvan hallituksen alku on ollut luomiskyvyttömyydessä ja avoimuudessa edeltäjäänsä surkeampaa räpeltämistä!

  VastaaPoista
 21. Otetaan lisää velkaa lisäpudjetissa 1,2 miljardia.
  Nyt tässä touhussa ei ole mitään järkeä ja tämä tietää seuraavaan hallituksen menijöille, että Winston Churchillin lainaus on tässä paikallaan”Minulla ei ole teille tarjolla mitään muuta kuin verta, uurastusta, hikeä ja kyyneleitä.”

  Tässä valtion touhussa on samanlaisen touhun maku mitä oli ukin touhussa rahaa palo ja oltiin yrittäjä ystävälläsiä.
  Joudutaan korjaamaan edellisiä munauksia, mutta mielestäni ei vielääkään osa porukasta ymmärrä taludellisesta tilasta mitää koska rahaa edelleen haaaaaaskaaaaataaan saamati mitään vastinetta rahalle.
  Ei edes javakaan välillä, koska puuttuu epäoleelliseen myös järvinen.
  Nyt hihat heilumaan vaikka lunta tulee porstuaan ei auta talous on laitetteva kuntoon.

  Viisas neuvo lopettakaa ensin tuhlaaminen ja ruvetkaa sitten vasta säästämään.

  VastaaPoista
 22. On totta että kaupunginjohtaja Vainion rooli soijajalostamohankkeessa oli Kosken roolia suurempi. Koski lähinnä organisoi henkilökuntansa hoitamaan paikallista kunnallistekniikkaa tehtaan tarpeita varten. Henkilökohtaisesti olen pettynyt Kosken toiminnan julkisuushakuisuuteen. Toisaalta taas arvostan Vainion vaatimattomuutta, se on aina hyvällä itsetunnolla varustetulle ominaista.

  VastaaPoista
 23. Se on selvä että Java ei saanut mitään aikaan. Korkeintaan tuhosi Aaltosen ja Tähtisen kansaa kaupse on selväungin kehittymisen.

  VastaaPoista
 24. Kosken klaani vei kaupunkin taludelliseen ahdinkoon.
  Talousluvut sen yksiselitteisesti kertovat.

  VastaaPoista
 25. Java tuli valtuustoon ja alamäki alko.

  VastaaPoista
 26. Oh hoh. Onpa Ugissa päåtösvalta sitten annettu vähemmistöille. Missään muualla maailmassa se ei ole vähemmistöillä. Tilastollisesti Ugin alamäki alkoi vuonna 1991. Ensin loppui telakka, sitten autotehtaan tahtumat 1992. Sen jälkeen alkoi hallipolitiikka joka alkaa romuttua sieltä mistä se alkoikin. Nimittäin telakanmäeltä.

  VastaaPoista
 27. Kuka tuli kaupunkin johtajaksi kun alamäki alkoi.

  VastaaPoista
 28. Hyvinä aikoina koski söi kaupunkin varat.Ei tarvita mitään talousneroa kun voi päätellä miten huonoina aikoina käy.

  VastaaPoista
 29. Kiitos känneistä ja osallistumisesta! Kiitos euripideelle kehiin astumisesta. Kiitos myös muista hyvistä kommenteista ja etenkin tuosta Anonyymi26. elokuuta 2013 23.39. Pitää selvittää mistä vene vuotaa tai kaikki voima menee äyskäröintiin!

  VastaaPoista
 30. Pytinkejä lisää Ukiin!28. elokuuta 2013 klo 17.55

  Valitettavasti täytyy jo/taas sanoa tähän "vuokratalo-pilottihankkeeseen" ennustusmielipide. Se kiteytyköön näihin valikoituihin ao. nettilinkkeihin. Niissä päättäjien enemmistö sitoutui ja sitoutettiin:
  1) Valtuustolle kesäkuussa 2009 esitelty luonnos Tontonmäen kunnallistekniikasta
  http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Kunnallistekniikka_Tontonmaki.jpg

  2) Valtuustolle helmikuussa 2008 esitelty sopimusluonnos 1/2 Tirkkalan 12ha:n merenrantatontin myynnistä Maskukiinteistöille (vain 800m hyvää lounaista kalliopohjaista merenrantaa. Myyntihinta 300000 euroa.)
  http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Peteinen_1.jpg

  3) 2) Valtuustolle helmikuussa 2008 esitelty sopimusluonnos 2/2 Tirkkalan 12ha:n merenrantatontin myynnistä Maskukiinteistöille (vain 800m hyvää lounaista kalliopohjaista merenrantaa. Myyntihinta 300000 euroa.)
  http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Peteinen_2.jpg

  4) Vakka-Suomen Sanomien kolumnisti valtuuston kokouksen jälkeen helmikuussa 2008
  http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Lokalahden_Siwa.jpg

  Rakentavin terveisin
  JAa

  VastaaPoista
 31. Uki sai ilmaiseksi osakkeitta!28. elokuuta 2013 klo 17.59

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/527992.html

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!